5 aydır olmuyor

5 ay çok erken
Bende 5 ay olmadığında karalar bağladım
Neler neler denemedim ki
Sonra akışına bıraktım
Hatta denemeden sonra yatakta 1 saat yatıyordum, tutsun diye. Onu bile yapmadım, direkt duşa koştum.
İşte o zaman hamile kalmışım
O kadar akışına bıraktım ki 6 haftalıkken anladım hamile olduğumu
O da şüphelendiğim için değil, doktor kontrolünde ortaya çıktı. Düşün o kadar beklemiyordum

Stres yaptığım dönemlerde hiç olmadı. Herkes bana akışına bırak olur diyordu da inanmıyordum. Ama siz inanın. Bir sağlık problemi yoksa akışına bırakın stres yapmayın

Bu güzel davranışları bebek olduktan sonra da devam ederse kendisine kocaman bir helal olsun ama yine de size hatırlatması bile özel hayatınızı ihlal etmektir, hiç kimse yatak odanıza karışamaz. İster dünyanın en iyi insanı olsunlar ama bebek gibi hassas bir konu eşler dışında kimseyi ilgilenidirmez çünkü hemen olmaması durumunda bu iyi niyetli hatırlatma, hevesler bile insanı yıpratır.

Bence boşuna panik yapıp süreci zorlaştırmayın. Yaşınız genç, deneyeli daha altı ay olmuş hiç problemli bir tablonuz yok yani. Bize bırakın kayınvalideyi arkadaş çevresindeki densiz insanlar bile sorup duruyordu, ki biz gerçekten ilk yıllarda çocuk istemedik, başbaşa kalmak istedik. İnsanları neden ilgilendiriyor ben anlamıyorum, siz de başkalarının ne zaman çocuk yaptığına kafayı takıp üzülmeyin. Açıkçası evlenir evlenmez çocuk yapmak bana hiçbir zaman çekici gelmemiştir.. Herkesin kendi hayatı kendi seçimi.

Ben bekarım detaylı baktırdım. Niye 1 yılı bekleyesiniz ki. Ozele gidip durumu anlatın esiniz de sperm versin

5 aydır bir deneme icin neden psikolojik olarak bu kadar yoruyorsunuz, Allah doğru zamanda doğrı yerde nasip eder. Ivf tedavisinde psikolojik destek suan ücretsiz veren bir yer var not edin ozeninam@gmail.com mail atın suan doktora calısması icin ivf tedavisinde psikolojik destek sunmaya başladılar. Herseyin bası saglık

Tüm cevapları okumadım ama ben sanırım yazanlardan farklı şeyler söyleyeceğim. Biz de iki sene sonunda korunmayı bıraktık ve bana da hemen herkes sormaya başlamıştı. Aynı sizin gibi ben de aşırı stres yaptım. Kendim doktora gittim hormon bakıp gönderdiler. Eşim gelmemişti bile hastaneye.
Stres yapmazsanız oluruna bırakırsanız olur olayı bazıları için doğru olabilir ama bazıları için de boşa geçen zaman oluyor. Bu arada zaman ilerliyor maalesef soranlar artıyor. Art niyetlisi iyi niyetlisi farketmez canınız acıyor.

Ben tüp bebekle iki buçuk sene sonunda gebe kalabildim. Şimdiki aklım olsa doktora gittiğimde bir seneyi geçik bir süredir deniyoruz derdim. Mutlaka eşimi de götürürdüm. Tedavi denemeden önce HSG mi çektirirdim. Bende perde olduğu ortaya çıktı mesela hamile kalsam düşük riski vardı. O yüzden çok takıyorsanız elinizi çabuk tutabilirsiniz. Kafama takmamam lazımmış ben abartıyorum deyip o konuda da kendinizi strese sokmayın

Eşinizin rahatlığını hissederseniz olacak belki de.
Böyle şeyleri biraz akışına bırakmak gerekiyor.

Sakin olun. Ve kafayı dağıtacak bişeyler yapın. Kimin ne dediği değil siizn ne yaşadığınız önemli. Yaşınız genç. Bi altı ay daha beklemimizi öneririm. Bu arada adet düzensizliğiniz yolda birde amh ve fsh lar normal çıktıysa biraz beklerim derim. İnanın psikoloji çok önemli. Fazla kilo varsa ve sigara tüketimi varsa bular da çok etkili oluyor düzgün beslenip spor yapın ve kürler de çok etkili oluyor İbrahim saraçoğlu nun bunları yapabilirsiniz

Rahminde bı anormallik gorulmemis hormonlar normal. Eşiniz sperm testi için beklemeyin. Oda iyi çıkarsa tedavi için bı sene bekleyin tabi. Ama eşini durumu ogrenmeden bekleme aşamasina girmeyin.

normal

Artık kimsenin 1-2 seneden önce olmuyor.

1 yıl içinde olursa şanslısınız.

Ama 5 ay çok erken.
5 ay içinde olmayacağını da bilmeniz gerekirdi.

Valla onlara saygı duymakla beraber hemen hamile kaldıklarında eleştirmeden de geçemiyorum açıkçası gerçi çok anactir hazırdır hakkı var.

Ben zaten bebek oldugunda hayatim boyunca artık hep çoluk çocuk olacak diye hemen yapma taraftarı hiç değilim.

Doktorunuz bir yıl geçmesi gerekiyor detaylı tetkik için demiş ya
Siz de yalan atın bir yılı geçti deniyoruz hamile kalamadım deyin

kv baskı yaptı diye, babam gormedi annem görsün diye o bu diye cocuk yapmaya niyetlendiginiz icin olmuyordur belki, gercekten siz kendiniz istediginiz zaman olur bence

Zaten bizde çok istiyoruz diye belirtmiştim.
kusura bakmayın onu gormedim, genelde aileler baskı yapıyor diye insanlar cok stres ve panik yapıyor. bir sure sonra bilincaltımıza oyle bir yerlesiyor ki o duygular, kendi isteklerimizin farkında olamaz hale geliyoruz. siz de buraya konu acarken cevre baskısını baska seylri o kadar vurgulamıs ve oncelikli belirtmissiniz ki ben direkt o enerjiyi aldım ondan öyle soyledim

Aslında sorun şu ki ben hemen olur sandığım için erteledim. İstediğimiz zamanda korunmayı bıraktık ve baktık ki olmuyor. Bi panik havası oluştu keşke erken başlasaydık diye ve 2 yıl olacak neredeyse evliliğimiz çocuk olsa bile doğana kadar 3 sene. Yani evdeki hesap çarşıya uymadı. 1.5 sene diye planlarken hemen olur sanıp bilinçsiz davranmamız yüzünden süreç uzadı ve haliyle çevrede artık neden yok acaba olmuyor mu diye düşünmeye başladı kendi ailem bile...

Arkadaşım hiç üzülme insan yıllarca ertelese hiç aklına gelmiyor ama çocuk fikri aklına düştüğü anda hemen ertesi gün olsun istiyor stres yapıyor bilinçsiz bi davranış göremedim ben evliliğin oturması İçin beklediğin süre az bile hiç strese girilecek bir durum yok öncelikle sakin ol bir çocuğun doğacağı saat bile belli sen kendini paralasan bile o olacağı zaman oluyor öncelikle sakin olup stres yapmadan ovulasyon testi alıp bir sürede onunla deneyebilirsin ama kafanda bu kadar düşünce ve stres varken zorlaşıyor malesef kolaylıklar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…