45 yasinda bebek yapmak

45 yaş bebek için çok geç bir yaş diye düşünüyorum. Bebek içinde anne içinde çok fazla sağlık sorunu çıkabiliyor ve doğum riskli olabiliyo. Doktorlarda bunu en başında söylüyorlar zaten. Hepsini geçtim 45 yaşından sonra bir bebekle uğraşmak çok zor gelebilir gerek mental gerekse fiziksel olarak. Ayrıca çocuk büyüdüğünde yaş çok geçmiş oluyor ve çocukla paylaşacak pek bir şey kalmıyor uyuşmuyor çünkü ister istemez şartlar el vermiyor. Bu yaşta anne olmaya karar verdiyseniz iyi düşünün derim.. Hakkınızda hayırlısı olsun🌸

45 yaş bebek için çok geç bir yaş diye düşünüyorum. Bebek içinde anne içinde çok fazla sağlık sorunu çıkabiliyor ve doğum riskli olabiliyo. Doktorlarda bunu en başında söylüyorlar zaten. Hepsini geçtim 45 yaşından sonra bir bebekle uğraşmak çok zor gelebilir gerek mental gerekse fiziksel olarak. Ayrıca çocuk büyüdüğünde yaş çok geçmiş oluyor ve çocukla paylaşacak pek bir şey kalmıyor uyuşmuyor çünkü ister istemez şartlar el vermiyor. Bu yaşta anne olmaya karar verdiyseniz iyi düşünün derim.. Hakkınızda hayırlısı olsun🌸
Herkes genç yaşta anne olmak ister ama o kadar çabaya rağmen maalesef istediği yaşta kalamadıysa o duygudan mahrum mu kalmalı. Ortalama insan ömrü uzadı artık evlilik yaşı 30 u geçti neredeyse bence çoğu doktor da böyle düşünüyor artık. İnsanlar kendine bakıp dinç kaldığı sürece eğer ki o zaman o bebek onu bulacaksa ne yapabilir maalesef bunlar nasip kader

Herkes genç yaşta anne olmak ister ama o kadar çabaya rağmen maalesef istediği yaşta kalamadıysa o duygudan mahrum mu kalmalı. Ortalama insan ömrü uzadı artık evlilik yaşı 30 u geçti neredeyse bence çoğu doktor da böyle düşünüyor artık. İnsanlar kendine bakıp dinç kaldığı sürece eğer ki o zaman o bebek onu bulacaksa ne yapabilir maalesef bunlar nasip kader
Tabii ki nasip kader. Her şeyin belli bir zamanı var evet fakat yazdıklarımda mutlaka göz önünde bulundurulmalı çünkü hem doğruları söyledim hem de gerçekten riskli gebeliğe giriyor.

Merhaba, öncelikle sizi çok tebrik ederim anneliğiniz hayırlı olsun... Size buradan çok ciddi tepkiler gelecektir. Lütfen olumsuz olan hiç bir tepkiye kulak asmayın. Eminim ki yaşınız ve tecrübelerinizle büyüttüğünüz 'siz', o çocuğu 20-30'lu yaşlarındaki annelerden çok daha güzel ve sabırlı hatta çokta bilgili yetiştirecektir eminim! Anneliğin bir yaşı yok, biyolojik olarak kendinizi eğer iyi hissediyorsanız bu çok yeterlidir diye düşünüyorum. Bir kere zaten bilimsel çalışmalar sonucu artık insanların hatta özellikle kadınların çok geç yaşlandığı ve buna bağlı olarak ölüm yaşının da çok daha ileri ki yaşlara kaldığı açıklanmış. Buraya yazacak olan olumsuz ve yargılayıcı yorum sahipleri önce o araştırmaları okusunlar dinlesinler tavsiyemdir. Kendinize çok iyi bakın, artık bu dünyada yaşamak için çok daha güzel bir sebebiniz var evladınızın kokusu hep size iyi gelsin dilerim...

Ecel ve nikah gününü şaşırmaz derler ya benimki de o misal :) 37 yaşında evlendim ve evlendiğimden beri hiç korunmadım. Tüp bebek ve aşılama da yaptırdım ama olmadı. 42 Yaşında hamile kaldım, 43 yaşında doğuracağım kısmetse:anneadayı:.
Yaşı hiç problem yapmadım çünkü istiyordum çok.
Çocuk olayı,onunla ilgilenmek vs konular bence istemekle ilgili. Birşeyi çok istiyorsan tüm zorlukları aşabilirsin. Bu her konuda böyledir zaten diye düşünüyorum.
Benim doktorumun bir hastası 55 yaşında ikiz bebek doğurmuştu,şimdi haberleşiyoruz da gençleştik vallahi diyor karı koca :KK36:

Merhaba degerli kadinlar . 45 yasinda bebek sahibi olan bir annenin tecrubelerini paylasmak ve bu kinuda zamaninda benim gibi bilgi arayisinda olanlar icin bilgi paylasmak icin geldim .
ben de 46 yaşındayım ve bu ay bir başarısız tüp bebek denemem oldu. 16 yaşında bir kızım var, eşimin de önce ki evliliğinden 2 kızı var. Ama ikimiz birlikte bir çocuğumuz olsun istedik. Olmadı...
Siz biraz anlatır mısınız tecrübenizi? Eşim tekrar denemek istiyor ama ben çok da emin değilim

Tavsiyeni kendinize saklayabikirsiniz . Herkesin kosulu farkli , bu yasta cocuk yapmak isteyip sartlari yeni olusmus ama umutsuz insanlara bir isik icin actim konuyu . Akil almak icin degil .

ben de 46 yaşındayım ve bu ay bir başarısız tüp bebek denemem oldu. 16 yaşında bir kızım var, eşimin de önce ki evliliğinden 2 kızı var. Ama ikimiz birlikte bir çocuğumuz olsun istedik. Olmadı...
Siz biraz anlatır mısınız tecrübenizi? Eşim tekrar denemek istiyor ama ben çok da emin değilim
Memununiyetle , benim ilk cocugum hayat sartlari bu zamana kadar gelmeme neden olsu kismet bu yasaymis 😌 cocuk sahibi olmak istedigimde yumurta sayisi gercegiyle yuzlesmem gerekti. Genc arkadaslarima tavsiyem mutlaka dondursunlar yumurtlarini . Sadece 2 yumurtam kalmisti . Normalde 30 yas alti 30-40 yumurta soz konusu . Umut cok azdi ama dogru doktor dogru teknikle o 2 yumurtanin biri ile hamile kaldim . Cok uzun bir surec sancili cunku tek sansimdi . Yuzlerce kotu olasiliktan hic biri gerceklesmedi ve yavrum saglikli dogdu . Tamda bu gun 2 aylik oldu . Her hastaya ayni teknikgi uygulayan yerlerden uzak durmak gerek . Bana 3 gun taze emriyo nakledildi mesela 5 . Gun donmus degil gibi.

Ecel ve nikah gününü şaşırmaz derler ya benimki de o misal :) 37 yaşında evlendim ve evlendiğimden beri hiç korunmadım. Tüp bebek ve aşılama da yaptırdım ama olmadı. 42 Yaşında hamile kaldım, 43 yaşında doğuracağım kısmetse:anneadayı:.
Yaşı hiç problem yapmadım çünkü istiyordum çok.
Çocuk olayı,onunla ilgilenmek vs konular bence istemekle ilgili. Birşeyi çok istiyorsan tüm zorlukları aşabilirsin. Bu her konuda böyledir zaten diye düşünüyorum.
Benim doktorumun bir hastası 55 yaşında ikiz bebek doğurmuştu,şimdi haberleşiyoruz da gençleştik vallahi diyor karı koca :KK36:
Tebrik ederim aynen oyle bizde genclestik gercekten .

Memununiyetle , benim ilk cocugum hayat sartlari bu zamana kadar gelmeme neden olsu kismet bu yasaymis 😌 cocuk sahibi olmak istedigimde yumurta sayisi gercegiyle yuzlesmem gerekti. Genc arkadaslarima tavsiyem mutlaka dondursunlar yumurtlarini . Sadece 2 yumurtam kalmisti . Normalde 30 yas alti 30-40 yumurta soz konusu . Umut cok azdi ama dogru doktor dogru teknikle o 2 yumurtanin biri ile hamile kaldim . Cok uzun bir surec sancili cunku tek sansimdi . Yuzlerce kotu olasiliktan hic biri gerceklesmedi ve yavrum saglikli dogdu . Tamda bu gun 2 aylik oldu . Her hastaya ayni teknikgi uygulayan yerlerden uzak durmak gerek . Bana 3 gun taze emriyo nakledildi mesela 5 . Gun donmus degil gibi.
yapılan ay tek yumurta var dedi doktorum, acaba bu artık olmayacak demek mi:KK43: doktorum eşimin yakın arkadaşıydı, 3.gün ve taze embryo nakledildi bana da ama tutunamadı, rahim de embriyo da iyi durumdaydı ama olmadı:KK43:

yapılan ay tek yumurta var dedi doktorum, acaba bu artık olmayacak demek mi:KK43: doktorum eşimin yakın arkadaşıydı, 3.gün ve taze embryo nakledildi bana da ama tutunamadı, rahim de embriyo da iyi durumdaydı ama olmadı:KK43:
Hayir olmayacak anlamina gelmiyor , ilk denemede olma olasiligi % 5 civari . Eger gercekten istiyordaniz ve yumurta oldugu surece deneyin derim .

Merhaba degerli kadinlar . 45 yasinda bebek sahibi olan bir annenin tecrubelerini paylasmak ve bu kinuda zamaninda benim gibi bilgi arayisinda olanlar icin bilgi paylasmak icin geldim .
45 gec bir yas evet ama gercekten bakabilirim diyorsaniz mental ve fiziksel olarak iyi hissediyorsaniz neden olmasin . Beni de bu durum bazen korkutmuyor degil . 40 yasindayim 35 imde evlendim 5 senedir bunun icin igrastim ancak oldu , aralikta dogurucam insallah. Zaman zaman keske daha erken anne olabilseydim her anlamda cocuguma daha once kavusabilseydim diyorum . Ama yasadigim hayat kader kismet bunlara da inaniyorum sim olmasi gerekiyormus. Ha Ama disaridan gelen herseye de kulaklarimi kapatiyorum . Cunku cok istedik biz ve ben kendimi bildim bileli cocugumun olmasini dusledim yasim gectigi icin de bundan vazgecmek istemedim . Insallah siz de kolaylikla kavusursunuz cocugunuza. 🌸

Merhaba nerede tedavi oldunuz acaba ?
Ben 32 yaşındayım fakat tek yumurtam var sadece onunla tüp bebek deneyeceğim çok korkuyorum

Ben de 42'de gebe kaldim, 43'te dogurdum. Gebelikte de dogumda da hicbir sorun yasamadim, her sey gayet saglikli ilerledi hatta dogal dogum yaptim ve hicbir komplikasyon olmadi. Iki haftada da kendimi toparladim. Sukur kizim suanda iki aylik, darisi bebek ozlemi yasayanlarin basina.

Tekrar merhabalar, bugün tekrar gittik doktorumuza, 4 yumurta gördük çok mutlu olduk, ama 1 adet dönemi daha bekleyelim dedi ve bir sürü takviye verdi, güzel güzel büyüsünler diye:) balayımızı da ertelemiştik ilk transfer için, 15 nde ona gidip, Allah izin verirse, kasım sonu, aralık başı tekrar ve son defa deneyeceğim.

X