İlköğretim Yorum ve Soruları 45 dakikalık teneffus

Of bizim okulda da 40 dklik ogle arasi var.veliler okula kosuyor.yemek getirecekseniz verin donun cocuk yesin.ki benim cocugum da bu okulda.ben okul icinde olmama ragmen gormuyorum bile cocugumu sabahtan yanina yemegini koyuyorum o ogle arasi cikarip yiyor.niye gidip goreyim ki o da bana hic demiyor anne sen de gel diye.idare ogretmenler surekli uyariyor.velilere soz geciremedi kimse.gelip resmen cocuklariyla birlikte onlar da yiyor piknik yapiyorlar.bence gitmeyin.bana cok gereksiz geliyor.hatta uzaktan izlemek de gereksiz bana gore.

Sanırım öğlen arası bu dediğiniz 45 dk.
Biz 1.sinifi devlet okulunda okuduk. Kendi deneyimimi anlatayım kendiniz karar verin.
Çocuk aslında evet özlüyor , görmezse sizi evet bişey olmuyor ama 45 dk arada çocuklar birbirini tanıdıkça samimiyet arttikca farklı taşkınlıklar olabiliyor. Mesela yangın merdivenine tırmanmak, wc de üstlerini ıslatmak, çamura yuvarlanmak, bodrum katta saklanmak , hatta bahçeden çıkmak... Çok şükür her öğlen gittim benimkiler bunları uygulamadı ama servisle gelenler yada annem kesin gelmiyor diye emin olan çocuklar yaptı. Anne gelmiyor biliyorlar çünkü karsisindakide biliyor annesi gelmeyecek dayak yiyenler oldu arkadaşından zor ayırdık. Nöbetçi öğretmen nerede derseniz evet var ama inanın hepsine yetişmek zor . Anneler hepsi okula gelse kim veli kim yabancı ayırmak zor. İşin kantin ve abur cubur tarafi var , kızın ağzına sürmez diyenler in çocuğu evet kantine gitmiyor ama arkadaşı almış canı çekiyor paylaşıyorlar en adi jöle şekeri.
Kolejde durum farklı okul daha muhafazalı , kantin yok, öğretmen gözetiminde öğlen yemeği yiyip oyun alanına geçiyorlar. Mağduriyet olmayınca iclenip ozlemiyorlarda. 3 gün gittim sadece. Bidaha çocuklarım gerek duymadı. Ama devlet okulunda 5 dk geciksem psikolojiler çokuyordu.
Demem oki tam ilgiyi alamayınca icleniyordur çocuğunuz , haklida . Tavsiyem 45 dk kalmasaniz bile 10 dk görüp çıkmanız. Diğer çocuklarda onun yalnız olmadığını bilir hem. 5 gün olmasa da 3 gün olabilir, sabah anlasın aranızda gidip gidemeyeceginizi. Gidince ve ortamı gördükçe hatta annesi gelmeyenleri gördükce bunun bı ihtiyaç olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz . Çalışan anneler gidemiyor inanın gidemeyeni tenzih ederim ama çocuklar zorlanıyor 1.sinifta. mağduriyet okula gorede değişir ben yaşadıklarımı anlattım yanlış anlaşılmasın, hatta daha bir çok örneğim var ama zaten çok uzattım :)
Allah hepimizin yardımcısı olsun

çok haklısınız hocam.öğretmen kızı ve eski bir öğretmenlik yapmış bır kadın olarak katılıyorum size.Ama okula en çok gelen gözlemlerime göre işi gücü olmayan az eğitimli az vasıflı veliler daha çok.Çocuk bahane gezme şahane diyorum.Çocuğun eğitimine önem verseler keşke okula durmadan gelmek yerine

Bir öğretmen olarak en rahatsız olduğum şey sürekli çocuğunun etrafında dolanan Velidir. Siz öylesiniz demiyorum Asla. Sizi kırmak istemem. O anlattığınız bazı Veli tiplerine kızdım. Okul idaresi içeri almıyor velileri çoğu yerde. En doğru karar. Babam hep müdahale ederdi hep burnumuzun dibindeydi sinir olur kızardım geliyor diye. Bırakın özgür yetişsin. Biraz ayakları üzerinde dursun çocuğunuz. Bu sefer her an sizi arar sorar. Bunun ortaokulu var lisesi var. Allah uzun ömür versin koca bir hayat var önünde. Hep size sığınmasın. Bırakın sizi özlesin akşamları daha güzel vakit geçirirsiniz.

Ben 1.sinifa basladigimda annemle.babam ilk gun gelmemisti..abim 3.sinif ablam 2.sinifti onlarla birlikte basladim.
Sinifa girdim bikac ogrenci agliyordu..gidip onlari teselli ettim.neden agliyorsunuz dedim ..tuhaf gelmisti bana:) birde anne babalari hic haturlamiyorum oyle doluşmazlardi..simdi siniftan cikmayan velilet var..tamam zaman kötu hak veriyorum ama ögretmenim bizleride guz durumda birakiyor bazi veliler.

Konuya gelimce 1.tenefus suresi uzun alistirmak adina tabiki gosterin kendinizi

Ben olsam gitmem. Ki iki oglum var gitmedim de. Annem okula geldikce deli olurdum. O baskıyı kurmak istemedim. Ama yalan yok büyük oğlum Beşiktaş ta okuyor. Lise 3 te onu takip ettim bir iki kez . )
Arkadaslarindan görüp icerledigi icin boyle davranıyorsa bir iki kere belki ama onun disinda birakin uyum saglasin.
Düşsün, üstü kirlensin , küçük kavgakarda olur tabi kendine yetmeyi bilsin.
Bence ...

2 senedir en sinir olduğum şey bu durum. Biri ikinci sınıfta diğeri bu sene birinci sınıfa başlamış 2 çocuğum var. İlk 2 gün alışma dönemlerinde yanlarında oldum sadece o kadar.

Her gün giden veliler kendi çocukları mutlu olurken annesi çalışıp gelemeyen çocukların mutsuz olduğunu anlamıyor.

Sonra biz anne bilmem kimin annesi geliyor sen neden gelmiyorsun sorularıyla başbaşa kalıyoruz.

Sizin aracılığınızla herkese sesleneyim lütfen gitmeyin.

Veli olup olmadığını bilmediğimiz kötü niyetli insanlara davetiye çıkarmayın.

1.sınıf öğrencisi için alışma dönemi zor geçebiliyor, zamanla diğer anneler de bırakacaktır eminim hatta çocuklarınız size gelme anne yeter diyeceklerdir ama simdilik gitseniz iyi olabilir.

Aynen .orda resmen diger velilerle bulusmaya geliyorlar.en komigi de ogle arasinda tabi okuldalar.haliyle 40 dk.coxuklara tahammul edemiyorlar.bir de sinirlenip vuruyorlarmis cocuklara.gecen mudur konusma yapiyor sayin veliler baskalarinin cocuklarini dovmeyelim diyeogretmenler 5-6 saat o cocuklarla.sesini yukseltsen okula kosarlar.kendileri azicik sabredemeyip vurmaya kalkiyor

Bir de şöyle bir durum var. Yarın okula gitsem ve en yakın arkadaşım olan velinin çocuğunu gel seni annene götüreceğim desem gelir benimle. Çünkü ben onun Mata teyzesiyim. Ama ya ben sapıksam, manyaksam.. Ben bu tedirginliği çocuğum için yaşamak istemiyorum kimsenin de yaşamaması için gitmiyorum.

Okul müdürümüz bu konuda çok net. Asla okulun içine veli almıyor ve bunun çocukların güvenliği için olduğunu söylüyor. Ama allem edip kallem edip giren veliler var onu da toplum olarak kurallardan bihaber olmamıza bağlıyorum.

lütfen ama lütfen uzaktan izlemeye devam edin o bilmesin, elbette alışacak bir süre sonra. siz olmayınca arkadaşlarıyla vakit geçirmeye başlayacak. kendimize bağımlı çocuklar yetiştirmemeliyiz, birey olmalarına olanak sağlamalıyız.

Ben şok oldum. Cocuk 6 yaşinda ve tek başina okulda kalamiyor, yemek yiyemiyor. O anneler ne diye ordalar, parmakliklar arkasinda bağirmalar sanki okul değil, hapis.

Bence sizde gizli gidip izlemeyin. Gerek yok. Yerine idare ile, müdür ile konuşup o velilerin uzaklaşmasini isteyin. Oğlunun isteğini ve uyum sorunu anlatin.

Yazik ya o çocuklara. Hiç birey olmayi öğrenemeyecekler. Zor bir ergenlik yaşarlar.

Gecmis senelerde calistigim bir ilkokulda anneler her persembe gun yapiyormus haberimiz yok Okulca uyutulmusuz bikac ay sonra farkedildi de okula girmeleri yasaklanmisti

herkes tuhaf karşılamışta okulda yemekhane var mı?
yoksa öğle yemeğini veli götürecek tabi.
niye tuhaf geldi bu durum anlamadım.
birde yemekhane olsa bile herkes yazdıramıyor. aç mı duracak çocuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…