-
- Konu Sahibi akideciknane
- #69.641
Saç derken benim saçım çok dökülüyor kısaltmak istiyorum hamilelikte saç kesilir mi? Kısaltmak istiyorum gerçekten yıkamak da daha kolay olur boya tabii ki yapmam da kaynana kestirmez flan dedi bana :))))
Sizin vakıf kırk yaş üstüne yardım etsin. Zira yaşlıyız diye devlet bizi gözden çıkarmış durumdaBu benim de aklımda, hem de psikolojik destek sağlayacak bu vakıf, ne güzel olurdu. Biz yine yaptırabiliyoruz bu tedaviyi parasızlıktan yaptıramayan bir yıldır para biriktiren var, bunu görünce aklıma gelmişti ama imkanlar elvermiyor tabi
O da ayrı bir konu, ayrımcılık ve haksızlık resmen dava mı etsem onu daSizin vakıf kırk yaş üstüne yardım etsin. Zira yaşlıyız diye devlet bizi gözden çıkarmış durumda
Tek olsun embriyo iyi olsun. Tek yumurta ile hamile kalanlar oluyor. umudunuzu yitirmeyin . Olmazsa da vardır bir hayr, Allah başka dertler vermesin hayata asla küsmeyin40 yaş üstü hanımlar için ivf tedavisi spesifik uzmanlık gerektiren bir konu bence. Neden yirmili otuzlu yaşlarda uygulanan aynı protokol,aynı ilaçlar bize de uygulanıyor? Yumurta rezerci zaten azalmış, hormonlar yavas yavas eksilmeye,değişmeye başlamış, şans oldukça azalmış. Söylenen tek şey, çok az şansiniz var. Bunu zaten biliyoruz. Sen uzman bir doktor olarak bana diğer tüp bebek tedavilerinden farklı ne katabilirsin? Yoksa tamamen şansa yaşamaya devam mı? Bir de gittiğimiz doktorlardan ikinci sınıf hasta muamelesi görmek... Inanin hayret verici. Ben uzman olduğum işte olmayanı oldurmaya yönelik çalışmalar yapiyorum . Bu olmaz zaten diyip rutine devam etmeyi herkes yapıyor zaten. Neden bunları sorgulamiyoruz. Biraz zor konularda çalışsınlar değil mi ... cok gerginim. Yarin yumurta toplamam var. 1 tane folikül var. Boş mu dolu mu bilmiyoruz. Insallah bu sefer sagliklidir...
Selam. Bende 39 yaşındayım 2.denemem. Tüm hormonlar normal am Yumurta sayım az Yumurtalarım zayıf. Bursada Tedavi görüyorum. Siz yumurta büyütmeye başlayınca iğneleri yaparken de vitamin kulllandınız mı? Özellikle koenzim ve omega nın yumurtaya faydası varmış ama doktoruma sorduğumda gerek yok diyorvitamin ve mthfr mesajlarina yetisemedim ama bir bilgiyi de paylasmam gerekiyor, folik asitin fazlasi zararli, folatin da fazlasi zararli, sinan hoca haftalik 1200 mg in uzeri doz vermiyor, mesela 600mglik tabletse haftada iki al diyor, 400mglik ise haftada 3 defa aldiriyor, bir de bu vitaminlerle beraber bir diyet veriyor, cunku bazi besinler bu besin desteklerinin emilimini degistiriyor. sinan beksac diyet diye aratirsaniz, rahatlikla diyeti bulabilirsiniz. bu kadar maddi ve manevi cetrefilli bir iste iyi arastirma yapmak onemli. sinan hocanin akademik makalesi de internette bulunabiliyor, ingilizcesi olan ve bilimsel okuryazarligi olanlarin okumasini tavsiye ederim.
Hayıt tohumuna bende bu ay başladım.sizde fayda etti mi.kendinizde bir farklılık hissettiniz mi acaba.İncir kürü yaptım, havuç kürü, hayıt tohumu, aslan pençesi, böğürtlen kökü ooooo okadar çok şey yaptım ki. hani bir ayet vardır “Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık” işte ben kendime düşen herşeyi yaptım, gerisi takdiri ilahi. Dediğiniz gibi Allah büyük bundan sonrası hiç belli olmaz.
Keşke en az 48 kadar olsaydı bende o hakkı 3 ay gecikme olarak kazanamadım 39 yaşıma girdim tedavi başladım bana rapor çıkmaz dedi çünkü 40 yaştan gün almış oluyorsun dedi. Anladığım kadar ile raporlu olsan ilaçların sadece 30% ödüyorsun o da çok çok iyi olurdu. Norveçte 3 kere bedava deneme hakkı varmış genelde avrupada hep öyle ama onlarda yaş sınır koymuşlar galiba 38 yaş. Kesinlikle bir vakıf kuralacaksa 40 yaş üstülere ve hiç cocuğu olmayanlara öncelik derim.Sizin vakıf kırk yaş üstüne yardım etsin. Zira yaşlıyız diye devlet bizi gözden çıkarmış durumda
Hayırlı olsun ben folattro diye folik acid kullandım doktorum yazdı içinde d ve b12 gibi vitaminler vardıSelam. Bende 39 yaşındayım 2.denemem. Tüm hormonlar normal am Yumurta sayım az Yumurtalarım zayıf. Bursada Tedavi görüyorum. Siz yumurta büyütmeye başlayınca iğneleri yaparken de vitamin kulllandınız mı? Özellikle koenzim ve omega nın yumurtaya faydası varmış ama doktoruma sorduğumda gerek yok diyor
O zaman durumu guncelleyeyimTek olsun embriyo iyi olsun. Tek yumurta ile hamile kalanlar oluyor. umudunuzu yitirmeyin . Olmazsa da vardır bir hayr, Allah başka dertler vermesin hayata asla küsmeyin
4 tane yumurta göründükten sonra 1 tane toplanacak diye düşünmedim galiba ondan biraz şoka geçirdik evet herşey kismet hayırlısı diyelim inşallah dediğin gibi tekrar denecek havuz yöntemli yada belki de donasyon çünkü kendisi bebek istiyor anne olmak istiyor kimin dna olması pek önemli değil bence sağol tatlım
Bu söylediklerine birşey daha ilave etmek istiyorum. Tıp da gelişmeye devam eden bir bilim bazı şeylerin çözümü belki var ama henüz keşfedilmeyi. Normalde amh yükselmez diye bilinir ama burada birini okudum amh yükseltmişO zaman durumu guncelleyeyimEvet 11 Kasimda yapilan 3. yumurta toplamamdaki 1 folikül dolu çıktı nihayet. Hatta dollendi,3.güne geldi ve transfer yapıldı. Sonuç negatif oldu ama olsun bunun bile imkansiz oldugunu ima eden doktorlara karsi kendi hakliligimi onaylamis oldum. Hos,ben 45 oldum yani 42 yaşındaki birine göre çok daha zorlaştı durumum ama imkansiz değil,gördük. Zira 40 inizi fazlaca gecmediyseniz umutsuz olmayin asla.Ben bu son süreci yurtdisinda denemek zorunda kaldim,burada yasadigim için son adet tarihimi kestiremedigimden Turkiyeye gelemedim. Ve burda hakkaten değişik bi tedaviyle yani yine igne ama son derece temiz icerikli ve dusuk doz kullanildi o mu etkili oldu ya da prp yaptirmistim o mu çalıştı bilemiyorum. Prp için Turkiyedeki doktorum dalga bile geçmişti, operasyondan sonra...Herneyse, yani diyorum ki 40 üstü çocuk sahibi olmaya çalışan kadinlara uygulanmasi gereken bence daha farkli bi tedavi yontemi olmali. 20,30larinda olanlarla ayni protokolü, ayni zaman kaybina neden olacak yöntemi uygulayan doktorlardan ,ne kadar ünlü (!) olurlarsa olsunlar uzak durulmalı. Çaresizliğimizi fırsata çevirenler ya da hiç risk alamayan kişilere de -doktor- denilmemeli. Kabullenip kenara çekilmek bana göre değil hiç. Bi süre daha deniycem,doğaya meydan okumak belki ama yapicam. Doğru adımlar, doğru insanlar arayisindayim. Umarim vicdanli,üretken, bilimsellikle içiçe bir doktorla birlikte başarma şansım olur....
Öyle güzel anlatmışsınız ki anlatamam. Hepimiz hastaya uygun protokol uygulayacak ve yılmayacak doktor arıyoruz. Yaştan ve eşlik eden rahatsızlıklardan dolayı doktorlar yükü üzerimize atıveriyorlar hop oldu bitti. Altın yumurta gibi bir de altın doktor arar olduk40 yaş üstü hanımlar için ivf tedavisi spesifik uzmanlık gerektiren bir konu bence. Neden yirmili otuzlu yaşlarda uygulanan aynı protokol,aynı ilaçlar bize de uygulanıyor? Yumurta rezerci zaten azalmış, hormonlar yavas yavas eksilmeye,değişmeye başlamış, şans oldukça azalmış. Söylenen tek şey, çok az şansiniz var. Bunu zaten biliyoruz. Sen uzman bir doktor olarak bana diğer tüp bebek tedavilerinden farklı ne katabilirsin? Yoksa tamamen şansa yaşamaya devam mı? Bir de gittiğimiz doktorlardan ikinci sınıf hasta muamelesi görmek... Inanin hayret verici. Ben uzman olduğum işte olmayanı oldurmaya yönelik çalışmalar yapiyorum . Bu olmaz zaten diyip rutine devam etmeyi herkes yapıyor zaten. Neden bunları sorgulamiyoruz. Biraz zor konularda çalışsınlar değil mi ... cok gerginim. Yarin yumurta toplamam var. 1 tane folikül var. Boş mu dolu mu bilmiyoruz. Insallah bu sefer sagliklidir...
Azmine kararlılığına bayıldımO zaman durumu guncelleyeyimEvet 11 Kasimda yapilan 3. yumurta toplamamdaki 1 folikül dolu çıktı nihayet. Hatta dollendi,3.güne geldi ve transfer yapıldı. Sonuç negatif oldu ama olsun bunun bile imkansiz oldugunu ima eden doktorlara karsi kendi hakliligimi onaylamis oldum. Hos,ben 45 oldum yani 42 yaşındaki birine göre çok daha zorlaştı durumum ama imkansiz değil,gördük. Zira 40 inizi fazlaca gecmediyseniz umutsuz olmayin asla.Ben bu son süreci yurtdisinda denemek zorunda kaldim,burada yasadigim için son adet tarihimi kestiremedigimden Turkiyeye gelemedim. Ve burda hakkaten değişik bi tedaviyle yani yine igne ama son derece temiz icerikli ve dusuk doz kullanildi o mu etkili oldu ya da prp yaptirmistim o mu çalıştı bilemiyorum. Prp için Turkiyedeki doktorum dalga bile geçmişti, operasyondan sonra...Herneyse, yani diyorum ki 40 üstü çocuk sahibi olmaya çalışan kadinlara uygulanmasi gereken bence daha farkli bi tedavi yontemi olmali. 20,30larinda olanlarla ayni protokolü, ayni zaman kaybina neden olacak yöntemi uygulayan doktorlardan ,ne kadar ünlü (!) olurlarsa olsunlar uzak durulmalı. Çaresizliğimizi fırsata çevirenler ya da hiç risk alamayan kişilere de -doktor- denilmemeli. Kabullenip kenara çekilmek bana göre değil hiç. Bi süre daha deniycem,doğaya meydan okumak belki ama yapicam. Doğru adımlar, doğru insanlar arayisindayim. Umarim vicdanli,üretken, bilimsellikle içiçe bir doktorla birlikte başarma şansım olur....
Çok haklısınız. Aslında olumsuz sonuç alıp da yılmayan her birimizin tercümanı olmuş yazınız.O zaman durumu guncelleyeyimEvet 11 Kasimda yapilan 3. yumurta toplamamdaki 1 folikül dolu çıktı nihayet. Hatta dollendi,3.güne geldi ve transfer yapıldı. Sonuç negatif oldu ama olsun bunun bile imkansiz oldugunu ima eden doktorlara karsi kendi hakliligimi onaylamis oldum. Hos,ben 45 oldum yani 42 yaşındaki birine göre çok daha zorlaştı durumum ama imkansiz değil,gördük. Zira 40 inizi fazlaca gecmediyseniz umutsuz olmayin asla.Ben bu son süreci yurtdisinda denemek zorunda kaldim,burada yasadigim için son adet tarihimi kestiremedigimden Turkiyeye gelemedim. Ve burda hakkaten değişik bi tedaviyle yani yine igne ama son derece temiz icerikli ve dusuk doz kullanildi o mu etkili oldu ya da prp yaptirmistim o mu çalıştı bilemiyorum. Prp için Turkiyedeki doktorum dalga bile geçmişti, operasyondan sonra...Herneyse, yani diyorum ki 40 üstü çocuk sahibi olmaya çalışan kadinlara uygulanmasi gereken bence daha farkli bi tedavi yontemi olmali. 20,30larinda olanlarla ayni protokolü, ayni zaman kaybina neden olacak yöntemi uygulayan doktorlardan ,ne kadar ünlü (!) olurlarsa olsunlar uzak durulmalı. Çaresizliğimizi fırsata çevirenler ya da hiç risk alamayan kişilere de -doktor- denilmemeli. Kabullenip kenara çekilmek bana göre değil hiç. Bi süre daha deniycem,doğaya meydan okumak belki ama yapicam. Doğru adımlar, doğru insanlar arayisindayim. Umarim vicdanli,üretken, bilimsellikle içiçe bir doktorla birlikte başarma şansım olur....
Hayıt tohumuna bende bu ay başladım.sizde fayda etti mi.kendinizde bir farklılık hissettiniz mi acaba.
O zaman durumu guncelleyeyimEvet 11 Kasimda yapilan 3. yumurta toplamamdaki 1 folikül dolu çıktı nihayet. Hatta dollendi,3.güne geldi ve transfer yapıldı. Sonuç negatif oldu ama olsun bunun bile imkansiz oldugunu ima eden doktorlara karsi kendi hakliligimi onaylamis oldum. Hos,ben 45 oldum yani 42 yaşındaki birine göre çok daha zorlaştı durumum ama imkansiz değil,gördük. Zira 40 inizi fazlaca gecmediyseniz umutsuz olmayin asla.Ben bu son süreci yurtdisinda denemek zorunda kaldim,burada yasadigim için son adet tarihimi kestiremedigimden Turkiyeye gelemedim. Ve burda hakkaten değişik bi tedaviyle yani yine igne ama son derece temiz icerikli ve dusuk doz kullanildi o mu etkili oldu ya da prp yaptirmistim o mu çalıştı bilemiyorum. Prp için Turkiyedeki doktorum dalga bile geçmişti, operasyondan sonra...Herneyse, yani diyorum ki 40 üstü çocuk sahibi olmaya çalışan kadinlara uygulanmasi gereken bence daha farkli bi tedavi yontemi olmali. 20,30larinda olanlarla ayni protokolü, ayni zaman kaybina neden olacak yöntemi uygulayan doktorlardan ,ne kadar ünlü (!) olurlarsa olsunlar uzak durulmalı. Çaresizliğimizi fırsata çevirenler ya da hiç risk alamayan kişilere de -doktor- denilmemeli. Kabullenip kenara çekilmek bana göre değil hiç. Bi süre daha deniycem,doğaya meydan okumak belki ama yapicam. Doğru adımlar, doğru insanlar arayisindayim. Umarim vicdanli,üretken, bilimsellikle içiçe bir doktorla birlikte başarma şansım olur....
O kadar doğru söylüyorsunuz ki; hastaneler doktorlar bizi bankamatik olarak görüyorlar. servetlerini bizim gibi çaresiz insanlardan elde ediyorlar. hep aynı şeyi söylüyorum ben de yaşımıza uygun bir tedavi yöntemi olmalı. yaşımızda uzmalık yapmış olan doktorlar olmalı. her önümüze çıkan tüp bebek merkezine gitmemeliyiz. "şu doktor varmış ona giden her kadın mutlaka hamile kalıyormuş" diyorlar ya işte o doktorlar zaten genç ve yumurtasında sorun olmayan kadınları özellikle seçiyorlar ve doğal olarak başarısızlıkları olmuyor. Düşünün bence 42-46 yaş aralığındaki kadınlarda büyük başarı elde eden doktor kaç tane var? kendini zorlu vakalara adayan kaç tane doktor var? hiç bir doktor başarısızlıkla anılmak istemez ve istemediği için de bir kez denemiş olmak için ve tabi ki de para kazanmak için "hadi sana da bir şeyler yapalım" diyerek 30 yaşındaki kadına uyguladığı tedavinin aynısını uygular. o da çok iyi bilir ki olmaz ama sonuçta onun önem verdiği bizim sağlığımız, duygularımız değil sadece cebidir.
arkadaşlar gerçekten de çok iyi araştırıp çok düşünüp ona göre karar verin. kendinizi doğru insanlara teslim edin. gitmemiz gereken yer tüp bebek merkezi değil, 40 yaş üstü tedaviyi iyi yapan ve bu konuda uzmanlık alanı olan yerler olmalı. hem bedensel sağlığınızdan hem de ruh sağlığınızdan olmayın.
Ne kadar süre kullandınız acaba.birde nasıl kullanmıştınız.Ne yazık ki bir faydasını görmedim, ama her insan farklıdır bana iyi gelmeyen size iyi gelebilir.