- 24 Ocak 2023
- 179
- 219
- 18
- 29
- Konu Sahibi Dolunay0308
Pazartesi gününe randevu bulabildim Kendi jinekoloğuma gideceğim.Korunmasiz iliskilerde hep bu risk vardir zaten.Ne zaman doktora gideceksiniz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Pazartesi gününe randevu bulabildim Kendi jinekoloğuma gideceğim.Korunmasiz iliskilerde hep bu risk vardir zaten.Ne zaman doktora gideceksiniz?
Cehennemde yansın o adi herif.Çok etkilendim sizin bu durunumunuzdan.Şuan bu testlerin hepsini yapın derin.3 ay sonra tekrar yaptırın.Bütün hepsini.Hepatit gibi hastalıklar daha erken çıkabilir ama hiv virüsünün 90.gunden itibaren doğru sonuç verdiğini biliyorum.Cinsel temastan sonra hastalık belirtilerinin ortaya çıkması için geçen süre (kuluçka süresi) hastalıktan hastalığa fark gösterir. Her zaman belirti olmayabilir. Bu süre günler ( bel soğukluğu ), haftalar ( klamidyoz,hepatit B ), aylar ( frengi ) ya da yıllar (AIDS) olabilir. Belli etmeyecek kadar hafif belirtileri olabilir. Özellikle kadınlarda bazen hiç belirti görülmez. Ancak, tedavi edilmediği sürece, belirtisiz enfeksiyonu olanlar, bilmeden hastalığı başkalarına bulaştırırlar.
Geniş panel kadın kontrol paketi şart ve smearBel Soğukluğu (Gonore)
En fazla görülen cinsel yolla bulaşan hastalıklardandır. Bol akıntı, sık ve ağrılı idrara çıkma olur. Karın içinde, üreme organlarında abseye ve kısırlığa sebeb olur. Gebe kadında doğum yolundan bebeğe bulaşır. Yenidoğanda körlük, akciğer enfeksiyonu yapar. Belirtiler varsa hemen hastaneye başvurup eşiyle birlikte tedaviye başlanmalıdır.
Frengi (Sifiliz)
Cinsel ilişki ile bulaşır. Hastalık etkeninin vücuda girdiği yerde kabarık ve ağrısız bir yara oluşur. Bu dönemde hemen doktora başvurulursa çok kolay tedavi edilir. Bu evrede tedavi edilmezse vücutta yaygın döküntüler, büyümüş lenf bezleri görülebilir. Tedavi geciktirilirse son aşamada kalp hastalıklarına, vücutta yaygın kitlelere ve ölüme neden olur. Tedavi olsa bile bir yıl takip edilmelidir.
Yumuşak Çıban (Şankroid)
Cinsel ilişki ile bulaşır, üreme organlarında ağrılı yaralar oluşur. Yaraya yakın kasıktaki lenf bezleri şişer, apseleşip yaraya dönüşebilir. Hastalık tüm vücuda yayılmaz. Kolaylıkla tedavi edilebilir. Hastaneye eşle birlikte başvurmaları ve eşle birlikte tedavi olmaları zorunludur. Hastaneye başvurmaları gecikince geniş çıbanların üzerine başka mikroplar yerleşirse tedavi aylar sürebilir.
Klamidya Tricomatis
Kadınlarda akıntı, karın ağrısı olabilir. Karın içinde yaygın iltihapları kısırlığa, apselere sebep olabilir. Erkeklerde sık ve ağrılı idrara çıkma, akıntı olabilir. Tanısı kültür testi ile konur bunun için şüphelenildiğinde hastaneye başvurulmalıdır. Eşler aynı anda tedavi edilmeli ve tedavi bitene kadar cinsel ilişkide bulunulmamalıdır.
Tricomonas Vaginalis
Paraziter bir enfeksiyondur. En sık görülen cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biridir. Bol koyu kıvamlı ve kötü kokulu bir akıntı olur. Tedavisi çok kolaydır. Eşlerin birlikte tedavi edilmesi tedavi süresince ilişkiden kaçınılması gerekir. İyileşme olmamış ise mutlaka hastaneye tekrar gidilmelidir.
Üreme Organlarında Uçuklar (Herpes simplex virüs)
Kadınlar ve erkeklerde üreme organlarında ağrılı şeffaf, sınırları kırmızı sivilceler çok ağrılı yaralara dönüşür. Tekrarlayabilir. Kesin bir tedavisi yoktur. Tedavi ile şikayetlerin azaltılması ve tekrar ortaya çıkma sıklığı seyrekleşir. Hamilelik döneminde geçirilmesi hastalığın bebeğe geçmesine, düşük ve bebeğin ölmesine sebep olabilir. O yüzden şikayeti olan gebeler mutlaka hastaneye başvurmalıdırlar.
İnsan Papillom Virüs (HPV)
HPV hem kadınlarda hem de erkeklerde üreme organlarında ağrısız karnabahar görünümünde yüzeyden kabarık deri büyümeleri yapar. 100 den fazla çeşidinin olduğu bu virüsün bazı tipleri cilt ve rahim ağzı kanseri gibi birçok kansere neden olduğu belirlenmiştir. Gebe kadınlarda normal doğum sırasında bebeklere bulaşabilir. Bu tip lezyonlardan şüphelenirseniz mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanına, üroloji ve ciddiye uzmanına başvurmalı tedavi seçenekleri hakkında bilgi almalısınız
Hepatit-B Virüsü ve AIDS
Hem cinsel yolla hem de kan yoluyla bulaşırlar. Her iki hastalığında kesin tedavisi yoktur. Her iki hastalıkta tedavi ile baskılanıp, şikayetlerin azaltılması sağlanır.
Araştırdıkça daha da kötü oldum. Aceba hangisi hangileri çıkacak bende ? Nasıl bunu yapabildi kendisine bana ? Silah alıp kafasına sıksaydı daha az risk alırdı Off off
Bu olay yaşanalı ne kadar oldu?Bel Soğukluğu (Gonore)
En fazla görülen cinsel yolla bulaşan hastalıklardandır. Bol akıntı, sık ve ağrılı idrara çıkma olur. Karın içinde, üreme organlarında abseye ve kısırlığa sebeb olur. Gebe kadında doğum yolundan bebeğe bulaşır. Yenidoğanda körlük, akciğer enfeksiyonu yapar. Belirtiler varsa hemen hastaneye başvurup eşiyle birlikte tedaviye başlanmalıdır.
Frengi (Sifiliz)
Cinsel ilişki ile bulaşır. Hastalık etkeninin vücuda girdiği yerde kabarık ve ağrısız bir yara oluşur. Bu dönemde hemen doktora başvurulursa çok kolay tedavi edilir. Bu evrede tedavi edilmezse vücutta yaygın döküntüler, büyümüş lenf bezleri görülebilir. Tedavi geciktirilirse son aşamada kalp hastalıklarına, vücutta yaygın kitlelere ve ölüme neden olur. Tedavi olsa bile bir yıl takip edilmelidir.
Yumuşak Çıban (Şankroid)
Cinsel ilişki ile bulaşır, üreme organlarında ağrılı yaralar oluşur. Yaraya yakın kasıktaki lenf bezleri şişer, apseleşip yaraya dönüşebilir. Hastalık tüm vücuda yayılmaz. Kolaylıkla tedavi edilebilir. Hastaneye eşle birlikte başvurmaları ve eşle birlikte tedavi olmaları zorunludur. Hastaneye başvurmaları gecikince geniş çıbanların üzerine başka mikroplar yerleşirse tedavi aylar sürebilir.
Klamidya Tricomatis
Kadınlarda akıntı, karın ağrısı olabilir. Karın içinde yaygın iltihapları kısırlığa, apselere sebep olabilir. Erkeklerde sık ve ağrılı idrara çıkma, akıntı olabilir. Tanısı kültür testi ile konur bunun için şüphelenildiğinde hastaneye başvurulmalıdır. Eşler aynı anda tedavi edilmeli ve tedavi bitene kadar cinsel ilişkide bulunulmamalıdır.
Tricomonas Vaginalis
Paraziter bir enfeksiyondur. En sık görülen cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biridir. Bol koyu kıvamlı ve kötü kokulu bir akıntı olur. Tedavisi çok kolaydır. Eşlerin birlikte tedavi edilmesi tedavi süresince ilişkiden kaçınılması gerekir. İyileşme olmamış ise mutlaka hastaneye tekrar gidilmelidir.
Üreme Organlarında Uçuklar (Herpes simplex virüs)
Kadınlar ve erkeklerde üreme organlarında ağrılı şeffaf, sınırları kırmızı sivilceler çok ağrılı yaralara dönüşür. Tekrarlayabilir. Kesin bir tedavisi yoktur. Tedavi ile şikayetlerin azaltılması ve tekrar ortaya çıkma sıklığı seyrekleşir. Hamilelik döneminde geçirilmesi hastalığın bebeğe geçmesine, düşük ve bebeğin ölmesine sebep olabilir. O yüzden şikayeti olan gebeler mutlaka hastaneye başvurmalıdırlar.
İnsan Papillom Virüs (HPV)
HPV hem kadınlarda hem de erkeklerde üreme organlarında ağrısız karnabahar görünümünde yüzeyden kabarık deri büyümeleri yapar. 100 den fazla çeşidinin olduğu bu virüsün bazı tipleri cilt ve rahim ağzı kanseri gibi birçok kansere neden olduğu belirlenmiştir. Gebe kadınlarda normal doğum sırasında bebeklere bulaşabilir. Bu tip lezyonlardan şüphelenirseniz mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanına, üroloji ve ciddiye uzmanına başvurmalı tedavi seçenekleri hakkında bilgi almalısınız
Hepatit-B Virüsü ve AIDS
Hem cinsel yolla hem de kan yoluyla bulaşırlar. Her iki hastalığında kesin tedavisi yoktur. Her iki hastalıkta tedavi ile baskılanıp, şikayetlerin azaltılması sağlanır.
Araştırdıkça daha da kötü oldum. Aceba hangisi hangileri çıkacak bende ? Nasıl bunu yapabildi kendisine bana ? Silah alıp kafasına sıksaydı daha az risk alırdı Off off
Suna bak sanki omoyla, deterjanla yıkan ben gelmeden mi dedi de emin emin konusuyo hastalıklı degil diye utanmaz.Benim gittiğim temiz bakımlıydı hastalıklı değil korkmana gerek yok dedi.
Daha kimseye söylemedim. Bu akşam ben gelmeden evden gitmiş. Geçici süreliğine başka yerde kalıyor pansiyon tutacakmış.2 gün geçti bile. Bu adamın ev arayışına girdiğini hiç sanmıyorum. Ailesinin haberi var mı?
Çok iyi yüzsüz en azından bunu yapmış.Daha kimseye söylemedim. Bu akşam ben gelmeden evden gitmiş. Geçici süreliğine başka yerde kalıyor pansiyon tutacakmış.
Hastalık konusunda bu kadar bilinçli değildim gerçekten neler varmış Allahım bizi korusun Bundan sonraki hayatımda cinsel hastalık testine girmeden asla biriyle öpüşmem bileSuna bak sanki omoyla, deterjanla yıkan ben gelmeden mi dedi de emin emin konusuyo hastalıklı degil diye utanmaz.
4 gün olduBu olay yaşanalı ne kadar oldu?
Desteğiniz için teşekkür ederim İlk önce kendi doktorumla görüşeceğim sırayla diğer yapılması gerekenleri yapacağımGeniş panel kadın kontrol paketi şart ve smear
Baktıkça için şişer derya deniz çok var
Bu tür hastalıklar erkeklerde kolay kolay semptom göstermez. Yıllardır taşıyıcı olup hicbir sekilde hastalıgından haberi olmayan binlerce erkek var cünkü anlamıyorlar. Daha cok kadına gecmesiyle ortaya çıkıyor, kadına hızlı gecer ve semptomlar ben burdayım der.Hastalık konusunda bu kadar bilinçli değildim gerçekten neler varmış Allahım bizi korusun Bundan sonraki hayatımda cinsel hastalık testine girmeden asla biriyle öpüşmem bile
Çok yeni daha. Kadın doğuma randevu alın ve bu durumu Dr a anlatın. O sizin için gerekli tetkikleri ister ve yönlendirmeleri yapar.4 gün oldu
Ay evet ya sizi hatırlıyorum canın benim ne güzel suan mutluysan peki esin okadar kadunla yazısacak vakti nerden buluyordu? Yani işteyken mi evdeyken mi evde yapıyorsa yanında telde ugrasırken hiç mi sormuyordun hayırdır elinden dusmuyor diye .sen ailene gittigin zamanlar falan mı.Yani ne ara yapıyor bu erkekler bunu. Valla esime güveniyorum ama yine de o telefonu ortadaysa alır bakarım yani şerefsizleri kontrolsuz bırakmaya gelmiyor ki masumda olsa bakmalı bence. Gercekten kocama güveniyorum yapmaz diyip tamamen salınca , erkekte diyor karım nasılsa bana güveniyor hiç bakmıyor sorusturmuyor yapsam nerden haberi olacak . Oyuzden arada kurcalamak lazım caktırmadanEvde ikinci bir telefon buldum. Ben yüzyüze aldatma yakalamadım ama 200 e yakın kadınla sanal aldatma vardı. Başta 30-40 kadın görmüştüm sonra hesaplarını çöze çöze sayı 200 ü bulmuştu. Öyle bir delirmiştim ki konuştuğu kadınların sayısı kaç diye liste tutmuştum falan. Bir ara cinnet geçirip acilde yatıp bağıra bağıra yediği her boku da duyurmuşum millete. Rezil de oldu yani. Sonra da boşandım işte neyi varsa alıp. Sadece şunu söyleyim, şimdi affederseniz, Allah şahit ama o kadar pişman olacaksınız ki. Siz gün gün eriyip ölürken o yeni sapıklıklar yapacak. Lütfen kendinize değer verin. Ayrılık sürecinin en keyifli yanı onu herkese rezil etmek. Hatta konuştuğu evli biri varsa onun eşini bulup oma da anlatmak. Bu öyle büyük bir keyif ki, yine olsa yine yaparım
Bu adamın yaptığı bildiğimiz aldatmalardan farklı. Yani gay denebilir ya da cinsel sapkınlıkları olan biri ve haliyle bu alışkanlığından vazgeçmez. Zaten sıradan aldatma olayı olsa 5 aylık bir evlilikte ve de iyi denebilecek bir cinsel hayatta, mutlu bir evlilikte böyle bişey yapmazdı.Yani bu adam hasta ve değişmez maalesef.Sevgili olduğunuz süreç boyunca da yapmıştır mutlaka. Bilet alıp o kadar yol gitmesi bunu doğallaştırdığı anlamına geliyor.Evliliğiniz laçkalaşır saygınız kalmazsa sizden farklı fanTeziler de bekleyebilir dikkatli olun. Arkanıza bakmadan kaçın bu adamdan
Eşinize iyileşmeyecek bir hastaymış gözüyle bakın ve ona acıyın. Öfkeyle hareket size zarar getirir. O zaten belasını bulmuş. Ömür boyu böyle bir dertle uğraşacak ve hiç mutlu değil bence iç dünyasında. Erkeklere ilgi duyduğu için içten içe kendini yiyordur. Sizden uzak Allah’a yakın olsunCahil cesareti var kendisinde. İnşallah b.k yolunda
Kadınla aldatsa bir zamanlar beni biraz da olsa seviyordu nolduysa benden artık soğudu der yoluma bakardım. Ama bir trvle aldatması çok acı. Demekki beni bunca zaman kandırmış yalanlar söylemiş hem bana hemde çevremize. Düğünümüz, kınamız aklıma geliyor her bir detayına kadar aylarca hazırlık yapmıştım nasıl da mutluydum nasıl bir oyuna düşmüşüm Onu herkese rezil rüsva etmek istiyorum. Düğünümüz için nasıl davetiye 1000 tane bastırdıysa bende rezilliklerinin yazdığı 1000 tanr davetiye basmak istiyorum.
Ama öfkeyle kalkarsam zararla otururum bunu da biliyorum duygularımla değil mantığımla hareket etmek istiyorum. Öfkeyle hareket edersem geri dönülmez hatalara neden olabilirim
Bu tür hastalıklar erkeklerde kolay kolay semptom göstermez. Yıllardır taşıyıcı olup hicbir sekilde hastalıgından haberi olmayan binlerce erkek var cünkü anlamıyorlar. Daha cok kadına gecmesiyle ortaya çıkıyor, kadına hızlı gecer ve semptomlar ben burdayım der.
Benim bi kız arkadasım hastalık kaptı sevgilisinden. Sigiller etrafını sardı. Aylarca yaktılar orasını. Ama sevgilisinde bir sey yok, cocuk doktora gitti acaba benden mi diye sonuc olarak sevgilisinden gecmis.
Travestiler hem erkekler hem de kadınlar ile birlikte oluyorlar.Kadinlardan daha çok risk taşiyorlardir bence.Bilhassa ters ilişki durumları da olduğu için oradan mikrop kapma durumu daha fazla.Illahi her şekilde buluşacak ama...Bende!Ama anlamayanlar var.Sonucta baska bir kadinla aldatildiginda bile ayni risk var.
Arkadaşınıza geçmiş olsun. Bizim gibi kadınların yaşadıkları kızlarımıza örnek olsun daha dikkatli olsunlar. Kimseye güvenmemek lazım sağlık her şeyden önce gelir. Şuan da arkadaşınız nasıl iyileşti mi?Bu tür hastalıklar erkeklerde kolay kolay semptom göstermez. Yıllardır taşıyıcı olup hicbir sekilde hastalıgından haberi olmayan binlerce erkek var cünkü anlamıyorlar. Daha cok kadına gecmesiyle ortaya çıkıyor, kadına hızlı gecer ve semptomlar ben burdayım der.
Benim bi kız arkadasım hastalık kaptı sevgilisinden. Sigiller etrafını sardı. Aylarca yaktılar orasını. Ama sevgilisinde bir sey yok, cocuk doktora gitti acaba benden mi diye sonuc olarak sevgilisinden gecmis.
Sizin dediğiniz gibi artık ona iğrenerek ve acıyarak bakıyorum. Evet içinde varsa malesef iyileşemez ve bir ömür boyunca kendini saklamak zorunda kalacak. Kendinden nefret ettiğine eminim.Eşinize iyileşmeyecek bir hastaymış gözüyle bakın ve ona acıyın. Öfkeyle hareket size zarar getirir. O zaten belasını bulmuş. Ömür boyu böyle bir dertle uğraşacak ve hiç mutlu değil bence iç dünyasında. Erkeklere ilgi duyduğu için içten içe kendini yiyordur. Sizden uzak Allah’a yakın olsun