Kekler - Pastalar 5 Dakikada Şeker Hamuru Tarifi ve Örnekleri (Resimli)

ben de yaptım ben de yaptııım kaydirigubbakcemile2
annemle babamın evlilik yıldönümleriydi 13 şubat. sürpriz yaptım onlara aklinialirimsmile
bir arkadaşım da yardım etti sağolsun birlikte yapmaya çalıştık elimizden geldiğince :hulya:

fotoğraflar net değil hiç, kırmızı gıda boyasıyla yaptım, rengi kıpkırmızı yani gerçekte. kekini de kendim yaptım onu da beğenmişler neyse :kedi:

çikolataşelalesi senin de pastan güzelmiş :) ben hamuru kaplamadan önce azıcık krema sürdüm diğer türlü çok kuru olur diye tahmin ettim incitanemtuanaablacım çok teşekkür ederim bende bekliyordum acaba ablam ne dicek diye sen beğendin ya o bana yetti,teşekkür ederim alıştım artık hep yaparım,you_know canım senle bir dükkan açalım :)

opuyorumnanaktanablan kurban olsun sana tatlisim benimopuyorumnanaktan

kızlar sonunda ekleyebildim işte eşime yaptığım doğum günü pastası
kızıma da yaptım birazdan onuda yükleyeceğim

ayy çk güzel ve basit gibi ellerinize emeğinize sağlık çok güzel bi paylaşım olmuş konuyu açan arkadaş programlarda anlatıyolar yok çok zor bi hamur falan diye deyilmiş galiba haa denemek lazım aslında kızımn doğumgünü nisanda:)))

kızlar neler yapmıssınız ya valla bayıldım bende uzun zamandır yapmıyorm yapıp foto cekcem artık hep önceki yaptıklarım hep bosa gitti
jeanım acalım canım butik pasta yaparız

ama kızıma yaptığımı yükleyemedim bu ne şimdi yaa
((
uğur böcüüüü yapmıştım ona.

kızlar birde size bir tavsiye mesela üzerini kaplıyorsunuz ya pastanızın hamuru actıktan sonra elinizin üst tarafına hamurun ortasını getirirseniz kenarlara koydugunuzda katlanmamıs olur yani anlatamadım ama elinizin üstüne alacaksınız hamuru esneteceksiniz ortasını bu kadar :kedi:

ben genellikle dekor için hamuru kullanıyorum üzerini kaplamak için jelibon eritiyorum onuda anlatayımaklinialirimsmilekaydirigubbakcemile3
2 paket jelibon tek renk olanı secerseniz daha iyi olur karısık olanları deilde
1 kg pudra sekeri
jelibonları bir kaba koyup üzerini kaplayacak kadar ılık suyla yumusatalım sonra ocaga alıp kaynatmadan eritelim eriyince yavas yavas karıstırarak pudra sekerini dökelim karıstırmaya devam edelim kek hamuru kıvamında bir hamur elde edilecek devamlı soguyana kadar karısıtırın cunku sertleşebilir olurda sertleşirse cok az ılık suyla çözebilirsiniz soguduktan sonra kekin üzerine hafif bal yada tanesiz recel sürün ama krema sürmeyin eritiyor kaplamayı daha sonra tek kat sürelim kekin üzerine kaplayacak kadar yani kurumaya bırakalım kuruduktan sonra 2.katı sürün ama bir gectiginiz yerden bi daha gecmeyin pürüzsüz olması acısından şeker hamurundan sekiller yapabilrsniz kuruduktan sonra

bende yapmak ıstıyorum.ama fırsatım olmadı..bendde marsmellow aldım..2 paket..onla yapıldıgını duymustum..inşallah bende denıycem..ama beceremem dıe korkuyorum açıkcası..hemen sertlesıyormu..

marsmallowla yapmadım hiç ama yapışan bir hamur oluyrmus yani hazırlaması zor

you know zaten onu bi beceremedim yaa
kenarlarını düzeltemiyorum..nasıl yapıyorlar diye merak ediyordum saol..

aaa sende mersindesin bende mersinliyim canım cok özledim oraları :gitme:
evet öyle yaparsan daha duzgun olur kenarları bide üstteki yöntemle kaplarsan daha guzel oluyor tadı

anamurdayım canım ben

bakalım bu sefer oldumu..
kızımın doğum günü pastası..

merhabalar. 3 gün önce okudum bu topiği üç gündür yana döne pasta hayalleri kuruyorum nasıl yapsam nasıl yapsam diy e çok aşka geldim yapasım var bişiler ..:) bebeğim olduğu için çıkamadım markete bir türlü anca bugün çıkabildim malzemeleri almak için.. hazır kekler varya ondan aldım .şimdi onun içine krem şanti meyveler koycam ok . ama koymadan sütle filan o keki ıslatçammı nasıl yapılır o? onu pişirmeye gerek varmı? :) içini yaptık diyelim seker hamurunuda actım o kekin üzerine monte etçez diymi yani kekin üstüne krem santi konulmicak??
-- gıda boyası nasıl yapılıyor toz halinde aldım ama.. neye nekadar karıstırılıcak?

Son düzenleme:
canım keki 1 bardak sütle ıslat arasına krema meyve ne koyacaksan koy 2.katını kapat üzerine cok hafif reçel veya bal sürebilirsin şeker hamurunun yapışması için şeker hamurunu aç masaya örtü örter gibi pastanın üzerine ört ayrıca gıda boyasınıda cay kasıgının ucuyla koysan yeterli dagılıyor hemen şeker hamuruna yedir boyayı ve şeker hamuruda hazır keklerde pişmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…