İlköğretim Yorum ve Soruları 45 dakikalık teneffus

Üniversitede 2.senemde evimize 1.sınıf öğrencisi gelmişti. Ne temizliğe karışırdı, ne yemek yapardı.
Bir de oturup 'annemi özledim' diye ağlardı.
İlk başlarda uyum sağlamaya çalişıyor derdim ama bir zaman sonra resmen dövmek istedim :)

Bence bütün okul yönetimleri çocuğu okula yeni başlayan annelere de önceden bir seminer falan vermeli :))
Seminer verilmiyor, idare-öğretmen bu konuda velileri uyarmıyor mu sanıyorsunuz? Veli yine bildiğini yapıyor. Sabah gelip akşama kadar bekliyor, kadınlar gününe dönüyor ortalık

Gitmemeye karar verdim onun iyiligi icin.calismiyorum okul yakin ama bana bagimli olmasin.guclu olsun istiyorum.o yuzden temelleri saglam atmaliyim.birgun gitsem, birgun gidemesem gözü hep beni arayacak daha cok uzulecek...
Bir kac veli hata yapiyor diye ben de sürü psikolojisine girmeyeyim en iyisi... Ona buyuyunce anlatirim gelip onu gizli gizli izledigimi... duygusala bagladim ben...

Kurallarin böyle oldugunu iyice anlatirim.ve diger bazi cocuklarin özel bir durumu odugunu belki şurup icmeleri gerektiğini falan.. ne olur icimdeki yangini söndürun icim aciyor...onu cok özluyorum.merak ediyorum her anne gibi..ama iyilik yapmak isterken aslinda kötülük yapan bir anne olmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Kurallarin böyle oldugunu iyice anlatirim.ve diger bazi cocuklarin özel bir durumu odugunu belki şurup icmeleri gerektiğini falan..ne olur icimdeki yangini söndürün icim aciyor...onu cok özluyorum.merak ediyorum her anne gibi..ama iyilik yapmak isterken aslinda kötülük yapan bir anne olmak istemiyorum.
Gidecekseniz de her zaman gitmeyin gerçekten annesinden ayrilamayan cocuklar var bir aile dostumun cocugu anasinifa basladi ama cocuk annesinden bir türlü ayrılmak istemiyor.

Aslinda okul yönetimi de almamali hani ozel bir durum olur falan o zaman baska tabi.

Kurallarin böyle oldugunu iyice anlatirim.ve diger bazi cocuklarin özel bir durumu odugunu belki şurup icmeleri gerektiğini falan..ne olur icimdeki yangini söndürün icim aciyor...onu cok özluyorum.merak ediyorum her anne gibi..ama iyilik yapmak isterken aslinda kötülük yapan bir anne olmak istemiyorum.

Hayat boyu yanlarında olamayız .Onların bireyselleşmesi için bunu yapmamız gerekiyor.Tek başına yaşamayı ,sorun çözmeyi öğrenmeli hep sizi yanında görürse pasif kalır ve sizden bekler herşeyi.
Belki şunu yapabilirsiniz o özel cocuklarin annesinin okulda kalması gerektiği hakkında konuşma yapabilirsin

Konunun hepsini okuyamadim üzülmeyin doğru yapıyorsunuz bana kalırsa güçlü olsun , kendine yetebilsin..benim.oglumda anasinifinda biz okul saatinde gidemiyiruz veli katılımları hariç gezilere de katilamiyoruz ama bazen fotoğraflarda bi bakıyorum bi çocuğun annesi katılmış öyle bir durumda benim oglum da üzülüyor madem veli gelebilecek ne yapar eder bende giderim bu birkaç kez oldu ogretmenimize anlattım durumu rahatsızligimi belirttim benim.çocuğum da bekler beni dedim hak verdi ya hep ya hic olmalı bazen velilere anlatamiyoruz engelleyemiyoruz dedi yerinizde olsam okul idaresiyle gorurusur durumu anlatırım genelde ilk hafta izin verilir ama sonrasında veliler gönderilir diye biliyorum.

Bence gidin ama öyle her zaman değil arada bir. Hatta bazen bir bahane sunarak gidin. Çünkü çocuk diğer anneleri görüp farklı hissedebilir

Bana bağımlı olmasın, her şarta alişıp güçlü olsun diye. Ama hata mi ediyorum bilmiyorum...
Seni özlüyorum gel deyince içim acıdi bugün.Ben hergün gidip bakiyorum gizli gizli.
diğer anneler girdiği için oda istiyor sizi
diğer anneleri de artık almamalılar aslında
ben gidin derim ama sonra idare ile konuşun almasınlar diğer velileri de

Çocuk haklı yani diğer anneler ordayken sizi istemekle.
Kimse gitmese yada sizin gibi uzaktan izlese bu sorunu yaşamazdınız eminim.
Devlet mi özel mi bilmiyorum okulunuz ama kendi adıma ,kızımın gittiği özel okullarda ,sınıfa,bahceye veli alınmıyor. Oryantasyon süreci dışında,diğer çocuklar üzülmesin diye ki olması gereken de bu.

Çocuk haklı yani diğer anneler ordayken sizi istemekle.
Kimse gitmese yada sizin gibi uzaktan izlese bu sorunu yaşamazdınız eminim.
Devlet mi özel mi bilmiyorum okulunuz ama kendi adıma ,kızımın gittiği özel okullarda ,sınıfa,bahceye veli alınmıyor. Oryantasyon süreci dışında,diğer çocuklar üzülmesin diye ki olması gereken de bu.
Devlet okulu.
Diger veli bu arada sadece yemek yedirmek icin gidiyormus.Özel bir durum yokmus.
Ben yanina beslenme koyuyorum.sabahta kahvaltısını ettiriyorum.isterse beslenmesini bitiriyor oyuna dalarsa da yemiyor.

Devlet okulu.
Diger veli bu arada sadece yemek yedirmek icin gidiyormus.Özel bir durum yokmus.
Ben yanina beslenme koyuyorum.sabahta kahvaltısını ettiriyorum.isterse beslenmesini bitiriyor oyuna dalarsa da yemiyor.
Iyide herkes gitsin o zaman okula yemek yedirsin çocuğuna,öyle saçma şey olur mu?
Birde hamburger dediniz o bile rahatsız etti beni,alamayan vardır,canı çeken olur,neden yani gidip orada yediriyor?

Siz dogru olani yapiyorsunuz diger annelerin yaptigi yanlis. Bu cocuklar bu sekilde okula nasil uyum saglayacak

Çocuklar istiyor arkadaşları bir şey yaptığında

Oğlum anasınıfında iken bazı Veli'ler ile aile katılım günü yaptılar doktor diş hekimi falan

Bizi de çağırırlar diye bekledik çağırmadılar

Oğlum sen neden gelmedin dedi

Ben de benim mesleğim anlatılmaz öyle ayak üstü vs dedim

İlkokul 2. sınıfta öğretmen meslek tanıtımı yapacağız gelir misiniz dedi

İlk atladım zira benimkinin bozulduğunu biliyordum öğretmen davet etti gitmeden önce oğlum feci ki hani senin mesleğin öyle anlatılmıyordu

2-3 yıl önceyi hatırlıyor şimdi büyüdünüz dedim ve gittim

İlk giden bendim ve Mutlu oldu

Hatta diğer çocuklar da ailelerine ısrar ettiler nerede ise herkes gitti

Çocuklar farklı olmayı sevmiyor herkesin annesi gelirken onun sen de gel demesi çok masumane bir istek

Bunu öğretmen ile konuşun hatta annesi çalışanları olmayanları vs de düşünüp kapı önünden ayrılmayan velilere karlı sert olunması gerektiğini de araya sıkıştırarak

Çocuğunuza da okulun kurallar dahilinde anne olmadan hareket edilen kendi alanı olduğunu söyleyin

Bizim sınıfta da vardı okul şenlik düzenlendiğinde ay ben gideyim de başında durayım oyuncaklara binerken diyen

Biz aman şenlik okul günü olsun başlarında durmayalım iyi eğlensinler diye düşünüyorduk

İnsanlar çeşit çeşit

dogru olan senin yaptigin. Okul cocuklarin ailelerinden bağımsız bir birey olarak hareket edebildikleri yer olmali. Calisan anne de olabilirdin. O anneler de okula gelmeye devam ettikce cocuklarina iyilik yapmış olmuyorlar hic.

Merhabalar çocuğum ilkokula yeni basladi. Saat 11 gibi 45 dakikalik bir teneffüsleri var. Aklım hep onda kaliyor.Anne özlüyorum teneffuste gel demeye basladi.Ben ona caktirmadan bir köşede izliyorum.Haberi yok tabi :) Kimi veli cocugunun eline hamburger tutusturup all çocugum yee diyor.Ben saklanirken diğer velilerden kimisi cocuguyla muhabbet halinde .Yerlere yatma kalkk bak ustün kirlendi diye demir parmakliklardan bagirmaya devam ediyor. Kimisi boynuna giriş karti takmis içerde çocuguyla birlikte okulun bahçesini turluyor.Okula uyumu cok iyi bu arada...
Sizce bu teneffüse alismali mi yoksa arada gidip görünmeli miyim...
Ben en doğru olani yapmak istiyorum...
Bu konuda görüşlerinizi merak ettim?
..
bencede gidin kıyamam kuzu yalnız hissetmiş. ben de ilkokuldayken annem 1 ay kadar gelmişti hep.. diğer anneleri görüyorsa üzülüyordur.

Diğer anneleri gördüğü için sizi görmek istiyordur, oraya kadar gidiyorsanız elbette görünün çocuğunuza

diğer velileri engellemek mümkün olmadığına göre siz de gidin bence sizin ilginizden ya da sevginizden şüphe duymasın çocuk.

arada bir görünün.

bizim zamanımızda ilkokul kapısından girince aileyi filan unuturduk. öyle kapımızda kimse beklemezdi. biz de ağlayıp eve gidicez diye tutturamazdık. yeni nesile bu genişliğin verilmesini anlamıyorum.

Okul içindeki veliler bizim okulun şuan en büyük sorunsalı. Sizi sürekli okul içinde gördükçe ve görme ihtimalinin olduğunu bildikçe o çocuğun okula alışmasını nasıl bekliyorsunuz ? Siz onun yerinde olsanız bu şekilde alışabilir miydiniz okula ? Çocuğunuzu teslim ettiğiniz yer sokak ortası değil, orası bir okul. Sürüyle öğretmeni, nöbetçi öğretmeni olan, korunaklı ve sosyalleşebilecekleri bir alan. Düşüp kalkmayacaklar mı elbet düşüp kalkacaklar. Kavga da edecekler. Düşünce düşmemeyi öğrenecekler. Kavga edinde kavga etmenin yanlış olduğunu öğrenecekler. Bırakın biraz hata yapsınlar ki öğrensinler. Bir ömür çocuğunuzun arkasında olamazsınız ki. Bir ömür aman çocuğum düşmesin, kalkmasın, sıkılmasın diye peşinde mi olmayı planlıyorsunuz? Böyle bir hayat var mı ? Kendi sorunlarını aşması için, alışması için ve sosyalleşmesi için çocuklarınıza fırsat verin lütfen. İlerde kendi problemlerini çözemeyen, çekinik tipler yetiştirdiğinizde bu çocuk niye böyle oldu diye sorguluyorsunuz.
Çocuğunuz gelme ihtimalinizin olduğunu bildiği müddetçe emin olun okula asla alışamayacak ve hep sizi bekleyecek.
4. Sınıf çocuğunu sırasına kadar getiren veliden tutun da sürekli bahçede çocuğunu bekleyen veliye kadar hepsiyle hergün karşılaşıyoruz ve velileri okuldan uzaklaştıramıyoruz. Hatta çıkmalarını söyleyen bir öğretmen arkadaşımızın üzerine bir veli “öğretmen oldunuz da kendinizi birşey mi sanıyorsunuz gireceğiz tabiki onlar bizim çocuklarımız” diye yürüdü. Düşünebiliyor musunuz bu ne çılgınlık. Onlara bu şekilde daha çok zarar veriyorsunuz. Bu kadar korumacı olmayın ki problemlerini çözebilen, kendi ayaklarının üzerinde durabilen ve sosyalleşebilen bireyler yetişsin.

X