Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Doktorum birşey vermedi
Düşünüyor düşünüyor bir anlam veremiyorum. Tip her konuda gelişim gösterirken bu konuda neden bu kadar caresiz Ne bileyim gencilk asilari yapiuorlar insanların ömrünü uzatiyorlar sanırım böyle bir çalışma vardı.. Nedense Kadin yumurtasina yApılacak bir gençlik aşısı falan yok o embiryoya disardan nebileyim iğneyle verecekleri bir büyüme hormonu asi verilemez mi..

Bu tedavimde duyduğum bazı vitaminler kullandım ama kısa bir süre 3 hafta gibi

Anladım.
Maddi durumunuz elverir mi elvermez mi yeniden tüp bebek tedavisine bilmiyorum. Nacizane size bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Eğer yumurta varsa, sperm varsa umut her zaman vardır. Kendi doktorum geçen sene bana impryl diye bir hap kullanmamı istedi. 3 ay kullan gel tedaviye tekrar başlayalım diye. Bunu vermesinin sebebi ise şuydu. İlk defa 5. güne gelemeyen embriyolar oldu. Okuduğum araştırdığım kadarıyla impryl dna hasarını azaltıyormuş. Ben çok fayda görenler okudum. Ve ben kendimde faydasını gördüm. Geçen sene 3 ay kullandıktan sonra toplanan yumurtalardan 1 tanesi 5. güne geldi. Ve genetik teste gönderildiler. Test sonucunda da sağlıklıymış. Benim maalesef sizinki kadar iyi bir rahmim yok. 4 yıl evvel geçirdiğim kürtaj ve sonrasında neden adet göremediğimi bilemeyen konya'daki tüp bebek merkezi doktoru yüzünden rahmim geri dönülemeyecek seviyede kötü maalesef. İlaçlarda 5.5'de kalıyor. Veee maalesef sağlıklı embriyonun bu rahme tutunması çok çok zor. Allah ol demeden olmuyor işte.

Sizin sanırım benimki kadar kötü bir rahminiz yoktur. Eğer tekrar tedaviye başlamayı düşünürseniz eşinizle birlikte düzenli olarak bu hapı kullanın ve öyle tedaviye başlayın derim. Bunun yanında 1000-1200 mg civarı omega-3'de kullanın derim.
Çünkü ben sizin yerinizde olsam denerdim. Ki ben bu kötü rahmime rağmen devam ediyorum. Acaba bir umut o sağlıklı embriyo tutunur mu, hamile kalır mıyım diye. Şubat-2020'de 45 olucam bu arada.

Merhaba
Daha önce buralarda paylaşımlarım oldu. Bugün bir şeyler yazmak istedim. Benim yaşım 43 . Dört başarısız tüp bebek denemem oldu. Hemde ikisi memorialda . Bunun haricinde 3 tane doğal gebeliğim var benim. 40 41 42 yaşlarımda hepsi erken gebelik kaybı. Hiç kalp atışı görmedim. 3 kürtajım var yani.bu yıl en son ağustosta adet oldum ben. Bir baktım ki gebeyim. Cuma günü kalp atışları için gittik. 1 hafta geriden gelen bir bebek var. Bir kalp atımı vardı ekranda. Ben bunu ilk kez gördüm biliyormusunuz. Dinletmedi doktor bana. Sadece tedirgin olduğunu bu bebeğin gelişmiyebileceğini söyledi. 1 hafta sonra gel dedi. Ağlasam bağırsam be çare. Kuş gibi bekliyorum işte. Bunları neden yazdım biliyor musunuz. Doktora şunu sormuştum . Bizim yaşlarımızda doğuran varmı dedim doğal. Bana bir hikaye anlattı. Bir hastası varmış. 38 yaşında falan evlenmiş o kadar çok bebek kaybetmiş ki. Memoriala falan gitmiş tüp bebek için bir çok şey denemiş olmamış. En son 46 yaşında hamile kalmış ve 47 yaşında doğurmuş. Bana dedi ki doktor sevgili kadeşim bu kadının en sağlıklı yumurtası 46 da mıydı yani? Yani rabbim ol demiş olmuş. Benim başıma be gelecek bilmiyorum. Bebeğim yaşayacakmi onuda bilmiyorum. Çok korkuyorum. Ama umut hiç bitmiyor ve bitmesin istiyorum

N Asıl bir duygu olduğunu çok iyi biliyorum Yen’i kürtaj oldum inşallah siz duyarsınız

Herkese merhaba ben de yeni sayılırım sessizce sizi okuyordum yazmaya karar verdim 2008 doğumlu bir kızım var eşim de sperm sayısı az ve hızı yavaştı 29 yaşında ilk aşılama tedavisiyle hamile kaldım kızıma şükür 11 yaşında bir prensesim var Allah sizlere ve isteyen herkese de nasip etsin 35 yaşından sonra korunmayı bıraktık zaten olmuyordu eşim tedavi sürecini bir daha asla istemedi ta kiii geçen Ağustos ayına kadar 40 yaşında doğal yollarla hamile kalmıştım tabikiii evde bir bayram havası kızım abla olma fikrinden asla vaz geçmedi çok istiyor kardeşi olsun biz eşimle rafa kaldırmıştık açıkçası 7. Haftaya kadar her şey çok iyiydi doktor hep geç döllenmedir diyerek içimi rahatlattı önce bir hafta sonra iki hafta geriden gelmeye başladı en sonunda kalp atışı duyulmadığı için geçen hafta kürtaj oldum gittiğim iki doktor da beklememem istiyorsam tüp bebek yapmamı önerdiler normal yolla aynı şeyleri yaşayabilirsin yaşından dolayı dediler şimdi kızlar ben çalışıyorum tüp bebek için sürekli izin almam gerekecek mi yani ne kadar sürede bir çağırıyorlar bir de maddi kaygı taşımayan paradan önce hastayı önemseyen bir tüp bebek merkezi ve ya doktor tavsiyeniz olabilir mi? Önce adetin 2. Günü hormon tahlilleri vereceğim bunu anladım okuduklarımdan peki rahim filmine gerek var mı zaten normal yolla hamile kaldıysam tüplerim açıktır heralde istanbuldayım Avrupa yakasında bu arada şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Rahim filmi çektirmek isterseniz ben 2 kere Echomar Şişli'de çektirdim. Çok memnun kaldım. Ağrı olmaması haricinde, görüntülemeleri de çok çok iyi. Çok minik yapışıklığı görmüş cihaz düşünün. Doktorum önemsiz demişti.

40 yaş gene iyi, ben 44,5 yaşındayım. Hala devam ediyoruz tüp bebeğe. Adetin 2. ya da 3. günü doktor muayene yapıp, eğer bir sorun yoksa tedaviye başlatır. Genelde 6-7 gün sonra çağırıyorlar. Sonrasında da yine muayene ile yumurta gelişimlerine bakıyor. Kaç mm olmuş diye. Ona göre tekrar kullandırıyor. Bundan sonrasında gün aşırı çağırabilirler. Aşağı yukarı 15-16 gün sonra da yumurtalar toplanır.

Merhabalar öncelikle ilginiz tavsiyeleriniz ve verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim.Impryl arasiracam.Ama suan klasik tup bebek iğnelerini görmek istemiyoru8m desem yeridir 9 kez tedavi olan biri olarak vücuduma verdiğim zararı korkutuyor. Hepimizin bildiğiniz üzere bu ilaclarin üreme organlarındaki kanser riskini artırması...Sahsiniz nezdinde bilgi paylaşımında bulunan yardımcı.olan yanımda olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim...Dilerim hepimiz bir gün ortak mutlu paylasimlarda bulusuruz..Gecmis paylasimlarinizadan okuduğum kadarıyla Bahcecide Cem Bey tedavi oluyorsunuz.Memnun olduğunuzu anladim dokturunuzun adını daha öncede duymustum ama benim size naçizane birazda ısrarcı olucam Türkiye sanırım ilk sırada yer alan özelikle rahim konusunda bir hekim tavsiye edincem zor vakaları hekimi.Banada rahimde ki yapisiklik içi operasyon yapmıştı.Ondan başkasına bu konumda güvenim teslim edemem dogrusu.Lutfen biraz randevu almak zor oluyo ama kendisi ile bir görüşün sizi degerlendirsin rahim konusunda .. Yapilacak bir şey varsa yapar olmuyorsa umut vermez olmaz der öyle biri.Yani güvenilir bir hekim..Rahime o bakar tup bebegi yine cem Beyle yaparsınız.Ben kendime inanmıyorum ama size inanıyorum .Hocanin adınız yazma yi unutmuşum Prof Dr.Bulent URMAN duydunuzmu bilmem ama arastirin ınstagramdan takip edin.Zeynep kamile devlet hastanesinr tup bebek bölüm seminer de veriyor.Eger giderseniz size durumunuz nasıl değerlendirdigi konusunda bana da bilgi verirseniz sevinirim...

Dr. Bülent Urman'ı biliyorum. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Rahmimde müdahale edilecek düzeyde bir yapışıklık yok belirteyim. Çok çok minicik bir yapışıklık saptamış rahim filmi. Ki bunu hem Echomar Radyolog Cevat bey, hemde doktorum müdahale edilcek bir durum olarak görmediklerini belirttiler. Ama giderim hiç sorun değil. Randevu ayarlayabilirsem giderim.

Tekrar belirteyim rahmimde yapışıklık yok şu an. 4 yıl önce kürtajımı yapan Konya'daki tüp bebek merkezi doktoru neden regl olamadığımı bilemediği gibi aylarca gel-git oyalandım. Rahminiz ince dedi durdu sürekli. İnce olduğu için regl olamıyormuşum. 8 ay böyle geçti. En sonunda İstanbul'daki doktoruma gittik. Daha muayene yapmadan teşhisi koydu, şok olduk. Acıbadem (o dönemde kadıköy'de idi hastane) Altunizade has. doktoru prof.Dr. Serkan Erkanlı idi teşhisimi yapan. Ve bana rahim filmi çektirtmişti. Rahim filminde yapışıklık nasıldı biliyor musunuz? Rahim içine sıvı girmiyor. Echomar'da sıvıyı verdiler görüyorum ekranda. Sıvı rahim ağzından içeri giremiyor. Varın durumumu siz düşünün. Aylarca ben ne haldeymişim. Konyada'daki tüp bebek merkezi doktoru beni oyalamış.

Neyse Prof.Dr. Serkan Erkanlı beni Prof. Dr. Tayfun bağış'a gitmemi tavsiye etti. Onların bu ameliyatları çok yaptıklarını söyledi. Ve sağolsun Tayfun bey histeroskopi ile yapışıklığı gidermekle kalmamış, rahmimde şekil bozukluğu varmış. Onu da düzeltmiş. Allah bin kere razı olsun.
Ama gel gelelim rahmim geri dönülemeyen derecede hasar görmüş bu kürtajdan sanırım. O kadar östrojen hapını veriyor doktor rahmi hazırlamak için. Tık yok inanın.

Neyse kafanızı şişirmeyeyim. Ama giderim. O doktora da giderim hiç sıkıntı yok. Ama maalesef benim durumumdaki birine yapılabilecek herşey yapıldı, çok fazla yapılacak şeyde yok ama yine de hepsini yaptı Cem bey. İspanya'da halen Kök hücre çalışmaları devam ediyormuş bu rahim inceliği ile alakalı onu söyledi. İleride buna da çare bulurlar ama bende yumurta kalmamış olur, bende öyyyylleeee derdime yanarım.
Hep dualarımda çocuk sahibi olmak isteyenler. Hergün inanın dua ediyorum hepimiz için.

merhaba
Daha önce mini tüp bebek denediniz mi hiç.Ben iki kere tüp bebek denedim ve açıkcası ilaçlar bana çok ağır geldi.nefes darlığı kalp çarpıntısı depresyon şişkinlik vucuduma bu kadar hazar veren ilaçların yumurtalıklarıma iyi geleceğine inanmıyorum nitekim en son opuda 10 yumurta toplandı 5.güne biri geldi oda ngs ye gönderildi sonuç ne gelir bilmiyorum ama burada mini tüp bebekle ilgili arkadaşlar paylaşım yapmışlar ve aklıma yattı evet biraz uzun bir süreç ama neredeyse ilaç yok gibi bir şey isterseniz sizde bir araştırın.

Teşekkür ederim.Hic denemedim ve duymadim da nasıl oluyur nerde yaptı diyorsunuz.

inşallah bu son olur ve sağlıkla sıhhatle devam eder canım. Umudunu kaybetme tabiki. Allah ım

Güzel dileklerin için teşekkürler. Ancak dün bebeğimin kalbi durdu ve kaybettim...
Cok üzüldüm Allah yardımcinız olsun bizde buradan dua edeceğiz sana.kayıplarıniz baya fazla bu yıl içerisinde 43 yaşta yani bahceci fulya veya şisli memorialde pgt.li tedavi olsanız nasıl olur.ne olur ne olmaz beklemeyin tedavi görmenizi tavsiye ederim.
Aslında kendiliginden hep hamile kalmışsınız.sizin yine hamile kalacağınızı düşünüyorum.ama gebelik ilerlemedigi icin pgt yapilsa veya kanda pıhtilasma mi sorun ne acaba?? çok geçmiş olsun sabır

Merhaba öncelikle cok tesekkurler. Ben memorialde 2 kere tedavi gordum her ikisindede 4 tane yumurtam cıkti . Lakin 1 tanesinde genetikten saglikli gelmedi 1 tanesinde 5. Gune ileeleyemedim. Kan pihtilasma testi yapildi bana bir sey cikmadi. Sadece dun kromozom testi istedi doktor ben ve esimden kan verdik. Dun cok zor bir gun gecirdim. Dusuk yaptirmaya calistilar suni sanci ve dusuk ilaci verdiler ama dusuremedim aksam uzeri operasyonla aldilar. Bahceci icin ust uste izinler alip yumurta dondurmam lazim .ancak ben bankaciyim ve bursada yasiyorum.evet kayiplarim cok. Belkide bagisiklik sistemimde bir sorun var bilmiyorum . Su an raporluyum ve evdeyim. Yorgunum ama guclu olmaya calisiyorum.Allah insana kaldiramayacagindan fazla yuk vermiyor. Dun o kadar sanci icinde bile vazgecmeyecegim diye dusundum hep. Bu bir sinav . Senin hikayeni ve bir bebegin oldugunu biliyorum. Senden bu mesaji almak bana iyi geliyor umut veriyor. Cok tesekkurler..

Allah ım en kısa zamanda hayırlısıyla nasip etsin inşallah bunu gönülden diliyorum meslektaşım

Güzel dileklerin için teşekkürler. Ancak dün bebeğimin kalbi durdu ve kaybettim...
Canım çok üzüldüm. Hayırlısı böyleymiş demekten başka çare yok. inşallah ilerleyen zamanda sağlıklı bir gebeliğin olur ve bebişini sağlıkla kucaklarsın. Allahım Annelik duygusunu tüm isteyenlere yaşatsın inşallah.

Bende 8. haftada kalbinin durduğu söylenildi ve ilaç kullandıktan 3 gün sonra düşük gerçekleşmişti. İnanılmaz bir ağrı ile duş altına girdim ve 10 cmlik bir bir parça düşmüştü.

Bu süreçte birçok zorluklar atlatacağız ama ben sonunun güzel olacağına inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…