Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Aslinda bende korkuyorum çok akriştirisma baska sorunalr cikarmi diye ari sütü icince bned eyan etki yapti snaiirm onu şuan birkatim drukun veridgi takviyede yazdiginiz cogu vitamin var gecrketne D vitaminim dusuk evet 70 enaz olamsi gerek simdi ona ilac kullaniyorum ama tshim cok yukseldi hic buakdr olmuyordu prolaktinde uçmuş son cirpinislarim bende böyle güzel haberler insana unut veriyor gercekten rabbim emekelrimzii boşa çikartmasin hayirkisiyla siiznde kuacginiza almayi nasip etsin ins..

Sizin adiniza cok sevindim, insallah saglikla kucaginiza alacaksiniz evladinizi.
Bu surecte biraz da faydam olduysa ne mutlu.
Tekrar tebrik ediyorum

Siz kadin dogumcunun dedigini bosverin, onlar endokrinolojiden anlamaz. Hamile kalmak icin TSH’in ideal olarak 1’in altinda olmasi gerekli. Ben 20 senelik tiroid hastasiyim; o sebeple tiroidimi endokrinologum ile 15 gun araliklarla takibini yaptik hep transfer asamasinda.
Transfer asamasinda kullandirdiklari ostrojen hormonu TSH’nizi firlatir (bu konuyu tup bebek doktorlari ya bilmez ya da umursamaz), o sebeple surekli takip onemli ve 1’in altinda tutmak ideal.
Siz yine de bir endokrinologla gorusun.

Beybiface çok mutlu oldum...maşallah sağlıkla devam etsin inşallah...verdiğin bilgiler için de ayrıca çok teşekkürler buraya gelip hamilelik haberlerini paylaşan arkadaşlar ya da bebeğini kucağını alıp bilgi paylaşımı yapanlar iyi ki varsınız

Dahiliye Dr u bana tiroidim olduğu için iyotlu tuz kullan dedi sadece...onun dışında tiroid için takviye duymadım kullanmadım. Siz ne kullanıyorsunuz?

Sevgili hanım arkadaşım. Endokrin doktorum bana da iyotlu tuz kullanmamı söylemişti. Hatta çok tuzlu yemediğim için ve sanırım tuz içindeki iyot yetmediği için, tiroid'im bir miktar yükselince, doktorum bana takviye iyot kullandırmıştı. İşte o zaman normale dönmüştü. Verdiği iyot takviyesinin adı JODİD 10 MCG. Ancak son 2 yıldır Türkiye'de bu takviye yok. Eşimin yurtdışına giden arkadaşlarına aldırtmıştık JODİD'i. Bitmeye yakın ne yapsam diye internette ararken, trendyol'da PREGNIOFOL İYOT gördüm. Hem folikasit hem de iyot var içinde.

Benimd ekullandiğim takviyede iyot var ama bend eruzsuz yiyorum bi arada hep kaya tuuz kullandim ondan mi artti acaba 1,5 yılönceisne kadar 1,3 falandi bakalim dr ne diyecek

Bende ekleme yapayım. Her endoktrin doktoru da bu konulardan anlamayabiliyor. Benim endokrin doktorum bile iyot eksikliğimi ben söyledikten sonra takviye vermişti. 1 yılda tiroidim arttıkça ilacımın dozunu artırmıştı ama tam tersine ilaç artırmak tiroidimi azdırmıştı.
O dönemdeki son tahlilimde 4,5 üstü çıkınca, ya bu işte bir gariplik var dedim ve doktora sonuçlarımı göstermek için beklerken, internetten Profesör Dr. Metin Özata'nın sayfasını incelemiştim. Ve doktorun sayfasında İYOT EKSİKLİĞİNİ okuyunca, doktorumun yanına girip iyot eksikliğimden dolayı yükseliyor olabilir mi, iyot testi yaptırsak demiştim. İyot testi, kandan değil idrardan bakılıyor dedi. Ve bana JODİD verdi. 1 ay kullan gel dedi.
1 ay sonra yeniden tiroid tahlilim ve sonuç 10 numara idi.

Gerçekten öyle tahlil.icin kadin doguma gittim.ve kendi kendime reglimin 3. Gunu 5li tahlili veridm ve bu arada tshta verdim ve ordaki dra sordum bzizm icin cok önmeli degil dedi halbuki tsh yüksekligi gebelige engel vebim biir 3,65 sonki 5,20 falan

Hayırlı olsun , sağlıkla kucağınıza almanız nasip olsun inşallah bende dahil hamile olan tüm arkadaşlar sağlıkla kucağımıza alırız inşallah uğrasan arkadaşlar da en kısa sürede bu güzel duyguyu yaşarlar inşallah dualarım hepimizle 40 yaşındayım ben de . anlattıklarınız o kadar tanıdık ki , hemen hemen hepsini ben de aynı şekilde yaşadım ama duyguları hissettim. sonunda ben de 6. denemede elde edilen tek ngs li empriyo ile hamile kaldım.. daha önce kayıplarım oldugu için ben de her kontrole ağzım yüreğimde gidiyorum hala korkularımı ve tedirginliğimi atamıyorum maalesef . 11+1 deyim bugün . 4 mayısta kontrolüm var detaylı testler için onu bekliyorum şimdide heyacanla. Fetal DNA testi dediğiniz nifty testi mi acaba ? Kaç günde çıktı sonuçlar ve ne kadara yaptırdınız ?

Hiçbir yumurta geliştirciye cevap vermeye in yumurtası olan var mı?
Menapur+femara
Merional 150+ klomen
Hiçbirine cevap vermiyor ymuurtalar. Eylül ayında 3 yumurta görülmüştü. Artık 5 aydır yumurta da görülmüyor. 29 yaş amh:0,2 fsh:29 e2:20
19 ocak ta Prp yaptırdım, sanırım o da fayda etmedi

Kizlar adetin 2.gunu baslanacakti tedaviye.. fakat 23 nisana denk gelecek gibi..her yer tatil..o gun tsh ve progesteron baktirmam gerekiyordu..devlet hastanelerinin acilleri bakiyor mu bilginiz var

Aynen bakarlar da sordum sadece 2 deger icin 290 tl aliyorlar artik bunaldim maddi olarak.. 350 de burdaki takibi yapan doktor aliyor.. 700 tl lucrin..700 tl serum ve takilmasi.. kac aydir sozde dondurulmus transfer olucam..
Ege üniversitesi acili herşeye bakıyor çok pahalı değil biraz geç yazdım ama ne yaptın başladınız mı?

Ege üniversitesi acili herşeye bakıyor çok pahalı değil biraz geç yazdım ama ne yaptın başladınız mı?
Yarin kontrolum var tahlilleri de yarin yaptiracagim..devlet hastanesinde erken saate randevu bulamadim..rica edip yaptirmaya calisacagim olmazsa ozel hastaneye gidicem..2.kontrol haftasonuna denk geliyor o zaman da ozele para bayilicaz sanirim..acaba devletin kadin dogum acilleri bu tahlillerde yardimci olmaz mi? Sanirim nobetci doktorun iyiligi ile alakali bir durum..

Canim gonal f denendi mi? Ben de tedavi oncesi estrofem kullanmıştım. Cunku rahim sorunu vardı ve histeroskopi olmustum. O donemde yaklaşık 2 bucuk ay estrofem kullandığımda yumurtalar direncliydi. Merionel ile birlikte gonal f kullanarak yumurtalar buyumustu
Dirençli yumurtalara çözüm bulan oldu mu çok merak ediyorum

Hayır hiç gonal f kullanmamı söylemedi doktor

Hayır hiç gonal f kullanmamı söylemedi doktor
Merional 150 de 10. Günüm şuan ama sadece rahimde kalınlık oluştu diye devam ettiriyor. Adetin 3. Günü hiç yumurta görünmedi. 5 gün klomen de kullandım. Dün kontrolde e2 istedi. E2:15 di / iğnelere devam edelim perşembe görüşelim dedi . Bu arada e2: ne oluyor hangi sayıda olmalı? 50 den yüksek çıkarsa iğneleri bırakırız bu ay iptal olur demişti de
10 gündür de yumurta görünmedi

arkadaslar merhabalar;
transfer tedavimde 12. gündeyim.bugune kadar sadece estrofm kullandim.yarin kontrolum var ve bulundugum sehirdeki dr uma görünüp kan vericem.ve yarin hersey yolundaysa igneleri de ekleyecegiz ve 30 nisanda da (17. günümde) transfer olucak.sormak istedigim; dr um ovitrelleyi 13. gunumde kullanmami söyledi.benim ama buyuk ihtimal 11-12. gun catlama oluyor zaten.bu detay önemli olmuyor mu ? olmuyorsa neden kullaniliyor,yani zaten rahim kendi baslamis olmuyor mu sürece? iyice karıştı aklım zaten stres sıkıntı biyandan

Olabilir belki bi denemekte fayda var .randevusuz gidip danışmadan numarada alabilirsin devlet hastanesinde öyle oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…