• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

41 Yaş Erkekleri ve İlişki - Yorum

önce şunu söylemek lazım "genellemeler yanlıştır"

40'ını geçmiş erkekler şöyşedir böyledir denemez o yüzden.
evlenememiş olabilir aradığını bulamamıştır
boşanmış olabilir, gereken uyumu yakalayamamıştır
o yüzden bu tip erkekleri "sorunlu" olarak nitelemek doğru değil.

beklentiler noktasında da karakter devreye giriyor. gezip tozma peşinde olabilir, yıllardır yalnızım artık yuvamı kurayım diyebilir.

yaşdan ziyade kişinin karakterini incelemeye dikkat verilmeli bence.

ha sevemiyor ya da bağlanamıyor oluşunuz tamamen sizinle alakalı bir hadise. karşı tarafın yaşından bağımsız zaten.
Ben kendimi izah etmek için yazdım onu tabi benle ilgili her yaşa karşı aynı şeyi hissetmiştim daha önce.
Sorunlu diye nitelemedim bir genel düşünce yazdım aslında yoksa problemli insan da her yaşta.

Kimseyi kıyaslamıyorum ama bu adamların ikisi de 41 yaşında. Bu yaş erkekleri için 25-30 yaş aralığı kadınlar neden caziptir? Gerçekten bir sevgi midir bu?

Cunku erkekler gec olgunlasir bla bla bla. Bunu uyduran erkeklerin tarafinda biriydi sanirim, gunumuze kadar geldi. Uyusacaginizi sanmiyorum.

Yasitlarinla olman daha iyi. Kimseye onyargiyla bakma. Karakter ve hoslantilar kisiden kisiye gore degisir. Yani yasitlarinla mutlu olamazsin diye bir algi yok.30 yas alti senin icin daha iyidir.

Ayni sekilde 40 li yaslara gelmis ve evlenmemis kisilere de onyargiyla bakma. Evlenmemek hayat boyu yapilacak bir secimdir. Onlar da secimini yapmis diye dusun. Herkese bir problemli sorunu takacaksak , evlenip bosananlar da ayri problemli o zaman -ki boyle oldugunu da dusunmuyorum.

kendi çevremdeki 40 yaş civarı erkeklere bakınca (ki çoğu öyle)
2. ergenlik döneminde gibiler,
o yüzden bir ergen ne kadar dengeliyse onlar da öyle diyebilirim :olamaz:
bir gün evlenmeye karar verdim beni x le tanıştır diyip ertesi gün (daha tanışmadan) vazgeçtim ya evlenip balayına gideceğime bekar kalır alayına giderim diyeni mi ararsın,
aşık olup, bağlandığını hissedince kaçanı mı,
genç kızları cluplarda dans ederek tavlayıp evlenince kanepeye yapışık yaşayanı mı (kuzenimin kocası bu, adam yerinden kalkmamak için nerdeyse lazımlığa yapacak, bütün enerjisini kızı tavlamaya çalışırken tüketmiş)
benim evdekine gelince, henüz yaşlanma belirtileri göstermiyor, sadece içince çok konuşmaya başladı :olamaz:
yaşım 25 olsa aşkımdan ölmediğim sürece 40+ bir erkekle olmazdım, en güzeli birlikte yaşlanmak.

Ben kendimi izah etmek için yazdım onu tabi benle ilgili her yaşa karşı aynı şeyi hissetmiştim daha önce.
Sorunlu diye nitelemedim bir genel düşünce yazdım aslında yoksa problemli insan da her yaşta.

işte genellerseniz ihtimallerinizi düşürürsünüz. biraz daha uzaktan bakmak lazım, geniş çerçevede yani.
bu konuda olduğu gibi sadece yaş odaklı hareket etmek doğru değerlendirme yapmanıza mani olur.

Önyargı değil de genelleme diyelim. Düşünce ya da. Evlilik yaşı geçe gitti hakkınız var. Boşanmayı da doğal buluyorum neden olmasın. Eşiniz ve eski sevgiliniz 40+, siz kaç yaşındaydınız fark ne kadardı?
8 yas var aramizda ben de 39 um , ben 25 yasindayken 41 yasinda bir adamla yapamazdim karakter meselesi bu

Kendi yaşımdakileri çocuksu buluyorum diyen insanlar bana kendilerini çok fazla önemsiyor gibi geliyor. Aslında ben yaşıtlarımdan daha akıllı, daha mantıklıyım demenin bir şekli bu...

Olgunluk yaşla değil, yaşanmışlıkla oluşan bir şey. Siz nasıl bu yaşınızda olgunlaştıysanız, bir erkek de feleğin çemberinden geçip 25 inde 40 yaşında birinden çok daha fazla yaşanmışlığa ve bununla birlikte gelen bir vizyona sahip olabilir.

Yaşı 40 olup, aklı 15 olanlarda bizzat tanıyorum. He fiziksel olarak daha geçkin tipler beni çekiyor derseniz, o bir derece daha mantıklı. Yoksa insanları yaşlarıyla genellemek yanlış.

Bence olmuyo ya da ben beceremedim. Genelleme yapmak istemem hoş bir şey değil aslında ama 35+ bekar ve ya boşanmış erkeklerden uzak durmak gerekiyor. Aralarında istisnalar vardır illa ki onlarda kapılmışıtır zaten :) Benim görüşüm bu tabi ki bi başkasına göre yanlışta olabilir. Ama bu tarz erkekler maalesef sorunlu ugrasılmaya sevmeye değmez. Tecrübeyle sabit :) (Bizimde arada 14 yaş vardı. )

Akrabam 26 yasindayken 42 yasinda birisiyle evlilik yapti birde cocuklari var. Adam 50yi gecince hayat enerjisi tukendi sanki, cocuk gurultusunu kaldiramayacak duruma geldi. Hep beraber bir yere gittigimizde yer, icer, cikarir kitabini okur, cocugu gozu gormez.

Böyle bir şeyden bahsetmedim ama yani evlenmek gezmek tozmak pranga falan değil. Tanımıyorum bu yaştaki bir erkek bir ilişkiden ne bekler ben kendi kendimi mi buna inandırdım anlamıyorum kafam karıştı sadece @darkmore yine de dileğin için teşekkür ederim. Sevgiler...
canm genc sevgili her erkek ister. olfunluktan ziyada baska sey ararlar .

Kendi yaşımdakileri çocuksu buluyorum diyen insanlar bana kendilerini çok fazla önemsiyor gibi geliyor. Aslında ben yaşıtlarımdan daha akıllı, daha mantıklıyım demenin bir şekli bu...

Olgunluk yaşla değil, yaşanmışlıkla oluşan bir şey. Siz nasıl bu yaşınızda olgunlaştıysanız, bir erkek de feleğin çemberinden geçip 25 inde 40 yaşında birinden çok daha fazla yaşanmışlığa ve bununla birlikte gelen bir vizyona sahip olabilir.

Yaşı 40 olup, aklı 15 olanlarda bizzat tanıyorum. He fiziksel olarak daha geçkin tipler beni çekiyor derseniz, o bir derece daha mantıklı. Yoksa insanları yaşlarıyla genellemek yanlış.
Hayır öyle değil şu bir gerçek ki erkekler gerçekten geç olgunlaşıyor. Mantık ayrı tartışırım ama akıl zeka gibi şeyler bağımsız.
Olgunlaşmakla olgun fikir sahibi olmakla hayatta kötü şeyler yaşayıp neşeni kaybetmek ruhunu yaşlandırmak apayrı şeyler.
Fiziksel olarak geçgin tip çekiciliğini sormadım bile aksine yaşını göstermediğini söyledim demek ki yaşlı fantazim yok.
Siz biraz yanlış anlamış veya aşağlamak için yorumlamışsınız.

Bence olmuyo ya da ben beceremedim. Genelleme yapmak istemem hoş bir şey değil aslında ama 35+ bekar ve ya boşanmış erkeklerden uzak durmak gerekiyor. Aralarında istisnalar vardır illa ki onlarda kapılmışıtır zaten :) Benim görüşüm bu tabi ki bi başkasına göre yanlışta olabilir. Ama bu tarz erkekler maalesef sorunlu ugrasılmaya sevmeye değmez. Tecrübeyle sabit :) (Bizimde arada 14 yaş vardı. )
Ne gibi sorunlar yaşadınız mesela merak ettim teşekkürler

Cunku erkekler gec olgunlasir bla bla bla. Bunu uyduran erkeklerin tarafinda biriydi sanirim, gunumuze kadar geldi. Uyusacaginizi sanmiyorum.

Yasitlarinla olman daha iyi. Kimseye onyargiyla bakma. Karakter ve hoslantilar kisiden kisiye gore degisir. Yani yasitlarinla mutlu olamazsin diye bir algi yok.30 yas alti senin icin daha iyidir.

Ayni sekilde 40 li yaslara gelmis ve evlenmemis kisilere de onyargiyla bakma. Evlenmemek hayat boyu yapilacak bir secimdir. Onlar da secimini yapmis diye dusun. Herkese bir problemli sorunu takacaksak , evlenip bosananlar da ayri problemli o zaman -ki boyle oldugunu da dusunmuyorum.
Önyargı değil işte biraz düşünce dediklerinize katılıyorum teşekkür ederim

Hayır öyle değil şu bir gerçek ki erkekler gerçekten geç olgunlaşıyor. Mantık ayrı tartışırım ama akıl zeka gibi şeyler bağımsız.
Olgunlaşmakla olgun fikir sahibi olmakla hayatta kötü şeyler yaşayıp neşeni kaybetmek ruhunu yaşlandırmak apayrı şeyler.
Fiziksel olarak geçgin tip çekiciliğini sormadım bile aksine yaşını göstermediğini söyledim demek ki yaşlı fantazim yok.
Siz biraz yanlış anlamış veya aşağlamak için yorumlamışsınız.
Alakası yok, ben sizi niye aşalayayım ki? Böyle genellemeler saçma dedim sadece...yok erkek geç olgunlaşır , yok 40 yaşında evlenmediyse sorunludur vs. Yaş değil, nasıl bir geçmişi olduğu, zorluklarda ne tutum sergilediği insanı daha olgun yapıyor dedim.
Neşesini kaybetmek falan ima bile etmediğim şeyler. 12 yaşından beri çalışıp 20 lerinde kendi işini kuran erkekler biliyorum. 30 larında babasının harçlığı ile yaşayan kadınlarda. Olgunluk ne cinsiyetle ne yaşla garantisi olan bişey. Tüm dediğim bu, o da kendinizi şartlandırmayın, kimseyi tanımadan önyargılı olmayın diye.

Kocamla aramda 11 yaş var, daha önce evlilik yapmış ve çocukta var. Evlenmek için kendini paraladı beraber yaşıyor gibi bir şeydik düzen istiyorum, seni hep yanımda istiyorum diye diye evlendik.

Sevgili olduğumuz dönem bar, gece kulübü, hafta sonu kaçamakları, tatillerle geçti. Evlendik ve kocam kanepede yaşıyor. Zerre yaşam enerjisi yok tek isteği iş ve ev arası mekik dokumak. Nereye gitsek eve gidelim diye paçama yapışan bir adam halini aldı. Evde tv ve kumandayla çok mutlu. Gitmediği gibi benim arkadaşlarımla çıkmam da sorun olmaya başladı. Sorun çıkmadan gidebildiğim tek yer annemin evi.

Benim yaşam enerjim tavan yaparken onun tabandaki yaşam enerjisiyle sosyallikten git gide uzaklaşıyoruz. Düz bir hayat yaşamak istiyor. Çünkü yorgun ki 42 yaşında bunun bir de 50 yaş kısmı var :)
Bu aralar yaşlandım psikolojisi hakim çöktüğünü, yaşlandığını düşünüyor sürekli imajını değiştirip duruyor bana yansıması da onu giyme, tarzan gibi oldun her yerin görünüyor, o üzerindeki tayt mı?şort giyme, için görünüyor, neden bu perdeler kapalı değil vs vs

Yakın yaşlarda evlenmiş insanlara bakıyorum her şeyden önce aynı şeylere gülüp, arkadaş olabiliyorlar. Ve ilklerini beraber yaşıyorlar.

Mutsuz musun dersen değilim ama daha fazlası olabilirdi. Eşimi çok seviyorum, evliliğimi çok seviyorum çünkü güven ve huzur var kimse evine müdahil olamıyor kayınvalide, akrabalar, aile büyükleri bu tarz evliliklerde pek söz sahibi olamıyor.

Yakın yaşlarda biriyle olmanı salık veririm. Yapma aranızda baya fark var.

Ne gibi sorunlar yaşadınız mesela merak ettim teşekkürler
Telefonla arıyorum yanıt yok mesela '' ee işim var gücüm var'' cevabı alıyorum.
Mesajlaşmak istiyorum, '' ben sık sık yazamam'' cevabını alıyorum.
Gezelim istiyordum her zaman aynı şeyler sabit. Çay kahve iç otur v.s
Cinsellik desen vasat. Tabi bunların belki yaş ile alakası olmayabilir ama bi nevi böyle benim için. Bende ilişki esnasında '' ya ama biz çok iyi anlaşıyoruz, süperiz'' diyordum ama kendimi kandırıyormuşum. Bende senin gibi olgun olsunculardanım ama bu biraz fazlaydı. Şimdi başka bi ilişkim var. Bu sefer yine benden büyük ama daha normal. Çok 10+ üzerine çıkmamak gerekiyor. Hatta ''ben napmışım'' dediğim bile oldu.

Bi arkadas da yazmis 40 yas ustu erkek bik bik mesajlasmaz , sosyal medyaya da oldukca mesafeli duruyorlar , gunde 40 kere de aramaz , gerektigi hallerde arar
Ben bu durumdan memnunum ama ben de 39 um neticede , 25 yasinda insan daha fazla mıç mıç bi iliski isteyrbiliyo

Çok teşekkür ederim deneyimleyen birinden yorum daha farklı.
Hiç pişman oldunuz mu?
Veya bireysel sorun yaşadınız mı?
Sevgiler..
pişman olmadım, eşim mükemmel bir adam değil ama yine evlensem onunla evlenırdım derim her zaman...

evlılık öncesi sorun yaşadık o da eşimin tutumundan kaynaklı idi, çocuk ile benim aramda denge kuramadı bir dönem bende içten içe çocuktan nefret ettim sonra zamanla dengeler oturdu şu an bızımde bır kızımız var , arada problem yasanmıyor değil bunlar yaşla yada çocukla alakalı şeyler değil, genelde eşimin parasal konulardakı sorumsuzlugundan kaynaklanıyor.

birde ben baba figürü arayan bayanlar buyuk erkeklere ılgı duyar tezıne pek katılmıyorum cunku kendı adıma babamla ıyı bır bagımız var ve sevgı eksıklıgını hıc hıssetmedım yanı onun verdıgı bır açlık hiç yaşamadım. sadece kendim zoru seven ve yaşından olgun biri oldugum ıcın buyukler ılgımı çekti bugune kadar, zaten bu işler kader kısmet birazda..

Kocamla aramda 11 yaş var, daha önce evlilik yapmış ve çocukta var. Evlenmek için kendini paraladı beraber yaşıyor gibi bir şeydik düzen istiyorum, seni hep yanımda istiyorum diye diye evlendik.

Sevgili olduğumuz dönem bar, gece kulübü, hafta sonu kaçamakları, tatillerle geçti. Evlendik ve kocam kanepede yaşıyor. Zerre yaşam enerjisi yok tek isteği iş ve ev arası mekik dokumak. Nereye gitsek eve gidelim diye paçama yapışan bir adam halini aldı. Evde tv ve kumandayla çok mutlu. Gitmediği gibi benim arkadaşlarımla çıkmam da sorun olmaya başladı. Sorun çıkmadan gidebildiğim tek yer annemin evi.

Benim yaşam enerjim tavan yaparken onun tabandaki yaşam enerjisiyle sosyallikten git gide uzaklaşıyoruz. Düz bir hayat yaşamak istiyor. Çünkü yorgun ki 42 yaşında bunun bir de 50 yaş kısmı var :)
Bu aralar yaşlandım psikolojisi hakim çöktüğünü, yaşlandığını düşünüyor sürekli imajını değiştirip duruyor bana yansıması da onu giyme, tarzan gibi oldun her yerin görünüyor, o üzerindeki tayt mı?şort giyme, için görünüyor, neden bu perdeler kapalı değil vs vs

Yakın yaşlarda evlenmiş insanlara bakıyorum her şeyden önce aynı şeylere gülüp, arkadaş olabiliyorlar. Ve ilklerini beraber yaşıyorlar.

Mutsuz musun dersen değilim ama daha fazlası olabilirdi. Eşimi çok seviyorum, evliliğimi çok seviyorum çünkü güven ve huzur var kimse evine müdahil olamıyor kayınvalide, akrabalar, aile büyükleri bu tarz evliliklerde pek söz sahibi olamıyor.

Yakın yaşlarda biriyle olmanı salık veririm. Yapma aranızda baya fark var.
Çok teşekkür ederim bu kadar uzun yazdığın için hepsini dikkate alıyorum.
Sevgiler,

Back