-
- Konu Sahibi akideciknane
- #68.701
Valla aynen ben de bu mitokondri olayını ilk kez duyuyorum.DNA işine kafam pek basmadi ama40%etkilemesi ne demekki?Bu oranda vericinin DNA sini mi alıyor yani.Ortak olamayacağına göre.Bu arada iyi reklam yaptı Kıbrıs.Neler dönüyor len orada? Biz yirtiniyoz burda.Kafamda deli sorular
Tabiki kocasını ilgilendirir,Kıbrıs'ta işler nasıl ilerliyor bilmiyorum ama kocanın onayı olmadan yaparlar mı ki acaba ? Türkiye'de kırk tane şey istiyorlar ve kırk kere imza atıyorsun ve sadece kadın atmıyor erkekte atıyor her şey çok nizamli ve belgeli ama dediğim gibi Kıbrıs'ta nasıl işliyor bilmiyorum,adamin haberi olmadan yapılmışsa suç yani,damızlık olarak kullanılmış tobe tobeEvet o ifade de doğru oluyor bu durumda; yumurta kendi yumurtasıymış, genç bir yumurtadan mitokondri alıp yaşlı yumurtaya enjekte ediyorlarmış, embriyonun gelişimi daha iyi oluyormuş. Ama işte dna’da değişiyormuş (anlamadığım bir şekil ve oran ile) dolayısıyla Türkiye’de yasak olması lazım. Ondan Kıbrıs’tır.
Kimseyi ilgilendirmez tabi de kocasını ilgilendirir, adam çıkmış kandırıldım falan diyor, haberi yokmuş bu işlemden. Doktoru da suçluyor, istemediğimi bildiği halde bana söylemeden yaptılar diyor.
İmza atmış bir sürü kağıda.Okumadan tabiTabiki kocasını ilgilendirir,Kıbrıs'ta işler nasıl ilerliyor bilmiyorum ama kocanın onayı olmadan yaparlar mı ki acaba ? Türkiye'de kırk tane şey istiyorlar ve kırk kere imza atıyorsun ve sadece kadın atmıyor erkekte atıyor her şey çok nizamli ve belgeli ama dediğim gibi Kıbrıs'ta nasıl işliyor bilmiyorum,adamin haberi olmadan yapılmışsa suç yani,damızlık olarak kullanılmış tobe tobe
Tabiki kocasını ilgilendirir,Kıbrıs'ta işler nasıl ilerliyor bilmiyorum ama kocanın onayı olmadan yaparlar mı ki acaba ? Türkiye'de kırk tane şey istiyorlar ve kırk kere imza atıyorsun ve sadece kadın atmıyor erkekte atıyor her şey çok nizamli ve belgeli ama dediğim gibi Kıbrıs'ta nasıl işliyor bilmiyorum,adamin haberi olmadan yapılmışsa suç yani,damızlık olarak kullanılmış tobe tobe
Ben de simdi izledim, mitokondri olayini da boylece ogrenmis olduk, yani zaten merak etmiştim 48 yasinda nasil hamile kaldigini, hatta instagramdan ona özel mesaj atip (caresizlik ıste yoksa cevap vermeyecegini biliyorum daKıbrıs’ta da imza alıyorlarmış ama adam bir sürü evraktı tek tek okumadım gibi birşeyler diyor. Ki doğrudur. Bizim burada eşlerimiz de bir sürü yere imza atıyor ama kaç tanesi okuyor ki o ortamda altına imza attığı metni?Belki okuyan vardır ama benimki okumuyor onu biliyorum
Evet biraz kandırmacalı birşey olmuş adamın anlattığına göre
Way arkadaş,nasıl işler nasıl ilişkiler:)) gercekten de başka bir dünyada yasıyoruzKıbrıs’ta da imza alıyorlarmış ama adam bir sürü evraktı tek tek okumadım gibi birşeyler diyor. Ki doğrudur. Bizim burada eşlerimiz de bir sürü yere imza atıyor ama kaç tanesi okuyor ki o ortamda altına imza attığı metni? ☺ Belki okuyan vardır ama benimki okumuyor onu biliyorum
Evet biraz kandırmacalı birşey olmuş adamın anlattığına göre
Zaten belliydi kizim olacak demesinden simdiden..kibris oldugunu dusunmustum ben de cinsiyete de karar verilebildiginden orada.. ben izlemedim sizlerin yazdiklarini okudum ama yrn doktora gidiyorum zaten gitmisken bunu da sorucam. Nasil olurda hic birimiz duymamis oluruz bu kadar isin icinde olup hayret yani.. donasyona gore tabi daha iyi en azindan kendi genetigini de gecirebiliyosun..ama ne kibris ne baska yer o kadar okuyorum arastiriyorum hic duymadim cok sasirdim.. bir de niye herseyi bu kadar ortada yasiyor bu kadin sacma sapan..
Cok tesekkurler guzel dileklerin icinİnşallah yumurta gelişiyordur iyi haber alırız senden yarın
Son cümlene çok katılıyorum
Dua edıyorum sizin içinCok tesekkurler guzel dileklerin icinAma olmazsa da bu ay obur aya hazirlanicam alistirdim kendimi napiyim
Tesekkur ederim. Aynen sonuna kadar hep birlikte devamDua edıyorum sizin içinUmarım yarın güzel haberlerle geliceksiniz
Olmazsa da pes etmek yok,hep beraber pozitifi bulana kadar devam☺
Lucrini bir kaç protokolde uyguluyorlar , hormonları baskılayıp hızlı yükselişi engellemek için . Tüp bebek tedavisine girişte de uygulayan doktorlar da var ya da dondurumuş embriyo tedavisi öncesi kullanan da . Hiç kullanmayan da var . Bana göre Lucrin terk edilmesi gereken bir iğne . Herkesi aynı etkilemiyor tabi . Bana 3 dönem Lucrin yapıldı . Endometrium inceliği sorunum vardı .bu iğneler östrojeni baskılayıp dışardan östrojen kullanımı ile rahim duvarı kalınlaştırma anacıyla da kullanılıyor . Sizi belki etkilemez ancak benim zaten endometrium dokusunu ince iken o iğne endometriumu mu daha beter incecik hale getirdi . Daha toparlanamaz oldu .lucrin depot un bazı hastaları 6 ay hatta 1yıl kadar geçici menopoza sokabildiğini belirten yayınlar var . Doktorlara bunu kabul ettiremezsiniz.2 acı tecrübeyle 3. Lucrin e direnç gösterdimse de ikna edemedim doktoru . 3. Lucrinli felaketi yaşadım. Şunu da belirteyim ben de menopoza sokmadı ama incelik sorunumu iyice içinden çıkılmaz bir kısır döngüye soktu. Yazdığım gibi herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir .Herkese merhaba,
Kisaca bahsedeyim kendimden; 42 yas, dusuk amh , yuksek fsh, agustos ayinda adet duzensizligi basladi.
Acibadem maslak hastasiyim 1,5 senedir.
Mevcutta 4 tane 3.gun embriyosu var. Yumurta rezervi azaldigi icin 4 tane embriyo transferi denemeye karar verdim...
Acibadem maslak dondurulmus embriyo transferinde ilk adetinizn 21.gununde lucrin depo ignesi uygulatiyor.ikinci adet ile birlikte estrofem ve progrestan baslatiyor ve rahim kainligina gore ikinci adetinizle birlikte 15-16.gun transfer oluyor.
Benim kafami karistiran lucrin depot ignesi, yumurtlamayi baskilamak icin yapiliyor.gecici menapoza sebebiyet veriyormus.benim de adetlerim duzensizlestigi icin aslinda bu igne uygulamadan ilk adet ile transferi dusunuyorum.
Acaba baska merkezlerde boyle bir uygulama var mi?
Dondurulmus embriyo transferinizde nasil uygulama yapildi?
Merhaba geçmiş olsun canım . Endometrium inceliği , yapışıklık benim de senelerdir embriyolarım ile buluşmama engel.Kaç kez histeroskopi oldun ? Doktor histeroskopi de çok önemli hele hele yapışıklık sorununda . Her doktor yapışıklığı tümüyle ortadan kaldıramayabiliyor .Bence acele etmeyip etraflıca bir araştır canım.Selam arkadaşlar.Transfer hazırlığına başlamıştım bugün kontrole gittim (12.gün )onca estrofeme rahim 4,5 çıktı kalinlasmamis.Üstelik kist oluşmuş rahim çok problemli görünüyor histereskopi yapacağım dedi doktorum.Basımdan aşağı kaynar su yedim resmen.Daha önceden alisigim zor kalinlasiyordu fakat 7,5 falan oluyordu.Laparoskopi histereskopi bıktım valla.Sağlıklı 1 embriyom var onunla da bulusmamiz şimdilik yalan oldu malesef.Kendimi çok güçsüz umutsuz hissediyorum.Bu kistler tehlikelimidir onu da bilmiyorum.Estrofeme devam et kanamadan bakmak istiyorum dedi cuma yapacak histereskopiyi.Böyle bişey yaşayan varmıdır?
Merhaba , epey zaman geçmiş aradan son durumunu bilmiyorum. İnşallah bu güzel tablo ile güzel sonuçlar almışsındır canım.Kızlar biliyorsunuz 7 yumurta toplanmış ve yedisi de dollenmisti 2 si orta kalite diğerleri iyi kalite olarak hepsi dondurulmuş bu mucize
İlk transfer 9 toplanmış 5 ı dollenmis 3.gun sadece bir tane kaliteli kalmıştı ve o da kimyasal olmuştu çok şükür çok mutluyum ngs düşünmüyordum az diye ama 9 tane dondurulmuş embriyo var doktorla gidince bu konuyu konuşmak istiyorum artık
Mitokondri hücre sitoplazmasında enerji üretimi yapan bir yapıdır. Yaş ilerledikçe hücrede oksidatif stres artar , mitokondrilerin de verimi düşer yeterli enerji üretimi yapamadığı için bu hücrenin faaliyetlerinde de aksama anlamına gelir . Hücrede mayoz bölünme sırasında Kromozomların belirli bir düzende hareket edebilmeleri , hücrelere sağlıklı ve eşit sayıda kromozom dağılımının gerçekleşebilmesi için yeterli miktarda enerji yani mitokondri faaliyeti gerektirir. Tüm tüp bebek başarısızlıklarını , tüm yumurta kalitesizliğini , kromozom anomaliliklerinin tek başına nedenini mitokondri faaliyetinin azalmasıyla açıklanması ya da bir başka mitokondri transferini kromozom anomaliliklerinin tek çözümü oolarak görmek zor görünüyor . Tabi önemli bir aşama bence de . Ama burada da bana göre bazı açmazlar var o kısma sonra geleceğim .Duydun mu haberi? ☺
Donasyon değilmiş. Mitokondri nakli imiş. Kocası çıkıp anlatmış; başka bir yumurtadan serenin yumurtasına mitokondri nakli yapılmış, dna için 40% değişir diye bir laf var ama o kısmı anlamadım.
Bir de bu mitokondri işini şimdiye kadar nasıl duymadık onu anlamadım
Donasyona göre kulağa daha hoş geliyor aslında. Yine kendi yumurtan çünkü. Bilemedim karışık işler
Merhaba evet tablo güzel başladı ama 6.haftada gelişmi durdu. Doktorum kaan beydir,kalite için özel birşey yapmadım yaşım 41 amh 2.73 çok soru sormadın merak ettiğin başka bişey olursa cevaplarımMerhaba , epey zaman geçmiş aradan son durumunu bilmiyorum. İnşallah bu güzel tablo ile güzel sonuçlar almışsındır canım.
İrenbe de doktrorun kim canım? Nedense orası bana da güven vermiyor .
Bu kadar kaliteli ve döllenebilen yumurtalar elde edilinceye kadar neler kullandın arkadaşım , ayrıntılı olarak yazarsan memnun olurum .
Bir de yaşın , amh kaç bu arada canım? Çok sordum kusura bakma . Motivasyona ihtiyacım var
Ben de simdi doktoruma sordum DNA yi degistirmez dedi. O %40 falan dogru degil dedi.Ama muthis ise yarayan bir yontem degil dedi. Ustu kapali seren in donasyon yaptigini ima etti yani.Mitokondri hücre sitoplazmasında enerji üretimi yapan bir yapıdır. Yaş ilerledikçe hücrede oksidatif stres artar , mitokondrilerin de verimi düşer yeterli enerji üretimi yapamadığı için bu hücrenin faaliyetlerinde de aksama anlamına gelir . Hücrede mayoz bölünme sırasında Kromozomların belirli bir düzende hareket edebilmeleri , hücrelere sağlıklı ve eşit sayıda kromozom dağılımının gerçekleşebilmesi için yeterli miktarda enerji yani mitokondri faaliyeti gerektirir. Tüm tüp bebek başarısızlıklarını , tüm yumurta kalitesizliğini , kromozom anomaliliklerinin tek başına nedenini mitokondri faaliyetinin azalmasıyla açıklanması ya da bir başka mitokondri transferini kromozom anomaliliklerinin tek çözümü oolarak görmek zor görünüyor . Tabi önemli bir aşama bence de . Ama burada da bana göre bazı açmazlar var o kısma sonra geleceğim .
Kızlar bizlerin kullandığı astaxanthin ve özellikle de coenzim q 10 hücrede oksidatif stresi azaltarak , bir başka deyişle hücre içindeki serbest radikalleri def etmeye çalışarak mitokondrinin faaliyetini artırmaya yöneliktir .Hatta coenzim q10 diğer adıyla ubikinon doğrudan mitokondrinin içindeki hücresel solunumda doğrudan görev alır.
Gelelim mitokondri DNA sı meselesine . Burada olay şu A hücresi Mary hanımın yumurta hücresi olsun B hücresi de Sera ya ait yumurta hücresi olsun .A hücresinin çekirdeği çıkarılıp B hücresinin çekirdeği A hücresine transfer ediliyor ve kaynaşması sağlanıyor . Burada çocuğun DNA sı yani çekirdek DNA’sı anneye ait yani Sera aittir. Mitokondriye gelince mitokondride de DNA bulunur , ama bu DNA da çekirdek yani sera nın çekirdek DNA sına bağlı onun komutasında çalışır .çekirdek yine seranın çekirdeği tüm genetik özellikler seraya ait , Sera nın çekirdeği daha genç ve dinamik bir mitokondrileri içeren sitoplazmaya aktarıldı. Mitokondrinin DNA’sı çekirdeğe geçmiyor ,bu nokta çok önemli . O nedenle yüzde 40 olayına katılmıyorum .kişisel fikrim Sera nın şuanki durumu , Mary yumurtası ile Seranın sperminin birleştirilerek Sera ya transfer edilmesinden çok daha kabul edilebilirdir. Herkes iki seçenekten mitokondri transferini tercih eder.
Şunu dA belirtmeden geçemeyeceğim mitokondri DNA sı önemlidir ; çeşitli endokrinal , Hematolojik , nörolojik bazı hastalıklar ile ilgili genleri bile taşıdığı düşünülmektedir .
buradaki handikap şu bana göre , yumurta hücresinin mayoz bölünme sırasında yani opudan önce kromozom anomalisi öyküsü olmuşsa mitokondri donasyonu ile gençleştirilen hücre geriye dönüşlü bir düzelme olmaz ( Ki genelde kromozom anomalileri bu opu öncesinde olur ) .Yumurta hücresinde opu sonrası , fertilizasyon sonrası olası bir kromozom anomalisini hücrede yeterince hızlı enerji üretimi yapıldığı için kısmen önleyebilir. Hücre biyolojindeki , biyoteknolojideki , tıptaki hızlı gelişmeler yeni umutlara yelken açıyor .Ben de simdi doktoruma sordum DNA yi degistirmez dedi. O %40 falan dogru degil dedi.Ama muthis ise yarayan bir yontem degil dedi. Ustu kapali seren in donasyon yaptigini ima etti yani.
Büyük geçmiş bir olsun üzüldüm canım. Şuan ne aşamadasın ? Pgt yapılmış miydi ya da ngs ?Merhaba evet tablo güzel başladı ama 6.haftada gelişmi durdu. Doktorum kaan beydir,kalite için özel birşey yapmadım yaşım 41 amh 2.73 çok soru sormadın merak ettiğin başka bişey olursa cevaplarım
Canım durum nedir? Gelişmeler var mı?Ben de simdi doktoruma sordum DNA yi degistirmez dedi. O %40 falan dogru degil dedi.Ama muthis ise yarayan bir yontem degil dedi. Ustu kapali seren in donasyon yaptigini ima etti yani.