5 aydır olmuyor

Niye istemiyoruz diyip ayıp bi şeymiş gibi gizliyorsunuz? Deniyoruz çok istiyoruz inşallah olur desenize??? Evrene olumlu enerji olumlu mesajlar vermiş olursunuz.
Çünkü istiyoruz ama olmadı derse yan komşudan tutun uzak akrabaya kadar herkes akıl verecek, bir şeyler yedirmeye çalışacak, doktor bulacak, hacı hoca numarası verecek...
Ülkede herkes jinekoloji uzmanı

Bana kendi annem bile bir kere imada bulundu. Ben de güzelce kırmadan yanıtladım. Kv de bir kere sordu ona da kibarca cevap verdim şimdi güllük gülistanlık oldu. Ne bana ne başkasına sormazlar artık. Böyle böyle öğreteceğiz büyüklerimize bunu sormanın etik olmadığını

Bnim denemeden 7 ay sonra oldu. Ayrıca 1 yıl doğal süreci var bekelmwniz gerek çok stres yapmışsınız malesef buda etkiler

Sanki kendi eşimi gördüm yazdıklarında biz on aydır evliyiz hiç korunmadik ama malesef bizimde olmadı hala bende çok üzülüyorum ve baskılardan dolayı bir gün bile aklımdan cikaramiyorum çocuk konusunu. Hep stresliyim çalışıyor olmam bile yardımcı olmuyor bana . Keşke bir çözüm bulabilsek

Ben de 3 4 aydan sonra çok strese girmiştim olmuyor diye
Hatta burada konum da vardı
Gerçekten stresli olduğun sürece olmuyor
Kesin artık bizim olmuyor deyip saldığım ay hamile olduğumu öğrendim

Ama çocuğu kayınvalidem annem istiyor siye istemiyordum
Kendim ve eşim ortak çocuk istiyorduk asıl

Ya bir çocuk etrafa gösterilecek, hava atilcak bir aksesuar degil. Daha baban ölmüs, evliligin tadina bile bakamadiniz çünkü pandemi. Dogru düzgün gezip tozamadiniz ama aklinizda sadece cocuk. Niye? Cünkü herkes yapiyor, galiba hayat bu sekilde yürüyor dimi? Baska fikir yok. Hele kv'denin istemesi aman amaan, kim 'kisir' gelin olmak ister dimi?

Simdi hamile kalirsan çok net söylüyorum evliligin çok yipranir. Hiç dogru düzgün evlilik yasamadan, etrafa bakarak kimin cocugu var yok diyerek bu agir sorumlulugu almis oluyorsunuz. Bebek çok büyük bir sorumluluk. Uyksuzulugu mahv ediyor insani, hormonlari ayri mahv ediyor insani. Es ile itilisim sikintiya giriyor çünkü ya onlara yer verilmiyor bebek bakimi konusunda ve hersey anne ve anneanne/babaanne tarafindan hal ediliyor. Ya adam kendisi istemiyor artik ve kadin tek basina sorumluluktan bunalim yasar.

Yani o aile dinamigi sekte ugruyor ve kolay kolay tahamir olmuyor. Cok iyi düsünmek lazim bebek için. Yerinizde olsam daha kv'nin istekleri, annne isteklerine göre bebek istedigine göre, yeterici kadar olgun degilsin. Yarin bu kv'de "yok bu bebek üsüyor, yok bu bebek aç mama ver" baskilarinda bulundugunda ne yapacaksin?

Önce bu pandemi sonrasi bir esin ile iyicene gez toz. Bu bebek fikrini kafanizdan at. Biraz olgunlas, etrafa bu kadarda bakma. Daha ikinizde çok gençsiniz.

Kayınvalidem iyice baskı yapmaya başladı, her gördüğünde neden bebek yok hala diye...
KV'niz de bir tuhaf..Bebek sanki marketten alinabilecek bir şeymiş gibi her gördüğünde sormaya devam etmiş..Teknik detaylarla bogmamak adına kısaca anlatıyorum.Surekli birliktelik çocuk olmasını sağlamaz.Bir düzeniniz olmalı Evreleri iyi değerlendirmeniz gerekiyor.Birde buna bir zaruretmis gibi ,bir gorevmis gibi sartlandiginizda mental olarak verimliliğinizi düşürüyorsunuz.Hal böyle olunca da biz nerede hata yaptık demek suretiyle kendinizi sucluyorsunuz.Ortada bir hata veya suc yok aslinda.Surekli bunu düşündüğünüz için verimliliğinizi azaltiyorsunuz.Biraz rahatlamaya çalışan farklı ilgi alanları edinmek için çaba gösterin.Sakin kalıp beklediginizde çözüme ulaşacak gibi geliyor bana..Ayrica milleti de çok takmayın.Herkes her şeyi soruyor bu zamanda.Bu sorgu suali yük edip yipratmayin kendinizi.

benim 5 yılım dolacak ekimde . 2 kaybım oldu. İlkine 14 ay sonra hamile kalmıştım. Kaynana kim oluyor ki. Birsürü tedavi gördüm daha sonra biz de başta soranlara istemiyoruz dedik. Sonra söyledik olmuyor diye. Zaten ilk kayıptan sonra son 3 yılım hastanelerde geçti. Bırakın konuşmayı ufacık ima duysaydım çeker giderdim ben o kadar kötü psikolojideydim. Eşime de demiştim çeker giderim seni engellemem ben kimse merak etmesin diye. Ama iş eşte bitiyor. tedavile sırasında hastanede yatmam dahi gerekti kistlerim patladı rahmim alınacaktı o gün dünya başıma yıkıldı sandım. eşim anneme ağlayarak ben ondan illa çocuk olsun istemedim olmasın biz mutluyuz benim ondan tedavi olsun diye de beklentim yok bana karım yetiyor kendisi çok istiyor diye anlatmış. Annesi ağzını dahi açamazdı açsa oğlunu kaybederdi. Çünkü yaşadıklarımın en yakın tanığıydı eşim. Ben artık tüp bebeğe geçniştim olmayacak en kötü çeker giderim kimseye bişey demeden eğer tüp bebek de olmazsa diye kafamda kurardım. En son ne zaman vazgeçtim olursa olsun olmazsa bi yetimi alırım evladım olur ben sokaktaki çocuğa annelik yapacak şefkate sahibim dedim. O ay Rabbim bana nasip etti. 3 .gebeliğim inşallah bu sefer sonu güzel olsun . Demem o ki yol çok uzun olabilir yola nasıl biriyle çıktığın önemli. Sabır sabır sabır

Neden sadece sen gittin doktora? Eşinde sorun olması imkansız mı?

Ayrıca korunmadan ilişki yaşadığınız süre 1 yıl olmamış henüz, bebek öyle filmlerde izlediğimiz gibi ilk sevişmede olan birşey değil; Ayda topu topu 1-2 gün yüksek gebelik şansı var, onu yakalamak da pek kolay değil.

Eşin de kontrollerini yaptırdıktan sonra 1 yılda yine olmazsa tedavi yöntemlerini denersiniz, panik yapacak biriey yok yaşlar daha genç.

Benim ilk çocuğum ilk gecedendi. İkinci çocuğum için 11 ay uğraştık. Nerdeyse her ay tahlil yapar olmuştum. Attım kafamdan çocuk olayını. Olmuyorsa olmuyor dedim.
Der demez 1 ay sonrası hamile kaldım.

İşin özü şu. Eğer çok stres, takıntı haline geliyorsa çok guclesiyor. Psikolojik olarak rahatlaman lazım. Kasma kendini. Hayatın akışına bırak.

Kv yi susturun önce en önemli sorun bu

İlla kontrol olmak istiyorum diyorsanız 1 senedir deniyorum deyin doktor bunu nerden bilecek

Sadece ben gitmedim, eşimle beraber gittik ama doktor önce bana bakarak daha erken eşin için dedi. Haliyle folik asit verdi bir yıl dolunca eşine de bakarız dedi. Bu sistem bana hiç doğru gelmiyor

Evlenir evlenmez çocuğumuz olacak diye bir şey yok ki. Gezin tozun severek sevişin. Ben evleneli iki yıla çok yaklaştı. Bir iki sene daha olmayabilirdi de ki yaşım sizden büyük. Allah nasip etti ama bazen 1 yıl sonraya erteleyebilirmişiz düşünceyi dedim zor geçtiği günlerde, zira kariyerine ilgili tüm hayallerim sekteye uğradı şu an. Etraftakiler ne derse desin, yaşınız daha genç ve oluruna bırakın. Bunun çok etkili olduğunu düşünüyorum. Çevremde tedavi gören arkadaşlarım dahi çoğu zaman tedavilerden sonra olmadı biraz dinlenelim dediklerinde doğal yolla hamile kaldılar.

Bende eşimi darliyordum anneni sen mi susturursun ben mi diye :) kadin sustu bir iki ay sonra hamile oldugumu ögrendim :) kimse konusmayinca stresde olmayinca oluyor gercekten
Aslında doğuda bu tarz olaylar daha çok oluyor, hani bir sorun mu var neden olmadı bu zamana kadar falan diye. Bizde bir süre düşünmedik açıkçası, gezelim tozalım dedik ama pandemiden dolayı da pek mümkün olmadı.

Öncelikle babanız için başınız sağ olsun mekanı cennet olsun.. benim ilk çocuğum 8 yaşında kayınvalidem 2. İçin de niye yapmıyorsunuz diyip durdu,umursamadım. Sanki ilkinde çok güzel lohusalık yaşatmışlar gibi kocam susturdu annesini. Rabbim ne zaman ol derse oldu.. demem o ki 1 çocuğunuz olsa da 2.yi niye yapmıyorsun derlerdi. 2. Doğunca 3. Nerde diyecekler mi göreceğiz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…