Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Çözemedim ben de o DNA işini, 40% ihtimalle değişebilir, yani donör’ün dna’sını alır mı demek istiyor acaba. Kıbrıs aşmış valla. Yakında gelir bir sınırlama bence.

Tabiki kocasını ilgilendirir,Kıbrıs'ta işler nasıl ilerliyor bilmiyorum ama kocanın onayı olmadan yaparlar mı ki acaba ? Türkiye'de kırk tane şey istiyorlar ve kırk kere imza atıyorsun ve sadece kadın atmıyor erkekte atıyor her şey çok nizamli ve belgeli ama dediğim gibi Kıbrıs'ta nasıl işliyor bilmiyorum,adamin haberi olmadan yapılmışsa suç yani,damızlık olarak kullanılmış tobe tobe

İmza atmış bir sürü kağıda.Okumadan tabi

Kıbrıs’ta da imza alıyorlarmış ama adam bir sürü evraktı tek tek okumadım gibi birşeyler diyor. Ki doğrudur. Bizim burada eşlerimiz de bir sürü yere imza atıyor ama kaç tanesi okuyor ki o ortamda altına imza attığı metni? Belki okuyan vardır ama benimki okumuyor onu biliyorum
Evet biraz kandırmacalı birşey olmuş adamın anlattığına göre

Ben de simdi izledim, mitokondri olayini da boylece ogrenmis olduk, yani zaten merak etmiştim 48 yasinda nasil hamile kaldigini, hatta instagramdan ona özel mesaj atip (caresizlik ıste yoksa cevap vermeyecegini biliyorum da) hangi hastanede yaptırdığını bile sordum ama tabi cevap gelmedi haliyle...anladigim kadariyla yumurtaya baska bir genc yumurtadan hucre sivi artik neyse nakledilip genclestiriliyor boyle olunca da yumurtanin dna'si yuzde 40 oraninda diger genc yumurta dna'sini barindiriyor yani karisiyor dna'lar ama tabi donasyona gore kulaga hos geliyor, anne olmak istemek bir cok seyi goze almak demektir, bu ugurda bulunan kimseye zarar vermeyecek çözümlere saygim var ama keske esinden saklamasaydi bu durumu, onun yerine elinden geldigince buna ikna etmeye calissaydi sanki daha iyi olurdu, zor durum gercekten...biz de hic okumadan basiyoruz imzalari kimbilir neler yaziyor o kagitlarda

Son düzenleyen: Moderatör:
Way arkadaş,nasıl işler nasıl ilişkiler:)) gercekten de başka bir dünyada yasıyoruz
Şu olayı sıradan biri yapsa cevresındekılerin konuşmalarını düşünemıyorum bıle..malesef türkiyede ünlü olmak bircok tabunun da önüne gecmek demek.

Ayrıca okuyanlarda hastane bir iş karıştırıyor mu die fln okuyordur heralde.buna direk eş kazığı atılmış
Yalnız bırdahaki tedavılerde bütün erkeklerın elinde evraklar, biköşede otururken görücez demedi demeyin

Zaten belliydi kizim olacak demesinden simdiden..kibris oldugunu dusunmustum ben de cinsiyete de karar verilebildiginden orada.. ben izlemedim sizlerin yazdiklarini okudum ama yrn doktora gidiyorum zaten gitmisken bunu da sorucam. Nasil olurda hic birimiz duymamis oluruz bu kadar isin icinde olup hayret yani.. donasyona gore tabi daha iyi en azindan kendi genetigini de gecirebiliyosun..ama ne kibris ne baska yer o kadar okuyorum arastiriyorum hic duymadim cok sasirdim.. bir de niye herseyi bu kadar ortada yasiyor bu kadin sacma sapan..

İnşallah yumurta gelişiyordur iyi haber alırız senden yarın
Son cümlene çok katılıyorum

Lucrini bir kaç protokolde uyguluyorlar , hormonları baskılayıp hızlı yükselişi engellemek için . Tüp bebek tedavisine girişte de uygulayan doktorlar da var ya da dondurumuş embriyo tedavisi öncesi kullanan da . Hiç kullanmayan da var . Bana göre Lucrin terk edilmesi gereken bir iğne . Herkesi aynı etkilemiyor tabi . Bana 3 dönem Lucrin yapıldı . Endometrium inceliği sorunum vardı .bu iğneler östrojeni baskılayıp dışardan östrojen kullanımı ile rahim duvarı kalınlaştırma anacıyla da kullanılıyor . Sizi belki etkilemez ancak benim zaten endometrium dokusunu ince iken o iğne endometriumu mu daha beter incecik hale getirdi . Daha toparlanamaz oldu .lucrin depot un bazı hastaları 6 ay hatta 1yıl kadar geçici menopoza sokabildiğini belirten yayınlar var . Doktorlara bunu kabul ettiremezsiniz.2 acı tecrübeyle 3. Lucrin e direnç gösterdimse de ikna edemedim doktoru . 3. Lucrinli felaketi yaşadım. Şunu da belirteyim ben de menopoza sokmadı ama incelik sorunumu iyice içinden çıkılmaz bir kısır döngüye soktu. Yazdığım gibi herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir .
Forumdan bir ark vardı. Onda da çikolata kisti olduğu için tedavisinde doktoru Lucrin grubu bir iğne kullanmış ( zolax gibi birkaç iğne daha var lucrinin olduğu grupta). Bunu sorguluyor değilim tabi bu bir zorunluluk .(ben de ilk Lucrin denemesi gereklilikti belki ama 3. Lucrin en anlamsızıydı ). Tabi sanırım bize kullanılan dozdan da oldukça yüksek doz olan bu iğne ile doktor zaten geçici menopozu çikolata kisti açısından hedeflemiş görünüyor . Buraya kadar sorun yok .O geçici menopoz süresinden sonra o arkadaş senelerce endometrium inceliği sorunuyla mücadele etmek zorunda kalmış. Evet yüksek doz kullanılmış bize verilen doza göre , ama bakın senelerce toparlanamamış endometrium dile kolay .
Genelleme yapmak çok doğru değil belki ama bunun kimi zaman bir doktorun ağzından bile döküldüğünü duyabiliriz .
Bence Lucrin artık eski bir protokol . Çoğu zaman yaşça epey ilerlemiş olan veya belirli bir üniversiteden mezun doktorların ekolüdür Lucrin .Hangi merkezde hangi doktor uygulamasıdır bu canım ?
Çok uzadı bu yazı , üzgünüm . Ama senelerce yaşadığım sorunuma Lucrin kısır döngüyü devam ettirecek katkılarda bulunduğu için yazma sorumluluğu hissettim .Geçmiş olsun canım .

Merhaba geçmiş olsun canım . Endometrium inceliği , yapışıklık benim de senelerdir embriyolarım ile buluşmama engel.Kaç kez histeroskopi oldun ? Doktor histeroskopi de çok önemli hele hele yapışıklık sorununda . Her doktor yapışıklığı tümüyle ortadan kaldıramayabiliyor .Bence acele etmeyip etraflıca bir araştır canım.

Merhaba , epey zaman geçmiş aradan son durumunu bilmiyorum. İnşallah bu güzel tablo ile güzel sonuçlar almışsındır canım.
İrenbe de doktrorun kim canım? Nedense orası bana da güven vermiyor .
Bu kadar kaliteli ve döllenebilen yumurtalar elde edilinceye kadar neler kullandın arkadaşım , ayrıntılı olarak yazarsan memnun olurum .
Bir de yaşın , amh kaç bu arada canım? Çok sordum kusura bakma . Motivasyona ihtiyacım var

Mitokondri hücre sitoplazmasında enerji üretimi yapan bir yapıdır. Yaş ilerledikçe hücrede oksidatif stres artar , mitokondrilerin de verimi düşer yeterli enerji üretimi yapamadığı için bu hücrenin faaliyetlerinde de aksama anlamına gelir . Hücrede mayoz bölünme sırasında Kromozomların belirli bir düzende hareket edebilmeleri , hücrelere sağlıklı ve eşit sayıda kromozom dağılımının gerçekleşebilmesi için yeterli miktarda enerji yani mitokondri faaliyeti gerektirir. Tüm tüp bebek başarısızlıklarını , tüm yumurta kalitesizliğini , kromozom anomaliliklerinin tek başına nedenini mitokondri faaliyetinin azalmasıyla açıklanması ya da bir başka mitokondri transferini kromozom anomaliliklerinin tek çözümü oolarak görmek zor görünüyor . Tabi önemli bir aşama bence de . Ama burada da bana göre bazı açmazlar var o kısma sonra geleceğim .
Kızlar bizlerin kullandığı astaxanthin ve özellikle de coenzim q 10 hücrede oksidatif stresi azaltarak , bir başka deyişle hücre içindeki serbest radikalleri def etmeye çalışarak mitokondrinin faaliyetini artırmaya yöneliktir .Hatta coenzim q10 diğer adıyla ubikinon doğrudan mitokondrinin içindeki hücresel solunumda doğrudan görev alır.
Gelelim mitokondri DNA sı meselesine . Burada olay şu A hücresi Mary hanımın yumurta hücresi olsun B hücresi de Sera ya ait yumurta hücresi olsun .A hücresinin çekirdeği çıkarılıp B hücresinin çekirdeği A hücresine transfer ediliyor ve kaynaşması sağlanıyor . Burada çocuğun DNA sı yani çekirdek DNA’sı anneye ait yani Sera aittir. Mitokondriye gelince mitokondride de DNA bulunur , ama bu DNA da çekirdek yani sera nın çekirdek DNA sına bağlı onun komutasında çalışır .çekirdek yine seranın çekirdeği tüm genetik özellikler seraya ait , Sera nın çekirdeği daha genç ve dinamik bir mitokondrileri içeren sitoplazmaya aktarıldı. Mitokondrinin DNA’sı çekirdeğe geçmiyor ,bu nokta çok önemli . O nedenle yüzde 40 olayına katılmıyorum .kişisel fikrim Sera nın şuanki durumu , Mary yumurtası ile Seranın sperminin birleştirilerek Sera ya transfer edilmesinden çok daha kabul edilebilirdir. Herkes iki seçenekten mitokondri transferini tercih eder.
Şunu dA belirtmeden geçemeyeceğim mitokondri DNA sı önemlidir ; çeşitli endokrinal , Hematolojik , nörolojik bazı hastalıklar ile ilgili genleri bile taşıdığı düşünülmektedir .

Merhaba evet tablo güzel başladı ama 6.haftada gelişmi durdu. Doktorum kaan beydir,kalite için özel birşey yapmadım yaşım 41 amh 2.73 çok soru sormadın merak ettiğin başka bişey olursa cevaplarım

Ben de simdi doktoruma sordum DNA yi degistirmez dedi. O %40 falan dogru degil dedi.Ama muthis ise yarayan bir yontem degil dedi. Ustu kapali seren in donasyon yaptigini ima etti yani.

Ben de simdi doktoruma sordum DNA yi degistirmez dedi. O %40 falan dogru degil dedi.Ama muthis ise yarayan bir yontem degil dedi. Ustu kapali seren in donasyon yaptigini ima etti yani.
buradaki handikap şu bana göre , yumurta hücresinin mayoz bölünme sırasında yani opudan önce kromozom anomalisi öyküsü olmuşsa mitokondri donasyonu ile gençleştirilen hücre geriye dönüşlü bir düzelme olmaz ( Ki genelde kromozom anomalileri bu opu öncesinde olur ) .Yumurta hücresinde opu sonrası , fertilizasyon sonrası olası bir kromozom anomalisini hücrede yeterince hızlı enerji üretimi yapıldığı için kısmen önleyebilir. Hücre biyolojindeki , biyoteknolojideki , tıptaki hızlı gelişmeler yeni umutlara yelken açıyor .

Merhaba evet tablo güzel başladı ama 6.haftada gelişmi durdu. Doktorum kaan beydir,kalite için özel birşey yapmadım yaşım 41 amh 2.73 çok soru sormadın merak ettiğin başka bişey olursa cevaplarım
Büyük geçmiş bir olsun üzüldüm canım. Şuan ne aşamadasın ? Pgt yapılmış miydi ya da ngs ?
Özel bir şey yapmadım derken multivitamin antioksidan omega 3 gibi takviyeleri kullanmadın mı ? Bu açıdan biraz daha ayrıntıya ihtiyacım var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…