- 12 Mayıs 2016
- 722
- 564
- 39
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #77.621
Dr. tüp tedavisine başladığımda bu ilacı vermişti.Ceylo p.ne için vermişti doktor benim FSH yüksek dusururmu acaba doktora danışarak alsam diyorum.banada vermişti doktor ama kist içindi.
Oooo fenaymış sizin , Allah yardımcısınız olsunAman keşke psikolojik bulantı olsa sizin ki, cok fena hiç bir şey yiyemiyorsun, en çok sevdigin yiyeceklerden nefret ediyorsun, yataktan kalkamiyorum, işe gidemiyorum.Bir hafta ara var gebeliğimizde benim 8+3,kalp atışı mız 2 hafta önce az az duyuluyordu, geçen hafta net duyuldu, şimdilik şükür yolunda her şey, sizde inş sağlıklı bir şekilde duyarsınız kalp atışını, güzel haberlerinizi bekliyorum.
Maşallah çok güzel bir hikaye bu...nasibinizde doğal yoldan hamile kalmak varmış ,Dr eve göndermiş siziMerhaba, yaşım 40, 29 ocakta adet oldum, 30 ocakta merkeze gittim, bana Prof. tek yumurtan var bu şekilde tüp bebek tedavisine baslayamayiz dedi, öbür ay adetin ikinci günü tekrar gel dedi, neyse ben o gönderdikleri ay tek yumurtayla hamile kaldım, şok yasadim, şimdi 8 haftalık olduk, kusmalarim dışında iyiyiz şükür.
Fsh ve amh degerleriniz neSizin yaşadığınız bu durumu bende geçen sene yaşamıştım. Konyadaki kadın doğum doktoruma kontrole gittim bu şikayet ile. Doktorum gülümsedi, böyle menapoza girilmez dedi. Muayene edelim, hormon testlerini yapalım ama böyle durumlar arada olabilir demişti. Bende rahim inceliği olduğu için damar kırılması olmuş da olabilir dedi. Hakkaten muayene de baktı herşey normal. Gelmişken smear testi de yapalım mı en son ne zaman yaptırdınız diye sordu. Baya olunca yapalım doktor bey dedim. Kan verip hormonlarıma da bakıldı. Yani herşey normal dedi. PRP için gittiğim tüp bebek doktoruna da menapoza girme konusundaki endişemi de belirtmiştim 2 hafta evvel. Hormonlarınız normal. Hiçbir sıkıntınız yok. Bence en erken 3 yıl sonra girersiniz belki dedi. Bir durum olacak olursa gelin ilaç düzenlemesi yapalım dedi. Yaşım şu an 46 dikkatinizi çekerim.
Yani menapoza böyle girilmezmiş. Doktorum öyle dedi. Endişe edilecek birşey yok rahat olun. Ama yine de bir kadın doğum doktoruna muayeneye gidin isterseniz. İçiniz rahatlar.
Canım Teletabi, senle yazışırken en çok kullandığın cümle "Allah bugünümüzü aratmasın "olurdu...böbrek rahatsızlığın çıkmasaydı belki o parça durmaya devam edecekti,hepsi gelmiş geçmiş olsun canım...şu an ki ruh halinin böyle olması çok normal,inşallah çok kısa sürede toparlayacaksın ve seni bekleyen embriyonu mutlu bi şekilde transfer ettireceksin...temennim iyi haberi aldığında da bu yaşadıklarının hepsini unutacaksın,ben inanıyorum senin adına canım Teletabi,sende cide gibi diğer arkadaşlar gibi mutlu son hikayeni burada paylaşacaksın Allah ın izniyle...Merhabalar herkese.. içimi dökmek içinnyazmak istedim burdan, hatırlayanlar olacaktır hikayemi eylül ayında 4.denememde pozitifi görmüş fakat 8 haftalıkken kalp atımı durmuştu, ilaçla düşük önerdiğinden doktorum ancak 3.ayda 4.kez ilaçları kullanırken dğşmüş kese sonunda demişti.. sonrasnda dondurulmuş transferi için adet olmayı beklerken bi türlü olmaynca test yaptırıp 55 sonucunu almıştım bi sevinç derken 2 gün sonra düşmüştü değer.. bu takipler sırasında bir gece karnımda inanılmaz bir sancıyla uyandım, böbrek taşı düşürüyormuşum, acilde tahliller tetkikler o ara ki tahlillerde bhcg 15 çıkmış, ki bu 55i gördükten yaklaşık 20 gün sonraydı.. taşlarla ilgili tomografiye almaları gerektiğini söylediler, irili ufaklı taşlarım varmış , çok şükür 4.gün gibi ağrılarım dindi kanalda olan taşı düşürmüşüm.. tomografiden çıktığımda bian şiddetli bi akıntı hissettim, wcye koştım, resmen taze kan boşalmış içimden, küçük bir de parça gelmişti.. sanırım düşmüş denen gebelik aslında tam sonlanmamıştı, hem hcgnin bu kadar yavaş düşmesi, hem o parça, hem anlık rahimden boşalan kan.. o kadar yoruldum ki hastanelerden doktorlardan , ta ağustosta olmuştum transferi ama haala etkisinin geçmediğini düşünmek... çok yoruldum dostlar, dondurulmuşumu bile istemiyorum galiba artık , süreçten ,hastaneden, o hastane kokusundan ..
Hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğiniÇok teşekkür ederim canım benimdarısı sizlerin de başına detaylı şekilde yazmaya çalıştım , fikir olsun diye ... ayrıyetten sormak istediğin birsey olursa her zaman yazabilirsin , fırsat buldukça cevap yazarım
İnşallah , inşallahHayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini
Doğru diyorsun arkadaşım Allah bugünümüzü aratmasın inşallahh.. insan yoruluyor galiba bi süre sonra, bide sıcağı sıcağınayken, bisüre kendime zaman ayıracağım sanırım, sonra tekrar güç toplayıp başlarız inşallah kaldığımız yerden..Canım Teletabi, senle yazışırken en çok kullandığın cümle "Allah bugünümüzü aratmasın "olurdu...böbrek rahatsızlığın çıkmasaydı belki o parça durmaya devam edecekti,hepsi gelmiş geçmiş olsun canım...şu an ki ruh halinin böyle olması çok normal,inşallah çok kısa sürede toparlayacaksın ve seni bekleyen embriyonu mutlu bi şekilde transfer ettireceksin...temennim iyi haberi aldığında da bu yaşadıklarının hepsini unutacaksın,ben inanıyorum senin adına canım Teletabi,sende cide gibi diğer arkadaşlar gibi mutlu son hikayeni burada paylaşacaksın Allah ın izniyle...
Merhabalar herkese.. içimi dökmek içinnyazmak istedim burdan, hatırlayanlar olacaktır hikayemi eylül ayında 4.denememde pozitifi görmüş fakat 8 haftalıkken kalp atımı durmuştu, ilaçla düşük önerdiğinden doktorum ancak 3.ayda 4.kez ilaçları kullanırken dğşmüş kese sonunda demişti.. sonrasnda dondurulmuş transferi için adet olmayı beklerken bi türlü olmaynca test yaptırıp 55 sonucunu almıştım bi sevinç derken 2 gün sonra düşmüştü değer.. bu takipler sırasında bir gece karnımda inanılmaz bir sancıyla uyandım, böbrek taşı düşürüyormuşum, acilde tahliller tetkikler o ara ki tahlillerde bhcg 15 çıkmış, ki bu 55i gördükten yaklaşık 20 gün sonraydı.. taşlarla ilgili tomografiye almaları gerektiğini söylediler, irili ufaklı taşlarım varmış , çok şükür 4.gün gibi ağrılarım dindi kanalda olan taşı düşürmüşüm.. tomografiden çıktığımda bian şiddetli bi akıntı hissettim, wcye koştım, resmen taze kan boşalmış içimden, küçük bir de parça gelmişti.. sanırım düşmüş denen gebelik aslında tam sonlanmamıştı, hem hcgnin bu kadar yavaş düşmesi, hem o parça, hem anlık rahimden boşalan kan.. o kadar yoruldum ki hastanelerden doktorlardan , ta ağustosta olmuştum transferi ama haala etkisinin geçmediğini düşünmek... çok yoruldum dostlar, dondurulmuşumu bile istemiyorum galiba artık , süreçten ,hastaneden, o hastane kokusundan ..
Şükür tabi napıyım, inş güzel haberlerle gelOooo fenaymış sizin , Allah yardımcısınız olsunama eminim bu durumu gözünüz görmüyordur bile ben de kusma yok dediğim gibi ama bulantı var dediğim gibi . Evet aramızda bir hafta var , kısmet olursa birlikte geçiririz inşallah salı günü gideceğim kalp atışı için haber vereceğim mutlaka
Amin, İnş, teşekkür ediyorum, hepimize sağlıkla,hayırla gelsin bebislerimiz.Maşallah çok güzel bir hikaye bu...nasibinizde doğal yoldan hamile kalmak varmış ,Dr eve göndermiş sizisağlıkla ilerlesin hamileliğiniz ,kucağınıza aldığımızı da yazmak nasip olsun inşallah
İnan yürekten üzüldüm, kıyamam,çok zor biliyorum, kendini biraz toparlamaya çalış, kendini ruhen ve bedenen hazır hissettiginde koydur embriyoyu,acele etme, dua edeceğim size.Merhabalar herkese.. içimi dökmek içinnyazmak istedim burdan, hatırlayanlar olacaktır hikayemi eylül ayında 4.denememde pozitifi görmüş fakat 8 haftalıkken kalp atımı durmuştu, ilaçla düşük önerdiğinden doktorum ancak 3.ayda 4.kez ilaçları kullanırken dğşmüş kese sonunda demişti.. sonrasnda dondurulmuş transferi için adet olmayı beklerken bi türlü olmaynca test yaptırıp 55 sonucunu almıştım bi sevinç derken 2 gün sonra düşmüştü değer.. bu takipler sırasında bir gece karnımda inanılmaz bir sancıyla uyandım, böbrek taşı düşürüyormuşum, acilde tahliller tetkikler o ara ki tahlillerde bhcg 15 çıkmış, ki bu 55i gördükten yaklaşık 20 gün sonraydı.. taşlarla ilgili tomografiye almaları gerektiğini söylediler, irili ufaklı taşlarım varmış , çok şükür 4.gün gibi ağrılarım dindi kanalda olan taşı düşürmüşüm.. tomografiden çıktığımda bian şiddetli bi akıntı hissettim, wcye koştım, resmen taze kan boşalmış içimden, küçük bir de parça gelmişti.. sanırım düşmüş denen gebelik aslında tam sonlanmamıştı, hem hcgnin bu kadar yavaş düşmesi, hem o parça, hem anlık rahimden boşalan kan.. o kadar yoruldum ki hastanelerden doktorlardan , ta ağustosta olmuştum transferi ama haala etkisinin geçmediğini düşünmek... çok yoruldum dostlar, dondurulmuşumu bile istemiyorum galiba artık , süreçten ,hastaneden, o hastane kokusundan ..
Allah yardimcin olsun arkadasim, kolaylikla gecsin tedavin ve saglikla kucagina almak nasip olsun bebegini..Adetim basladi ve yarini 1.gun sayarsak 3.gun carsamba basliyorum yine.. gecen ay mutlu mesut baslamistim simdi icimde bir sıkıntı..bu progesteron yine yuksek cikacak ve iptal edilecek diye bir his var içimde..Maddi manevi çöktüm ya.. yok mudur bunun normal çıkmasının bir yolu? Estrofemle yeteri kadar baskilanmiyor mu anlamiyorum..dondurulmus kolay olur rahat olur dedim.. hic oyle değilmiş..Bendeki sanssizlik mıdır anlamiyorum artik..bana da dua edin de bu ay bari yolunda gitsin..sinirlerim dayanmayacak çünkü..
hadii hayırlısı olsun,insallah sorunsuz olucak buseferAdetim basladi ve yarini 1.gun sayarsak 3.gun carsamba basliyorum yine.. gecen ay mutlu mesut baslamistim simdi icimde bir sıkıntı..bu progesteron yine yuksek cikacak ve iptal edilecek diye bir his var içimde..Maddi manevi çöktüm ya.. yok mudur bunun normal çıkmasının bir yolu? Estrofemle yeteri kadar baskilanmiyor mu anlamiyorum..dondurulmus kolay olur rahat olur dedim.. hic oyle değilmiş..Bendeki sanssizlik mıdır anlamiyorum artik..bana da dua edin de bu ay bari yolunda gitsin..sinirlerim dayanmayacak çünkü..
Kac ay oldu biliyorsun hadi basliyorum diyorum hep iptal.. Biri duzelse baska bisey çıkıyor.. hayirlisi diye diye kac ay gecti..hemen transfer olup negatif sonuc alsaydim koymayacakti ama bu kadar ugrastiktan sonra olmazsa ne halde olucam kimbilir..hadii hayırlısı olsun,insallah sorunsuz olucak buseferdüşünme hic bunlari,düşünüp sıkıp hormonlari iyice hoplatma yerinden mecburen gecicez bu yoldan,tum cektiklerimizin sonu guzel olsun insallah.
benimde nisan ortasinda reglim,kısmetse o zaman başlıcaz transfer tedavisine.takribi ; senin sonucun ciktiginda benim transferim olur umarim bize verecegin pozitif haber umut olucak bana da
haklisin,insan yılıyor.bende korkuyorum,düşün benimkileri bide 3.gun cozdurup 5. gune bekletcekler.hazirlanicam bi bakicam embriyoo yokKac ay oldu biliyorsun hadi basliyorum diyorum hep iptal.. Biri duzelse baska bisey çıkıyor.. hayirlisi diye diye kac ay gecti..hemen transfer olup negatif sonuc alsaydim koymayacakti ama bu kadar ugrastiktan sonra olmazsa ne halde olucam kimbilir..
Fsh ve amh degerleriniz ne
Teletabicim daha 30’larındasın, kendiliğinden hamile kalmışsın, yani şanslısın. önünde oldukça uzun zaman var denemek için, bak biz 40’ları yaşıyoruz zamanımız daha dar ama senin öyle değil hiç acele etme kendine zaman ayır dediğin gibi, senin çocuğun olur hiç merak etme. Yaşadıklarının benzerini pek çoğumuz yaşadık ve bir şekilde atlatıp hedefimize kitlendik senin de öyle olacak bu günler geçecek emin olDoğru diyorsun arkadaşım Allah bugünümüzü aratmasın inşallahh.. insan yoruluyor galiba bi süre sonra, bide sıcağı sıcağınayken, bisüre kendime zaman ayıracağım sanırım, sonra tekrar güç toplayıp başlarız inşallah kaldığımız yerden..
Engebeli yollar hepimizi çok zorluyor, ne diyelim hakkımozda hayırlısı...