- 23 Şubat 2018
- 615
- 3.496
- 33
Çünkü istiyoruz ama olmadı derse yan komşudan tutun uzak akrabaya kadar herkes akıl verecek, bir şeyler yedirmeye çalışacak, doktor bulacak, hacı hoca numarası verecek...Niye istemiyoruz diyip ayıp bi şeymiş gibi gizliyorsunuz? Deniyoruz çok istiyoruz inşallah olur desenize??? Evrene olumlu enerji olumlu mesajlar vermiş olursunuz.
Yazık.Çünkü istiyoruz ama olmadı derse yan komşudan tutun uzak akrabaya kadar herkes akıl verecek, bir şeyler yedirmeye çalışacak, doktor bulacak, hacı hoca numarası verecek...
Ülkede herkes jinekoloji uzmanı
Sanki kendi eşimi gördüm yazdıklarındaKızlar selam. Ben hemen hemen 2 yıldır evliyim ve başlarda hemen çocuğumuz olur sanarak 1 yada 1.5 sene sonra olsun diye planladık eşimle, o süreçte babamı kaybettim ve kendimi toparlayayım derken 6 ayda öyle geçti. Denemelere başladığımızda 17 aylık evliydik ve bu ay korunmayalı 6 ay oldu ama henüz olumlu sonuç elde edemedik. Ben 27 eşim 28 yaşında...
Kayınvalidem iyice baskı yapmaya başladı, her gördüğünde neden bebek yok hala diye... Biz ise çok istediğimiz halde çevremizdekilere istemiyoruz diyoruz. Bazen çok panikliyorum neden olmuyor, babam görmedi bari annem görsün diye ama sonuç hep olumsuz... Annemde çok istiyor bizde çok istiyoruz ama eşim çok sakin bu konuda ve zamanı geldiği zaman olacak diyor ben ise onun bu tavrını sanki yeterince istemiyor olarak algılıyorum ve ilişkimizi bazen yıpratıyorum. Bu süreci nasıl stressiz hale getirebilirim, bana yardımcı olabilir misiniz?
Bu Arada 2 defa doktora gittim ikisi de hormon bakıp 1 yıl bekleyin deneyin dediler
KV'niz de bir tuhaf..Bebek sanki marketten alinabilecek bir şeymiş gibi her gördüğünde sormaya devam etmiş..Teknik detaylarla bogmamak adına kısaca anlatıyorum.Surekli birliktelik çocuk olmasını sağlamaz.Bir düzeniniz olmalı Evreleri iyi değerlendirmeniz gerekiyor.Birde buna bir zaruretmis gibi ,bir gorevmis gibi sartlandiginizda mental olarak verimliliğinizi düşürüyorsunuz.Hal böyle olunca da biz nerede hata yaptık demek suretiyle kendinizi sucluyorsunuz.Ortada bir hata veya suc yok aslinda.Surekli bunu düşündüğünüz için verimliliğinizi azaltiyorsunuz.Biraz rahatlamaya çalışan farklı ilgi alanları edinmek için çaba gösterin.Sakin kalıp beklediginizde çözüme ulaşacak gibi geliyor bana..Ayrica milleti de çok takmayın.Herkes her şeyi soruyor bu zamanda.Bu sorgu suali yük edip yipratmayin kendinizi.Kayınvalidem iyice baskı yapmaya başladı, her gördüğünde neden bebek yok hala diye...
Neden sadece sen gittin doktora? Eşinde sorun olması imkansız mı?Kızlar selam. Ben hemen hemen 2 yıldır evliyim ve başlarda hemen çocuğumuz olur sanarak 1 yada 1.5 sene sonra olsun diye planladık eşimle, o süreçte babamı kaybettim ve kendimi toparlayayım derken 6 ayda öyle geçti. Denemelere başladığımızda 17 aylık evliydik ve bu ay korunmayalı 6 ay oldu ama henüz olumlu sonuç elde edemedik. Ben 27 eşim 28 yaşında...
Kayınvalidem iyice baskı yapmaya başladı, her gördüğünde neden bebek yok hala diye... Biz ise çok istediğimiz halde çevremizdekilere istemiyoruz diyoruz. Bazen çok panikliyorum neden olmuyor, babam görmedi bari annem görsün diye ama sonuç hep olumsuz... Annemde çok istiyor bizde çok istiyoruz ama eşim çok sakin bu konuda ve zamanı geldiği zaman olacak diyor ben ise onun bu tavrını sanki yeterince istemiyor olarak algılıyorum ve ilişkimizi bazen yıpratıyorum. Bu süreci nasıl stressiz hale getirebilirim, bana yardımcı olabilir misiniz?
Bu Arada 2 defa doktora gittim ikisi de hormon bakıp 1 yıl bekleyin deneyin dediler
Kesinlikle öyle oyüzden kimseye söylemiyoruzÇünkü istiyoruz ama olmadı derse yan komşudan tutun uzak akrabaya kadar herkes akıl verecek, bir şeyler yedirmeye çalışacak, doktor bulacak, hacı hoca numarası verecek...
Ülkede herkes jinekoloji uzmanı
Sadece ben gitmedim, eşimle beraber gittik ama doktor önce bana bakarak daha erken eşin için dedi. Haliyle folik asit verdi bir yıl dolunca eşine de bakarız dedi. Bu sistem bana hiç doğru gelmiyorNeden sadece sen gittin doktora? Eşinde sorun olması imkansız mı?
Ayrıca korunmadan ilişki yaşadığınız süre 1 yıl olmamış henüz, bebek öyle filmlerde izlediğimiz gibi ilk sevişmede olan birşey değil; Ayda topu topu 1-2 gün yüksek gebelik şansı var, onu yakalamak da pek kolay değil.
Eşin de kontrollerini yaptırdıktan sonra 1 yılda yine olmazsa tedavi yöntemlerini denersiniz, panik yapacak biriey yok yaşlar daha genç.
Çalışmıyorum, yüksek lisans tez dönemindeyim.Calisiyor musunuz yada hobiniz var mi
Aslında doğuda bu tarz olaylar daha çok oluyor, hani bir sorun mu var neden olmadı bu zamana kadar falan diye. Bizde bir süre düşünmedik açıkçası, gezelim tozalım dedik ama pandemiden dolayı da pek mümkün olmadı.Bende eşimi darliyordumanneni sen mi susturursun ben mi diye :) kadin sustu bir iki ay sonra hamile oldugumu ögrendim :) kimse konusmayinca stresde olmayinca oluyor gercekten