- 15 Ağustos 2021
- 59
- 69
Geçmişler olsun oğluşunuza daBenim oğlumu üç sene önce ısırdı hala hayatta Birşey olmaz sakin olun. Zaten aşı da vurmuşlar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Geçmişler olsun oğluşunuza daBenim oğlumu üç sene önce ısırdı hala hayatta Birşey olmaz sakin olun. Zaten aşı da vurmuşlar.
Çok teşekkürlerBebeğinizin kuduz kapma ihtimali çok düşük bildiğiniz bir kediyse ama aşı yaptırmakla en iyisini yapmışsınız. İçiniz rahat olsun, fazla telaşa kapılmayın, doktorunuzu dinleyin yeter. Geçmiş olsun
Evet bize de öyle söyledilerBenim oğlumda kuduz asisi oldu yanlis hatirlamiyorsam 2 doz oldu 10 gun kediyi gördüğümüz için doktor artik gerek yok dedi. Sizde gözlemlerseniz asiyi kesebilir doktorunuz
Haklısınız. Ben de böyle düşünüp şansa bırakmadımKuduzun bir tedavisi yok ,tırmalama,ısırma nadiren açık yarayı yalama gibi yollarla bulaşabiliyor,ve
fare kuduz ise kediye bulaştırma ihtimali doğuyor.Bahçede dolasan bir kedinin ne ile temas ettiğinden %100 emin olmak imkansız.Geri dönüşü olmayan bir konuda doktorunuzun tavri bence son derece doğru,aşıyı ne kadar hızlı yaptırırsanız koruyuculuğu o oranda artıyor.
Kızımı tavşan ısırdı,yeğenimi kedi tırmaladı her ikisi de aşılarını oldular,sorun yaşamadık.
Ben de doktoruna kediyi tanıdığımı söyledim. Ama bilemezsin belki dün kuduz kaptı dedi. Şansa bırakamayacağımı söyledi5 aydır baktığınız kedinin kuduz olmadığını bilmiyor musunuz da dünyanın aşısını yaptırıyorsunuz ay ayrıca fare yese ne alaka kuduz aşısı sadece kuduzdan korur
Çok haklısınız. Kuduz çok sıkıntılı bir hastalıkArkadaşlar napiyosunuz? Kuduzun şakası olmaz,Dr. doğru olanı yapmış, evimde besledigim hayvan bile olsa yüzde yüz emin olamam bu virüsü taşımadığından , kaldı ki sokaktaki hayvan...? Çocuklarınızı riske atmadan önce kuduz nedir? Nasıl bulaşır? Tedavisi var mıdır? gibi küçük bir araştırmadan sonra amaaaaan bişe olmaz diyip karar vermenizi veya doğru davranıp asi yaptırmanızı tavsiye ederim. Çocuğunuz binde bir ihtimalle bile acılar içinde ölecek olsa buradaki bişe olmazcilarin umru olmayacak çünkü....
Teşekkür ederim. Sizi de Allah kurtarsınKorkmayın kedi bildiğiniz bir kediyse birşey olmaz . Bence bu arada belediyenin hizmetleri oluyor kedinize de aşılarını yaptırın . Sizde bebişi takip edin tabi ki . Ama birşey çıkacağını sanmam
Tedavisi yok ve insan vücuduna bir kez girdiğinde (derhal aşı yapılmazsa) kısa sürede yüzde yüz ölümle sonuçlanıyor. Üstelik çok hızlı ilerliyor ve ölüme kadar olan süre çok acı verici. Risk alma, aşı yaptırmama, bekleyelim biraz....vs kararlarının kuduzda geri dönüşü yok.Çok haklısınız. Kuduz çok sıkıntılı bir hastalık
Bence tam olarak bu sebepten doktorunuzla devam etmelisiniz.Yorumlarda da görebileceğiniz üzere insanlar bir çok farklı sebepten aşıyı yaptırmayı tercih etmeyebiliyor.Oysa kuduz geciktiğinizde geri dönüşü olamayan bir rahatsızlık.İnanın düşündüm sırf bu sebepten. Ama çok seviyoruz. 7/24 ulaşılabilir çok ilgili bebeğim de seviyor onu. İşini çok iyi yapıyor diye de doktor değiştirmek istemiyorum
İğneyi zaten yaptirmissiniz tedirgin olmanıza gerek yokKızlar merhaba. Başına gelen anneler yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.
5 aylık bebeğim var evim bahçeli. Bugün kedi tırmaladı ayağını. Kedi sitenin kedisi beslediğim bir hayvan.
Doktoruna yazdım hemen acile götürmemi kuduz aşısı vurdurmamı söyledi.
Ben paniğim doktorum benden panik. Gidip yaptırdım hemen ilk dozunu toplam 4 doz vurulacak. İlk bebeğim tecrübesizliğime verin. Başına gelen var mı? 4 doz aşı korur değil mi? Birşey olmaz değil mi aşılar işe yarar?
Babası iş için istanbulda beni sakinleştirecek kimsem de yok. Abartıyorsam söyleyin lütfen çok çok üzgünüm.
Eziyet ediyorsun kendineEvet sitenin kedisi. 5 aydır bakıyorum 4 tane de yavrusu var onun da. Ne bileyim içim sönmedi bir türlü uyku girmedi gözüme
Çok ilginç bilmiyordum doktor da aksini söyleyince.. bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Hatta ekşisözlükte başlığı da varmış bugün baya entry girilmiş.Kuduz vakaları genelde köpek kaynaklı olsa da kediler de kuduz olabilir. Anormalleşen kedi, kuduz çıktı ve Kuduz kedi karantinası - Aydın Haberleri - Aydın Ses Gazetesi ve Adana’da kuduz alarmı devam ediyor - Son dakika haberleri – Sözcü ve Kuduz kedi sahibini öldürdü - Yaşam Haberleri ve Kuduz kedi paniğe neden oldu - Haberler Milliyet
Aşısız, denetimsiz gezen hayvan ısırdıklarında aşıya başlamak en güvenli yoldur.
kuduz hastalığı taşıyan bir kemirgen yemişse kediye de bulaşabilir çünkü5 aydır baktığınız kedinin kuduz olmadığını bilmiyor musunuz da dünyanın aşısını yaptırıyorsunuz ay ayrıca fare yese ne alaka kuduz aşısı sadece kuduzdan korur