Kekler - Pastalar 5 Dakikada Şeker Hamuru Tarifi ve Örnekleri (Resimli)

anamurdayım canım ben

bakalım bu sefer oldumu..
kızımın doğum günü pastası..

6eqi2p.jpg

güzel olmus canım ben kafasınada küçük kalıplarım var onla yapıyorum yarım yuvarlak
ayrıca anamura cok geldim eşim orada okuodu ünv

kızlar süpersiniz hepinizin eline sağlık bende arıyordum böyle kolay ve güzel bir tarif en kısa zamanda yapmayı düşünüyorumkaydirigubbakcemile2

evlendikten sonra ilk isim bu tarifi denemek olacak simdilik dugun telasi yogunlugumuzdan mutfaga ugrayamiyorum ama dedigim gibi ilk firsatta bunu deneyecegim,2. denememde de artik tadina bakarsin canim sen de :)

merhabalar
tarifi bizimle paylaşan ve deneyip harika pasta yapan bütün arkadaşların eline emeğine sağlık opuyorumnanaktan
benimde bu ay sonunda oğlumun doğum günü var. onun için kendim şeker hamurlu bir pasta yapmak istedim boshayallersmile
öncelikle bu haftasonu bir deneme yapıcam inşallah
merak ettiğim nişastanın buğday yada mısır olması farkettirirmi
5 lokumla normal bir yuvarlak pandispanyaya yetecek kadarmı çıkıyor şeker hamuru
ben süngerbob yapmak istiyorum biraz daha büyük ve dikdörtgen şeklinde olucak. bu ölçüler yeterli gelirmi
pastanın üzerine şeker hamuru koymadan krem şanti yada krema tarzı bişey koysam şeker hamurunun formu bozulurmu bilmiyorumkismile

çoook soru sordum ama yapıcam denemeden sonra doğum günü pastası için kendim yapıp yapmıycama karar vericem
yardımcı olursanız sorularıma cevap verirseniz çooook sevinirim a.s

bugday nişastası daha iyi olur lokumu biraz daha fazla tutabilirsin aslında tam ölcü yok göz kararıyla yapabilirsin hamuru pastanın üzerine koyarken krem deilde bal veya tanesiz recel sürersen iyi olur aslında kremada sürülür ama seker hamurunu eritir

dün tüm günümü pastaya ayırdım :) tüm gün çünkü 7 aylık bir bebeğim var ilgiyi ok seven yalnız bırakılmaktan nefret eden:)pastayla boğuştum desem dahada yeridir bi kucağımda DUHA ERıM ellerimde hamur halimi bir görseydiniz:))) neyse güç bela bitirdim anneme götüreyim dedim hazırlandım çıktım bi baktım yolda pasta kaymış :)) krem şantiyi kaldırmamış ya da çok koymusum dolgu kreması koysaymısım keske.. yapımı çok zevkli keyifliydi el becerileriyle uğrasmayı çok severim TARıF ıÇıN ÇOK TŞK EıYORUM ARKADAŞIM..bunu yaparak kendimizi geliştirip iş imkanı hunabiliriz aslında ufak tefek ya da çocuklarımıza oynaması için hamuru verebiliriz .. neyse geleyim RESıM olayına . allahtan 1 2 evde çekmiştim annemdede çektim ama bozulmuş yerleri var birazdan evime geçince ekleyceğim resim. ama rica etsem resim eklemeyi tarif edermisiniz link seklinde eklemeyi biliyorum ben o da hoş olmuyor..

bende bu şeker hamuru olayına epey hevesliyim ama yüzüme gözüme bulaştırmaktan korkuyorum...
zor gibi sanki...

canım hizliresim.com a gir resimi yükle sonra asagıda resim linki yazan yeri kopyala buraya gelip mesaj yazdıgın yerde üstte dünya giib bişi var onun yanında sarı tablo gibi bişi var onu ac linki oraya kopyala ok de mesajı cevapla dediğinde foto görünecektir cok merak ediyorum gercekten yaptıklarını

canım gercekten başarılısın yani sorun hamurda öyle olmasa cok guzel sekillr dusunce fln

1003993.jpg

1004000.jpg

ben bunu bim de satılan yumuşak şekerlerle yapıyorum üstelik onlarda renkli oluyo zaten gıda boyasına bile kalmıyoo

canlarim ellerinize saglik hepsi birbirinden güzel ben lokumla yapildigini bilmiyordum bende deneri´m artik cok tes. benim bir sorum olacak acaba bu sekerhmurlu pastayi kulanacagimdan bir gün önce yapip buzdolabina koysam olurmu cevaplarsaniz sevinirim.

X