• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5. aydamı başlar sorunlar ya

tuuubaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2009
157
28
118
İstanbul
Ya nolur bana bi akıl verin çıldırmak üzereyim:(
Benim hikayem çok uzun en baştan anlatmam gerekiyor o yüzden eğer okuyan olursa şimdiden çok teşekkür ederim.
19 yaşındayım ve 5 ay öncesine kadar hiç bir erkek girmemişti hayatıma çok isteyen olmuştu ama benim öncelikli hedefim annemin babamın istediği gibi bir evlat olabillmekti tek çocuk olduğum için gözümü içine bakıyorlardı.Bende elimden geleni yaptığımı düşünüyorum bu konuda arkadaş sayım bellidir hepsini tanırlar şu an çok güzel bi üniversitede güzelde bir bölüm okuyorum onlar bende memnunlar.Ama ben kendimden değilim:( 5 ay önce şu herkesin üye olduğu arkadaş bulma sitesinden ilkokul arkadaşımla konuşuyoduk her şeyini anlatıyordu bana bende anlatmıştım 8 yıl aynı sınıfta okumuştuk ama bilmediğim ne kadar çok şeyi vardı her şeyini anlattı.Ailesi çok sorunluydu sığınacak kimsesi yoktu sadece arkadaşlarıyla zaman geçirebiliyordu annesi ablalarından çıkıp kendi evine gelmiyor babası ise hasta.Yani arkadaşım hiç iyi durumda değildi.Bende kimseyle bu kadar yakın konuşmamıştım çok yakın geliyordu onunla konuşmak mutlu ouyordum onunla konuşunca.! sene kadar konuştuk o sırada bi sevgilisi oldu ama görüşmediler bile bana anlattı hep.Sonra ayrıldılar yinne derdini bana anlattı. Bi gece konuşurken birden içindekileri döktü bende boş değildim kıskanmıştım çünkü ve herşeyini biliyordum.Başladık 5 aydır devam ediyor ilişkimiz. Ama şu 1 ayda çok kavga etmeye başladık. İlk 4 ay boyunca her saniye yüzüm gülüyordu herşey harikaydı ama son 1 ayda tartışmalarımız çok arttı. O daha liseyi bitiremedi açıktan bitirmeye çalışıyor ve benimle evlenmeyi düşündüğü için çok hırs yaptı kendine çok güveniyo bende aynı şekilde çok güveniyorum. Tartışmalarımızın sebeplerine gelince ben 1 ay önce anneannemi kaybettim memlekete gittik 1 hafta orda kaldık doğru düzgün konuamadık haliyle.Buraya gelince tekrar evin tüm işleri benm üstümde telefonu elim alıpta mesaj atamıyorum misafirimz eksi olmuyor. Konuşamayınca bizimkide deliriyor ya diyorum anlayışlı olsan biraz nolur gece zaten konuşucaz diyorum dayanamıyorum diyor.Ama bu kadar sakin konuşmuyoruz ben cevap atamayınca durmadan boş mesaj gönderiyor arıyor e tabi annemde anlıyor telefon titriyor çünkü durmadan.Onlara zaten söyleyemiyorum o kadar zor durumda kalıyorumki kimseye derdimi anlatamıyorum.Kedisine söylüyorum bak müsait değilim diyorum bu sefer inat ediyor konuşucaz diyor bende çıldırıyorum benmde bi sabrım var ağır konuşuyorum artık o zaman hatasını anlıyor ama ben sinir hastası olucam nerdeyse sıkıldım kavga etmekten.Şu an tekrar sınava girmek gibi bi fikir var aklımda tıp okumak için babamın ve benim en büyük hayalimizdi tekrar şansımı denemek istiyorum ne kadar zor olsada.Ben bana destek olacağını düşünürken zorunlu hizmet olacak o var şu var diyerek evlenmemiz zora girer diyerek benim burnumdan getirdi kaç gündür.Hayalinden vazgeç dedi bi mesajda ben çıldırdım yine ben ne kadar alttan almaya çalışırsam çalışıyım o sinirlenmeye devam ediyor ama ben ne zaman kendimden geçyorum artık ağzıma geleni söylüyorum o zaman anlıyor hatasını.Bugün yine konuşamıyoruz diye bi sürü mesaj atmış ata dedim dinlemede bak atma dedim ilişkimiz zora girer annemler öğrenirse dedim yine dinlemedi.Bende artık değişeceğimi söyledim bu kadar her şey üst üste gelmişken bana böyle davranıyosun madem bende artık değiştriyorum davranışlarımı dedim.Şimdi pişman yaptığı herşeyden sakın değişme diyip duruyor.Ama ben dayanamıyorum artık bu kadar basit şeylerden kavga etmek yoktuki benim hayalimde ilk elini tuttuğum erkekti o benim böyle davranmasımı gereiyordu bana:(
Birde şöyle bir durum varki benim sevgilimin memleketi annemlerin hiç hoşuna gitmediği bir yer daha doğrusu köken olarak oralılar 30 senedir istanbuldalar ama köken olunca babamın tepkisinden çok korkuyorum.Anlatmadığım daha o kdar çok sorunum varki inanamazsınız şu an ne yapacağımı bilemiyorum sağlıklı düşünemiyorum beni çok sevdiğinden eminim bende çok seviyorum ama bu tartışmalar üzüyor artık bizi tamam değişicem diyor 2 gün sonra yine aynı.Ben hayatında olmazsam her şeyden vazgeçer adım gibi eminim buna ama artık kavgada etmek istemiyorum nolur yardım edin bir akıl verin bana nasıl davranıyım napıyım ben şimdi:(
Çok uzun oldu ama zaman ayırıp okuyan olursa Allah razı olsun ama nolur bir yorum yapın bana:(

Canımm gerçekten çok uzun olmui haliyle kimsede şu vakte kadar okuyup yorum yapmamış :D
Tatlımm, ilk ilişki son ilişki olucak die kaide yoktur tbaiki biz bayanlar bu konuda hassasız 1 tane olsun
tam olsun istiyoruz ama zamanla herşey yolunda gitmeye biliyoo, önceliklee sakın hayellerinde vazgeçme, ileride çok pişman olursun.. Sevgilini gerçekten çok seviyosan ilişkinizi düzeltmek adına
bişeyler yapabilirsin, ama sevgilinin davranışları bana biraz tuhaf geldi, yani bencilcee, müsait olmadığın halde tekrar tekrar msj atması seninle bu yüzden tartışmaya girmesi hoş değil.. Bu davranışlar devam ederse zateen ileride sevgi diye bişey kalmazz, sende hayllerinin peşinden gitmedğin için pişmanlıktan başka bişey hissetmezsinn..

biz ciddi ciddi tartışmaya 7.ayı 8e bağlayan günlerde başlamıştık..
ilk aylardaki tartışmaları ben bilerek çıkartıyordum
bilerek üzerine gidiyordum
öfke patlaması yaşadığı anlarda tepkisini ölçmek için
kızdığı zamanlarda nasıl davrandığını öğrene bilmek için...
kısa süre sonra itiraf ettim ama :kedi:
sevgilinin yaptığı da bunun gibi birşey olabilir..

kimse ama hiçkimse için geleceğinden ve hayallerinden vazgeçme..

müsait olmadığını anlamıyorsa telefonunu sessize al dolabına koy bırak orda çalsın dursun
yada sık sık tuvalete git orda karşılık yaz...iki tarafta inat ederse sonuç alınmaz...

ailevi sorunları varmış sevgilinin evde ona ilgi gösteren yok demektir
oda bulamadığı ilgiyi senden bekliyordur.ona olduğundan daha fazla ilgi göster..
mesela radyodan şarkı iste ona dinlet.hedi ye al.kurabiye yap al götür.şiir yaz..
aşk kokan smsler atbu onun ruhunu okşar ve durulur....
sevgilin sana muhtaç ( ilki ve şefkat konusunda) gibi geldi bana..

Herkes on dokuz yaşında evlilik kararı alıp ileride evleneceği adam olduğunu düşündüğü kişinin nazını çekse çoğu kızımız okuyamaz yine bir çoğu da depresyona girerdi. :delphin:

Bir insanın sevgisinden emin olmanın en iyi yollarından biri sizin ideallerinize, emellerinize duyduğu saygıdır. Kendisi için çok parlak fikirler olmasa da sizin hayatınızı güzelleştirecek kararlara saygı duymalı. Yaşlarınız gereği ya da belki karakter özelliğidir yeterince saygılı ve özverili davranmıyor erkek arkadaşınız... :kahve:

Aslında daha da ileri giderek sizin durumunuzun alışkanlık olduğunu bile düşündüm... Neticede bu tip sitelerden öteden beri tanıdığınız biriyle uzun uzun konuşmak, o kişinin yavaş yavaş hayatınıza dahil olmasına ve paylaşımın artmasına zemin hazırlıyor. Bu ilk ilişkiniz olduğu için de size bu denli yakınlık gösteren birinin siz arkadaşken görüştüğü kişiyi kıskanıyor ve bunu aşk olarak yorumluyorsunuz... :delphin:

Aksi halde şu tabloya nasıl katlanılır: Sürekli kavga ediyormuşsunuz, onunla alakalı ailevi kaygılarınız var, bir yandan ailenizi bir yandan erkek arkadaşınızın durumunu düşünüyor, siz olmazsanız perişan olacağından endişe ediyorsunuz... Anlatamadığınız başka sorunlar olduğunu da ekliyorsunuz. Eee, bu ilişki için erkek arkadaşınızın harcadığı emekten bahsetmemişsiniz? Yoksa bunca hayal ve tertemiz bir gelecek beklentisi içindeki bir genç kız için ideal olan sayısız özelliği var da ben mi fark edemedim? sengözlerimebaksanab

"Değişeceğim" deyip iki gün sonra aynı tartışmaları sürdürdüğünü söyleyerek nasıl bir karakteri olduğuna, düzelme umudu olup olmadığına kendiniz yanıt vermişsiniz de zaten... Unutmayın, bugün "Hayalinden vazgeç" diyen yarın "Hayal kurma!" der... :1closedeyes:

okuduüum bölümden çok memnunum ailem de öyle demişsin. sonra da tıp okuycam babam öyle sitiyordu demişsin.

gerisini okumadım.

kesinlikle sevgilin senin ailende yasadiklarini anlayamiyor cünkü kendisi ailesiyle birsey paylasmiyor..
ayni durumdaydim 17yasinda basladigim bir iliskiyi hayatimin iliskisi sandim..ben okuyordum onun isi bile yoktu ve ona hayallerimden bahsettigimde sacmaliyorsun deyip gecistiriyordu..ailemden bahsettigimde banane onlardan beni sadece sen ilgilendirirsin diyordu..ailem ögrendiginde kiyameti kopardi..ve bende belli bir zamandan sonra yanlisimi gördüm ayrildim..suan nisanliyim nisanlim benden 6yas büyük ve üniveristeyi bitirmis..benden daha cok düsünüyor benim kariyerimi gelecegimi, ailemden daha cok destek oluyor bana..cünkü okumanin zorluklarini, aile icindeki sorumluluklarin ne demek oldugunu cok iyi kavramis biri..senin sevgilinin eksik olan yani bu..kendisi yasamadigi icin seni anlayamiyor..kesinlikle hayallerinden vazgecmemelisin..ilk erkek arkadasin son olmak zorunda degil sonucta..insanlar birbirlerini daha yakindan tanimak icin sevgili oluyorlar, yoksa herkes direk evlenirdi..ona karsi sorumluluk hissetmene gerek yok cocugun degil o senin..olmuyorsa olmuyordur..

Canım biraz mesafeli ol konuş sewgilinle beni sıkma de biraz mesafeli olmak istiyorum de yine zorlarsa seni sıkarsa sen kendini istikbalini düşün canım ilk hedefin okulunu bitirmek olsun sewgili olayı için daha çok gençsin canım seni zorlamasına sıkmasına izin werme biraz ara wer kendini düşün tmm sewgiler

öncelikle çok teşekkür ederim okuduğunuz için:)
fiyonk_
okuduğum bölümden gerçekten memnunum ailemde öyle ama ilk heedfleri varadır ya insanın öyle bişeydi buda işte sadece şansımı denemedim demek istemiyorum ve o yüzden tekrar giricem sınava yoksa şu an bi sorun yok.
Şu an benim hayalime ağzını açamıyor kendiside farketti hatasını sonuna kadar destek olacağından bahsediyor şu anda.
Az önce bi mesaj geldi ben senin için herşeyimden vazgeçebilirim yeterki ilerisi bizim için zorlaşmasın bunun için elimden gelen herşeyi yapacağım dedi. Galiba dediğiniz gibi benim yaşadıklarımı anlayamıyor çünkü ailesiyle iletişimi hiç yok.

Zaten ilkokul arkadaşı olduğumuz için aileside beni çok iyi tanıyor ve ona sürekli baskı yapıyorlar bak o ne okuyor sende boş geziyorsun gibilerinden.

Ben 1 ay önceki sevgilim böyle değildi dedim sürekli tartışmazdık biz dedim oda farkındayım bunun dedi ama bundan sonra kesinlikle bugünleri yaşamayacağız bir dişçide çalışmaya başlayacağım en yakın zamanda dedi yeterki sen bana karşı değişme dedi.

Galiba bir şans daha vereceğim ne dersiniz düzelir mi sizce vermelimiyim bu şansı ona :uhm:

her insan ikinci bir sansi hakediyordur;) hele bu sevdigin, inandigin insansa..
düzeliyor diyorsan vericeksin tabikide o sansi

Gailba öyle:)
Şimdi bekleyip göreceğim benim davranışlarım onun davranışlarına göre değişecek artık oda farkında bunun.

Kaç saat önce annemlerle oturuyoruz sonra konuşalım dedim tek mesaj bile gelmedi benm mesaj atmamı bekliyor düzeliyor galiba ne dersiniz :1rolleyes:

tıpçı ve erkek arkadaşının tahmin ettiğim kökenden olduğunu düşünerek aynı tarzda bi ilişki yaşamış biri olarak sölüyorum ki:önüne bak
1. erkek arkadaşın seni geriye çekmemeli. taraflar birbirlerini hep ilerletmeli destek olmalı anlayışlı olmalı hele zor zamanlarda
2. ailen tasvip etmicekse uzatmanın anlamı yok ilerde üzülmektense şimdi üzül çünkü işler çok uzuyor ve yıpranılıyor.
3. ayrıca daha çok gençsin bırak inceldiği yerden kopsun kimsenin kahrını çekme bilakis senin kahrını çekeni hayatına al

tıpçı ve erkek arkadaşının tahmin ettiğim kökenden olduğunu düşünerek aynı tarzda bi ilişki yaşamış biri olarak sölüyorum ki:önüne bak
1. erkek arkadaşın seni geriye çekmemeli. taraflar birbirlerini hep ilerletmeli destek olmalı anlayışlı olmalı hele zor zamanlarda
2. ailen tasvip etmicekse uzatmanın anlamı yok ilerde üzülmektense şimdi üzül çünkü işler çok uzuyor ve yıpranılıyor.
3. ayrıca daha çok gençsin bırak inceldiği yerden kopsun kimsenin kahrını çekme bilakis senin kahrını çekeni hayatına al

tıpmı okuyorsun ya tebrik ederim:)

aslında haklısın ben çok sevdiğimi düşünüyorum ama bir yandan da ilk olduğu için belkide bu kadar önemsedim.
ilerde sorun çıkacağı aşikar babamın neler diyeceğini tahmin edebiliyorum bu konuyuda erkek arkadaşımla konuştum ama o ben elime mesleğimi aldıktan sonra babanın bişey diyeceğini düşünmüyorum dedi sadece kedine çok güveniyor

sen böyle dediğine göre bitirmişsin ilişkini dimi mafoldumben

Canım bence aranızdaki tartışmalardan daha büyük sorunlar olabilir ilişkinizde?
Mesela şu köken olayı.. Ben bu tarz ayrımların yapılmasına kesinlikle karşıyım ama aileler girince işin içine ne kadar karşı olsak da boyun eğmek zorunda kalıyoruz.
Bir de eğer eğitim farkı varsa aranızda o da problem olabilir ilerisi için?
Bu tartışmalar bence ufak çaplı, yeni olmasından kaynaklı şeyler. Zamanla oturur, frekanslarınız uyuşmaya başlar ama ya değiştiremeyeceğin şeyler?
İleride bunlar yüzünden büyük sorunlar yaşayacağını düşünmüyorsan devam et kesinlikle, bahsettiğin kavga problemi düzelecek bir konu çünkü.
Mutluluklar diliyorum canım.opuyorumnanaktan

Ya bir gün oluyor babamla konuşuyoruz diyorumki yok bu adam kesin sorun yapmaz böyle şeyleri heleki işi olduktan sonra hiç sorun olmaz diyorum ama az önce konuşurlarken duydum hiç iyi şeyler söylemiyordu bu konu hakkında babamı anlamak çok zordur bazen

dün erkek arkadaşımla gerçekten çok büyük bi tartışma içinde bulduk kendimizi okuluma kadar geldi bazı olaylar oldu ben artık dayanamıyorum dedim ve ağzımdan bitti lafı çıktı ama inanın çok kötü durumdaydım herkesin içinde kavga etmiştik çıldırmak üzereydim ve bitti dedim o bunu duyunca o siniri gitti ve çocuk gibi ağlamaya başladı çok kötü oldum kızlar hiç öyle olmamıştım senağlama

beni çoğu zaman anlamıyor bunu ne kadar konuşsakda birşey değişmiyor
dün gece beni artık tanıyamacaksın dedi çok değişeceğim dedi şu an gayet iyi yaklaşıyor bana ama içimde aynı şeyleri yaşamanın korkusu var ve ileride şu değişmeyecek olan şeyler sorun açacakmı başımıza düşünmekten yoruldum artık :1no2:

Sevgilin seni seviyor canım anlattıklarından anladığım kadarıyla. Aklında soru işaretleri varsa sevgilinle de paylaş ve beraberce çözüm yolu üretmeye çalışın. Kökeni dışındaki bir çok şeye çözüm bulunabilir. yerimseniben...

Kavga sorunu falan bencede haledilebilir bir mesele ama işte şu köken olayı ve eğitim farkı çok düşündürüyor beni

ona bu sorunu açtığımda "önümüzde çok sene var bence benim güzel bir işim olduğunda yanına yakıştığımda baban birşey demez" diyor ama sadece babam değil annem bile sorun yaratabilir benneyaptımki

beni çok seviyor aşırı bağlı bana kesinlikle şüphem yok bu konuda ama bu saydığım konular çok canımı sıkıyor :uhm:

ayrıca ammavelakin çok teşekkür ederim yorumların için :1rolleyes:

merhaba yazdıklarını sonuna kadar okudum...Evli kimse yorum yapmamışşş...sana tavsiyem canım erkek arkadaşın çok ısrarcı..ısrarcı insanlar çok agresif oluyorlar ve her şey beklenirr...Bir de hayalinden vazgeç diyor sanki evlendiniz de senin üstünde hakimiyet kurmaya çalışıyor...hoş evlense de böyle bir hakimiyet kurma hakkına sahip değil ya işte neyse...henüz liseyi bitirmemiş önünde evlilikten önce yapacağı o kdar şey var ki...
İlişkini gözden geçir artılarıyla eksileriyle..en doğru kararı vermeye çalış canımmm

Back