- 25 Nisan 2018
- 3.892
- 7.759
- Konu Sahibi simonskitty
Ay hemde ikiz ne tatlı eşiniz gibi bende sevindim hayırlı olsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne alaka yahu ben kız çocuklarınin küçükken bebekle oynamasından kardeşine vs yemek yedirmek istemesinden bunu yapınca bende anne oldum demesinden örnek verdim siz niye olayı baska yere götürüyorsunuz kız çocuklarindaki bu durum elbette genellenemez ama gördüğüm kadarıyla iç güdüsel demek istedim size doğaniz bozuk demedim siz cımbızla alıp çekmişsiniz gereksiz alinmissiniz hiç o tür bir insan değilim ordan yürümeyiniz lütfenHayatım boyunca hiç çocuk isemedim hiçbir çocuğa bakmadım. Sağlıklı ve normal bir kadınım. Doğam bozuk mu şimdi benim anne olmak istemiyorum diye ? Örnek verirken biraz laflarınızın nereye gittiğine bakın
Soran üyeye cevap olarak yazdım prezervatifle korunuyorduk diye siz de korunma yok yazınca peki dedim. Neyse bir karışıklık oldu herhalde...Yukarda soran üyeye yazmışsınız o msjı okudum korunma yöntemi göremedim o yüzden yok dedim .
modern dunyayi bu konuda desteklemiyorum . surekli anne babayla hastanede gecen bir uni hayati cok minnos olmuyorBugünün 40 yaşıyla 20-30 sene öncenin 40 yaşı aynı değil.
İnsanlar artık 35 yaşlarında anne baba olmaya başladı modern dünyada
Doğamız içgüdümüz diye bir şey yok bundan bahsettimNe alaka yahu ben kız çocuklarınin küçükken bebekle oynamasından kardeşine vs yemek yedirmek istemesinden bunu yapınca bende anne oldum demesinden örnek verdim siz niye olayı baska yere götürüyorsunuz kız çocuklarindaki bu durum elbette genellenemez ama gördüğüm kadarıyla iç güdüsel demek istedim size doğaniz bozuk demedim siz cımbızla alıp çekmişsiniz gereksiz alinmissiniz hiç o tür bir insan değilim ordan yürümeyiniz lütfen
Bu arada çocuk istemeyebilirsiniz çok çok normal bir dönem bende hiç istemiyordum. Tabiki sağlıklı ve normal bir kadındım şimdide öyleyim de siz nasıl böyle düşündunuz ben onu anlamadımHayatım boyunca hiç çocuk isemedim hiçbir çocuğa bakmadım. Sağlıklı ve normal bir kadınım. Doğam bozuk mu şimdi benim anne olmak istemiyorum diye ? Örnek verirken biraz laflarınızın nereye gittiğine bakın
Valla desteklememeniz önemli değil çünkü sağlık imkanları da o nispette arttı. Annemin 30 yaşı ile benim yaşım ne mental olarak ne sağlık olarak aynı değil.modern dunyayi bu konuda desteklemiyorum . surekli anne babayla hastanede gecen bir uni hayati cok minnos olmuyor
Tmm hanımefendi sizin olmasın o vakit doğasız ve içgüdüsuz yaşamaya devam edin ne diyebilirim.Doğamız içgüdümüz diye bir şey yok bundan bahsettim
Siz de kadının kız çocuğunun doğasınde annelik yapmak vardır içgüdüsü işte ne yaparsın gibi cümleler kurmayın.Tmm hanımefendi sizin olmasın o vakit doğasız ve içgüdüsuz yaşamaya devam edin ne diyebilirim.
Valla ben çocuk hiç istemeyen biriyim. Ama sizin belliki benim gibi bir yapınız yok.Soran üyeye cevap olarak yazdım prezervatifle korunuyorduk diye siz de korunma yok yazınca peki dedim. Neyse bir karışıklık oldu herhalde...
Sizlerde kadınız evet haklısınız sizi doğuran güzel annenize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum kurduğum cümleler sizi ilgilendirmez r bu konuda bu kadar hassas olmanız ve bu denli rahatsiz olmanız sağlıklı değil bilin istedim ayrıca siz karnınıza yaratık varmış gibi hissetmissiniz ben bambaşka hissettim benim hissin sizi ilgilendirmez sizinkide beni isterseniz ucube varmış gibi hissedin inanın beni hiç ilgilendirmez benim fikrimde sizi ilgilendirmezse sevinirim .Siz de kadının kız çocuğunun doğasınde annelik yapmak vardır içgüdüsü işte ne yaparsın gibi cümleler kurmayın.
Ben hamile olduğumda karnımda yaratık varmış gibi ne yapacağımı bilemedim.
benim gibi onlarca kadın da var. Ve sizler kadar kadınız
Bu arada size nerede kadinn değilsiniz demişim alıntılarsaniz sevinirim.Siz de kadının kız çocuğunun doğasınde annelik yapmak vardır içgüdüsü işte ne yaparsın gibi cümleler kurmayın.
Ben hamile olduğumda karnımda yaratık varmış gibi ne yapacağımı bilemedim.
benim gibi onlarca kadın da var. Ve sizler kadar kadınız
Kadınların genelde çocuk istedikten 6 ay-1 sene sonra oluyor anladığım kadarıyla... Bu yüzden tuhaf geliyor. Bizde de durum aynı. 40 tan sonra doğuran kuzenler var. Doktor 50 ye kadar dikkat demiş. Hamilelik riskinin düşük olduğu zaman diliminde hamile kalanlar, 6 aya anca çocuk olur deyip ilk aydan hamile olduğunu öğrenenler, korunduğu halde hamile kalanlar... Bu durumda olanların hiç istemiyorlarsa çift yöntem kullanması şart bence.Teşekkürler. Yuvamız huzurlu çok şükür. Maddi gücümüz de fena değil ama tabii ki çocuklar fazlalasinca imkanlar da ona göre bolusturulmek zorunda kalacak. Eşim "birlikteyiz, saglikliyiz her şeyin üstesinden geliriz" diyor. Gerçi ikiz olma ihtimali onun da rengini attırdı ama sonra toparladı şu an öyle bir ihtimal yokmuş gibi davranıyor.
Korunma konusunda da şöyle söyleyim elbette ki korunuyorduk o yüzden hala şaşkınım. İlk gebeligimde yanlış bir doktor yönlendirmesiyle 10 cmlik myomla İlk denemede hamile kaldım. O düşükle sonuçlandı. Sonra ameliyat oldum. 6 ay sonra denemeye baslayabilirsiniz dedi doktorum ve İlk denemede yine hamile kaldım ve kızım oldu. Kendi doktorum da o zaman çift olarak dogurganliginiz çok fazla demişti. Bir kardeşi olsun dedik korunmayı bıraktık ve o ay ben yine hamile kaldım.
Evlendiğimden beri iki kez korunmasız birliktelik oldu ve ben ertesi gün hapı aldım hemen. En basindan beri her sey kontrolum altinda gibiydi. Hiç bir dogum kontrol yöntemi tek başına yeterli değil demek ki. Rahim içi araç taktırmadim farklı nedenlerden dolayı ama etrafımda o şekilde hamile kalan da bir çok tanıdığım var. Belki tuplerimi baglatsaydim o zaman kesin çözüm olurdu ama böyle bir şey de aklıma gelmezdi ki.
Sizi tenzih ediyorum yaklasiminiz cok tatli ve pozitif ama size cevap yazmisken "ah be canım korunsaydin" diyenlere de toplu cevap olsun bu yazdıklarım.
Beni yanlış anlamayacağını bildiğim için sana bunu yazıyorum sigrid.buradaki bu mantığı devredışı bırakan romantikliği ve bazı reddedişleri asla anlayamıyorum.
"rızkını verir" şeklinde başlayıp "madem hamile kaldığınız sonucuna katlayacaksınız" şiddetiyle devam eden cümleleri sarrf ederken insanların tamamiyle aklını tedavülden kaldırması gerçekten hayret verici. bir ve hatta iki insanın dünyay gelmesi söz konusu. bu insanlara sadece yiyecek ve barınma sunmak, insan yetiştirmek anlamına gelmiyor. aynı zamanda yükseköğrenimini tamamlayıp ayakları üstünde durmasını sağlayana kadar mental ve fiziksel her ihtiyacını mümkün olduğunda en iyi şekilde sağlamak anlamına geliyor. rızkını verdiğini iddia eden ve aşağı yukarı hangi toplumda katmana mensup olduğunu kestirebildiğimiz insanların çocuklarına sağlayabildikleri imkanlar ortada iken bu denli nasıl şansa bırakılabilir?
öte yandan daha önce birçok konuda üstüne basa basa söyledik. çocuk rahme düştüğünde onun dünyaya gelmesi, bir zorunluluk değildir; yine de bir tercihtir. "sonucuna katlanacaksınız" dediğiniz şey bir insandır. ortada çocuklarını sevmeyi becerememiş onca kadın dolanıyorken siz nasıl oluyor da bu kadar rahatlıkla "sonucuna katlanacaksınız" diyebiliyorsunuz? bu nasıl bir aymazlıktır? günahına girdiğiniz insanlardan hiç mi çekinmiyorsunuz?
eğer çocukların her birine yeterli sevgi ya da ilgi iletilemeyecekse, bazı noktalarda ihtiyaçlarına gelecek yanıtlar yetersiz kalacaksa ya da diğer kardeşler yüzüden eksilecekse, çcoukların motor ve mental gelişimleri için gereken zaman, bütçe ve özveri noksan kalacaksa ve burada birçok kadının atladığı nokta anne olacak hanımın fiziksel sağlığı el vermeyecekse, tehlikeye girecekse, mental sağlığı geri dönülemez ya da uzun süreli zedelenecekse bu çocuğu ya da çocukları dünyaya getirmemek en doğrusudur.
Beni yanlış anlamayacağını bildiğim için sana bunu yazıyorum sigrid.
Biz nerede kaybediyoruz biliyor musun ? Çok düzgün yaşamaya çalışıyoruz. Çok sonunu düşünüyoruz çok sorumluluk sahibiyiz.
Bu bireysel olarak iyi toplumsal olarak uzun vadede kötü şöyle ki ;
Çocuk yapmak aslında direkt toplumu ilgilendiren bir konu. Yani senin çocuğun yarının yetişkini.
Senin iyi veya kötü yetiştirdiğin çocuk yarın benim hayatımı doğrudan etkiliyor. Çünkü ben o çocuklar karşılaşacağım. Sen vicdanlı yetiştireceksin yarın bir gün senin çocuğun benim poşetimi evime taşıyacak veya komşum olacak bir kapımı çalacak iyi misin kötü müsün teyze diye soracak.
Bunun gibi senin veya benim yapmadığım çocuk da bizleri etkiliyor.
Klasik cahillerin çoğalması, bilinçli insanların azalması durumu. Bu şu an öyle çok arttı ki.
Yani aslında şu an belki benim yapmadığım çocuk bile seni ve çocuğunu etkiliyor.
O sebeple ben artık bir tık farklı düşünmeye başladım.
Dünyanın iyi bir yer olabilmesi için vicdan sahibi ahlaklı çocuk yetiştirebilecek herkesin elinden geldiği kadar çok çocuk yapması gerektiğini düşünmeye başladım.
Bana kalsa keşke senin 10 çocuğun olsa.
Size sonuna kadar katılıyorum. Ancak yukarıda hanımefendi içgüdüsel bir durum olduğunu söylerken, bu hisleri duymayan birinin kadın olmadığını kastettiğini zannetmiyorum. Erkek ve kız çocuklarını konu edinen bilimsel çalışmalara da baksanız, sadece bir parkta, bir banka oturup gözlemleseniz de aynı sonuca varabilirsiniz. Hamilelik, doğum ve lohusalık sürecini yaşamış biri olarak bunun kesinlikle doğamızda olduğunu söyleyebilirim. Biz kadınlar çok sabırlı varlıklarız. Bir çocuğu eğitebilecek ve bir toplumu değiştirebilecek olan da ancak bizleriz. Bununla gurur duyuyorum.Beni yanlış anlamayacağını bildiğim için sana bunu yazıyorum sigrid.
Biz nerede kaybediyoruz biliyor musun ? Çok düzgün yaşamaya çalışıyoruz. Çok sonunu düşünüyoruz çok sorumluluk sahibiyiz.
Bu bireysel olarak iyi toplumsal olarak uzun vadede kötü şöyle ki ;
Çocuk yapmak aslında direkt toplumu ilgilendiren bir konu. Yani senin çocuğun yarının yetişkini.
Senin iyi veya kötü yetiştirdiğin çocuk yarın benim hayatımı doğrudan etkiliyor. Çünkü ben o çocuklar karşılaşacağım. Sen vicdanlı yetiştireceksin yarın bir gün senin çocuğun benim poşetimi evime taşıyacak veya komşum olacak bir kapımı çalacak iyi misin kötü müsün teyze diye soracak.
Bunun gibi senin veya benim yapmadığım çocuk da bizleri etkiliyor.
Klasik cahillerin çoğalması, bilinçli insanların azalması durumu. Bu şu an öyle çok arttı ki.
Yani aslında şu an belki benim yapmadığım çocuk bile seni ve çocuğunu etkiliyor.
O sebeple ben artık bir tık farklı düşünmeye başladım.
Dünyanın iyi bir yer olabilmesi için vicdan sahibi ahlaklı çocuk yetiştirebilecek herkesin elinden geldiği kadar çok çocuk yapması gerektiğini düşünmeye başladım.
Bana kalsa keşke senin 10 çocuğun olsa.