- 17 Eylül 2018
- 46
- 15
- 34
Çocuklar neyi nerde kullanacagini biliyor. Taviz vermezseniz alışması daha kolay olur. Kendi basinin caresine de bakmali. Çalışmıyorsunuz ya da ayni okukda ogretmensiniz diye dusundum yazdiklarinizdan. Eger uzak olsaydiniz gitme sansiniz olmasaydi ne yapsam diye duaunme lüksünüz dahi olmayacaktı. Boyle kabul edin gitmeyin. O da siz de alışın. Ben de oglumla ayni okuldayım. Karsilasirsak sinifa girmek istemiyor beninle gelecekmis mümkün degil tabi ki çözümü bulup görünmüyorum ona. Yoksa hep aynısını ister çocuklar. Duygu sömürüsüne yenik düşmeyin. Kararli olun gitmeyin derim.Bana bağımlı olmasın, her şarta alişıp güçlü olsun diye. Ama hata mi ediyorum bilmiyorum...
Seni özlüyorum gel deyince içim acıdi bugün.Ben hergün gidip bakiyorum gizli gizli.
Bugün boynunda kart olan veliyi sordum. Çocuğu özelmis.Sorunluymus. O yuzden dediler.Görünsem hergün bekleyecek eminim.Dogru olan neyse onu yapmaktan yanayim.Yine de kafam karisik.
Sadece 1 veliyi icerde gordum. Pek yok aslinda giris yasak onu ogrenecegim neden giriyor...Diger 5-6 veli de demir parmaklilara yapismis halde cocuguyla ilgileniyor teneffuste.
Bugün boynunda kart olan veliyi sordum. Çocuğu özelmis.Sorunluymus. O yuzden dediler.Görünsem hergün bekleyecek eminim.Dogru olan neyse onu yapmaktan yanayim.Yine de kafam karisik.
Ama işte o zaman özel çocuk ise onun için özel olan okullara gitmesi doğru olmaz mı diye sormak ihtiyacı oluyor .
Ben bazı veli profilinde problem olduğunu düşünüyorum kesinlikle .Oğlum anaokuluna başladı 10 Eylül'de ilk hafta ne veliler gordum ağzım açık kaldı resmen :) sonra ben gestapoyum herhalde diye düşündüm :) hayır kendimi sorgulatiyorlar o derece
O velilere uyuz oluyorum ya, özgüven nedir bilmeyen, asalak gibi çocuk yetiştiriyorlar. Sonra evlenince bile anneciklerinin ağzına bakıyorlar !
Siz onlardan olmayın. Birakin çocuğunuz basının çaresine baksın .
Üniversitede kaç tane arkadaşım oldu, ailemi özledim diye depresyona giren, her hafta ailesinin yanına giden. Hele bir kız vardı, 9 ayın 4 ayında annesi de öğrenci evinde yaşardı. Yemek falan yapardı.
Bana çok ters . Kızı da zaten ezik bir kızdı ki tam tersi zaten mümkün değil
Biraz özgüven sahibi bir çocuk yetistirmek için özel alana sahip çıkın, sakın görünmeyin,derim ben
Ayrıca o anneler öyle dururken annesi çalıştığı için ya da vefat ettiği icin gelemeyen çocukları ne çok uzduklerini farkındalar mıdır? Hiç sanmıyorum, mükemmel (!) Anneler ama sadece kendi bebelerine
Bulundukları okula gorede değişir az canım benim oğlum bu yıl 1. Sınıfa başladı Okulda güvenlik filan yok İsteyen istediği gibi girip çıkabiliyor Ben de okulun yanındaki parkta bekliyorum çünkü dışarı o kadar kötü ki gözüm arkada kalıyor Bizim çocuk çocuk çıkıp gelse kimsenin ruhu duymaz onun beklediğimden haberi yok tabii şimdi boş ve eğitimsiz oldugumdanmi gidiyorum bençok haklısınız hocam.öğretmen kızı ve eski bir öğretmenlik yapmış bır kadın olarak katılıyorum size.Ama okula en çok gelen gözlemlerime göre işi gücü olmayan az eğitimli az vasıflı veliler daha çok.Çocuk bahane gezme şahane diyorum.Çocuğun eğitimine önem verseler keşke okula durmadan gelmek yerine
Ama işte o zaman özel çocuk ise onun için özel olan okullara gitmesi doğru olmaz mı diye sormak ihtiyacı oluyor .
Ben bazı veli profilinde problem olduğunu düşünüyorum kesinlikle .Oğlum anaokuluna başladı 10 Eylül'de ilk hafta ne veliler gordum ağzım açık kaldı resmen :) sonra ben gestapoyum herhalde diye düşündüm :) hayır kendimi sorgulatiyorlar o derece
Sizin yaptığınız doğru. Öğretmeni ve okul yönetimiyle konuşun ve uyarın. Velilere gereken uyarıyı yapsınlar.Merhabalar çocuğum ilkokula yeni basladi. Saat 11 gibi 45 dakikalik bir teneffüsleri var. Aklım hep onda kaliyor.Anne özlüyorum teneffuste gel demeye basladi.Ben ona caktirmadan bir köşede izliyorum.Haberi yok tabi :) Kimi veli cocugunun eline hamburger tutusturup all çocugum yee diyor.Ben saklanirken diğer velilerden kimisi cocuguyla muhabbet halinde .Yerlere yatma kalkk bak ustün kirlendi diye demir parmakliklardan bagirmaya devam ediyor. Kimisi boynuna giriş karti takmis içerde çocuguyla birlikte okulun bahçesini turluyor.Okula uyumu cok iyi bu arada...
Sizce bu teneffüse alismali mi yoksa arada gidip görünmeli miyim...
Ben en doğru olani yapmak istiyorum...
Bu konuda görüşlerinizi merak ettim?
..
Öğrencinin özel durumu vardır muhtemelen.Çok ilginç ya niye öyle yapıyorlar:) Çocuğunuz kendi demiş ya, bence görünün manevi destek olur. Zaten birkaç haftaya alisir