5 aydır olmuyor

Kızlar selam. Ben hemen hemen 2 yıldır evliyim ve başlarda hemen çocuğumuz olur sanarak 1 yada 1.5 sene sonra olsun diye planladık eşimle, o süreçte babamı kaybettim ve kendimi toparlayayım derken 6 ayda öyle geçti. Denemelere başladığımızda 17 aylık evliydik ve bu ay korunmayalı 6 ay oldu ama henüz olumlu sonuç elde edemedik. Ben 27 eşim 28 yaşında...
Kayınvalidem iyice baskı yapmaya başladı, her gördüğünde neden bebek yok hala diye... Biz ise çok istediğimiz halde çevremizdekilere istemiyoruz diyoruz. Bazen çok panikliyorum neden olmuyor, babam görmedi bari annem görsün diye ama sonuç hep olumsuz... Annemde çok istiyor bizde çok istiyoruz ama eşim çok sakin bu konuda ve zamanı geldiği zaman olacak diyor ben ise onun bu tavrını sanki yeterince istemiyor olarak algılıyorum ve ilişkimizi bazen yıpratıyorum. Bu süreci nasıl stressiz hale getirebilirim, bana yardımcı olabilir misiniz?
Bu Arada 2 defa doktora gittim ikisi de hormon bakıp 1 yıl bekleyin deneyin dediler

Kızlar selam. Ben hemen hemen 2 yıldır evliyim ve başlarda hemen çocuğumuz olur sanarak 1 yada 1.5 sene sonra olsun diye planladık eşimle, o süreçte babamı kaybettim ve kendimi toparlayayım derken 6 ayda öyle geçti. Denemelere başladığımızda 17 aylık evliydik ve bu ay korunmayalı 6 ay oldu ama henüz olumlu sonuç elde edemedik. Ben 27 eşim 28 yaşında...
Kayınvalidem iyice baskı yapmaya başladı, her gördüğünde neden bebek yok hala diye... Biz ise çok istediğimiz halde çevremizdekilere istemiyoruz diyoruz. Bazen çok panikliyorum neden olmuyor, babam görmedi bari annem görsün diye ama sonuç hep olumsuz... Annemde çok istiyor bizde çok istiyoruz ama eşim çok sakin bu konuda ve zamanı geldiği zaman olacak diyor ben ise onun bu tavrını sanki yeterince istemiyor olarak algılıyorum ve ilişkimizi bazen yıpratıyorum. Bu süreci nasıl stressiz hale getirebilirim, bana yardımcı olabilir misiniz?
Bu Arada 2 defa doktora gittim ikisi de hormon bakıp 1 yıl bekleyin deneyin dediler
Ovulasyon testleri ile yumurtlama günü takip ettiniz mi? Takvimden yumurtlama gününü yakalamak çok zor. Ama testler tam gününü veriyor size. Adetlerim düzensiz olduğu için ben yumurtlama günunü test ile takip ettim, yakalayınca da ilk deneme de hamile kaldım çok şükür

Ovulasyon testleri ile yumurtlama günü takip ettiniz mi? Takvimden yumurtlama gününü yakalamak çok zor. Ama testler tam gününü veriyor size. Adetlerim düzensiz olduğu için ben yumurtlama günunü test ile takip ettim, yakalayınca da ilk deneme de hamile kaldım çok şükür
Evet 4 aydır ovulasyon testi kullanıyorum ve değerli günleri de yakalayıp değerlendirdik hep 😒 ama olmadı.

Yok canım seninki başka türlü darlamak sonuçta kendi evladı anne lütfen karışma dese ayrı sen desen ayrı seninki o hesap. Konu sahibi sen ıstemiyor musun diye darliyormus
Aynen kv zannediyor ki ben istemiyorum yada bir problem bar ondan saklıyoruz gibi düşünüyor. Aslında sorun onun en dediği değil biz zaten kendimiz çok istiyoruz olmadı kaç aydır ve çevrede neden neden diye sorunca daha çok stres oluyoruz

Sende baska doktora gidip 2yildir cocugum olmuyor diyeceksin yeni basladigini demiyceksin ben 5aylik evli olmama ragmen 1bucuk yillik evli oldugumu dedim ve bende kist olustugunu öğrendim yani boyle diyeceksin ki ne oldugunu hemen ogrenesin yoksa seni basindan salmak icin git 1yil sonra gel derler

Sende baska doktora gidip 2yildir cocugum olmuyor diyeceksin yeni basladigini demiyceksin ben 5aylik evli olmama ragmen 1bucuk yillik evli oldugumu dedim ve bende kist olustugunu öğrendim yani boyle diyeceksin ki ne oldugunu hemen ogrenesin yoksa seni basindan salmak icin git 1yil sonra gel derler
aslında bunu düşündüm ama eşim bir yıl içerisinde doğal olma yolu varken neden sürekli hastaneye gidip seni veya beni ilaçlara boğup daha çok stres olalım diye düşünüyor. Olmazsa zaten gideriz diye düşünüyor

Milletin lafıyla neden acele ediyorsun? Akışına bırak olursa olur olmazsa nasip kısmet. Yada doktora görün bi problem vs varsa tedaviye baslarsın.. ama herşeyden önce kendin için, bir başkası için değil..

Ultrason işe yumurtalıklarıma bakıldı ve hormon testi yapıldı. Herşy güzelmiş şuan için aöa detaylı kontrol için 1 yıl olması gerekiyormuş bu süre ise bana çok uzun geliyor. Zaten sanki çok gecikmişim gibi hissediyorum. Başkaları evlenince ilk bir yıl içinde hamile kaldılar hep. Ben ise hemen olur sanarak çok erteledim meğerse olmuyormuş
Sizin ertelemenizle alakali olmaya bilir.
Ben 28 yasimda evlendim cokda beklemeden cocuk dusunmeye basladim ama olmadi.
Regl doneminizde mi gittiniz kontrole?

kafaya taktıkça olmuyor bazen de.
yasiniz genc ya beyninize su mesajı verin cidden
oo yasim cok genc nasılsa olur.. stres oldukça olmuyor cogunlukla..
takmama uzerine beyninizi yönetin mesela, bi deneyin..

Bi donem ben de hamile kalamadm. Ama oncesinde bazi seylere cok dikkat ettim.
Her gun veya en fazla gun asiri avokado yedim. Hergun yumurta, ceviz
Haftada 2 gun de balik yedim. Paktli gida ce kahve icmedim. Ve en az 3 ay oncesinde folik asit almalisin. Hamile kalmani kolaylastirir.
Ve en onemlisi su, yumurtlama zamanini takip etmen gerekiyor. Ben 6 ay byunca kalamadm . megerse yumurtlama zamanini kacirmisim hep.
Ebru ceylan in yumurtlama testlerini tavsiye ederm. Cok net gsteriyr

Ve kafandan at herseyi. Ben isyerimi degistirdim. Oncesinde cok stresliydm orda. Degistigi gbi hamile kaldm

Çocuk yap diye yırtınanlar çocuk olduktan sonra kıçını dönüp gidiyorlar. Ağızları aynı basurlu kıç gibi herşeye uzanıyor zora düşüp etrafına bakınca kimseyi de göremiyorsun.

çocuk yapmazsın konuşurlar, çocuk yaparsın cinsiyete konuşurlar, çocuk doğar sütün var mı diye konuşurlar, mama veriyorum dersin niye emzirmiyorsun diye konuşurlar, çocuk iştahsız olur ay aman bu çok cılız kalmış besleyemiyor musun diye konuşurlar....

çocuğu zor bela düşe kalka büyütürsün yine yırtık dondan fırlar gibi “ikinci çocuğu yeaaap gızım beraber böyüsünler” diye konuşurlar. bu çevre hiç susmuyor o yüzden önce çevre baskısını kafandan sil. başkalarını memnun etmek için değil gerçekten çocuk istediğin için yap! çünkü çocuğu yap diyenler doğduktan sonra toz oluyorlar ortadan...

Eşinizin tavrı normal bence, sorun sizde. Daha 2 senedir evlisiniz, 6 ayını bebek stresiyle geçirmişsiniz. Önce evliliğinizin tadını çıkartın. Bu süreci stressiz geçirmenize biz yardımcı olamayız, siz kafanızda kurmayarak yapabilirsiniz bunu. Annem istiyor, kayınvalide istiyor yazmışsınız da çocuk sizin çocuğunuz olacak. Kayınvalidenizi de susturun sizi daha fazla strese sokmasın

Birlesim zamanlarinizi yumurtlama donemlerinize gore hesaplayip mi ayarliyorsunuz? Yoksa istediginiz zaman mi birlikte oluyorsunuz? Bu 5 ayda birlesimleriniz nasildi ?

Bizde 2 senedir evliyiz daha yeni yeni düşünmeye başladık 3 aydır denedik olmadı. Bende hormon testi ultrasonda filan baktırdım doktor problem yok olur dedi. Bende hemen hamile kalırım sanıyordum hatta başta yanlışlıkla olur diye baya korkuyordum ama öyle basit değilmiş. Kısaca artık saldım kafama takmıyorum problem yoksa elbette olacaktır. Problem varsa da 1 yıl sonra anlaşılır ve tıp ilerledi onun da çözümü olur

Sevgili konu sahibi. Benim evliliğimin 4 senesi bitti.

Demek benim karşılaştığım baskıları hissetsen kendini karadenizin serin sularına bırakırdın.

Ben mi gamsızım arkadaş kimsenin taleplerini dikkate almiyorum.

Valla sana kendimden ornek vereyim. Doktor bana tup bebekle bile sansin yok. Degerlern muhtesem derecede kotu dedi. Ama azmettim. 6 ay zaman verdim kendime. Bol bol dua ettim ve saglikli beslendm. Bi de relax olup yumurtlama takibi yaptm. Regl bitiminin ertsei gunu yumurtladm. Hep kaciriyormusum megerse. Oyle hamile kaldm

X