-
- Konu Sahibi akideciknane
- #78.581
Evet canim biliyorum cok talihsizlikler yasadin.. işi garantiye almak en iyisi..en azindan aklinda suphe kalmaz..Allah gönlüne göre versin insallah..Yok canim henuz transferi olmadim biletransfer oncesi tum testlerimi yaptiriyorum. Onceden dusuk ve bebekleri kalp durmasi nedeniyle kaybetmiştim. Sebeplerini arastirio bir daha basima gelmesin diye gerekli önlemleri almaya çalışıyorum. Tum hastaliklarimi vs bulduktan sonra ve gerekli önlemleri aldıktan sonra transfer olacağım. Elimizden geleni yapiyoruz gerisi takdiri ilahi artik canim.
Insqllah canim. Hepimiz saglikli bebeklere kavuşuruz. Allah yolumuzu açık eder inşallah.Evet canim biliyorum cok talihsizlikler yasadin.. işi garantiye almak en iyisi..en azindan aklinda suphe kalmaz..Allah gönlüne göre versin insallah..
Amin Hayirli olsun hayirli sonucalr alirisniz ins..Merhaba, bu sabah 2 tane iyi kalite 3.gün embriyosu verildi. 4 tanesinin de gelişimi takip edilip 5.gün beklenip , duruma göre dondurulacak. Dilerim bu sefer hayırlısıyla olurAllah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın
Bildiğim kadariyla farkedebilir bir ay olusmasada diğer ay oluşabilirBenimde yaşım 42 bizde 3.tup bebeğe başlayacaktık bugün doktora gittik geçen ay âdet olunca gel dedi gittik bugün muayenede hiç yumurtam çıkmadı sonradan yumurta olusurmu bnm durumumu yaßayan oldu mu
Hic sikinti etmeyin her ay kontrole gidin, bu ay çıkmasa bile bir sonraki ay çıkar, benim de 1 tane ancak çıkıyor son birkaç aydır, bir türlü toplatamiyorum hiç değilse 2 tane olsun diye bekliyorum ki, 2 tane transfer imkanım olur belki diye, ayrıca doktor arkadan da folikul gelebilir dedi ayni ay icinde...Benimde yaşım 42 bizde 3.tup bebeğe başlayacaktık bugün doktora gittik geçen ay âdet olunca gel dedi gittik bugün muayenede hiç yumurtam çıkmadı sonradan yumurta olusurmu bnm durumumu yaßayan oldu mu
Doktor bunun için birşey verdi miHic sikinti etmeyin her ay kontrole gidin, bu ay çıkmasa bile bir sonraki ay çıkar, benim de 1 tane ancak çıkıyor son birkaç aydır, bir türlü toplatamiyorum hiç değilse 2 tane olsun diye bekliyorum ki, 2 tane transfer imkanım olur belki diye, ayrıca doktor arkadan da folikul gelebilir dedi ayni ay icinde...
Benimde yaşım 42 bizde 3.tup bebeğe başlayacaktık bugün doktora gittik geçen ay âdet olunca gel dedi gittik bugün muayenede hiç yumurtam çıkmadı sonradan yumurta olusurmu bnm durumumu yaßayan oldu mu
+aret kameri tanımam ama bizim yaşlarda klomenle tedavinin yanlış olduğunu tecrübe ettim.bu fazda da duyduğum kadarıyla aret kamar az ilaç diye klomen kullanıyormuş. oysa ki benim klomenle 41 yaşta klomenle boş yumurta çıktı !
ve gen-art ta doktorum sertaç beye o tedaviyi sorduğumda klomenin 20 yıl önceki çağdışı bir yöntem olduğunu , bu merkezde hiç kullanmadıklarını, bizim yaşta (42 bitiyordu) iğnenin fsh ımızı düşürdüğü östrojeni yükselttiği iğnenin çok önemli olduğunu, klomeni de hiç saymayalım onu demişti.
klomen veya yüksek dozda iğneler gonalf 300 biz iki kız arkadaştık ikimizinde ya kisti oldu ya boş yumurtası ikisine de karşıyım.
benim başarılı tedavimde 5 gün femara kullanıldı ilaç bu küçücük ondan sonra merional ve ovitrelle çatlatma iğnesi kullanıldı. bu ilacın daha iyi olduğunu dr.umdan duymuştum.
bence de Aret Kamer de şansa hamile kalınıyor
yumurta takibi de klomenle oluyormuş o zaman tedavi niye 10.000 tl
o kol morarmaları falan bende şüpheyle yaklaşıyorum merkeze ne kadar iyi diye.burada isim yapmış yerlerde benim şansıma mı bahçeci fulyada ne doktorum bekletti ne sıkıntım oldu.sonra erbil yağmur gidince ben mustafa bahçecide bekle bekle tabi hocayı işlemde görüyorum.doktor kübra hanım beni muayene masasında beklet beklet.dışarda 1 saat içerde 15-20 dk. haa bahçeci bu muymuş benim embriyom hazırdı ve doktorum ayrıldığı için prosedür yaşandı ve mustafa bahçeci hocamızın elinden de transfer oldum sözünü tuttu hastalara kendi bakacaktı ona da binlerce teşekkür tabi mustafa bahçeci hocamıza
ben ankaradan mı gelmişim veya moral motivasyon bir onu kübra hanımda pek göremedim, kendisinde güleryüz var ama bir iyisin diye bir örnek bir moral görmedim. ama sonuç tabi ki pozitif ve bahçeci fulyayı severim :))
FSH değerimde 18 çıktı doktor oda yüksek dedi ve ilaç vermedi önceki ay verdiği bıosteron vermişti onu kullanmaya devam edin dediYukarda arkadaşlar yazmış zaten. Moralinizi bozmamaya çalışın. Moral önemli. Bu yaşlarda bazı aylar yumurta görülemiyebiliyor ama bazı aylarda mucize gibi 5-6 yumurta olabiliyor. Biliyorum çok zor. Ama moralinizi yüksek tutun, östrojeniniz çok yüksek değilse, hayıt tohumunu ezip bala karıştırıp sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce 2 tatlı kaşığı yiyin. İçerisindeki hayıt bol olsun.. sabah kahvaltıdan 1 saat sonra, akşam yemekten 1 saat önce, testere dişli Aslan pençesi için.. testere dişliyi Aslan pençesi çayını 4-5 ay düzenli için.. hem fsh’ı düşürüyor hem östrojeni dengeliyor.. spor yapmaya çalışın ... Umutlu olun.. İnşallah mucizeler olur ve bebeğinizi en kısa zamanda kucağınıza alırsınız
Maalesef vermedi, bu durum için benim doktorum yapılabilecek birsey olmadığını söylüyor hatta bugün tedavi gördüğüm merkezin ivf koordinatörü ile görüştüm, ne gerekiyorsa üzerimde deneyin ben bütün riskleri göze alıyorum ama her ay bana aynı ilacı vermeyin dedim. Bir de bence şunu mutlaka yaptırın naçizane, ben mesela bu ay adetin 3.gunu gittiğimde toplam 2 yumurta vardı, ve sadece birisi büyüdü ben de 1 tane toplatmak istemedim iptal ettirdim, bana tamam iptal edelim ama sen yine kontrole gel arkadan yumurta geliyor mu bakalım dediler, benim bugün adetin 14.gunu o bir yumurta çatlayıp gitmiş ama pesinden küçük 1-2 yumurta gelmiş, bugün iğneleri başladım bakalım büyütecek mi, yani demek istediğim yok diye sakın moral bozmayın sonra arkadan gelen yumurta da olabiliyor. Bunu bana görüşmeye gittiğim başka merkez de soylemisti.Doktor bunun için birşey verdi mi
Allah geciktirmesin inşallah hepimiz için, buarada bende arı sütü almak istiyorum ama sıcakta kargoda bozulurmu diye tereddüt ediyom siz nasıl aldınızHerkese Merhabalar,
gününüz aydınlık olsun umutlarınız bol olsun Allah tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar bağışlasın. ben de zamanında 3 kere tüp bebek denedim bir sürü ilaç kullandım boşa giden paralar vs. Allah bir daha göstermesin umarım bunlara gerek kalmadan yavrularınıza kavuşursunuz. ben doğal yollarla hamile kaldım 19 aylık kızım var.şimdi kardeş için uğraşıyoruz yine doğal yollarla deniyoruz bu arada temmuzda 43 yaşıma gireceğim. ramazanın geçmesini bekledim arı sütü ve polen sipariş ettim ayrıca prowomen 2.kutuya başladım. ramazan öncesi de aslan pençesi çayı içiyordum sanırım 2 ay kadar içtim ramazan araya girince mola verdim. şimdi arısütü, polen ve prowomen kullanacağım ayrıca saraçoğlunun kürlerini deneyeceğim. önce soğan kürü sonraki ay aslan pençesi sonraki ayda da civan perçemi çayını deneyeceğim hayırlısıyla inşallah. eğer sonuç alırsam sizinle paylaşacağım.
merhaba,Allah geciktirmesin inşallah hepimiz için, buarada bende arı sütü almak istiyorum ama sıcakta kargoda bozulurmu diye tereddüt ediyom siz nasıl aldınız
Aaa aynı gün, umarım sonuç güzel olur.Tok karna alıyorum hep. Neyse zaten pazartesi test günü. Tuttuğunu da sanmadigim için çok dert etmiyorum. Adet sancim var
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır yazmıyordum , hatta fazla girmiyordum bile buraya.güzel haberim var o yüzden herkese moral olması açısından yazmak istedim . Ben de 3 yıldır ugrasanlardanım , 41 yaşındayım .hersey normal iken 2017 yılında rutin doğum kontrol muayenesi sırasında doktorun yumurtalıklarınız yaşınıza göre çok küçülmüş hemen amh ve fsh bakalım demesinin ardından amh ın 0.06 fsh ın 10.5 çıkması gerçeği yüzüme tokat gibi yapışmıştı . Ona rağmen kendimi hemen tüp bebeğe atmayıp bir süre normal denedim . Sonrasında durum 2 aşılama 6 tüp bebek denemesi olarak devam etti . Bu arada ilk değerlerden sonra doktorun vermiş olduğu agri women, biestron ve omepa q10 bir yıl boyunca kullandım . Bir yılın sonundaydı sanırım ilk tüp bebek denemesine başladık, bundan önce 2 aşılama başarısız olmustu zaten . İlk tüp bebekte gonal f ve menapur kullandım ( sanırım biri 200 diğeri 100 idi ) . 3 yumurta toplandı , 2 si dolu çıktı biri döllendi ama ikinci güne devam etmedi. 2 ay aradan sonra ikinci denemeye başladık . Bu iki aylık sürede araştırmalarım sonucu öğrendiğim arı sütü , zeytinyağında incir , sabah ve akşam hayıt çayı , bal- çörek otu karışımı yedim . 2 denemede yine aynı doktor ( doktorum Bülent Kars idi ) yine aynı dozlarla iğneye başladı bu sefer farklı olarak bir de klomen kullandırttı. 4 yumurta toplandı , 3 ü dolu çıktı , 2 si döllendi ve 3. gün birinci kalite empriyo olarak transfer edildi . İkisi de tutundu ama birini 8. Haftada birini 11. Haftada kaybettimkürtaj oldum , kürtaj sonrası 2 ay doğru dürüst regl olamadım , hemen rahim filmi , polip , yapışıklık , sol tüpte şişkinlik çıkması sonucu laporoskobi ve histereskobi oldum , tam tekrar toparlandım derken pandemi patladı , 3 ay birsey yapamadık , ve Haziran ayında tekrar Bülent bey e giderek 3. Denemeye başladım , aynı iğneler ve klomen ile başlandı ama 5. günün sonunda yeterli büyüme olmadığı için ve kan E2 değeri düşük kaldığı için tedaviyi yarıda kestik . O arada aldığım takviyeleri almaya devam ediyorum , bir süre ımpryl de kullandım . Sonrasında omepaq10, d vitamini , promotil women kullandım . Arı sütü , incir , hayıt hep devam etti zaten . Arada bal-polen-propolis karışımı da aldım . Sonra doktor değiştirmeye karar verdim ve 4. deneme için bahçeci umut Ebru hanıma gittim , tedaviye başlamadan önce büyüme hormonu kullandırttı bir süre ( ki aslında bizim yaşımıza önerilmeyen birsey olduğunu sonraki doktorum söyledi ) yine gonalf ve menapur ile tedaviye başladım , yanında klomen yerine femara kullandırttı . Çok fabrika gibi biryer, kesinlikle tavsiye etmem , şov peşindeler , başlangıçta 3 yumurta vardı sonra ikisi gelişti ama aslında çok yavaş ilerledi , her kontrolde yavaş ilerlediklerini ben de görebiliyordum , E2 değeri de düşüktü ama ona rağmen tedaviye devam edip toplamaya gitti , ki ben ısrarla bu değer ile toplama yapmaya gerek var mı demem rağmen . 2 tane toplandı ve tabiki döllenme olmadı . Sonrasında burdan da bir arkadaşın tavsiyesi ile Erbil yağmur bey e gittim . Kendisi daha ilk görüşmede çok pozitif yaklaştı , durumunun çok zor olduğunu hiç hissettirmedi , çok moral verdi ve hep olumlu konuştu ( bu arada 2019 Haziranda amh 0.15 fsh 19 idi , sonrada bir daha baktırmadım ) . Brisürü testler istedi , pıhtılaşma ile ilgili , tsh ile ilgili , genetik , meme ultrasonu, vs... daha bir süre test , daha önce hiçbir doktorun istemediği ve ilgilenmediği . Eşimden de birkaç test istedi . Vitamin olarak da d vitamini , krilom ve prowomen verdi . Atladım ama Erbil bey e gelmeden önce Acıbadem Kozyatağı Cem bey e de gitmiştim , kök hücre tedavisi uyguluyor diye ama yanında gidince işin gerçeğinin öyle olmadığını gördüm , reklam edildiği gibi değildi yani , o arada bana d vitamini , ubiquinal ve tational serum verdi (4 kez kullanmamı tavsiye etti ) sonrasında araştırdığımda tational da hücre yenileyici içerik olduğunu görünce aldım ve haftada bir kez olmak üzere ile 4 kez taktırttım. Solgar ın ubiquinal ında da 2 kutu bitirdim bu arada . Cem bey e tekrar kontrole gidecekken karantina da olduğunu öğrendim ve zaman kaybetmemek adına Erbil bey e gittim . Bahçeciden sonra aklımda Erbil bey ve Cem bey vardı , önce Cem bey e gitmeme rağmen , kısmet Erbil bey de başladı 5. Tedavi . Neyse söylediği bütün testleri yaptırdık bir sonraki regl dönemine kadar . Ve bir sonraki regl ile 5. Tedavi başladı . Farklı bir tedavi başladı Erbil bey , sadece merional verdi onu da 225 ve 150 olarak kullandırttı . Cetrodite iğneyi de farklı zamanda da kullandırttı . Az kullandırttı herseyi ama alışık olduğumdan farklı kullandırttığı için tam hatırlamıyorum neyi ne zaman kullandım . Empriyo oluşursa kesinlikle ngs önerdi , yaşımdan , düşük amh dan ve daha önceki düşük deneyimimden kaynaklı . 3 tane yumurta toplandı 2 si dolu çıktı , 1 i döllendi ama ikinci güne bile kalmadı . Regl olduktan sonra kontrole gittiğimde hemen tekrar başlamayı tavsiye etti ben de emin misiniz umut yok bence artık dedim , bırakmamız gereken yerde ben sana söyleyeceğim merak etme dedi . Bu arada da kontrol sırasında büyük bir kist gördü aslında daha önceki doktorların hepsi kist gördüğü ay yumurtalar büyümez diye tedaviyi ertelemişti . Kist var Erbil bey yumurtalar büyürmü ki bir ay bekleyelim isterseniz dedim , hayır beklemeye gerek yok hatta bazen kist olan zamanlarda daha güzel büyüyor dedi ve hemen tedaviye yineaynı iğne ve doz ile başladık . Dediğim gibi o aralarda farklı birswyler de verdi ama tam hatırlamıyorum o detayları . Benim için pekde rahat değildi aslında veeee mucize bir şekilde 6 yumurta toplandi, 6 sıda döllendi ( 3 sene önce tedaviye ilk başladığımda bile 2 ya da 3 yumurta idi ) 3 tanesi 5. Gün ile uyumlu 2 tanesi 6. Gün ile uyumlu olacak şekilde donduruldu. Önce En iyi 2 taneyi ngs ye gönderdik sonuç olumsuz geldi , umudum kırılmıştı yine , sonra kalan 3 taneyi ngs ye gönderdik veee 1 tanesi sağlıklı geldi .dünyalar benim oldu sanki ..tam bir Allah ım mucizesi idi tabii Erbil bey in doğru tedavisi sonrada . Başlangıçta istemiş olduğu pelvik MR da ( rahim için çekilen detaylı bir MR ) adenomysz görmüştü , tekrar rahim filmi çekildim başka sıkıntı yoktu ama transfer öncesi adenomysz tedavi etmek gerekir dedi bunun için bir iğne yaptık , geçici menopoza sokup rahim işlevlerini durdurdu , 2 ay regl olmadım ve 2 ayın sonunda kontrole çağırdı değerlerime bakarak hemen transfer hazırlıklarına başlayalım dedim , taze transfer olacakmış gibi hazırladı , çok düşük doz iğne kullandım , o arada hormonları sürekli kontrol etti. Daha önce taze empriyo transferim olupta tutunma olduğu için böyle hazırlamayı uggun gördü. Çatlatma iğnesi de vuruldum sadece toplama olmadı . 18 şubatta çatlatma iğnesi oldum sonrasında başka ilaçlar verdi ve 25 şubatta transfer oldum . Transfer gününde transfer öncesinden karıN, bel , rahim agrılarım başlamıştı , daha önce böyle olmamıştı . Transferden sonrada bu agrılar hergün devam etti . Daha önceki transferimde hiç agrım olmamıştı o yüzden acaba tutunamadı mı diye düşünüyordum ama tek tesellim bu agrıların transferden önce başlamasıydı . 12. Gün heyacandan uyuyamadım hiç , kan testi vermeye gidecektim ama elim ayağım tutmuyordu . Evde idrar testi vardı , önce idrar testi yapmaya karar verdim yoksa kan testini beklemeyi yüreğim almayacaktı . Veeee çift çizgiyi gördüm , hemen kan vermeye gittim ve pozitifi kanda da gördüm . Tekrar kan yapmaya gerek yok dedi doktorum 10 gün sonra kontrole çağırdı , gittim ve keseyi gördük iki hafta sonra yani ayın 30 unda kalp atışı için gel dedi şimdi heyecan ile onu bekliyorum . Allah’ım inşallah sağlıklı bir şekilde devam eder bu arada her ne kadar genetik incelemesi yapılmış empriyo da olsa hamilelik boyunca gerekli olan diğer bütün testler yapılıyormuş , çünkü ngs hersey demek değişmiş , bakalım kısmet artık biraz uzun oldu ama hem moral olsun diye hem de ne olursa olsun pes etmeyin benim yaşadıklarımı da görün diye yazdım . Ben hep menopoza girene kadar devam edeceğim diyordum . Zaman zaman donasyon bile düşündüm .
Ari sütünü her ay mi kullanıyorsunuz birde polen yaş mi kurumu tuketiyorsunuz ogrenebilirmiyimHerkese Merhabalar,
gününüz aydınlık olsun umutlarınız bol olsun Allah tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar bağışlasın. ben de zamanında 3 kere tüp bebek denedim bir sürü ilaç kullandım boşa giden paralar vs. Allah bir daha göstermesin umarım bunlara gerek kalmadan yavrularınıza kavuşursunuz. ben doğal yollarla hamile kaldım 19 aylık kızım var.şimdi kardeş için uğraşıyoruz yine doğal yollarla deniyoruz bu arada temmuzda 43 yaşıma gireceğim. ramazanın geçmesini bekledim arı sütü ve polen sipariş ettim ayrıca prowomen 2.kutuya başladım. ramazan öncesi de aslan pençesi çayı içiyordum sanırım 2 ay kadar içtim ramazan araya girince mola verdim. şimdi arısütü, polen ve prowomen kullanacağım ayrıca saraçoğlunun kürlerini deneyeceğim. önce soğan kürü sonraki ay aslan pençesi sonraki ayda da civan perçemi çayını deneyeceğim hayırlısıyla inşallah. eğer sonuç alırsam sizinle paylaşacağım.
Testere dişli sabah akşam mı içtiniz, tek başınamı yoksa hayıtta kullandınızmımerhaba,
beeo ve eğriçayır dan alıyorum ikisinde de buz aküsü oluyor içinde gelir gelmez de dolaba kaldırıyorum.