- 20 Mart 2008
- 141.600
- 213.124
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi nalanvenalan
-
Şu an evde 15 yaşında olan ve bebeği varmış diğerleri büyümüş kendi hayatlarını kurmuş ve iki tanesi de ölmüş çocuklarından babayı eve bağlamak için doğum yaptığını değilde kayıpları yüzünden psikolojisi bozulmuş olabilir aslında destek olunup tüp bağlatma konusunda ikna edilmeliydi çevresinde ki kişiler de bu durumun normal olduğunu söylüyormuş konu sahibi öyle yazmıştıBu ne böyle doğurganlık,45 yaşında bir kadın hemde hiç mi geleceği düşünmeden bu kadar çocuk.
Var öyle eşini eve bağlamak adına çocuk doğuran kadınlarda,istediği kadar psikoljisi bozuk olsun hem kendine hem dünyaya gelen çocuğa ne verilebilir ki bu şartlarda.Canına yazık kadınında yarış haline gelmiş bence.Şu an evde 15 yaşında olan ve bebeği varmış diğerleri büyümüş kendi hayatlarını kurmuş ve iki tanesi de ölmüş çocuklarından babayı eve bağlamak için doğum yaptığını değilde kayıpları yüzünden psikolojisi bozulmuş olabilir aslında destek olunup tüp bağlatma konusunda ikna edilmeliydi çevresinde ki kişiler de bu durumun normal olduğunu söylüyormuş konu sahibi öyle yazmıştı
Bizim de bir komşu vardı sanırım 6 doğum sonrasında çevre baskısı yüzünden kordonlarinı bağlattığını söylemiş sonra hamile kalınca benim kavusum olmuştu hamile kalınma ihtimali 100 de sıfır denilmişti tüp ligasyonu sonrası hatta tekrar dr gittim imkansız dedi gülmüştü bana da bakıpVar öyle eşini eve bağlamak adına çocuk doğuran kadınlarda,istediği kadar psikoljisi bozuk olsun hem kendine hem dünyaya gelen çocuğa ne verilebilir ki bu şartlarda.Canına yazık kadınında yarış haline gelmiş bence.
Kadın resmen etrafını kandırmış tüpleri bağlattım diye,bu neyin aklı böyle yani.Bizim de bir komşu vardı sanırım 6 doğum sonrasında çevre baskısı yüzünden kordonlarinı bağlattığını söylemiş sonra hamile kalınca benim kavusum olmuştu hamile kalınma ihtimali 100 de sıfır denilmişti tüp ligasyonu sonrası hatta tekrar dr gittim imkansız dedi gülmüştü bana da bakıp
neyse ki kadın itiraf etti sonra aslında hiç bir işlem yaptırmamış da rahatladım
Armut dibine düşer demişler… ben 29 yaşında evlendim. İkinci ve son çocuğumu 35 yaşında doğurdum. Annem erken evlenmiş olsa bile o da 35 yaşında ikinci ve son çocuğunu doğurdu. İnsan farkında olarak veya olmayarak ne gördüyse onu uyguluyor28 yaşında 3 çocuk 45 yaşında 9 çocuk vay be
İşte insanlar eleştirmesin mantığı bu arada gerçekten çocukların durumu kötüydü arada iki üç yaş vardı devlet destek ödemesi yapıyordu yardımlar geliyordu çevresinde de çok çocuklu kimse yoktu bir ara eltim beni kıskanıyor diyorduKadın resmen etrafını kandırmış tüpleri bağlattım diye,bu neyin aklı böyle yani.
İstediği kadar destek versin,ilerde o çocukların ne garantisi olabilir ki.İşte insanlar eleştirmesin mantığı bu arada gerçekten çocukların durumu kötüydü arada iki üç yaş vardı devlet destek ödemesi yapıyordu yardımlar geliyordu çevresinde de çok çocuklu kimse yoktu bir ara eltim beni kıskanıyor diyordu
Bence sen babana rica et vasektomi ameliyatı yaptırsın ne de olsa annen doğum kontrol hapı kullanmaya niyeti yok yakında futbol takımı kurmak üzere az kaldımerhabalar herkese.
Ben 28 yaşında 3 çoçuk annesiyim.Benim annemde 45 yaşında son 3 yıldır sürekli hemile kalıp doğum yapıyor.son çocuğunu 7 ay önce dogum yaptı.bende 3.çocugumu 3 ay once dogum yaptim ve bu durum beni o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.Anneme çok sinirleniyorum.Aklım almıyor dısardan baska biri baksa kızını kıskanıyor kızıyla yarısıyor der.Annem hamile kaldıgı donemde ve dogum yaptigi donemde benim hic haberim yoktu beni dogum yaptigi zaman 1 ay geciyor beni ariyor ve 1 kardesin oldu diyor.Ben her seferinde yapma artık diyorum bizidemi düşünmüyorsun dedigim zaman Allah verdi dogurmayip aldırayımmı diyor.Bir bebegin oluşabilecegi durumdan bir haber degil kendisi gayette iyi biliyor.Babam onu sürekli aldatan biri oda cocuk dogurursam bana baglanir dusuncesiyle yapiyor bunu biliyorum.Ancak bu durum beni kendilerinden sogutuyor.Alay konusu oluyorum.Birde benim icin durumu dahada zorlastirip yeni dogan cocuguna benim kızımin adını koydu.Simdi bunu yapan anneye ne denir.Ben artık nasıl davaranacagimi bilemiyorum.ona neden aynı ismi koydun diyorum e iste o isim olan cocuklar cok akılli oluyor diyor ondan koydum bi sendemi var o isim diyor.ben neyapacagimi şaşırdım .siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız.Nasıl bir tutum sergilerdiniz annenize karşı?
Annemlerin eski bir komşusu da vardı o da böyleydi ama onlar korunmanın günah olduğuna inandıkları için sürekli üretim halindeydiVar öyle eşini eve bağlamak adına çocuk doğuran kadınlarda,istediği kadar psikoljisi bozuk olsun hem kendine hem dünyaya gelen çocuğa ne verilebilir ki bu şartlarda.Canına yazık kadınında yarış haline gelmiş bence.
merhabalar herkese.
Ben 28 yaşında 3 çoçuk annesiyim.Benim annemde 45 yaşında son 3 yıldır sürekli hemile kalıp doğum yapıyor.son çocuğunu 7 ay önce dogum yaptı.bende 3.çocugumu 3 ay once dogum yaptim ve bu durum beni o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.Anneme çok sinirleniyorum.Aklım almıyor dısardan baska biri baksa kızını kıskanıyor kızıyla yarısıyor der.Annem hamile kaldıgı donemde ve dogum yaptigi donemde benim hic haberim yoktu beni dogum yaptigi zaman 1 ay geciyor beni ariyor ve 1 kardesin oldu diyor.Ben her seferinde yapma artık diyorum bizidemi düşünmüyorsun dedigim zaman Allah verdi dogurmayip aldırayımmı diyor.Bir bebegin oluşabilecegi durumdan bir haber degil kendisi gayette iyi biliyor.Babam onu sürekli aldatan biri oda cocuk dogurursam bana baglanir dusuncesiyle yapiyor bunu biliyorum.Ancak bu durum beni kendilerinden sogutuyor.Alay konusu oluyorum.Birde benim icin durumu dahada zorlastirip yeni dogan cocuguna benim kızımin adını koydu.Simdi bunu yapan anneye ne denir.Ben artık nasıl davaranacagimi bilemiyorum.ona neden aynı ismi koydun diyorum e iste o isim olan cocuklar cok akılli oluyor diyor ondan koydum bi sendemi var o isim diyor.ben neyapacagimi şaşırdım .siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız.Nasıl bir tutum sergilerdiniz annenize karşı?
ekonamik durumunuz varsa sizde yapın. Benim ekonomik durumum var .Aile planlaması yaptik esimle ve bu sekilde oldu.Uslubunuz hic hos degil.bunu derken kimbilir sizde neler varda burda millete yukeselip duruyorsunuz.Yalnız 28 e kadar 3 cocukla siz bu yarışı önde götürürsünüz gibi geldi bana.
biraz okudugumuzu anlasak olurmuBence sen babana rica et vasektomi ameliyatı yaptırsın ne de olsa annen doğum kontrol hapı kullanmaya niyeti yok yakında futbol takımı kurmak üzere az kaldıvalla annenin psikolojisi iyi degil gibi ama ben cocuklara üzüldüm
İşte habire doğurmaktan dolayı yumurtalıklar idmanli spermi havada kapıyor45 yaşında bir kadın bu kadar kolay şekilde hamile kalabiliyor mu? Hamile kalma olasılığı düşük bir ihtimal değil mi? Ya da tüp bebekle mi yapılıyor bu yaşlarda? Bilmediğimden soruyorum
komik bir durum varmi burada bilemedim.nezamanden beri bu sekilde konusur dusunur oldu insanalar sasiyorumİşte habire doğurmaktan dolayı yumurtalıklar idmanli spermi havada kapıyor
Normal normal anlatırken kime bu siddet bu celal ablacımAnnem artık 45 yaşında .normalde 6 kardesiz.en buyukleri benim bende 28 yaşındayım.oburleride 26,24,21,18 ve 15 ti.bunu uzerinede annem son 3 yıldir ard arda tekrar dogum yapti .bebeklerden biri kuvezdeyken biride anne karninda vefat etti.bu son olan yasidi.Annem maalesef bu durumu normal goruyor bizim israrlarimiza ragmen korunmuyor bir destekte kabul etmiyor.bu durum beni rahatsiz ettigi icin buraya kanu actim.Annem torun torba sahibi artik torun sevmesi keyfine bakmasi gereken yaşta.bu konuda ne yapabilirim nasil bir yol izlemeliyim bilemedim.bu arada 9 tane cocugu yok suanda.toplam 7 kardesiz yani.1 i haric hepsi buyuk kimisi liseye kimisi üniversitesiye gidiyor 1 ben evliyim iclerinde.ben ve esimde ziraat mühendisiyiz.Halim vaktim yerinde cirkin yakistirmalar yapip durmayin.Benim 3 tane çocugum var kimene benim cocugumdan .sizmi bakiyorsunuz.Benim cok şükür ekonomik durumum ortalamanın üzerinde.degil 3 , 20 tanesine yine yeter.Ama benim kafamin ,bedenimin psikolojimin yetebilecegi cocuk sayisi 3 .Ayrica bu durumun doguyla batiyla alakasi yok.kendimiz izmirliyiz manavgatta yasiyorum ben bagimiz bahcemiz var ekip biciyoruz.Lutfen insanlari elestirirken biraz düsünun...
Haklısınız, doğurup doğurup büyümüş çocuklarına baktirmak komik değil trajikomik .komik bir durum varmi burada bilemedim.nezamanden beri bu sekilde konusur dusunur oldu insanalar sasiyorum
bende üretim fabrikası açmadım.3 tane çocugum var .ekonomik durumum var ruh sağlığımda yerinde.esimin ailesi kalabalık kaldiki onlarada baktirmiyoruz kendi bakicimiz var ara ara yardim aliyorum.bu milleti 3.cocuga öcü gozuyle bakmasi nedir acabaAnnemlerin eski bir komşusu da vardı o da böyleydi ama onlar korunmanın günah olduğuna inandıkları için sürekli üretim halindeydi
neyse.....Haklısınız, doğurup doğurup büyümüş çocuklarına baktirmak komik değil trajikomik .
yorumlarda yemedigimiz hakaret kalmadı...Normal normal anlatırken kime bu siddet bu celal ablacım
yok tavsan gibi uremisler ,yok suruliye ,yok vs vs .Alt tarafı bi konu actım sacma yorumlar aldım sinirlendim.Normal normal anlatırken kime bu siddet bu celal ablacım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?