- 8 Ağustos 2016
- 3.660
- 4.493
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tam gun ders yapiyorlar.45dkklik teneffüs olurmuya? ilk deda duyuyorum benimde ilk okula başlayayım geldi.peki ne ara ders yapıyorlar?
Benim kuzum koca dana oldu 8.sinif.
Benim bile aklim kaliyor.
Yani soyle sıkılıyomudur? napiyodur diye.
Sıkılıyormus sinifta oturuyorum diyor.
Ilk defa bu sene tam gun oldular.
cok ama cok gereksiz bir uygulama kesinlikle.
Ben acayip karsiyim.
Kitap goturuyor okuyor.
Bu sene liseye hazirlandigindan test cozuyor.
Bence bir sure gidip gözlem yapabilirsiniz cunku daha kucuk.
Bende sıkılırdım lisedeyken.Sıkılıyor muymuş
Ben ortaokuldan itibaren oğlum ise ilkokulda tam gün okula gitti
Hiç sıkılacak Zaman yok ki
Oğlum öğle arası çok kısa diyor 1 saat
Bizim 50 dakikaya düşürmüşlerdi de isyan çıkmıştı
Bahçeden çıkmak da yasaktı ama yemeği yiyip oyuna ancak vakit kalırdı
Lise son da dahil aynı sistemde okudum hiç öğle arasında sıkılmadım sıkılıyorum diyeni de duymadım
Çok ilginç geldi
Demek ki kafa dengi arkadaşı yok
Ay sıkılsa nolur yapmayin ya. Bu kadar abartmayin. Simdi okuldan sıkılir sonra is yerinde mesaiden sıkılķr. Bu mesailerde cok gereksiz caaģnım mı diyeceksiniz ?Bende sıkılırdım lisedeyken.
Gereksiz bir uygulama.
Okadar uzun zaman cocuklar kosturup oynayip terliyorlar.
Insan okadar aradan sonra derse girmekden soguyor.
Oglumda bana cekmis demek.
mesai o calisma is yani.Ay sıkılsa nolur yapmayin ya. Bu kadar abartmayin. Simdi okuldan sıkılir sonra is yerinde mesaiden sıkılķr. Bu mesailerde cok gereksiz caaģnım mı diyeceksiniz ?
Okul buda okuma ders yani. E bunlara da ara vermek lazim. Ne var bunda ? Cocuk sıkılıyosa o arada oyun oynar biseyler yer tuvalete gider soru cozer vs.mesai o calisma is yani.
ara ne ya?
bombos otursun oynasin cok mu gerekli?
Sizin cocugunuz sıkılmiyor benimki sıkılıyor!Okul buda okuma ders yani. E bunlara da ara vermek lazim. Ne var bunda ? Cocuk sıkılıyosa o arada oyun oynar biseyler yer tuvalete gider soru cozer vs.
Sıkılmanın yaratıcılığı tetiklediğini biliyor muydunuz? =)) Uzmanlar diyorlar ki, çocuğunuza sıkılmasın diye sürekli aktivite ve oyun yaratmaktan vazgeçin. Bırakın sıkılsın. Sıkılınca beyin fırtınası yapmaya ve o sıkıntıdan nasıl kurtulacağının yollarını aramaya başlıyorlar çünkü. Sonuçta okulda o uzun teneffüsü belli bir alana çakılı, kıpırdamadan geçirmiyor. İsterse kitap okur, isterse bir hobi bulur, isterse taş, yaprak, ıvır zıvır inceler. Kısaca bence bazı sıkıntılar gerekli ve faydalı.Bende sıkılırdım lisedeyken.
Gereksiz bir uygulama.
Okadar uzun zaman cocuklar kosturup oynayip terliyorlar.
Insan okadar aradan sonra derse girmekden soguyor.
Oglumda bana cekmis demek.
Bir şey sandığım falan yok. Ben profesyonel şekilde olması gereken şeyi söylüyorum. Sonuçta velileri sene başı bir sınıfa toplayıp toplantı yapmakla, uzman eşliğinde eğitim vermek aynı şey değildir..
Toplumumuzun hala eğitime ihtiyacı var çünkü..[/
size herhangi bir tavrım yoktu sadece bu sorunu o kadar çok yaşıyoruz ki sadece sitemdi, yanlış anlaşıldı galiba.. yalnız bunun için uzman getirtmeye gerek Yok zaten okullarda bu semineri yapacak yeterli alt yapıya sahip öğretmenler var. Ancak Veli'nin fikrini değiştirmek kolay olmuyorBir şey sandığım falan yok. Ben profesyonel şekilde olması gereken şeyi söylüyorum. Sonuçta velileri sene başı bir sınıfa toplayıp toplantı yapmakla, uzman eşliğinde eğitim vermek aynı şey değildir..
Toplumumuzun hala eğitime ihtiyacı var çünkü..