İlköğretim Yorum ve Soruları 45 dakikalık teneffus

Arkadas anlamiyorum yani iki oglum okuyor hic birinin yanina gitmedim okulun onunu kesmedim.kapi önünde istiflenmedim ,idareyi delirtmdim,kapi gorevlidini kizdirmadim
Kapida birakip evimd dondum
Cikistada kosede bekliyip sldim abarticak ne varki.
Deli oluyorum okul onunde kapisinda kaus cikaran kadinlara
Az durun cocuk ogrenicek kendine güvenmeyi yalniz kalmayi aglamayi susmayi
Bırakın arksnizi dönün evinize gidin
O ne hamburger yedirmeye çalışmalar
Olurmu okul orasi evin odasimi

herkes tuhaf karşılamışta okulda yemekhane var mı?
yoksa öğle yemeğini veli götürecek tabi.
niye tuhaf geldi bu durum anlamadım.
birde yemekhane olsa bile herkes yazdıramıyor. aç mı duracak çocuk.
Genelde beslenme veriliyor tüm sınıfa gün gün neler getirileceği. Herkes aynı şeyi getiriyor ki kimsenin yemeğinden kimsenin canı çekmesin diye.
Kaç örnek var bildiğim.

E beslenme var. Sabah kahvaltısını yaptırıp yanına da sandviç tarzı bir şey koyunca sorun çözülüyor. Evde olan ve evi yakın olan götürür de diğerleri ne olacak noop :)

Ben yanina beslenme koyuyorum
Dileyen beslenme koyuyor çocuğunun yanina, isteyen de kantinden anlaşmalı sinıfa servis edilen sulu yemek vs.tercihen.

hayır uzaktan izlemeye devam edin bence .. okula uyumu iyi diyorsunuz olumluyu tersine çevirebilirsiniz. sürekli size ihtiyaç duyar ve hareketlerini size güvenerek yapar.tabi ki birbirinizi özleyeceksiniz daha ana kuzusu sayılır ama onun iyiliği için bunu yapmalısınız.Okulda böyle durumlarla her sene karşılaşıyoruz veliyi gören öğrencinin hareket davranışları anında değişiyor kendine değil anne baba kim geliyorsa ona güvenmeye sırtını dayamaya başlıyor...

Sistem baştan bozuk okul saatinde acil durumlar dışında veli girişine izin verilmemeli çoğu yerde de verilmez. Standart bir liste hazırlanır, herkes getirir yer. Doğal olarak gelen olacak gelemeyen olacak nasıl saçmalık böyle!

E beslenme var. Sabah kahvaltısını yaptırıp yanına da sandviç tarzı bir şey koyunca sorun çözülüyor. Evde olan ve evi yakın olan götürür de diğerleri ne olacak noop :)

yemekhaneye vericek yada yoksa kantinle anlaşılıyor.
çalışan için zaten bu sorun olmuyor.
ev yakınsa öğle vakti çıkış kartı veriliyor ama 1. sınıf çocuğu için uygun olmaz bu.

Bir tane veli cocugunun bastigi yere bile karisiyordu.Basma bak oralar çamur şu taraftan yürü diye.

9 da girip 12 de öğle arasına giriyorlar.
Kahvaltı yapan çocuk 3 saatte koca beslenmeyi yiyecek kadar acıkmaz.
Acıksa dahi listede kek varsa ekstra 2 dilim fazladan kek koyar.
Bana çok saçma geldi durum.

bizde beslenme yoktu mesela. beslenme saati için bir meyve koyuyorduk.
öğlen ille yemesi lazım. çıkış 4.30 du.

yemekhaneye vericek yada yoksa kantinle anlaşılıyor.
çalışan için zaten bu sorun olmuyor.
ev yakınsa öğle vakti çıkış kartı veriliyor ama 1. sınıf çocuğu için uygun olmaz bu.
Ha veli alır çocuğunu evinde yedirir ona bir şey diyemem ama sırf yemek yedirmek için okula gelinmesi çok saçma. Dediğim gibi hem çocukların güvenliği hem de anneden ayrı birer birey olabilmeleri için annelerin okuldan uzaklaşması gerekiyor.

İlkokul çocuğu kahvaltısını düzgün yaptıysa zaten 2 3 saat arayla tam öğün yiyemez. Eve gidene kadar sandviç, kek, poğaça gibi şeylerle idare edebilir.

ya zaten bu karmaşa 1.sınıfta oluyor sonra herkes düzenini oturtuyor.
okulda yemek yedirme olayı değil benim dediğim ama yemek getiriliyor. öğlen çocuğunu eve götüren alıyor kimiside yemeğini veriyor zaten içeri giriş yasak.

yalnız bende bilirkişi gibi yazmışım:))
bizim okulda böyleydi. eskiden yani.
şimdi 7 ye gidiyor.

Çocuğum yok ama olsaydı diye yazayım.
Normal bir okul olsa sadece sizin çocuğunuz sizi istiyor olsa gitme derdim ama maşşallah bir sürü veli geliyormuş. Çocuklarıyla baya ilgileniyorlar birde öyle gelip geçmiyorlarken sizin çocuğunuzda sizi arıyor doğal olarak. Bu artık bağımsız olma meselesinden çok benim annem neden yok niye gelmiyor arkadaşlarımın annesi onları çok seviyor olayı. Böyle bir durumda gitmelisiniz.

Daha yeni ilkokula başladı diğer çocukların anneleri gelince gözü arıyordur.Alisinca zaten istemez haftada 1-2 gidin bence

Herkes yapiyorsa siz de yapin diyenler olmus ama bence insanlar yanlis yolda siz onlara uymayin. Sadece cocugunuza bu durumu anlatin. O 45 dk nin yeni arkadaslar edinmesi, onlarla keyifli vakit gecirmesi icin gerekli oldugunu, tadini cikarmasini ama isterse cok olmamak kaydiyla bazi gunler gelip gorebileceginizi soyleyin. Boylece herkesin annesi geliyor benim annem gelmiyor diye dusunmez, hem de siz daha dogru davranmis olursunuz.

Yaptiklari gercekten saka gibi. Hem insanlarin isini zorlastiriyorlar hem de cocuklar hic bir zaman birey olamiyor. Ben ama korkuyorlar o yuzden fln diyemiyorum, bazi insanlar cocuklarinin kendine bagimli olmasini ozellikle istiyor. Burda okudugumuz babama kredi cektim, kocam annesinin sozunden cikmiyor, 30 yasindayim kararlarimi kendim alamiyorum konulari boyle boyle cikiyor

mılletın yaptıgı saka gıbı ne ıslerı var okul kapısında...
mahkum bekler gıbı tovbe yarabbım

onlar yanlıs yapıyor sız cocugunuza bunu aynen soyleyın
benım okula basladıgım ılk gun cocuklardan aglayanlar olmustu annneeeee dıye hıc unutmuyorum tedırgın olmustum bır ıkı cocugun aglamasından bırsey olacak sandım ölüme gıder gıbı aglıyordu
annem benı optu benım kızım nerde nasıl davranması gerektıgını bılır cunku artık bebek degıl dedı . ogretmenını ıyı dınle ne ogrendıysen evde bana ogretıceksın dedı gıttı

okul bahcesıne gelen velıler olurdu arkadaslarla oynamak ısterdım bahcede ama annelerını goren gıttıgı ıcın sinir olurdum kantıne gıdıp bırseyler alıp yemek zorunda kalırdım cunku oyun oynayamazdım annelerıyle elma yıyor olurlardı genelde

sız cocugunuzla acık acık dogrusunu konusun sebebını dogrusunu olması gerekenı soyleyın cocuklar buyuklerden daha mantıklılar :)

Bence o sizi görmek istiyorsa gidin ve görünün. Küçükken herkesin annesi çocuğunu okula götürürdü ben hep kendim giderdim ve bu içimde ukde olarak kaldı o da küçüklüğünü hatırlayacak yaşta ben istiyordum sen gelmiyordun demesin büyüdüğünde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…