- 24 Ekim 2012
- 3.216
- 2.202
- Konu Sahibi 2minnosannesi
Duzeltilmis 5 ay 20 gunluklerÇok teşekkürler ne kadarlık ikizleriniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Duzeltilmis 5 ay 20 gunluklerÇok teşekkürler ne kadarlık ikizleriniz
Sağlıkla büyüsünler inşallahDuzeltilmis 5 ay 20 gunlukler
Size doktor mu sorun var dedi. Biz duzenli cocuk doktoruna goturuyoruz, hatta 2 tane ayri doktora goturuyoruz, cocuk norolojiye de goturduk, cok saglikli bebekleriniz sorunu yok dedi tum doktorlar, isme donup bakmasi mi gerekirmis? Boyle bir şeyi hiç kimse bize sormadi.Sağlıkla büyüsünler inşallah
Yok hayır gittiğim çocuk doktoru var iki tane ikiside cocukta sorun yok diyorlar hatta geçen cuma gittim ben sordum doktora ne zaman ismine bakar diye adam benden bıktığı için araştır gel dedi yani bu ayda bakması gerekse bana böyle bisey demezdi diye düşünüyorum ben bu doktorun resmen canını yedim yok gülmüyor yok bakmıyor diye diye adam diyor sen neden çocukta sorun arıyorsun sürekli çocuk normal diyor yakın bir ilde çok iyi bir çocuk doktoru var ona mesaj ve video attım korkularımı söyledim eşim getirse onada gitcem ama getirmiyor oda videodan yapabildiklerinden yola çıkarak çocuk normal diyor yani takıntı yapan benim internetten baktığımda adına 8 ayda bakar diyor ama bazı kişiler benimki 4. Ayında baktı diyor kimisi 6.ayinda kimisi 10 Ayında diyor o yüzden aklım karışıyorSize doktor mu sorun var dedi. Biz duzenli cocuk doktoruna goturuyoruz, hatta 2 tane ayri doktora goturuyoruz, cocuk norolojiye de goturduk, cok saglikli bebekleriniz sorunu yok dedi tum doktorlar, isme donup bakmasi mi gerekirmis? Boyle bir şeyi hiç kimse bize sormadi.
Benim ikizlsrimin doktoru da cocuklarin normal diyor ama bir bebegim cok az ses çıkarıyor, karşılıklı konusma yapmaya çalışıyorum sadece guluyor, bu aylarda iki heceli ses cikarmasi gerekirken o sadece aglama oncesi mizmizlama sesleri cikariyor cok endişeleniyorum ben de.Yok hayır gittiğim çocuk doktoru var iki tane ikiside cocukta sorun yok diyorlar hatta geçen cuma gittim ben sordum doktora ne zaman ismine bakar diye adam benden bıktığı için araştır gel dedi yani bu ayda bakması gerekse bana böyle bisey demezdi diye düşünüyorum ben bu doktorun resmen canını yedim yok gülmüyor yok bakmıyor diye diye adam diyor sen neden çocukta sorun arıyorsun sürekli çocuk normal diyor yakın bir ilde çok iyi bir çocuk doktoru var ona mesaj ve video attım korkularımı söyledim eşim getirse onada gitcem ama getirmiyor oda videodan yapabildiklerinden yola çıkarak çocuk normal diyor yani takıntı yapan benim internetten baktığımda adına 8 ayda bakar diyor ama bazı kişiler benimki 4. Ayında baktı diyor kimisi 6.ayinda kimisi 10 Ayında diyor o yüzden aklım karışıyor
Az bakması çok normal tam merak etme keşfetme zamanlari ilgileri aşırı dağılıyor erken ses çıkardı benimki ama mesela hala anne demiyor fazla konuşmaya heveslenmiyor cirpindigindan falan bahsetmissiniz bir yorumda cok normal benimki hala heyecanlandiginda sinirlendiğinde elektrik girmiş gibi çırpınıyor titriyor bizim bisi yapmamizada gerek yok mesela ablası etrafinda gezinirken elinde falan bisi görüyor heyecanlanıyor öle kendi kendine çırpınıyor sinirleniyor almak istiyor aslinda dikkatli gozlemlemesseniz kendi kendine niye boleyapıyor diye endişe edebilirsiniz öle davrandığı zamanlarda baktığı yere dikkat edin orada duran bi nesneye bile hevesleniyor ilgisini çekiyor olabilirInsallah cok teşekkürler ben yuzumuze az bakmasına çok takılıyorum bide daha adına bakmıyor normal seslenince de bazen bakiyor bazen bakmıyor bide babildamiyor sizin bebis ne zaman yaptı bunlari
Peki ikizi heceli sesler çıkarıyor mu benim kızımda yalnıs hatırlamıyorsam 9.ayina doğru babildamaya başlamıştı doktora da sordum 7 8 gibi başlar dedi bilmiyorum artık Allah ne yazdıysa oni göreceğizBenim ikizlsrimin doktoru da cocuklarin normal diyor ama bir bebegim cok az ses çıkarıyor, karşılıklı konusma yapmaya çalışıyorum sadece guluyor, bu aylarda iki heceli ses cikarmasi gerekirken o sadece aglama oncesi mizmizlama sesleri cikariyor cok endişeleniyorum ben de.
Gozlemliyorum ama karanlıkta beşikte sallarken de bazen yapiyor gerçi bu ara azaldı ama bilmiyorum artık kafam çok karışıkAz bakması çok normal tam merak etme keşfetme zamanlari ilgileri aşırı dağılıyor erken ses çıkardı benimki ama mesela hala anne demiyor fazla konuşmaya heveslenmiyor cirpindigindan falan bahsetmissiniz bir yorumda cok normal benimki hala heyecanlandiginda sinirlendiğinde elektrik girmiş gibi çırpınıyor titriyor bizim bisi yapmamizada gerek yok mesela ablası etrafinda gezinirken elinde falan bisi görüyor heyecanlanıyor öle kendi kendine çırpınıyor sinirleniyor almak istiyor aslinda dikkatli gozlemlemesseniz kendi kendine niye boleyapıyor diye endişe edebilirsiniz öle davrandığı zamanlarda baktığı yere dikkat edin orada duran bi nesneye bile hevesleniyor ilgisini çekiyor olabilir
Ikizi heceli sesler cikariyor ve surekli konusuyor, bugun doktor arkadasima yazdim, bir gelisim ilerlediğini diger gelisim durabilir normal dedi. Ses çıkaran da cok hareketli degil ama surekli konusuyor, hareketli olan da evde dört donuyor ama ses cikarmiyor. Normal dedi bana ama içimde yine şüphe var. Haftasonu doktorlarına gidicez bakalim umarim her sey normaldir. 2 defa norolojiye goturdum doktor gelme artık dedigi icin 3. Defa tekrardan hocaya goturemiyorum.Peki ikizi heceli sesler çıkarıyor mu benim kızımda yalnıs hatırlamıyorsam 9.ayina doğru babildamaya başlamıştı doktora da sordum 7 8 gibi başlar dedi bilmiyorum artık Allah ne yazdıysa oni göreceğiz
Aynen yapmıyor dediğim şeyleri yapmaya basliyor bu sefer başka bisey arıyorum resmen cocukta biz korkularimizla kalmaya razıyız yeter ki çocuklarımız sağlıklı olsun sağlıkla büyüsün ler oğlum çığlık atmıyor diyordum üç dört gündür bağırıyor ses cikarmiyor değil benimkide çıkarıyor ama bababa dedede şeklinde değilIkizi heceli sesler cikariyor ve surekli konusuyor, bugun doktor arkadasima yazdim, bir gelisim ilerlediğini diger gelisim durabilir normal dedi. Ses çıkaran da cok hareketli degil ama surekli konusuyor, hareketli olan da evde dört donuyor ama ses cikarmiyor. Normal dedi bana ama içimde yine şüphe var. Haftasonu doktorlarına gidicez bakalim umarim her sey normaldir. 2 defa norolojiye goturdum doktor gelme artık dedigi icin 3. Defa tekrardan hocaya goturemiyorum.
Sanirim sende de bende de kaygi bozuklugu var her hafta bir şeyden suphelenir oldum.
Ayni anlattığınız gibi benim oğlumda kucagimdayken bakmıyor diyordum şimdi bakiyor gülmüyor diyordum şimdi gülüyor az bakiyor diyordum şimdi arttı uzanip tutmuyor diyordum şimdi tutuyor dönmüyor diyordum şimdi fırıldak gibi masallah aslında herseyi yapiyor ama bana az geliyor kızımı büyütürken hiçbir şey bilmiyordum yok onu yapmadı şunu yapmadı derdim yoktu şu internet kafamı salak gibi yaptım ve çocuğumuzu kimseyle kıyaslanamamaliyiz mesala benim kızım çok erken konuştu çok güzel konuştu yarım lafı çok azdı ama arkadaşımın oğlu 3 yaşında zor konuştu o yüzden kıyas yapmamak lazımBu arada sesi az olanın ben kucagima aldığımda goz temasi az, ama seslendigimde donup bakiyor, sabah kalktığında guluyor, babasına guluyor, ama kucagimdayken veya yere koyduğumda surekli etrafını inceliyor yuzume cok bakmiyor, bunu da doktora sordum, otizm falan yok dedi. Olsa goz temasi cok sinirli olur dedi, kucagindayken etrafi incelemesi cok normal dedi. Sen de endiselenme canim.
İsmine bakması bu aylarda başlıyor oyun oynarken sürekli isimleriyle seslenin isimlerini öğrensinler kızım 5. Ayda ismine bakmaya başlamıştı 6. Ayda ismine dönmesi daha da geliştiSize doktor mu sorun var dedi. Biz duzenli cocuk doktoruna goturuyoruz, hatta 2 tane ayri doktora goturuyoruz, cocuk norolojiye de goturduk, cok saglikli bebekleriniz sorunu yok dedi tum doktorlar, isme donup bakmasi mi gerekirmis? Boyle bir şeyi hiç kimse bize sormadi.
Benimkinde de bababa dedede seklinde degil, çığlık atıyor, hiiii, eee gibi sesler cikariyor mizmizlanma gibi sesler de cikariyor, sesli guluyor ama bababa dededen gibi sesler yok, bugun yanıma yatirdim bana dönüp dönüp bakti güldü falan bayagi goz temasi vardi ne zaman oyuncağı getirdim tum ilgisini oyuncak cekti.Aynen yapmıyor dediğim şeyleri yapmaya basliyor bu sefer başka bisey arıyorum resmen cocukta biz korkularimizla kalmaya razıyız yeter ki çocuklarımız sağlıklı olsun sağlıkla büyüsün ler oğlum çığlık atmıyor diyordum üç dört gündür bağırıyor ses cikarmiyor değil benimkide çıkarıyor ama bababa dedede şeklinde değil
Ben ismini söyleyince bakmıyorsa sese bakiyor sanki bundan sonra hep ismiyle seslenecegimİsmine bakması bu aylarda başlıyor oyun oynarken sürekli isimleriyle seslenin isimlerini öğrensinler kızım 5. Ayda ismine bakmaya başlamıştı 6. Ayda ismine dönmesi daha da gelişti
Bende hep ismiyle sesleniyorum artık ve bu gece ben sut sagiyordum bebegimde mama sandalyesinde oynuyordu yuzu bize dönük bir şekilde bir koltukta eşim bir koltukta ben hangimiz adıyla seslendiysek hep baktı sonra da ellerimi yıkamak için çıktım odadan dönüşte beni görmüyordu kapının ordan seslendim elinde ıslak mendil paketi vardı onunla oynuyordu bir kaç kez seslendim adıyla baştan bakmadı sonra ne var dee gibi baktı oglusum banaBen ismini söyleyince bakmıyorsa sese bakiyor sanki bundan sonra hep ismiyle seslenecegim
Benim oğlumda aynı şekilde ama sanki içimden bir ses oğlum yakında babildamaya baslayacak diyorBenimkinde de bababa dedede seklinde degil, çığlık atıyor, hiiii, eee gibi sesler cikariyor mizmizlanma gibi sesler de cikariyor, sesli guluyor ama bababa dededen gibi sesler yok, bugun yanıma yatirdim bana dönüp dönüp bakti güldü falan bayagi goz temasi vardi ne zaman oyuncağı getirdim tum ilgisini oyuncak cekti.
Sanirim hic ses çıkarmıyorsa sorun varmış. Ben haftaya bi pedagogla goruscem. Sizin de ikizleriniz vardi degil miBenim oğlumda aynı şekilde ama sanki içimden bir ses oğlum yakında babildamaya baslayacak diyor
Hayir benim ikiz çocuğum yok oğlum tek birde 7 yasinda kizim varSanirim hic ses çıkarmıyorsa sorun varmış. Ben haftaya bi pedagogla goruscem. Sizin de ikizleriniz vardi degil mi