- 4 Ağustos 2018
- 3.420
- 6.918
İlk bebeğim evet :)) daha ilk dozu yapıldı. 3 gün sonra ikincisi yapılacakAşılar yapılmış,bu kadar korkma artık.İlk çocuk belli ki:)
İçiniz rahat olsun 6 yıl önce kızımı kedi tırmaladı tedbir amaçlı aşı yapıldı ama doktor Türkiye’de kediden bulaşan kuduz vakası hiç olmadığını söylemiştiKızlar merhaba. Başına gelen anneler yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.
5 aylık bebeğim var evim bahçeli. Bugün kedi tırmaladı ayağını. Kedi sitenin kedisi beslediğim bir hayvan.
Doktoruna yazdım hemen acile götürmemi kuduz aşısı vurdurmamı söyledi.
Ben paniğim doktorum benden panik. Gidip yaptırdım hemen ilk dozunu toplam 4 doz vurulacak. İlk bebeğim tecrübesizliğime verin. Başına gelen var mı? 4 doz aşı korur değil mi? Birşey olmaz değil mi aşılar işe yarar?
Babası iş için istanbulda beni sakinleştirecek kimsem de yok. Abartıyorsam söyleyin lütfen çok çok üzgünüm.
Kuduz vakaları genelde köpek kaynaklı olsa da kediler de kuduz olabilir. Anormalleşen kedi, kuduz çıktı ve Kuduz kedi karantinası - Aydın Haberleri - Aydın Ses Gazetesi ve Adana’da kuduz alarmı devam ediyor - Son dakika haberleri – Sözcü ve Kuduz kedi sahibini öldürdü - Yaşam Haberleri ve Kuduz kedi paniğe neden oldu - Haberler Milliyetİçiniz rahat olsun 6 yıl önce kızımı kedi tırmaladı tedbir amaçlı aşı yapıldı ama doktor Türkiye’de kediden bulaşan kuduz vakası hiç olmadığını söylemişti
Ben de bu yılın başında kedi tırmalaması sebepli aşı oldum. Doktorunuz doğru olanı önermiş. Kediyi ne kadar tanısanız da ev kedisi değil başka hayvanlarla da muhatap oluyor bilemezsiniz hasta mı değil mi. Adınızı yaptıktan sonra merak etmeyin ama. Aşının koruyuculuğu çok yüksek. Zaten kediden kuduz geçme olasılığı da çok düşük sadece önlem olarak yapılıyor. İçinizi ferah tutun.Kızlar merhaba. Başına gelen anneler yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.
5 aylık bebeğim var evim bahçeli. Bugün kedi tırmaladı ayağını. Kedi sitenin kedisi beslediğim bir hayvan.
Ben paniğim doktorum benden panik. Gidip yaptırdım hemen ilk dozunu toplam 4 doz vurulacak. İlk bebeğim tecrübesizliğime verin. Başına gelen var mı? 4 doz aşı korur değil mi? Birşey olmaz değil mi aşılar işe yarar?
Babası iş için istanbulda beni sakinleştirecek kimsem de yok. Abartıyorsam söyleyin lütfen çok çok üzgünüm.
Bana ilk gittiğim doktor yaptırma bunun için demişti. ( kedi tırnaklarını geçirdi hala izi var) kedilerden geçme olasılığı çok düşük diye. Ben başka doktor bulup yaptırmıştır yine tedbir için. Çoğu doktor haklı olarak risk almak istemiyor. Ben de istemezdim.Doktorlara kedi köpek tirmalamasi veya ısırması için gittiğinizde kuduz aşısı yaptırın demek zorunda hissediyorlar kendilerini çünkü Allah korusun birsey olursa bu durumdan sorumlu tutulmak istemiyorlar.Sizi rahatlatsa birsey olmaz dese sonrasında birsey olsa başlarına gelmeyen kalmaz .
Her ihtimale karşı temkinli olmak lazım. Doğru yaptınız..Kedi normal bir sorunu yok. Ben de doktora aynısını söyledim ama bilemezsin belki fare yedi falan dedi. Daha da gerdi beni
5 aydır baktığınız kedinin kuduz olmadığını bilmiyor musunuz da dünyanın aşısını yaptırıyorsunuzKızlar merhaba. Başına gelen anneler yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.
fare kuduz ise kediye bulaştırma ihtimali doğuyor.Bahçede dolasan bir kedinin ne ile temas ettiğinden %100 emin olmak imkansız.Geri dönüşü olmayan bir konuda doktorunuzun tavri bence son derece doğru,aşıyı ne kadar hızlı yaptırırsanız koruyuculuğu o oranda artıyor.fare yese ne alaka
Ben olsam asi bile vurdurmazdim bildiğim hayvansa...çocukluğumda çok kedi tirmigina maruz kaldım. Hatta isiriklarina...hicbirsey olmaz...eğer hasta değilse hayvan boşuna asi vurdurmamKızlar merhaba. Başına gelen anneler yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.
Benimde bahçemdeki kedileri beslerken kedinin dişi hafiften elimi soydu. Bana 3 doz kuduz aşısı yaptılar. Aşı yaklaşık 2 sene koruyormuş. Hatta oradaki doktorlar ben olsam aşı yaptırmazdım falan dediler.Kızlar merhaba. Başına gelen anneler yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.
Yenı anneye nekadar telkın edıcı bır cvp.Kedi normal bir sorunu yok. Ben de doktora aynısını söyledim ama bilemezsin belki fare yedi falan dedi. Daha da gerdi beni
İnanın düşündüm sırf bu sebepten. Ama çok seviyoruz. 7/24 ulaşılabilir çok ilgili bebeğim de seviyor onu. İşini çok iyi yapıyor diye de doktor değiştirmek istemiyorumYenı anneye nekadar telkın edıcı bır cvp.
Drunuzu degıstırın bence.Sız panık o sızden panık :S