43 yaş tüp bebek deneyimim

Mrb arkadaşlar
Transfer için adet bekliyordum dün adetini oldum ve bugün kontrole gittim herşey yolunda görünüyor estrofeme başladım birde şimdilik folik asit kullanıyorum
Sizler hangi aşamadasınız

Mrb arkadaşlar
Transfer için adet bekliyordum dün adetini oldum ve bugün kontrole gittim herşey yolunda görünüyor estrofeme başladım birde şimdilik folik asit kullanıyorum
Rabbim tez zamanda kucağını doldursun hayırlısı ile arkadaşım

Gayet iyi benim 😊 Bu hafta glutensiz yemeye başladım, hiç paketli ya da şekerli ürün yemedim. Zorlanacağımı düşünmüştüm ama hiç de zor olmadı. Yapabilmenin verdiği bir mutluluk var. Alacağım vitaminleri ve takviyeleri belirledim, çoğunu alıyorum bugün de tamamlayacağım. Perşembe günü de dahiliye randevusu aldım, b12, demir, d vitamini filan da baktıracağım. Eksikse onları da ekleyeceğim.
Sizlerin nasıl gidiyor?
Size tavsiyem ek olarak Avokado tüketin çok faydasını göreceksiniz.

Mrb arkadaşlar
Merhaba ne güzel haber 😊 inşallah güzel haberlerizi bekliyoruz. Ben adetimi bekliyorum, adetle kontrole gideceğim ve prp için gün belirleyeceğiz. O zamana kadar kendime iyi bakmaya devam 💫

Merhaba ne güzel haber 😊 inşallah güzel haberlerizi bekliyoruz. Ben adetimi bekliyorum, adetle kontrole gideceğim ve prp için gün belirleyeceğiz. O zamana kadar kendime iyi bakmaya devam 💫
Allahım inş emekkerimizi boşa çıkarmasın canım bende geçtiğimiz ay rahime çizik attırdım benim 3. Tüp bebek denemesi olacak bu da olmazsa prp deneyeceğim ama inş gerek kalmaz hepimiz güzel haberler veririz buradan inş

Allahım inş emekkerimizi boşa çıkarmasın canım bende geçtiğimiz ay rahime çizik attırdım benim 3. Tüp bebek denemesi olacak bu da olmazsa prp deneyeceğim ama inş gerek kalmaz hepimiz güzel haberler veririz buradan inş
İnşallah :dua: Vakti geldiğinde olacağına inanıyorum ben. Umudumu hiç kaybetmedim. Yumurtluyorsak, yumurta da varsa, eninde sonunda olacaktır.

ben tedaviyi desteklemek için akapunktura gitmiştim oradaki doktorum söyledi doğurganlık için gluteni bırakmamı. Bulgur, makarna vs gb içinde gluten olan hiçbir şey yemiyorum, pirinçte gluten yok o yüzden o serbest. Rafine şeker de tüketmiyorum. Bana iyi geldi hem zayıflamak moral oldu hem enerjim arttı (haliyle yumurta kalitesi de artmıştır diye düşünüyorum) ama her bünyeye iyi gelir mi bilmiyorum. 🙂
Akupunktura kac kez gitmiştin?
Pirinçde olmaması iyi en azından dolma yiyebiliriz.

Benim de geçen hafta sonu katıldığım bir eğitimde gluteni bırakmam önerildi. Ben de başlayacağım glutensiz beslenmeye. Denemekten bir şey kaybetmeyeceğimi düşünüyorum. İyi gelmezse de keserim herhalde. Sizin zorlandığınız noktalar oldu mu bu süreçte?
Egitimde gluten nasıl yorumlanıyor?

inşallah 🤲 😇
Ben amh’yı 2 sene önce ölçtürmüştüm en son bi daha baktırmadım ama benim de düşük. Yalnız bende folikül sayısı aşıdan sonra çok düştü, en son ekimde 2 doz biontech oldum ondan beri yarı yarıya düştü yumurta sayım. Etkisi, ilgisi yok diyor doktorlar umarım tesadüftür.
Adetlerin düzenli mi?

Egitimde gluten nasıl yorumlanıyor?
Mümkün mertebe glutensiz beslenmeye çalışmam ve süt ürünlerini de tüketmemem gerekiyormuş. Buğday ekmeği, bulgur, makarna, unlu yiyecekler yok. Ev yapımı yoğurt, kefir ve keçi peyniri tüketilebilirmiş. Pazartesi 2 hafta olacak gluten tüketmeyeli, enerjim yükseldi, çok gaz sorunum olurdu, o da azaldı. Zorlanmadım da glutensiz ekmek aldım, onu tüketiyorum. Tek sorunum glutensiz ekmeğin pahalı olması 😂

Mümkün mertebe glutensiz beslenmeye çalışmam ve süt ürünlerini de tüketmemem gerekiyormuş. Buğday ekmeği, bulgur, makarna, unlu yiyecekler yok. Ev yapımı yoğurt, kefir ve keçi peyniri tüketilebilirmiş. Pazartesi 2 hafta olacak gluten tüketmeyeli, enerjim yükseldi, çok gaz sorunum olurdu, o da azaldı. Zorlanmadım da glutensiz ekmek aldım, onu tüketiyorum. Tek sorunum glutensiz ekmeğin pahalı olması 😂
Yoğurt varken peynirin olamaması ne kötü ya.
Ben çökelek, peynir yemeden doyamam kahvaltıda.

Yoğurt varken peynirin olamaması ne kötü ya.
Ben çökelek, peynir yemeden doyamam kahvaltıda.
Keçi peyniri serbest, aldım ondan yiyorum. Yoksa ben de tam bir peynir düşkünüyüm. Arada eşimin peynirlerinden de ufak parçalar alıyorum. Bunda biraz kaçamak yapıyorum 🙈

Istanbul'da iseniz Halk Ekmek'ten internetten siparisle ekmek getirtebilirsiniz. Yada Halk Ekmek'ten glutensiz un alip kendiniz deneyebilirsiniz. Ben Zehranin Glutensiz mutfagi diye bir youtube kanali izleye izleye ramazan pidesi bile yapar olmustum. Sonra baska kanallar da buldum. Bir suru glutensiz ve lezzetli seyler yapmayi ogrendim.

Istanbul'da iseniz Halk Ekmek'ten internetten siparisle ekmek getirtebilirsiniz. Yada Halk Ekmek'ten glutensiz un alip kendiniz deneyebilirsiniz. Ben Zehranin Glutensiz mutfagi diye bir youtube kanali izleye izleye ramazan pidesi bile yapar olmustum. Sonra baska kanallar da buldum. Bir suru glutensiz ve lezzetli seyler yapmayi ogrendim.
Ankara’dayım ben. Burada da halk ekmek glutensiz ekmek yapıyormuş, alıp deneyeceğim. Halk ekmek’ten un alabileceğimi bilmiyordum, soracağım. Teşekkür ederim.
İlk başta çok korkmuştum, ben yemeği seviyorum ve çok ödün verecekmişim gibi gelmişti. Pek çok kaynak var, internette. Yavaş yavaş onlara da bakıyorum. Çok güzel tarifler var. Dediğiniz kanala da bakacağım.
Bu hafta fırında kabak mücver yaptım glutensiz undan. Gayet de lezzetli oldu. Korkumu da üstümden attım.
Hamileliğinizi sağlıkla tamamlayıp kucağınızı almanızı dilerim 🙏 Siz de hamilelik için mi glutensiz beslenmeye başlamıştınız?

Adetlerin düzenli mi?

Son zamanlarda biraz düzeni bozuldu, 2 aydır üst üste birkaç gün erken oldum. Bir de çok kananamam olmuyor benim ama hangi doktora söyledimse önemli değil dedi 🙄 galiba sadece olup olmadığına bakıyorlar.
Akapunktura ben toplamda 5-6 kez gittim ama orda toksinler için hacamat gb bi şey de yaptılar, bir de kupa tedavisi uyguladılar.

Ben özetle şunları yapıyorum;
gluten, süt ürünü, rafine şeker yok
takviyeler:
Nac
Impryl
Resveratrol
Omepa q10
Biesteron DHEA
Bir de arısütü
Şimdi de hayıt çayına ve meryem ana suyuna başladım. 🥰

Ama bence hepsi bahane olacak olan oluyor, bunları sadece içim rahat etsin diye yapıyorum. Annemin komşusu da tüp bebek yaptı, 40 küsur yaşında kadın ne takviye ne başka bi şey kullandı, beslenme falan da dikkat etmemiş (zaten kilo problemi var) tuttu, doğurdu bile. O yüzden bunları yapmayan da acaba mı demesin, o çocuk doğacaksa ne yaparsan yap doğuyor. 🥰
Ben sadece bunları yapınca iyi hissettiğim için yapıyorum, Allah İnşallah hepimizin her çabasını vesile kılar ❤️👶

Son zamanlarda biraz düzeni bozuldu, 2 aydır üst üste birkaç gün erken oldum. Bir de çok kananamam olmuyor benim ama hangi doktora söyledimse önemli değil dedi 🙄 galiba sadece olup olmadığına bakıyorlar.
Akapunktura ben toplamda 5-6 kez gittim ama orda toksinler için hacamat gb bi şey de yaptılar, bir de kupa tedavisi uyguladılar.

Ben özetle şunları yapıyorum;
gluten, süt ürünü, rafine şeker yok
takviyeler:
Nac
Impryl
Resveratrol
Omepa q10
Biesteron DHEA
Bir de arısütü
Şimdi de hayıt çayına ve meryem ana suyuna başladım. 🥰

Ama bence hepsi bahane olacak olan oluyor, bunları sadece içim rahat etsin diye yapıyorum. Annemin komşusu da tüp bebek yaptı, 40 küsur yaşında kadın ne takviye ne başka bi şey kullandı, beslenme falan da dikkat etmemiş (zaten kilo problemi var) tuttu, doğurdu bile. O yüzden bunları yapmayan da acaba mı demesin, o çocuk doğacaksa ne yaparsan yap doğuyor. 🥰
Ben sadece bunları yapınca iyi hissettiğim için yapıyorum, Allah İnşallah hepimizin her çabasını vesile kılar ❤️👶
Benim de çok kanamam olmuyor. 2 en fazla 3.gün lekelenmeyle bitiyor. Bu uzun zamandır böyle. Adet gördükçe sorun değil sanırım 🤷‍♀️
Bence de olacağı varsa olacaktır. Ben elimden gelen her şeyi yapmış olmak istediğim için yapıyorum. Sonradan aah keşke şunu da mı deneseydim demek istemiyorum. O keşkeler sonra insanı çok yoruyor. Vücuduma bu kadar iyi baktığım başka bir dönem olmamıştı, bu da bana çok iyi geldi. İnşallah hep beraber çabalarımızın sonuçlarını alırız 🙏✨

Benim de çok kanamam olmuyor. 2 en fazla 3.gün lekelenmeyle bitiyor. Bu uzun zamandır böyle. Adet gördükçe sorun değil sanırım 🤷‍♀️
Bence de olacağı varsa olacaktır. Ben elimden gelen her şeyi yapmış olmak istediğim için yapıyorum. Sonradan aah keşke şunu da mı deneseydim demek istemiyorum. O keşkeler sonra insanı çok yoruyor. Vücuduma bu kadar iyi baktığım başka bir dönem olmamıştı, bu da bana çok iyi geldi. İnşallah hep beraber çabalarımızın sonuçlarını alırız 🙏✨

Aynen ben de bu dönemde sigarayı bıraktım, beslenmemi düzene soktum, ilk defa kendime dikkat etmeye başladım.
Belki de bekten önce kendime bakmayı öğrenmem gerekiyormuş. Bu arada regl benim de aynı dediğin gb 2 gün sürüp 3. gün lekelenme oluyor ama ben de takmıyorum artık.

X