İlköğretim Yorum ve Soruları 45 dakikalık teneffus

elbette bunu bir uzman yanıtlamalı aslında. ama başka veli yada veliler varsa bence gözükmek doğru olan

Bana bağımlı olmasın, her şarta alişıp güçlü olsun diye. Ama hata mi ediyorum bilmiyorum...
Seni özlüyorum gel deyince içim acıdi bugün.Ben hergün gidip bakiyorum gizli gizli.
Çocuklar neyi nerde kullanacagini biliyor. Taviz vermezseniz alışması daha kolay olur. Kendi basinin caresine de bakmali. Çalışmıyorsunuz ya da ayni okukda ogretmensiniz diye dusundum yazdiklarinizdan. Eger uzak olsaydiniz gitme sansiniz olmasaydi ne yapsam diye duaunme lüksünüz dahi olmayacaktı. Boyle kabul edin gitmeyin. O da siz de alışın. Ben de oglumla ayni okuldayım. Karsilasirsak sinifa girmek istemiyor beninle gelecekmis mümkün degil tabi ki çözümü bulup görünmüyorum ona. Yoksa hep aynısını ister çocuklar. Duygu sömürüsüne yenik düşmeyin. Kararli olun gitmeyin derim.

Bence başka velilerde olmamalı içeride.Uyum haftası bitti .Sonra çocuklar tek başına bir şey yapamıyor diyoruz nasıl yapsınlar ki ebeveynler sürekli etraflarında .

Bence siz doğru olanı yapıyorsunuz ama okul yönetimine söyleyin diğer veliler de beklemesin artık .

Bugün boynunda kart olan veliyi sordum. Çocuğu özelmis.Sorunluymus. O yuzden dediler.Görünsem hergün bekleyecek eminim.Dogru olan neyse onu yapmaktan yanayim.Yine de kafam karisik.

Bugün boynunda kart olan veliyi sordum. Çocuğu özelmis.Sorunluymus. O yuzden dediler.Görünsem hergün bekleyecek eminim.Dogru olan neyse onu yapmaktan yanayim.Yine de kafam karisik.

Ama işte o zaman özel çocuk ise onun için özel olan okullara gitmesi doğru olmaz mı diye sormak ihtiyacı oluyor .
Ben bazı veli profilinde problem olduğunu düşünüyorum kesinlikle .Oğlum anaokuluna başladı 10 Eylül'de ilk hafta ne veliler gordum ağzım açık kaldı resmen :) sonra ben gestapoyum herhalde diye düşündüm :) hayır kendimi sorgulatiyorlar o derece

Sadece 1 veliyi icerde gordum. Pek yok aslinda giris yasak onu ogrenecegim neden giriyor...Diger 5-6 veli de demir parmaklilara yapismis halde cocuguyla ilgileniyor teneffuste.

Belki kaynaştırma öğrencisidir o çocuk..

Çocuğunuz henüz uyum sürecinde. İlk ay arada görünün.
Ama öğretmenle konuşun bence diğer velilerin de beklemesi çocukların okula adapte olmasını zorlaştırır..

Diğer anneler neden okulda ki? Uyum haftası bitmedi mi? Yoksa bunlar "helikopter ebeveyn" dedikleri cinsten olan yapışkan anneler mi?
Aslında okulun bu konuda prensipli olması gerekir, haydi anneler eve, çocukların psikolojisini ve alışma süreçlerini bozuyorsunuz diye... Bu niye yapılmıyor ki? Kızım daha kreşte, henüz o konulara gelmedim, belki benim cahilliğim... Ama feci saçma geldi bana annelerin yaptıkları. Şimdi diğer anneleri görünce sizin neden gelmediğinizi merak ediyordur ama ben olsam gitmezdim. Canım sen okula gidiyorsun, ben işe gidiyorum. Okulda öğretmeninle, arkadaşlarınla vakit geçirmelisin. Böylece akşam buluştuğumuzda birbirimize anlatacak çok şeyimiz olur, filan diye açıklama yapardım.

Ama işte o zaman özel çocuk ise onun için özel olan okullara gitmesi doğru olmaz mı diye sormak ihtiyacı oluyor .
Ben bazı veli profilinde problem olduğunu düşünüyorum kesinlikle .Oğlum anaokuluna başladı 10 Eylül'de ilk hafta ne veliler gordum ağzım açık kaldı resmen :) sonra ben gestapoyum herhalde diye düşündüm :) hayır kendimi sorgulatiyorlar o derece

her yerde o çocuklar için özel okul yok ki.
birde sanırım derecesine göre oluyor. büyük oğlumun sınıfında da vardı otistik bir çocuk. annesi bütün okuldaydı zira kız tek başına tuvaletini yapamıyordu. geçte olsa okuma yazmayı öğrenmişti. 4.sınıfta okulla beraber özel eğitim aldı. okula 2 gün falan geliyordu. bilmiyorum belki o zaman açıldı özel eğitim alabileceği bir okul.

Okul idaresi nasil izin veriyor boyle bir seye? Her ogrencinin velisi gelse orasi noolur hic farkinda degiller galiba. Kural koyup uygulayamiyorlar sonra da velilerden sikayet ediyorlar.

Bence siz gitmeyerek dogrusunu yapin

bol bol gidin. geçen yıl arkadaşımın kızı da çok içerlenirdi herkesin annesi geliyor diye.
kadıncağız izin alıp işten koşa koşa giderdi.
hatta bir çocuk demiş ki senin annen öldü mü!
arkadaşım bunu duyunca çok içerlenmişti.
neyse bu yıl 2. sınıf oldu. ilk günü izin aldı arkadaşım. kızı demiş ki bebek miyim ben anne? neden geliyorsun utandırma beni hadi git :KK70:
yani alışkanlık olmuyor. bence sık sık gidin.

45dakikalık teneffüs mü olurmuş. Ya öğle arası gibi yapsınlar herkes evinde karnını doyurup gelsin ya da kısaltsınlar. İdareyle konuşsanız bir çözüm bulunamaz mı? Ayrıca diğer velilerin yaptığı da çok yanlış. Çocuklar teneffüs saatini nasıl verimli geçirsin sürekli takip eden iki gözle. Arkadaş edinmeleri, oyun kurmaları güçleşir. Keşke idare ile bir çözüm bulabilseniz.

Bizim de 30 dklık uzun bir teneffüs var ama kapıları açmıyorlar içeri veli alınmıyor. Siz idareyle konuşun içeri neden vei alıyorlar?

Şimdi okudum içeri veli alınmıyormuş o demir parmaklıklara yapışanları şikayet edin nöbetçi öğretmen engellesin.

O velilere uyuz oluyorum ya, özgüven nedir bilmeyen, asalak gibi çocuk yetiştiriyorlar. Sonra evlenince bile anneciklerinin ağzına bakıyorlar !
Siz onlardan olmayın. Birakin çocuğunuz basının çaresine baksın .
Üniversitede kaç tane arkadaşım oldu, ailemi özledim diye depresyona giren, her hafta ailesinin yanına giden. Hele bir kız vardı, 9 ayın 4 ayında annesi de öğrenci evinde yaşardı. Yemek falan yapardı.
Bana çok ters . Kızı da zaten ezik bir kızdı ki tam tersi zaten mümkün değil
Biraz özgüven sahibi bir çocuk yetistirmek için özel alana sahip çıkın, sakın görünmeyin,derim ben
Ayrıca o anneler öyle dururken annesi çalıştığı için ya da vefat ettiği icin gelemeyen çocukları ne çok uzduklerini farkındalar mıdır? Hiç sanmıyorum, mükemmel (!) Anneler ama sadece kendi bebelerine

Üniversitede 2.senemde evimize 1.sınıf öğrencisi gelmişti. Ne temizliğe karışırdı, ne yemek yapardı.
Bir de oturup 'annemi özledim' diye ağlardı.
İlk başlarda uyum sağlamaya çalişıyor derdim ama bir zaman sonra resmen dövmek istedim :)

Bence bütün okul yönetimleri çocuğu okula yeni başlayan annelere de önceden bir seminer falan vermeli :))

çok haklısınız hocam.öğretmen kızı ve eski bir öğretmenlik yapmış bır kadın olarak katılıyorum size.Ama okula en çok gelen gözlemlerime göre işi gücü olmayan az eğitimli az vasıflı veliler daha çok.Çocuk bahane gezme şahane diyorum.Çocuğun eğitimine önem verseler keşke okula durmadan gelmek yerine
Bulundukları okula gorede değişir az canım benim oğlum bu yıl 1. Sınıfa başladı Okulda güvenlik filan yok İsteyen istediği gibi girip çıkabiliyor Ben de okulun yanındaki parkta bekliyorum çünkü dışarı o kadar kötü ki gözüm arkada kalıyor Bizim çocuk çocuk çıkıp gelse kimsenin ruhu duymaz onun beklediğimden haberi yok tabii şimdi boş ve eğitimsiz oldugumdanmi gidiyorum ben

Onlara kaynaştırma öğrencisi deniyor ve sosyal hayata adapte olması için artık bir çok sınıfta var.
Diğer cocuklarla eğitim alabilir diye raporları vardır.

Aslında diğer çocuklara da ebeveynleri bu konuda sağduyu konuşması yapmalılar. Çünkü o çocuklar farklı oldukları için dışlanıyorlar..
Çok zor işleri..

Merhabalar çocuğum ilkokula yeni basladi. Saat 11 gibi 45 dakikalik bir teneffüsleri var. Aklım hep onda kaliyor.Anne özlüyorum teneffuste gel demeye basladi.Ben ona caktirmadan bir köşede izliyorum.Haberi yok tabi :) Kimi veli cocugunun eline hamburger tutusturup all çocugum yee diyor.Ben saklanirken diğer velilerden kimisi cocuguyla muhabbet halinde .Yerlere yatma kalkk bak ustün kirlendi diye demir parmakliklardan bagirmaya devam ediyor. Kimisi boynuna giriş karti takmis içerde çocuguyla birlikte okulun bahçesini turluyor.Okula uyumu cok iyi bu arada...
Sizce bu teneffüse alismali mi yoksa arada gidip görünmeli miyim...
Ben en doğru olani yapmak istiyorum...
Bu konuda görüşlerinizi merak ettim?
..
Sizin yaptığınız doğru. Öğretmeni ve okul yönetimiyle konuşun ve uyarın. Velilere gereken uyarıyı yapsınlar.

Yahu bazı velileri hiç anlamıyorum .onların yüzünden ben de gitmek zorunda kalıyorum .uyum haftasını çoktan atlattık ,neden sürekli gidip çocuklarınızı beklentiye sokuyorsunuz ? Ayrıca velisi gelmeyen çocukların üzülmesine sebep oluyorsunuz ? bu söylediklerim genel ,senin için değil konu sahibi ..diğer çocukların velisi varlığını hissettiriyorsa sen de hissettir ,çocuğun üzülmesin fakat idareyle konuşup buna bir çözüm bulunmalı .
Ben şahsen uyum sağlaması açısından yalnız bırakmaya başladım .okul orası ,birşey olursa haberimiz olur zaten .bizim okulda dışardan yemek getirmek yasak ,yemekhanede yiyorlar , sonradan acıkan olursa kantine gidiyor .bir veli çocuğuna resmen hamburger menü getirmişti .yasak olduğu için diğer çocuklar bakakalmisti .öğretmen müdahale etti ve bir daha sınıfa öyle yiyecekler girmedi .ayrıca çok sağlıksız ,birinci sınıf çocuğuna ne hamburgeri ?

Hepsini okuyamadım

11 gibi 45 dakika ne teneffüsü

Öğlen arası mı saatler mi karıştı

Okul idaresi ile konuşun

Kapı önündeki kalabalığı göndersin gerekirse mektup yazsın tüm velilere

Çok sağlıksız bir ortam

Bir süre sonra Veliler burada duruyor diye kabul edildiği için it kopuk sapık da gelir durur

Öğle arası varsa yemek nasıl oluyor

Öğlen annelerin evden getirdikleri ile sınıfta sofra kurduklarını duydum ben bir okulda da şok oldum

Okul çocuğun özel alanıdır aileden kimse orada onu takip etmemeli

ah ah 90lı yıllarda bizim de anamız kapılarda beklerdi zaten....ya arkadaş çocuğu anası babası bırakamıyor ki el kadar yavru napsın bir ömür dibinde mi olacağız çocuklarımızın yoo mecbur bi yerde ayrılacaklar bizden iyilik yaptığımız sanıyoruz ama ne yazık ki iyilik yapmıyoruz öğretmenlerde bu durumdan çok muzdarip çocuklar hiç birşeylerini kendisi yapamıyor diyor bizim öğretmenimiz her şeyine bi müdahale durumu okula götürüp getirmeyi anlarım devir kötü ama tenffüste bile çocukların dibinde olmak abartı okul yönetimiyle konuşun bence

X