- 24 Eylül 2020
- 197
- 383
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #77.801
Fistikim valla sansa girdim bir bakayim diye, beni etiketlemissin tesadufen gordum.
S Simyaankara ne kadar erken o kadar iyi tabi. Bebegimhadi’nin soyledigi gibi benim eski mesajlarimi tararsan hikayemi gorursun. NGS ve Mitoscore testleri ile daha fazla zaman kaybetmeden saglikli embryoyu bulmak mumkun. Saglikli embryo olduktan sonra 55 yasinda da hamile kalinabiliyor saglikli bir sekilde.
Insallah altin yumurtayi bulursunuz en kisa surede
Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki tutsa dert tutmasa dert benimde bugün gebeliğin 9.haftasi kontrolüm vardı gittim 6 haftadan sonra gelişimi durdu kalp atışı başlamadı doktor yinede bekleyelim demişti bugün kesinleşti düşük olarak sayıyoruz dedi çok küçük olduğu için kürtaja gerek yok kendisi düşer dedi.bir haftaya kadar dusucekmis ilaçları kesti.yani bende diyorum ki keşke hiç tutmasaydi insan umitleniyor çünkü belli bir yaştan sonra gerçekten imkansız değil ama zor çok nadir örnekleri var yani Allah hepimize sabırlar versin zor süreçten geçtik hepimiz bizi en iyi biz anlarızMerhaba herkese, dün 3.tedavimde opu oldum ve bugün yumurtaların hiçbirinin olgun çıkmadığını öğrendim yani iptal. Artık o kadar yoruldum ki kaç yumurta var diye düşünmekten, yumurtalar büyüyor mu diye hastane koridorlarında beklemekten, embriyolog arayınca yüreğim ağzımda telefon açmaktan, aman yumurta kalitesi artsın diye çaylara, vitaminlere, arı sütlerine abanmaktan.
1. deneme negatifti, 2.'de 1 yumurta çıkmıştı, tuttu ama kimyasal oldu, bunda 8 yumurta vardı ama 4'ü büyüdü opu'dan sonra yumurta toplayan dr 4'ü de çok güzel dedi ama sonra bugün aradılar 2'si olgun değil işleme almadık diğer 2'si de iyi değil iptal ettik dediler. Onca emek, para hepsi çöp oldu. Bu arada tedavi boyunca hiç değerlerime bakmadılar acaba diyorum 1 kez olsun e2ye baksalardı belki de bu ay başlamadan iptal olurdu tedavim, daha iyi olurdu, önceki tedavilerde 2 güne bir e2, tedavi başında da fsh bakılmıştı (11'di). Doktor beyi aradık bugün yumurta kalitesi kötü olduğu için olmadı, yeni bir yol denemek lazım haftaya görüşelim falan dedi. Eşim oraya gitmek istemiyor artık haklı da (hastane adı yazmıyorum halihazırda orda tedavi olan varsa kötü etkilenmesin diye) 2'yi denediğimiz yere gideriz belki maddi manevi güç bulursak. Zaten doğal yolla olma şansım yok tüpler alındı, öyle bir şansım olsa birkaç ay kendim denerim der takmazdım. Kimseyle konuşmak istemiyorum içimi size dökeyim dedim, dert çok olunca uzun oldu biraz kusura bakmayın.
Bende birkaç kez boşa giden opu geçirdim..Seni cok iyi anliyorum..insan telefonu eli titreyerek açıyor..Ama tekrar denemen lazim..hem toplanan yumurta sayin artmis o açıdan bak..belki bir sonrakinde 2-3 tane embriyon olabilir..Benim öyle oldu mesela..Bizim durumumuzdakilerin surekli denemesi gerekiyor..biliyorum maddi ve manevi yük..ben ikisi acisindan da bitmis durumdayim..Ama yine de deniyorum işte..Merhaba herkese, dün 3.tedavimde opu oldum ve bugün yumurtaların hiçbirinin olgun çıkmadığını öğrendim yani iptal. Artık o kadar yoruldum ki kaç yumurta var diye düşünmekten, yumurtalar büyüyor mu diye hastane koridorlarında beklemekten, embriyolog arayınca yüreğim ağzımda telefon açmaktan, aman yumurta kalitesi artsın diye çaylara, vitaminlere, arı sütlerine abanmaktan.
1. deneme negatifti, 2.'de 1 yumurta çıkmıştı, tuttu ama kimyasal oldu, bunda 8 yumurta vardı ama 4'ü büyüdü opu'dan sonra yumurta toplayan dr 4'ü de çok güzel dedi ama sonra bugün aradılar 2'si olgun değil işleme almadık diğer 2'si de iyi değil iptal ettik dediler. Onca emek, para hepsi çöp oldu. Bu arada tedavi boyunca hiç değerlerime bakmadılar acaba diyorum 1 kez olsun e2ye baksalardı belki de bu ay başlamadan iptal olurdu tedavim, daha iyi olurdu, önceki tedavilerde 2 güne bir e2, tedavi başında da fsh bakılmıştı (11'di). Doktor beyi aradık bugün yumurta kalitesi kötü olduğu için olmadı, yeni bir yol denemek lazım haftaya görüşelim falan dedi. Eşim oraya gitmek istemiyor artık haklı da (hastane adı yazmıyorum halihazırda orda tedavi olan varsa kötü etkilenmesin diye) 2'yi denediğimiz yere gideriz belki maddi manevi güç bulursak. Zaten doğal yolla olma şansım yok tüpler alındı, öyle bir şansım olsa birkaç ay kendim denerim der takmazdım. Kimseyle konuşmak istemiyorum içimi size dökeyim dedim, dert çok olunca uzun oldu biraz kusura bakmayın.
Savaşçı anneBende birkaç kez boşa giden opu geçirdim..Seni cok iyi anliyorum..insan telefonu eli titreyerek açıyor..Ama tekrar denemen lazim..hem toplanan yumurta sayin artmis o açıdan bak..belki bir sonrakinde 2-3 tane embriyon olabilir..Benim öyle oldu mesela..Bizim durumumuzdakilerin surekli denemesi gerekiyor..biliyorum maddi ve manevi yük..ben ikisi acisindan da bitmis durumdayim..Ama yine de deniyorum işte..
Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki tutsa dert tutmasa dert benimde bugün gebeliğin 9.haftasi kontrolüm vardı gittim 6 haftadan sonra gelişimi durdu kalp atışı başlamadı doktor yinede bekleyelim demişti bugün kesinleşti düşük olarak sayıyoruz dedi çok küçük olduğu için kürtaja gerek yok kendisi düşer dedi.bir haftaya kadar dusucekmis ilaçları kesti.yani bende diyorum ki keşke hiç tutmasaydi insan umitleniyor çünkü belli bir yaştan sonra gerçekten imkansız değil ama zor çok nadir örnekleri var yani Allah hepimize sabırlar versin zor süreçten geçtik hepimiz bizi en iyi biz anlarız
Bende birkaç kez boşa giden opu geçirdim..Seni cok iyi anliyorum..insan telefonu eli titreyerek açıyor..Ama tekrar denemen lazim..hem toplanan yumurta sayin artmis o açıdan bak..belki bir sonrakinde 2-3 tane embriyon olabilir..Benim öyle oldu mesela..Bizim durumumuzdakilerin surekli denemesi gerekiyor..biliyorum maddi ve manevi yük..ben ikisi acisindan da bitmis durumdayim..Ama yine de deniyorum işte..
Merhaba sizin adınıza çok sevindim, darısı bizim başimiza. Ama siz kaç yaşında hamile kaldınız. 40 yaşında daha kolay tabi de 42.5 yaşındayım acaba benim yaşımda kaliteli embriyo yakalayıp sağlıklı bebek dünyaya getiren var mı merak ettimFistikim valla sansa girdim bir bakayim diye, beni etiketlemissin tesadufen gordum.
S Simyaankara ne kadar erken o kadar iyi tabi. Bebegimhadi’nin soyledigi gibi benim eski mesajlarimi tararsan hikayemi gorursun. NGS ve Mitoscore testleri ile daha fazla zaman kaybetmeden saglikli embryoyu bulmak mumkun. Saglikli embryo olduktan sonra 55 yasinda da hamile kalinabiliyor saglikli bir sekilde.
Insallah altin yumurtayi bulursunuz en kisa surede
Benim elde ettigim 3 embriyo mini tup ile oldu.. dogru düşünüyorsunuz belki benim gibi sonuc alabilirsiniz..deneyin derim hem bir sürü igne parasi da vermiyoruz..Aynen ben de maddi manevi bittim. Bir de belki çok saçma gelecek ama işin maddi kısmında kocama karşı da kendimi suçlu hissediyorum. Şu 3 tedavide bütün paramız gitti. Keyfimden değil tabii ama ne bileyim, kendime iyi baksaydım zamanında sigara içmeseydim bunları yaşamazdık belki. Ben bu sefer mini tüp bebek denemek istiyorum, zaten yumurta az bir de basıyorlar gonalf'i olanın da kalitesi gidiyor. Sonuncu da 450 doz aldım. En azından 1 embriyo olsun iyi olsun diyorum. Denemediğim bi o kaldı zaten.
Ben 41 yasindaydim hamile kaldigimda. 40’tan sonra saglikli yumurta sayisi bayagi azaliyor; ama imkansiz degil. Arka arkaya opu yaptirinca bir tane bile olsa cikiyor. Biraz maliyetli oluyor; ben arka arkaya bes tane toplatmistim, 60 kadar yumurtaydi, 20 tanesi NGS’ye gitti, iki tane saglikli geldi. Bence daha fazla vakit kaybetmeden ardisik opu yaptirip NGS’ye gonderirseniz sansiniz hala var.Merhaba sizin adınıza çok sevindim, darısı bizim başimiza. Ama siz kaç yaşında hamile kaldınız. 40 yaşında daha kolay tabi de 42.5 yaşındayım acaba benim yaşımda kaliteli embriyo yakalayıp sağlıklı bebek dünyaya getiren var mı merak ettim
Merhabalar , ben de 41 yaşındayım ve ngs li tek empriyo ile hamile kaldım , 8 haftalık şuanBen 41 yasindaydim hamile kaldigimda. 40’tan sonra saglikli yumurta sayisi bayagi azaliyor; ama imkansiz degil. Arka arkaya opu yaptirinca bir tane bile olsa cikiyor. Biraz maliyetli oluyor; ben arka arkaya bes tane toplatmistim, 60 kadar yumurtaydi, 20 tanesi NGS’ye gitti, iki tane saglikli geldi. Bence daha fazla vakit kaybetmeden ardisik opu yaptirip NGS’ye gonderirseniz sansiniz hala var.
Benim elde ettigim 3 embriyo mini tup ile oldu.. dogru düşünüyorsunuz belki benim gibi sonuc alabilirsiniz..deneyin derim hem bir sürü igne parasi da vermiyoruz..
Ben birini transfer ettirdim; cunku ikisinin de mitoscore degeri cok iyiydi. NGS’de dollenmis embroyonun test icin hucre alinan gune kadar olusan hucre bolunmesinde kromozomlarinin kopyalanmasinda bir hata olusup olusmadigina bakilir. Embryo rahme transfer edildikten sonra bolunmeye devam edegi icin, hala bolunme sirasinda hata olusmasi mumkundur. Ancak olusan hatalar genellikle mayoz bolunmede olusur ve agir hasarlar icerir. Mitoz bolunmede sadece varolan setler kopyalanmaya devam ettigi icin agir hasar olusturacak hata olusma riski mayoz bolunmeye gore cok dusuktur. (Mayoz bolunme ureme ana hucrelerinde gorulur, mitoz bolunme ise vucut hucrelerinde gorulur. Mayoz bolunme hasarsiz sekilde tamamlanirsa, mitoz bolunmede hasarsiz olusan setler kopyalanmaya devam eder ve giderek fetus ve organlar olgunlasmaya devam eder.)Merhabalar , ben de 41 yaşındayım ve ngs li tek empriyo ile hamile kaldım , 8 haftalık şuansiz bebeğinizi kucağınıza aldınız galiba , maşallah 2 tane ngs li empriyom var demişsiniz , 2 si de transfer edilip 1 tanesi mi tutundu ? Hamileliğiniz boyunca gerekli bütün testleri yaptırdınız mı ? Ngs den sağlıklı gelmesi hersey demek değil diye anladım , Dogru mu ? Teşekkürler
Bu arada hayirli olsun, kucaginiza saglikla alin insallahMerhabalar , ben de 41 yaşındayım ve ngs li tek empriyo ile hamile kaldım , 8 haftalık şuansiz bebeğinizi kucağınıza aldınız galiba , maşallah 2 tane ngs li empriyom var demişsiniz , 2 si de transfer edilip 1 tanesi mi tutundu ? Hamileliğiniz boyunca gerekli bütün testleri yaptırdınız mı ? Ngs den sağlıklı gelmesi hersey demek değil diye anladım , Dogru mu ? Teşekkürler
Benim doktorum da başta gerek yok demisti..ama 3 opuda sizin durumunuzda kalinca kendisi teklif etti son care deneyelim diye..o ayki sans midir yoksa gercekten mini mi etki etti bana bilmiyorum..izmirde tedavi görüyorum.ama her doktor yanaşmıyor sanırım mini tüpe, siz nerede yaptırmıştınız? bir de çoğu doktor neden sıcak bakmıyor anlamıyorum bence maddi manevi daha hasta dostu bir yöntem.
Merhaba Bende izmirdeyim nerde tedavi goruyosunuz benim iki tedavim iptal oldu malesefBenim doktorum da başta gerek yok demisti..ama 3 opuda sizin durumunuzda kalinca kendisi teklif etti son care deneyelim diye..o ayki sans midir yoksa gercekten mini mi etki etti bana bilmiyorum..izmirde tedavi görüyorum.
canim soylemissindir buyuk ihtimal daha önce ama; son tedavin de mini tüp bebekte yani hangi ilaclari hangi dozda kullanmistin?Benim doktorum da başta gerek yok demisti..ama 3 opuda sizin durumunuzda kalinca kendisi teklif etti son care deneyelim diye..o ayki sans midir yoksa gercekten mini mi etki etti bana bilmiyorum..izmirde tedavi görüyorum.
Klomenle basladi 5 gun falan kullandim sanirim..sonra ona ilave 2 gunde bir 75 lik merionel vurdum toplamda 3 tane..yani tedavideki igne dozu toplamda 75×3=225 oldu baya az yani..canim soylemissindir buyuk ihtimal daha önce ama; son tedavin de mini tüp bebekte yani hangi ilaclari hangi dozda kullanmistin?
Irenbede..Merhaba Bende izmirdeyim nerde tedavi goruyosunuz benim iki tedavim iptal oldu malesef
her nekadar doktorlarin cogu kabul etmesede,az doz ilaçın kaliteyi etkiledigine emin oluyorum ben artik.ins transferde pozitif aliriz ve birdaha gerek kalmaz ama birdaha olursa düsük dozda direteceğim.baksana,ornekler cogaliyorKlomenle basladi 5 gun falan kullandim sanirim..sonra ona ilave 2 gunde bir 75 lik merionel vurdum toplamda 3 tane..yani tedavideki igne dozu toplamda 75×3=225 oldu baya az yani..