40 Yaşından Sonra Annelik Nasıl Olur..

Ben sağlık..... Vb dışında çocuğun az buçuk yaşayacaklarından bahsetmek isterim. Annem 42 yaşındayken dünyaya gelmişim benden önce iki ablam vefat etmiş o yüzden geç doğmuşum. Şu an ben 29 annem 71 yaşında babamıda kaybettim. Ergenlikte birbirimizi çok yerdik insanlar yaşlandıkça bazı şeyleri daha zor kabul eder hale geliyor. Çok didişirdik annemle annem benim yaşıma inmez bende onun kafasını anlamazdım ama ondan çekindiğim vr vardır bir bildiği diyerek sözünden çıkmazdım. Sonra üni derken okul bitti ve evlendim üniversitede en iyi arkadaşım annemde. Her zaman destekçim oydu. Evlendim geçen yıl bir kızım oldu aynı dönem annemin sqğlık sorunları başgöstermeye başladı tüm doğum izninde annem ile ilgilendim (asla gocynduğum için demiyorum yanlış anlaşılmasın) kısaca demem oki tam birbirimizi algılamaya vr anlamaya başaldığımız zaman zamanın çok ilerlediğini vr annemin kızım ile benim için bazı şeyler yapamadığı için üzüldüğünü görüyorum o üzüldükçe eski gücüne ve sağlığına sahip olmadığı halde hala peşimde koşuyor olması yüreğimi dağlıyor. Elbette ne zaman gideceğimizi bilmeyiz ama onun zamanı diğer insanlara göre yakın bu düşünce bile beni delirtiyor onu kaybetmek onun bu kadar çabuk yaşlandığını görmek çok üzücü.........

Küçük dayım abimden küçük annanem annemden sonra doğurmuş 42 yaşında,dayım evli 37 yaşında annanemde gayet iyi,siz bilirsiniz hayırlısı olsun

işte benim en büyük endişem , çocuğuma bana ihtiyacı olduğu zamanda yetişememek.aramızda anlayış ve iletişim farkı olması.bir çocuk sonuçta sonsuza kadar bebek olarak kalmıyor.hızla büyüdükleri gibi içinde bulundukları zamana göre algılayışları gelişiyor.bu sonuçta her insan için böyle.
erişkin bir genç kız/erkek olduğu anda aramızda kopukluk olur mu endişesi de taşıyorum.sonuçta ben ne kadar burda atıp tutsam da gerçekte illaki çatışmalar yaşanacaktır.
sanıyorum bir anne bana için dünyanın neresinde olursa olsun , evladına karşı yetersizlik duygusu hissetmek acı bir duygudur.

romatizma dışında pek bir sağlık sorunum çok şükür ki yok şimdilik.fiziksel olarak uzun boylu ve güçlü bir yapıdayım. jinekolojik olarak da hiçbir sorunum bugüne kadar olmadı.ancak elbette ki 40 lı yaşlar gebelik için dikkat edilmesi gereken yaşlar olduğunu az çok okuduklarımızdan biliyorum.

sorun aslında doğurmak değil de ..genç bir birey olduğunda yetersiz hissetmek korkusu sanırım.
yetişememek..
belki o kadar uzun bile yaşamam ya da 100 yaşımı görürüm.bunu biz bilemeyiz.
belki biraz akışına bırakabilirim..
bazen biraz hayatın sürprizlerine de açık olmak iyi olabilir..

Daha önce de yazdım bir konuya komşumuz 45 yaşında anne oldu, kadın bebeği olunca yeniden doğru resmen 10 yaş gençleşti diyor herkes. :) İnşallah sizinde olur.

annelerin hakkı ödenmez..tüm güzel anneleri anne olacakları sevgiyle selamlıyorum. ..

Şimdi herkes olumlu konuşmuş da çocuk açısından düşünmemişsiniz. Çocuklar için problem oluyor ileride yaşlı anne baba..

Evet biraz oluyor
Babamla aramda çooook yaş farkı var birbirimizi anlayamıyoruz
Annem beni 29 yaşındayken doğurmuş daha 55 yaşında, normal bi yaş ama 4 seneye yakındır yatıyor malesef. Bakımını yaşlı babamla biz yapıyoruz.
Yani aslında dezavantajları var ama daha genç anne olsa da hastalık vs durumunda fark olmuyor.

Eşimi annesi 44 yaşında doğurmus. Hayatta değil şu an kendileri. 89 yaşında vefat etti. Çok dinç bir bayandi. Kendi işini kendi görüyordu. Eşim de maşallah diyeyim gerçekten çok zeki maşallah. Demem o ki biz yaş takıntısı ile kendimizi uzuyor. Severim doya doya yaşayalım önümüzdeki bilmediğimiz o yılları. Ben de 35 yaşımda doğurdum Bebeğimi. Rabbim evlatlarımızı korusun. Rabbim isteyen her Kula nasip etsin. Amin. İstiyorsan hiç düşünme bence :)

Komsum var 40 yasinda evlendi 42 yasinda anne oldu hic bir sorun cikmadi gayet de guzel gecti hamileligi korkup amniyo sentez yaptirdi hic bisey cikmadi simdi 5 yasinda tabi kocasida 50 yasindaydi evlendiginde yani o senin gorusunle alakalı bence her kadın anne olmalı kendini mahrum bırakma bu duygudan ben anne olamadım 2.5 aylıkken kalbi durdu aldırdım ama öğrendiğimde 1 aylikti hiç bu kadar guzel 1.5 ay yaşamadım ben 6 hafta yetti bana anneligin ne guzel olduğunu anlamam icin

Bence dusunmeden denemelin evine bi nese gelir ben oyle dusunuyorum.ben de bir bucuk yillik evliyim o kadar sessiz geliyor ki evim bana
Allah isteyen herkese saglicakla lutfetsin insallah
( bir de benim kac tane tanidigim var boyle otuzbesinden kirkindan sonra dogum yapan masallah hepsinin bebekleri de saglikli ayrica annemde beni otuzbedinde dogum yapmis )

Annem beni erken yasta dogurmus, ama kendine bakmadigi ve fazla kilolari yuzunden saglam bir yeri yok. Yani ana kiz cikip bi yerlere gidemiyoruz. Tek muhabbetimiz onun hastaliklari...

Babaannem oglu evlendikten sonra dogurmus baya gec yasta sanirim 50'ye yaklasiyordu (koy yerinde tam yas bilinmiyor malum) olene kadar gayet dincti. Yani o konunun yasla alakasi yok.

Allah şifa versin. Hastalık olarak düşünmemiştim tabi o da var. Çocuklar arkadaşlarının gencecik anne babasını gördüğünde bile eziklik hissi duyabiliyorlar. Çocuğa aileden gelen ilgi alaka farklı oluyor ya da hiç ilgilenilmiyor.

Kaynanam 42 yasında doğurdu canım korkma dünyaya gelen buyuyo yeterki eğitimini hakkıyla ver inanki 40tan sonra daha olgun olduğundan daha güzel bakiyon

Annem babamın yaşı büyük benimde ablamla aramda 17 yaş var :) annem beni 40 yaşında doğurmuş, çok şükür anlayışlı sakin bi ailem var ablalarım abim annem babam hepsi öyle katı insanlar değiller, annem ablamgile sertmiş bana değildi..belki yaşı büyüdüğü içindir. Bi çatışma yok aramızda hatta bence en tatlı zamanları şu an :) üniversiteyi farklı şehirde okumaya çekiniyorum yaşlı olunca hep yanlarında olmak istiyorum zamanı az gibi düşünüp.. Tek korkum vefat ederlerse diye ama oda genç yaşlı farketmiyor. Bence hiç geç değil anne olmanız için hatta çok iyi umarm düşünüyosanız da sağlıklı bi şekilde olur

İnşallah anne olursunuz. Bu duyguyu yaşamak istiyorum. Her iyi niyetli kadın da yaşasın o sevgiyi o bağı hissetsin istiyorum. Bi kediye, bi kuşa bile nasıl bağlanıyoruz. Kim bilir evlat sevgisi nasıldır? Tahmin bile edemiyorum...

annem 43 yaşında doğurdu kardeşimi. şu an 10 yaşında ve inanır mısın anneme öyle düşkün ki. annemin azıcık yüzü düşse "canişkom neyin var hasta mısın ben sana bakarım, gel seni gezdireyim" diyen bir erkek çocuğu. annem onun sayesinde gençleştim diyor. benim mutluluğum oldu diyor. bu arada 20 yıl sonra oldu kardeşim. bence geç bir yaş değil. ölüm hastalık düşünerek vazgeçme. annelik duygusunu br evlada sahip olmanın ne demek olduğunu yaşa hisset bence

Eşimin yengesi 42 yaşında ve şuan 2. çocuğuna hamile. İlki daha 2 yaşına girmedi geç evlendiler amcada 45li yaşlarda vardır. Yenge biraz kilolu ve ilk bebekteki kilolarını da veremediği için şuan biraz sıkıntı çekiyor yürüyemiyorum zorlanıyor. Maddi durumları da iyi kendileri için 3. bebek bile sıkıntı olmaz. Ama yaşa bakmayın eskiden 16 17 de anne oluyolarmış ben 25 yaşındayım 30a kadar düşünmüyorum. Yaşınız daha çok geçmeden sizde olun bence

Söylediklerine katılıyorum 41 yaşındayım 17 yaşında kızım var ve hamileyim psikolojim bozuldu supriz bir hamilelik ama eşim çok istiyor bu be eği aldırmayı düşünmedik o yüzden bu aradan sonra bebek bakımı bezi vs yeniden başlicam serüven e inş. Çok zorlanmam büyük kızında çok sever diolar bakalım nasıl olcak psikoloğa gidiyorum bunları aşmak için 6.aya girdim hamileligimde inş. Doğumdan sonra güzel olur herşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…