İlköğretim Yorum ve Soruları 45 dakikalık teneffus

Beni delirten bir konu bu. Kızım bu sene 2.sınıf umarım artık aşılmıştır bu mesele.
Geçen sene sınıf Whatsap grubu kurdular, ordan anladım ki 5-6 veli var okuldan hiç çıkmayan.
Beden eğitmi dersinde çocuklar oyun oynuyor bunlar video çekip gruba atıyor. Her şeyi geçtim o nasıl bir öğretmen ki rahatsız olmuyor? Ya da siz nasıl insanlarsınız ki hiç başka işiniz olmuyor, hiç mi bir gün misafiriniz gelmedi, acil bir durum olmadı?
Tabi bunlar değil beni kızdıran, hiç sorunsuz okula giden kızımın okul açıldıktan bir ay sonra şu şu arkadaşlarımın anneleri hep geliyor sen niye gelmiyorsun diye ağlamasıydı, resmen olumsuz etkilediler çocuğu.

velilerin çoğu yüz bulsa tüm gün okulda zaman gecırecekler devlet okullarında.Kantin de öğrencıden fazla veli vardı geçen yıl çay kahve muhabbet oturuyorlardı tüm gün.bu yıl yasaklandı da kurtuldu çocuklar .Kalite düşüyor bağımlılık artıyor tam saçmalık .7 yaşındaki çocuk okulda tek başına kalabilmeli ılk haftadan sonra.zaten guvenlık var okulda nöbetçi öğretmenler var ne olabılır ki
Katılıyorum. Kadınların sohbet, muhabbet etmek ve vakit doldurmak için okulda takıldıklarını düşünüyorum. Amaç çoğunlukla bu bence.

Ay hayır gitmeyin. Okula alışması lazım. Doğrusunu siz yapıyorsunuz sorun diğer annelerde.

Bana bağımlı olmasın, her şarta alişıp güçlü olsun diye. Ama hata mi ediyorum bilmiyorum...
Seni özlüyorum gel deyince içim acıdi bugün.Ben hergün gidip bakiyorum gizli gizli.

Ya benim annemle babam bir kere bile gelmedi okula üstelik 5 dk bile yoktu evle okulun arası. Hiç eksiklik hissetmedim.

Yeni nesil veliler çok mu abartılı ya, burdaki konulardan okuyorum ve genelde böyle mi cidden diye şaşırıyorum.

O velilere uyuz oluyorum ya, özgüven nedir bilmeyen, asalak gibi çocuk yetiştiriyorlar. Sonra evlenince bile anneciklerinin ağzına bakıyorlar !
Siz onlardan olmayın. Birakin çocuğunuz basının çaresine baksın .
Üniversitede kaç tane arkadaşım oldu, ailemi özledim diye depresyona giren, her hafta ailesinin yanına giden. Hele bir kız vardı, 9 ayın 4 ayında annesi de öğrenci evinde yaşardı. Yemek falan yapardı.
Bana çok ters . Kızı da zaten ezik bir kızdı ki tam tersi zaten mümkün değil
Biraz özgüven sahibi bir çocuk yetistirmek için özel alana sahip çıkın, sakın görünmeyin,derim ben
Ayrıca o anneler öyle dururken annesi çalıştığı için ya da vefat ettiği icin gelemeyen çocukları ne çok uzduklerini farkındalar mıdır? Hiç sanmıyorum, mükemmel (!) Anneler ama sadece kendi bebelerine

Ay ne güzel yazmışsınız, ben de 4 sene üniversitede yurtta kaldım neler neler gördüm, ailemin yaınna senede 1-2 anca gidiyordum, insanlar habire yemek gönderir, ev arar eve yerleştirir gider yemek yapar bana çok garip geliyordu ben özgürlüğümün tadını çıkarıyordum :)

Çocuklarına en büyük kötülüğü yapıyorlar farkında değiller. Benim görümcem hiç ailesinden ayrılmamış, evlendi hala annesi yapıyor herşeyini, bense ilk günden beri ev düzenimi sağlayabildim çok şükür. Kardeşim keza erkek tek başına yaşıyor yıllardır sıkıntısı olmadı maşallah, ama bizim ailemiz bizi hep tek bıraktı okula gelmedi peşimizden koşmadı.

Herkes yapiyorsa siz de yapin diyenler olmus ama bence insanlar yanlis yolda siz onlara uymayin. Sadece cocugunuza bu durumu anlatin. O 45 dk nin yeni arkadaslar edinmesi, onlarla keyifli vakit gecirmesi icin gerekli oldugunu, tadini cikarmasini ama isterse cok olmamak kaydiyla bazi gunler gelip gorebileceginizi soyleyin. Boylece herkesin annesi geliyor benim annem gelmiyor diye dusunmez, hem de siz daha dogru davranmis olursunuz.

Yaptiklari gercekten saka gibi. Hem insanlarin isini zorlastiriyorlar hem de cocuklar hic bir zaman birey olamiyor. Ben ama korkuyorlar o yuzden fln diyemiyorum, bazi insanlar cocuklarinin kendine bagimli olmasini ozellikle istiyor. Burda okudugumuz babama kredi cektim, kocam annesinin sozunden cikmiyor, 30 yasindayim kararlarimi kendim alamiyorum konulari boyle boyle cikiyor

Aynen bazı aileler çocuklarının kendilerine bağımlı olmalarını istiyorlar kısmına sonuna kadar katılıyorum, eşimin ailesi böyle, ona bağımlı olsunlar herşeylerini o yönetsin zevk alıyor resmen.

Okul içindeki veliler bizim okulun şuan en büyük sorunsalı. Sizi sürekli okul içinde gördükçe ve görme ihtimalinin olduğunu bildikçe o çocuğun okula alışmasını nasıl bekliyorsunuz ? Siz onun yerinde olsanız bu şekilde alışabilir miydiniz okula ? Çocuğunuzu teslim ettiğiniz yer sokak ortası değil, orası bir okul. Sürüyle öğretmeni, nöbetçi öğretmeni olan, korunaklı ve sosyalleşebilecekleri bir alan. Düşüp kalkmayacaklar mı elbet düşüp kalkacaklar. Kavga da edecekler. Düşünce düşmemeyi öğrenecekler. Kavga edinde kavga etmenin yanlış olduğunu öğrenecekler. Bırakın biraz hata yapsınlar ki öğrensinler. Bir ömür çocuğunuzun arkasında olamazsınız ki. Bir ömür aman çocuğum düşmesin, kalkmasın, sıkılmasın diye peşinde mi olmayı planlıyorsunuz? Böyle bir hayat var mı ? Kendi sorunlarını aşması için, alışması için ve sosyalleşmesi için çocuklarınıza fırsat verin lütfen. İlerde kendi problemlerini çözemeyen, çekinik tipler yetiştirdiğinizde bu çocuk niye böyle oldu diye sorguluyorsunuz.
Çocuğunuz gelme ihtimalinizin olduğunu bildiği müddetçe emin olun okula asla alışamayacak ve hep sizi bekleyecek.
4. Sınıf çocuğunu sırasına kadar getiren veliden tutun da sürekli bahçede çocuğunu bekleyen veliye kadar hepsiyle hergün karşılaşıyoruz ve velileri okuldan uzaklaştıramıyoruz. Hatta çıkmalarını söyleyen bir öğretmen arkadaşımızın üzerine bir veli “öğretmen oldunuz da kendinizi birşey mi sanıyorsunuz gireceğiz tabiki onlar bizim çocuklarımız” diye yürüdü. Düşünebiliyor musunuz bu ne çılgınlık. Onlara bu şekilde daha çok zarar veriyorsunuz. Bu kadar korumacı olmayın ki problemlerini çözebilen, kendi ayaklarının üzerinde durabilen ve sosyalleşebilen bireyler yetişsin.
Eline saglik meslektasim. Alintilayayim ki gozden kacmasin :)

Seminer verilmiyor, idare-öğretmen bu konuda velileri uyarmıyor mu sanıyorsunuz? Veli yine bildiğini yapıyor. Sabah gelip akşama kadar bekliyor, kadınlar gününe dönüyor ortalık

Bir şey sandığım falan yok. Ben profesyonel şekilde olması gereken şeyi söylüyorum. Sonuçta velileri sene başı bir sınıfa toplayıp toplantı yapmakla, uzman eşliğinde eğitim vermek aynı şey değildir..
Toplumumuzun hala eğitime ihtiyacı var çünkü..

Yani bu ne saçma birseydir ya. Çalışan annelerin çocukları ne oluyor onların yanında. Özlenmeyen görülmeye değer görülmeyen çocuklar mı. Okulda bile dibinden ayrılmayan velileri hicbir zaman anlamadım anlamayacağım. Ben ilkokuldayken annem çalıştığı için ilk gun harici hiç gelmedi okula. Fakat okul ana baba günüydü tüm tenefüste anneler çocuklarının peşinde olurdu kendimi garip eksik hissederdim. Olması gereken normal süreci bu veliler anormallestiriyor.

Ben 3. sınıfım, veliden bıktım.
Okul açılır açılmaz whatsapptan yazdım. Yetmedi not olarak eve yolladım. Yetmedi veli toplantısında söyledim. Asla, ders saati içinde okula girmiyor, sınıfa çıkmıyorsunuz hiç bir şey için. Bunların yanında her sabah sırada müdür hatırlatır, veliler dışarı, girmeyin gelmeyin diye.
Bugün bütün bunlara rağmen bir veli gelmiş, dersimin ilk 10 dakikası. Aşağıdaki görevlilere kim bilir ne söyledi de atlattı, "hocam biz etkinlik için yaprak toplamadık" dedi. Gerçekten çok önemli ve acil bir durummuş. On karış suratımla dışarı çıkardım, 1. sınıfı hatırlamak bile istemiyorum.

Alışsın derim ben, biraz da arada görünün tabii.
Ben ilkokula yeni başladığımda sınıfın içinde ağlıyorlardı annelerini yanlarında istiyorlardı. Bende bön bön bakıyordum hiç ağlamazdım. Annem ne sınıfıma girerdi ne teneffüsüme gelirdi. Helal olsun bana.
Hala gururla anlatır dururr.

Burada var mıdır acaba şuan konuyu okuyan, çocuğunu her gün gidip mapus damlarında ziyaret eder gibi izleyen anneler...
Hiçbir şeyi düşünmüyorsanız annesi olmayan, gelemeyen çocukları düşünün. Yazıktır günahtır.
Bırakın alışsınlar okula. Gurbete düşmediniz ya.

Hepinize degerli yorumlariniz icin cok cok tesekkur ederim özellikle öğretmen üyelerimizin yazdiklari beni cok iyi yönlendirdi. Cocuklar bagimsizligini kazanmali ve teneffuslerde onlara görünmemeliyiz.

Ben 3. sınıfım, veliden bıktım.
Okul açılır açılmaz whatsapptan yazdım. Yetmedi not olarak eve yolladım. Yetmedi veli toplantısında söyledim. Asla, ders saati içinde okula girmiyor, sınıfa çıkmıyorsunuz hiç bir şey için. Bunların yanında her sabah sırada müdür hatırlatır, veliler dışarı, girmeyin gelmeyin diye.
Bugün bütün bunlara rağmen bir veli gelmiş, dersimin ilk 10 dakikası. Aşağıdaki görevlilere kim bilir ne söyledi de atlattı, "hocam biz etkinlik için yaprak toplamadık" dedi. Gerçekten çok önemli ve acil bir durummuş. On karış suratımla dışarı çıkardım, 1. sınıfı hatırlamak bile istemiyorum.
"Hocam biz etkinlik için yaprak toplamadık" kısmına çok güldüm ya. Bence veli, kendisinin öğrenci olmadığının henüz farkında değil. "Demek toplayamadınız, iki hafta uzaklaştırma cezası veriyorum," deyip gönderseniz, belki gelmez bir süre. :confused:

Okullar yeni açıldı çocuklar alıştıktan snra durulur veliler bi süre sonra.. madem bekliosnuzz görünün diğer veliler gidince sizde gidersiniz çocuk da eksiklik hissetmemiş olur

"Hocam biz etkinlik için yaprak toplamadık" kısmına çok güldüm ya. Bence veli, kendisinin öğrenci olmadığının henüz farkında değil. "Demek toplayamadınız, iki hafta uzaklaştırma cezası veriyorum," deyip gönderseniz, belki gelmez bir süre. :confused:

Bir de gelip dersi bölmüş

İki üç de yaprak toplayıp da gelseymiş

@Koalina sabır dilemekten başka elimizden bir şey gelmiyor

Cok yanlis tavirlar o annelerin hepsine gidin evinize dinlenin cocugunuzla aksam yapacak seyler planlayin keyif yapin denmesi lazim cocuklar okula gidiyor yahu cok siradan bir durum bu anneler nasil kendi ayaklari ustunde Duran cocuklar yetistirecek hic bilmiyorum

Benim annem bir hafta benle derse girdi. Sonrasinda da disarda bekledi.
Kizim camdan baktiginda ben disarda olacagim dedi. Her ozledigimde baktigimda gordum. Okuldan korkuyordum. Sonra alistim. Zamanla gelmenizi istemez alisir. Zaman taniyin cocugunuza
Madem istiyor gidin.

Onlara kaynaştırma öğrencisi deniyor ve sosyal hayata adapte olması için artık bir çok sınıfta var.
Diğer cocuklarla eğitim alabilir diye raporları vardır.

Aslında diğer çocuklara da ebeveynleri bu konuda sağduyu konuşması yapmalılar. Çünkü o çocuklar farklı oldukları için dışlanıyorlar..
Çok zor işleri..

Zaten o cocuklarin annesinin gelmesi de bence sorun degil, cocuklar boyle seyleri anlayabiliyor.

Oglumun sinifinda var, oglumla da iyi anlasmislar, ogretmeni izin istedi arada bir sadece o cocukla annesi de oldugu ortamda calisiyorlar oglum da katiliyor, hic anne sen de gel demedi daha.

X