40 Yaşından Sonra Annelik Nasıl Olur..

Bence vakit kaybetmeden yap. 60 yaşında değilsin ki yaşını düşünüyorsun.

Yengem 40'ınsa ikinci çocuğunu doğurdu ve ilkinde annelikten bir şey anlamamışım , iyi ki şimdi de anne olmuşum demişti. Anneliğin tadını o yaşta çıkarmıştı her şeyin bilincinde ve farkındayken...

kuşak farkı ne olursa olsun olacak çünkü sen artık anne gibi düşüneceksin ,

bende 41 yaşındayım ve 2,çocuk düşünüyorum , senin dogurmadıgın çocuklara boyle güzel anne oluyorsan kendi çocuguna ne güzel anne olursun , hemen bugun randevu al ve çalışmalara başla :KK31:

Bu işler kısmet hep. Neden olmasın ki? Kendinize ait bir çocuk, harika olabilir.
Yaş farkına gelince, 18 yaşında doğum yapan -kendini geliştirenleri ayrı tutuyorum- cahil kadınlarla çocukları arasında çok daha fazla sorun, kültür ve kuşak farkı oluyor. Olgun, bilgili, kişiliği oturmuş bir anne 18 yaşındakinden iyidir.
Yaşlılık ruhla da alakalı biraz. Lise arkadaşım vardı anne babası 40 yaş büyüktü kendisinden ama harika anlaşırlardı.
Hayırlısı olsun hakkınızda,

Beni annem 50 yasinda dogurmus. Kendisi ben 20 yasindayken vefat etti, Allah rahmet etsin, arkasindan onu ozlem ve rahmetle anan bir evlat birakti. Ömür denen sey kader, ben 1 yasindayken de olebilirdi, oyle degil mi?
İyi ki dogurmus beni canim annem, bana gore dunyada bir taneydi, ki herkesin annesi kendisi icin bir tanedir muhakkak.
Yani olumlu bir ornek var, demek istedim size =)

Bir de kucuk bir not dusecegim, İhlas suresinde Allah dogmamistir ve dogurulmamistir der, yani Allah ile beraber baba kelimesini kullanmaya agzimizi ve cocuklari alistirmazsak dogru olur...

Değerli arkadaşlar..tecrübeli anneler..

Daha önce burda bir konu açmıştım. Eşimin eski eşi hakkında.
Ben daha evvel anne olmadım. Gebe kalmıştım ama çok küçükken düşük olmuştu.Sonra hep korundum.
Eşimin eski eşinden 2 çocuğu var ve ben bu çocuklarla abla gibiyim.Birbirimize karşı herzaman sevgi saygı içerisindeyiz.Hatta beni yaşıtları gibi filan görüyorlar herhalde direk adımla hitab ediyolar bana.Hafta sonu çocuklar bize geldi yedik içtik oyunlar oynadık.Eşimin oğlu mutfakta bana "senin neden bebeğin yok ,olsa onla oyun oynardık" demesin mi. ..
Uygun bir dille ona henüz Allah baba yollamadı dedim..çocuk işte. .

Ancak onlar gidince konuyu eşimle konuştuk neden olmasın olsun diyo.ama ben kendime güvenemiyorum bi türlü.39 yaşındayım. .nasıl olacak..nasıl bu yaşta bazı tehlikeler olur diyorlar..internette bi sürü yazı okudum. birde çocuk 20 yaşına gelecek ben 60 yaşında olcam..
romatizma var bi de habire ilaç kullanıyorum. olsa nasıl olur bilmiyorum.korkuyorum sanırım...uyuyamadım valla. .

40 yaşlarında doğum yapmış tecrübeli anneler benimle tecrübelerini paylaşır mısınız. ..:KK51:
Sıkıntılı oluyormuş biraz...

Kızı sekiz aylık, kendisi 51 yaşında
Çocuk sahibi olmakla ilgili hayallerini 38-40 arası rafa kaldıranlar tanıyorum. Yoksa siz de “40’dan sonra imkânsız” diye düşünenlerden misiniz? Yapmayın! Neden mi? İşte size şahane bir sebep. Hem de en şehirlisi, en kariyerlisinden: Yasemin Ahsenböre ilk çocuğunu 43 yaşında doğurdu. Kızı Banu’yu ise sekiz ay önce 51 yaşında kucağına aldı.

55eaf404f018fbb8f8a15d88.jpg

• Bir kısım gazetecilerin, kadın dergilerinin editörlerinin ve kozmetik piyasasının yakından tanıdığı bir isim Yasemin Ahsenböre... Dile kolay 25 yıl L’Oréal Türkiye için çalıştı. 15 yılını Kurumsal Halkla İlişkiler Müdürü olarak geçirdi. Biz hep zarafetini, güzelliğini konuşurduk kendi aramızda. Annesi İzmirli Fransız ve Rum Levanten’i, babasıysa Fin Türküydü. Genetik mirasından mıydı bilinmez yaşını hiç göstermezdi.

55eaf404f018fbb8f8a15d8a

18-30 yaşları arasında 12 yıl süren bir evlilik hayatı olmuştu. 30 ile 42 arasındaysa o kadar çok çalıştı, o kadar çok seyahat etti, o kadar çok eğlendi ki bir daha evlenip evlenmeyeceğini hiç düşünmedi bile. Âşık da oldu, çok da sevdi, uzun süreli birliktelikler de yaşadı ama evlilik hep olmasa da olur kıvamındaydı. Çocuğunun olmaması hayatında bir panik sebebi değildi. Yolda gördüğü çocukların üzerine “Ay ne tatlııı” diye atlayan, yakınlarında biri doğurduğu zaman “Benim niye yok” diye içlenen, “Galiba ben anne olamayacağım” diye hayıflanan kadınlardan olmamıştı hiç. Ara ara aklına geliyordu, o zaman da “Bir gün olur nasıl olsa” deyip konuyu beyinciğinin arka odalarından birine pozitif pamuklara sararak yerleştiriyordu. Her şeyin bir zamanı vardı.

TESADÜF VE SÜRPRİZ

55eaf404f018fbb8f8a15d8c

Yasemin Ahsenböre, oğlu Mehmet ve henüz bir yaşını doldurmamış kızı Banu ile Demirciköy’deki evlerinde.

Çocuklarının babasıyla 42 yaşında birlikte olmaya başladı. Çok eski arkadaşıydı, büyük bir arkadaş grupları vardı ve muhtelif aralıklarla grupça sosyalleşiyorlardı. Dile getirmeseler bile birbirlerini hep beğenirlerdi. Karşılaştıklarında iki tarafın da hep farklı ilişkiler yaşıyor olması birbirlerine arkadaşlık dışında bir gözle bakmalarına mani olurdu. Sonra tesadüf bu ya iki tarafın da bekâr olduğu bir mevsim, birlikte yemeğe çıkacakları dört kişinin de işi çıktığı için baş başa buluşmak durumunda kaldılar. Ve masal cümlesi gibi olacak ama bir daha hiç ayrılmadılar.
İkisi de çok yoğun çalışıyorlardı. Biri seyahatten dönerken, diğeri uçuyordu; haftada bir denk getirip bir yemek yerlerse kendilerini şanslı hissediyorlardı. Ama işte iki arada bir derede nasıl olduysa olmuştu: Yasemin Hanım hamileydi. Hem de 42 yaşında. İkisine de büyük sürpriz oldu. Takkeyi önlerine koşup düşünme zamanı gelmişti. “Aşağı yukarı aynı yaştaydık, ertelemenin riski büyüktü ve bu bebeğin doğmasına birlikte karar verdik. Evlendik ve oğlumuz Mehmet dünyaya geldi. Sorunsuz bir hamilelik geçirdim ve normali beklemek istemediğim için sezaryen ile doğum yaptım” diye anlatıyor Yasemin Ahsenböre.

55eaf404f018fbb8f8a15d90

Oğlunun doğumuyla birlikte hayatında yeni bir sayfa açıldı: O zamana kadar hiç yemek pişirmemiş, hiç ütü yapmamış bir kadının annelikle imtihanı!

“Bir evi yönetmek çoğu zaman bir şirketi yönetmekten zor olabiliyor. Evli ve çocuklu hayata alışana kadar ben de zorlandım ama asla isyan etmedim” diyor. Nitekim doğurmaya karar verdiği an işini bırakmış. Şimdi de şahane bir
zamanlama yaptığını düşünüyor: “30’la 42 yaşım arasında geçen 12 yılı düşünüyorum da ekonomik özgürlüğüm vardı. Kimseye bağlı değildim. Nereye istiyorsam gidiyordum. Ne istiyorsam alıyordum, giyiyordum. Sürekli izliyordum, okuyordum, dinliyordum. Maneviyatımı da tatmin ediyordum, dünyevi hazların da tadına varıyordum. Belki o dönemde çocuk yapsam hayatımda yük olacaktı. Heveslerim yarım kalacaktı, çocuğuma da yarım yamalak bakacaktım. Ama başta kariyer olmak üzere pek çok konuda tatmin olduktan sonra çocuk yapınca yüzde 100 çocuğuma odaklandım. Aklım hiçbir şeyde kalmamıştı.”

55eaf404f018fbb8f8a15d92

İkinci çocuğa gelince... “Mehmet klasik bir çocuk talebi olarak kardeş istiyordu. Ama benim yaşım 50’ye yaklaşıyordu. Her şeye sıfırdan başlamak korkutuyordu. Olurdu olmazdı, kardeşsiz kalmasa keşke derken yaşım 50 oldu. Çılgın bir projeydi ama deneyelim dedik. Bir kere mikroenjeksiyon yaptık ve tuttu.”

EVHAM DA YOK TAKINTI DA

55eaf404f018fbb8f8a15d94

Altın saçlı, deniz gözlü, güzeller güzeli Banu 2014 Nisan’da, Yasemin Hanım 51 yaşındayken doğdu. Şimdi oğlu 8 yaşında, kızı 8 aylık... Bütün doğum kilolarını vermiş durumda, incecik ve çok güzel gözüküyor. Demirciköy’deki evlerinin bahçesinde kendi sebze ve meyvelerini yetiştiriyorlar. Ama öyle aşırı bir sağlıklı yaşam takıntısı da yok. İçkisi de var sigarası da hiç spor yapmıyor ve lezzet ayırmıyor. Evhamlı değil eskilerin tabiriyle düşe kalka çocuk büyütüyor. Dörtlü olarak ilk tatillerini Banu 20 günlükken Bodrum’da yapmışlar. O gün bugündür her yere birlikte gidiyorlar. Son olarak “Fazla Pollyanna gibi gözükmek istemem ama hayatı akışına bırakarak yaşayın, gerçekten o zaman su yolunu buluyor. Olması gerekenler olması gerektiği zamanda oluyor” diyor.
Bize de tahtalara vurup maşallah çekmek kalıyor.

Olmaması için engeliniz yoksa.. Olmalısınız, 60 lı yaşlara gelmek nasip olursa, kendi canınızdan bir parçanız olmadığı için üzüntü ve pşmanlık duyabilirsiniz.. En azından deneyin.. Ben 37 yaşıma giriyorum 2. evliliğim, ilktede yoktu, 35 yaşıma kadar olsun gibi düşüncem olmamıştı, eşiminde çocuğu yok.. Ama yaş ilerledikçe ileride birimiz yalnız kalırsak bir yoldaş olur, sevgisi güzeldir, belki bakmaz etmez ama zaten bize baksın diye değil, kendimize ait bir başka aşk istediğimiz için..

Eşinizin ilk eşinden çocukları varmış ama eşiniz o sevgiyi tatmış.. Sizinde hakkınız.. Çok zor olacağını tahmin ediyorum, belli yaştan sonra bu sorumluluğa girmenin ama o sevgiyi sizinde kadın olarak tatmalısınız diye düşünüyorum :KK68:
Nasipte varsa olur.. Hakkınızda hayırlısını diliyorum..

Ben 33 yaşında bebek için tedavi görürken tüp bebek merkezinde yaşım çok fazla diye düşünürken ilk gittiğimde 41 yaşında bir ablanın iki aylık hamile olduğunu öğrendim tüp bebek yapmışlar, ne kadar çok mutlu olmuştum hem benim için Işık olmuştu...

Değerli arkadaşlar..tecrübeli anneler..

Daha önce burda bir konu açmıştım. Eşimin eski eşi hakkında.
Ben daha evvel anne olmadım. Gebe kalmıştım ama çok küçükken düşük olmuştu.Sonra hep korundum.
Eşimin eski eşinden 2 çocuğu var ve ben bu çocuklarla abla gibiyim.Birbirimize karşı herzaman sevgi saygı içerisindeyiz.Hatta beni yaşıtları gibi filan görüyorlar herhalde direk adımla hitab ediyolar bana.Hafta sonu çocuklar bize geldi yedik içtik oyunlar oynadık.Eşimin oğlu mutfakta bana "senin neden bebeğin yok ,olsa onla oyun oynardık" demesin mi. ..
Uygun bir dille ona henüz Allah baba yollamadı dedim..çocuk işte. .

Ancak onlar gidince konuyu eşimle konuştuk neden olmasın olsun diyo.ama ben kendime güvenemiyorum bi türlü.39 yaşındayım. .nasıl olacak..nasıl bu yaşta bazı tehlikeler olur diyorlar..internette bi sürü yazı okudum. birde çocuk 20 yaşına gelecek ben 60 yaşında olcam..
romatizma var bi de habire ilaç kullanıyorum. olsa nasıl olur bilmiyorum.korkuyorum sanırım...uyuyamadım valla. .

40 yaşlarında doğum yapmış tecrübeli anneler benimle tecrübelerini paylaşır mısınız. ..:KK51:
bence asıl bu yaşta yapmak gerekli. ben 38 yaşındayım. sekiz senedir evliyim. kısmetse iki yada üç çocuk yapmak istiyorum. niye geç olsun ki? benim etrafımda böyle çok örnek var.

Kesinlikle önce doktor muayenesi olun bir yakınım kırk yaşında doğum yaptı çocuğu çok sağlıklı diğer bir yakınımda kırk yaşında doğum yaptı annede bazı hastalıklar varmış bilmediğinden bebeğe geçti ve bebek şuan sakat. Bütün muayenenizi olun eğer bir problem yoksa hemen bebişiniz olsun Allah ın izni ile

Bende 39 yaşıma girecegim ilk kızımı 28 yaşında dogum yaptım ikinci istedigimiz halde olmadı tüp bebek yaptırdım şuan hamileyim,hiçde geç degil anne olunca kucagına alınca herşeyi unutursun.

BENDE 39 YAŞINDAYIM VE BİR OĞLUM VAR İKİNCİYİ 4 YILDIR İSTEMEME RAĞMEN NASİP OLMADI
İNŞALLAH OCAKTAN SONRA BİR OPERASYON GEÇİRECEĞİM SONRA AŞILAMA DÜŞÜNÜYORUM BENCE GEÇ DEĞİL ARKADAŞIM SENİN RAHATSIZLIĞIN GEBELİK İLE NASIL OLUR ONU KONUŞ DR VE İSTİYORSANIZ YAPIN DERİM

BİRŞEY DAHA BENİMLE YAŞIT KOMŞUM KAZA İLE GEBE KALMIŞ CUMA GÜNÜ ÖĞRENDİM VE 2 ÇOCOGU VARDI DR GİTTİ HAFTASONU İKİZMİŞ BEBİŞLER SAĞLIKLA GELSİNLER DARISI BENİM GİBİ İSTEYEN HANIMLARA OLSUN SAĞLIKLA HAYIRLISI İLE

ilk kızımı 35 yaşımda, ikinciyi 36 yaşımda dünyaya getirdim. şimdi yaşım 37 ve 3. ye hamileyim.
tek sıkıntı bazı densizlerin "torunların mı?" demesi.

Sana kalmış
Çok istiyorum ve bakacak maddi manevi gücüm var, sabırlıyımdır dersen yap
Sonra ah keşke demezsin en azından
Böyle yapsamıydım aha 40-41-42 oldum deyip duracak gibisin
Ama ben 28 yaşındayım kızım 1 yaşına girecek buna rağmen çok çok zorlandım zorlanıyorum, açık açık söyleyeyim

allaha sıfat yakıştırmasak çocukları yanlış yönlendirmesek çok güzel olur. kusuruma bakmayın yazmadan geçemedim bunu
her kadın anneliği tadmalı inş hayırlı evlatlarınız olur.

Çocuğunuz olsaydı ikinci üçüncü çocuk için bu yaşta olmaz derdim ama bence 40 da olsanız 50 de olsanız annelik duygusunu yaşamalısınız.

Zaten artık 30dan sonra evlenip 35ten sonra doğuruyor Türk kadınları

ilk kızımı 35 yaşımda, ikinciyi 36 yaşımda dünyaya getirdim. şimdi yaşım 37 ve 3. ye hamileyim.
tek sıkıntı bazı densizlerin "torunların mı?" demesi.
Oha yani 37 yaşındaki gencecik kadına torunun mu diyenin ya gözünde ya da zekasında problem vardır bence.
Cidden densizmiş kimse o.

Neden olmasın ? Ben çok gördüm 40-45 yaşlarında yeni doğurmuş

Oha yani 37 yaşındaki gencecik kadına torunun mu diyenin ya gözünde ya da zekasında problem vardır bence.
Cidden densizmiş kimse o.
Ay burda da bazıları kızımı görünce anneme senin mi diye sorup benide arkadaşı falan sanıyolar.

X