5 aylık bebek yardım lütfen

her ihtimal doğrultusunda aşı önermiş merak etmeyin aşı korur :KK66:

Kuduzun bir tedavisi yok ,tırmalama,ısırma nadiren açık yarayı yalama gibi yollarla bulaşabiliyor,ve

fare kuduz ise kediye bulaştırma ihtimali doğuyor.Bahçede dolasan bir kedinin ne ile temas ettiğinden %100 emin olmak imkansız.Geri dönüşü olmayan bir konuda doktorunuzun tavri bence son derece doğru,aşıyı ne kadar hızlı yaptırırsanız koruyuculuğu o oranda artıyor.
Kızımı tavşan ısırdı,yeğenimi kedi tırmaladı her ikisi de aşılarını oldular,sorun yaşamadık.
Haklısınız. Ben de böyle düşünüp şansa bırakmadım

5 aydır baktığınız kedinin kuduz olmadığını bilmiyor musunuz da dünyanın aşısını yaptırıyorsunuz 🙃 ay ayrıca fare yese ne alaka kuduz aşısı sadece kuduzdan korur🤷🏼‍♀️
Ben de doktoruna kediyi tanıdığımı söyledim. Ama bilemezsin belki dün kuduz kaptı dedi. Şansa bırakamayacağımı söyledi

:-) Arkadaşlar napiyosunuz? İyi misiniz? Kuduzun şakası olmaz,Dr. doğru olanı yapmış, evimde besledigim hayvan bile olsa yüzde yüz emin olamam bu virüsü taşımadığından , kaldı ki sokaktaki hayvan...? Çocuklarınızı riske atmadan önce kuduz nedir? Nasıl bulaşır? Tedavisi var mıdır? gibi küçük bir araştırmadan sonra amaaaaan bişe olmaz diyip karar vermenizi veya doğru davranıp asi yaptırmanızı tavsiye ederim. Çocuğunuz binde bir ihtimalle bile acılar içinde ölecek olsa , buradaki bişe olmazcilarin hiç umrunda olmayacak çünkü....

Korkmayın kedi bildiğiniz bir kediyse birşey olmaz . Bence bu arada belediyenin hizmetleri oluyor kedinize de aşılarını yaptırın . Sizde bebişi takip edin tabi ki . Ama birşey çıkacağını sanmam

:-) Arkadaşlar napiyosunuz? Kuduzun şakası olmaz,Dr. doğru olanı yapmış, evimde besledigim hayvan bile olsa yüzde yüz emin olamam bu virüsü taşımadığından , kaldı ki sokaktaki hayvan...? Çocuklarınızı riske atmadan önce kuduz nedir? Nasıl bulaşır? Tedavisi var mıdır? gibi küçük bir araştırmadan sonra amaaaaan bişe olmaz diyip karar vermenizi veya doğru davranıp asi yaptırmanızı tavsiye ederim. Çocuğunuz binde bir ihtimalle bile acılar içinde ölecek olsa buradaki bişe olmazcilarin umru olmayacak çünkü....
Çok haklısınız. Kuduz çok sıkıntılı bir hastalık

Çok haklısınız. Kuduz çok sıkıntılı bir hastalık
Tedavisi yok ve insan vücuduna bir kez girdiğinde (derhal aşı yapılmazsa) kısa sürede yüzde yüz ölümle sonuçlanıyor. Üstelik çok hızlı ilerliyor ve ölüme kadar olan süre çok acı verici. Risk alma, aşı yaptırmama, bekleyelim biraz....vs kararlarının kuduzda geri dönüşü yok.

Bebeginiz henuz cok küçük. Yetiskinleri etkilemeyen virüs, mikrop vs bebekleri ve cocuklari cok cabuk etkiliyor. yetiskinlerde nadir görülen/gorulmeyen pek cok hastalik bebek ve cocuklarda bagisiklik sistemlerinin tam gelişmemesinden dolayi görülüyor.sokaktaki hayvanlarla bebeginizi temas ettirmek icin cok erken bu yuzden yani tekrarlanmasin diye doktorunuzun sizi paniklettirdigini düşünüyorum

İnanın düşündüm sırf bu sebepten. Ama çok seviyoruz. 7/24 ulaşılabilir çok ilgili bebeğim de seviyor onu. İşini çok iyi yapıyor diye de doktor değiştirmek istemiyorum
Bence tam olarak bu sebepten doktorunuzla devam etmelisiniz.Yorumlarda da görebileceğiniz üzere insanlar bir çok farklı sebepten aşıyı yaptırmayı tercih etmeyebiliyor.Oysa kuduz geciktiğinizde geri dönüşü olamayan bir rahatsızlık.
Fareyi de sizi tedirgin etmek için söylememiştir,kedi ısırmasa da fare kediyi ısırabilir.Sabah sağlam olan hayvan gün içinde mikrobu kapmış olabilir.Tedbir iyidir.

Kızlar merhaba. Başına gelen anneler yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.
5 aylık bebeğim var evim bahçeli. Bugün kedi tırmaladı ayağını. Kedi sitenin kedisi beslediğim bir hayvan.
Doktoruna yazdım hemen acile götürmemi kuduz aşısı vurdurmamı söyledi.

Ben paniğim doktorum benden panik. Gidip yaptırdım hemen ilk dozunu toplam 4 doz vurulacak. İlk bebeğim tecrübesizliğime verin. Başına gelen var mı? 4 doz aşı korur değil mi? Birşey olmaz değil mi aşılar işe yarar?
Babası iş için istanbulda beni sakinleştirecek kimsem de yok. Abartıyorsam söyleyin lütfen çok çok üzgünüm.
İğneyi zaten yaptirmissiniz tedirgin olmanıza gerek yok

Kediler cocuklar icin vs zararli
Degil ama asilari yapilmadiysa sorun oluyor..gecmis olsun

Çok ilginç bilmiyordum doktor da aksini söyleyince.. bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Hatta ekşisözlükte başlığı da varmış bugün baya entry girilmiş.

X