Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Malesef hic bir sey yok canim :KK43: sifir :KK43:
Gelecek aya kaldi yine
Valla kasim araliga kadar bakip hala yoksa donmus yumurtalarimi deniycem bir cesaretle heralde
Cok moral bozucu sifir gormek gidip gelip
Cok geçmiş olsun🙏🏼 Üzüldüm bende😔
Ama yılmak yok..bılıyorsun bir ay bir ayı tutmuyor.ben inanıyorum ki isteyen ,emek veren herkesin bir zamanı var🙏🏼
Doktorun ne dıyor dondurulmuşlara geçmeden önce şukadar daha devam edelim gibi bir görüşü var mı?

Cok geçmiş olsun🙏🏼 Üzüldüm bende😔
Ama yılmak yok..bılıyorsun bir ay bir ayı tutmuyor.ben inanıyorum ki isteyen ,emek veren herkesin bir zamanı var🙏🏼
Doktorun ne dıyor dondurulmuşlara geçmeden önce şukadar daha devam edelim gibi bir görüşü var mı?
Sagol canim tesekkurler🙏🏻 Daha umit var bir ben olmadigi zaman soylerim biraz ugrasicaz hemen yilmak yok dedi. Bir iki ay daha sabredicem artik bakalim
Sen bu arada bu hafta gidiyosun insallah doktora di mi? Heyecanla bekliyoruz guzel sonucu insallah😍

Sagol canim tesekkurler🙏🏻 Daha umit var bir ben olmadigi zaman soylerim biraz ugrasicaz hemen yilmak yok dedi. Bir iki ay daha sabredicem artik bakalim
Sen bu arada bu hafta gidiyosun insallah doktora di mi? Heyecanla bekliyoruz guzel sonucu insallah😍
Çok doğru söylemiş doktorun👏🏼👏🏼
Aynen öle,sabret biraz daha💪🏼
Benım dün adet olmam gerekııdu bugun gıdıcektum dr a ama olmadım daha adet:KK43:
Büyük ihtimal bugun olurum,artık pazartesiye kaldı.
Cok tesekkurederım.inşallah.Zaten benım için en önemli dönem opudan sonra.5. güne ulaşırlar umarım bu sefer:dua:

Lucrini bir kaç protokolde uyguluyorlar , hormonları baskılayıp hızlı yükselişi engellemek için . Tüp bebek tedavisine girişte de uygulayan doktorlar da var ya da dondurumuş embriyo tedavisi öncesi kullanan da . Hiç kullanmayan da var . Bana göre Lucrin terk edilmesi gereken bir iğne . Herkesi aynı etkilemiyor tabi . Bana 3 dönem Lucrin yapıldı . Endometrium inceliği sorunum vardı .bu iğneler östrojeni baskılayıp dışardan östrojen kullanımı ile rahim duvarı kalınlaştırma anacıyla da kullanılıyor . Sizi belki etkilemez ancak benim zaten endometrium dokusunu ince iken o iğne endometriumu mu daha beter incecik hale getirdi . Daha toparlanamaz oldu .lucrin depot un bazı hastaları 6 ay hatta 1yıl kadar geçici menopoza sokabildiğini belirten yayınlar var . Doktorlara bunu kabul ettiremezsiniz.2 acı tecrübeyle 3. Lucrin e direnç gösterdimse de ikna edemedim doktoru . 3. Lucrinli felaketi yaşadım. Şunu da belirteyim ben de menopoza sokmadı ama incelik sorunumu iyice içinden çıkılmaz bir kısır döngüye soktu. Yazdığım gibi herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir .
Forumdan bir ark vardı. Onda da çikolata kisti olduğu için tedavisinde doktoru Lucrin grubu bir iğne kullanmış ( zolax gibi birkaç iğne daha var lucrinin olduğu grupta). Bunu sorguluyor değilim tabi bu bir zorunluluk .(ben de ilk Lucrin denemesi gereklilikti belki ama 3. Lucrin en anlamsızıydı ). Tabi sanırım bize kullanılan dozdan da oldukça yüksek doz olan bu iğne ile doktor zaten geçici menopozu çikolata kisti açısından hedeflemiş görünüyor . Buraya kadar sorun yok .O geçici menopoz süresinden sonra o arkadaş senelerce endometrium inceliği sorunuyla mücadele etmek zorunda kalmış. Evet yüksek doz kullanılmış bize verilen doza göre , ama bakın senelerce toparlanamamış endometrium dile kolay .
Genelleme yapmak çok doğru değil belki ama bunun kimi zaman bir doktorun ağzından bile döküldüğünü duyabiliriz .
Bence Lucrin artık eski bir protokol . Çoğu zaman yaşça epey ilerlemiş olan veya belirli bir üniversiteden mezun doktorların ekolüdür Lucrin .Hangi merkezde hangi doktor uygulamasıdır bu canım ?
Çok uzadı bu yazı , üzgünüm . Ama senelerce yaşadığım sorunuma Lucrin kısır döngüyü devam ettirecek katkılarda bulunduğu için yazma sorumluluğu hissettim .Geçmiş olsun canım .
Acibadem maslak lucrin kullanimi oneriyor .deneyimlerinizi paylastigniz icin cok tesekkur ederim.bana neden kullanilacagini tam olarak anlamamakla birlikte hocanin genel olarak uyguladigini biliyorum.

Merhaba geçmiş olsun canım . Endometrium inceliği , yapışıklık benim de senelerdir embriyolarım ile buluşmama engel.Kaç kez histeroskopi oldun ? Doktor histeroskopi de çok önemli hele hele yapışıklık sorununda . Her doktor yapışıklığı tümüyle ortadan kaldıramayabiliyor .Bence acele etmeyip etraflıca bir araştır canım.
Merhaba 2 kez histereskopi oldum ikisini de farklı merkezlerdeki doktorlarim olan proflar yaptı. İlki T shaped uterus genişletme amaçlı yapılmıştı geçtiğimiz sene düşükten sonra oldu.Hoca ufak tefek yapisikliklari da hallettim demişti o zaman.2.de şimdiki merkezimde oldu(ankara bahceci)10 gün önce transfer hazirligindayken kalinlasmadiginda hoca yapisiklik farketti ultrasonda. Hemen yapacağım dedi pek araştıracak vakit olmadı açıkçası. Laparoskopi olmuştum Temmuz'da sol tüpüm tamir edildi.Onu başka bir yerde yaptırmıştım.Bu yapisillik yeni mi cikti hocam diye sordugumda Laparoskopiden sonra olmuştur dedi.Valla iyi geçti düzelttim dedi öncesi sonrası ultrason fotolariyla da gösterdi düzelmis görünüyordu.Valla şu an ne durumdayım bilmiyorum adetle gel dedi transfer hazırlığına başlayacaz sanırım.Allaha emanet gidiyoz.Tek bildiğim yoruldum artık. 1 tane pırlantam var onunla bulusmak en büyük dilegim.Siz nerde oldunuz kaç kez ve sonuç nedir?İlginize tesekkurler🙏

Çok doğru söylemiş doktorun👏🏼👏🏼
Aynen öle,sabret biraz daha💪🏼
Benım dün adet olmam gerekııdu bugun gıdıcektum dr a ama olmadım daha adet:KK43:
Büyük ihtimal bugun olurum,artık pazartesiye kaldı.
Cok tesekkurederım.inşallah.Zaten benım için en önemli dönem opudan sonra.5. güne ulaşırlar umarım bu sefer:dua:
Insallah bu ay o beklenen ay olsun🙏🏻🙏🏻 Dualarim seninle😊

Merhaba 2 kez histereskopi oldum ikisini de farklı merkezlerdeki doktorlarim olan proflar yaptı. İlki T shaped uterus genişletme amaçlı yapılmıştı geçtiğimiz sene düşükten sonra oldu.Hoca ufak tefek yapisikliklari da hallettim demişti o zaman.2.de şimdiki merkezimde oldu(ankara bahceci)10 gün önce transfer hazirligindayken kalinlasmadiginda hoca yapisiklik farketti ultrasonda. Hemen yapacağım dedi pek araştıracak vakit olmadı açıkçası. Laparoskopi olmuştum Temmuz'da sol tüpüm tamir edildi.Onu başka bir yerde yaptırmıştım.Bu yapisillik yeni mi cikti hocam diye sordugumda Laparoskopiden sonra olmuştur dedi.Valla iyi geçti düzelttim dedi öncesi sonrası ultrason fotolariyla da gösterdi düzelmis görünüyordu.Valla şu an ne durumdayım bilmiyorum adetle gel dedi transfer hazırlığına başlayacaz sanırım.Allaha emanet gidiyoz.Tek bildiğim yoruldum artık. 1 tane pırlantam var onunla bulusmak en büyük dilegim.Siz nerde oldunuz kaç kez ve sonuç nedir?İlginize tesekkurler🙏
[/QUOT
Benim hikayem epey uzun.Özetlemeye çalışayım.Bir aşılama sonrası bir ikiz gebelik kürtajı ve 5 kez histeroskopi geçirdim.En son yapılanı Prof.Dr.Yücel Kahraman yaptı.Genişletmede yapıldı. Ben son histeroskopimden önce de ve sonra da hsg çektirmiştim. Histeroskopi sonrası kontrol amaçlı çektirdiğim hsg de , çok iyi bir cerrah olmasına rağmen yine de minik yapışıklıklar vardı.Bunlar ultrasonda görülebilecek boyutta değiller sanırım.Ama bunlar kalınlaşmayı etkilemeyecek boyuttaymış o nedenle tekrar doku yıpranmasın diye histeroskopi olmadım.Ne durumdayım hala korkunç düzeyde incelik devam ediyor? Prp denedik takip ediliyorum, yine malum ilaç protokollerini ısrarla uygulayıp endometirumun farklı cevap vermesini bekliyoruz bir umut.Bir umut bir umut derken yılları da devirdik umut etme sürecinde.
Her ameliyat, histeroskopi dokuda onarımı güç hasarlar oluşturuyor.Bende 2 embriyoma kavuşamıyorum senelerdir.
Dondular mahvoldular yumurcaklar yıllardır orada :işsiz:. Doğal ortamına ne zaman kavuşacaklar kim bilir:anneadayı: ?

Tabiki kocasını ilgilendirir,Kıbrıs'ta işler nasıl ilerliyor bilmiyorum ama kocanın onayı olmadan yaparlar mı ki acaba ? Türkiye'de kırk tane şey istiyorlar ve kırk kere imza atıyorsun ve sadece kadın atmıyor erkekte atıyor her şey çok nizamli ve belgeli ama dediğim gibi Kıbrıs'ta nasıl işliyor bilmiyorum,adamin haberi olmadan yapılmışsa suç yani,damızlık olarak kullanılmış tobe tobe:KK70:
Merhaba canım ben de yazayım dedim 😊seren serengilin eşi niye İstanbul değil de kıbrıs a gittiklerini bilmiyor muydu : hiç habersiz yapılır mı bu işler

Benim hikayem epey uzun.Özetlemeye çalışayım.Bir aşılama sonrası bir ikiz gebelik kürtajı ve 5 kez histeroskopi geçirdim.En son yapılanı Prof.Dr.Yücel Kahraman yaptı.Genişletmede yapıldı. Ben son histeroskopimden önce de ve sonra da hsg çektirmiştim. Histeroskopi sonrası kontrol amaçlı çektirdiğim hsg de , çok iyi bir cerrah olmasına rağmen yine de minik yapışıklıklar vardı.Bunlar ultrasonda görülebilecek boyutta değiller sanırım.Ama bunlar kalınlaşmayı etkilemeyecek boyuttaymış o nedenle tekrar doku yıpranmasın diye histeroskopi olmadım.Ne durumdayım hala korkunç düzeyde incelik devam ediyor? Prp denedik takip ediliyorum, yine malum ilaç protokollerini ısrarla uygulayıp endometirumun farklı cevap vermesini bekliyoruz bir umut.Bir umut bir umut derken yılları da devirdik umut etme sürecinde.
Her ameliyat, histeroskopi dokuda onarımı güç hasarlar oluşturuyor.Bende 2 embriyoma kavuşamıyorum senelerdir.
Dondular mahvoldular yumurcaklar yıllardır orada :işsiz:. Doğal ortamına ne zaman kavuşacaklar kim bilir:anneadayı: ?

Allah yardımcımız olsun🙏Gelişmeleri paylasirim😊

Merhaba canım ben de yazayım dedim 😊seren serengilin eşi niye İstanbul değil de kıbrıs a gittiklerini bilmiyor muydu : hiç habersiz yapılır mı bu işler
Yaz yaz çoğu tüp bebek forumunda en trend konu şuan seren:KK70:adam biliyordur bencede, yoksa Türkiye de çok ama çok daha iyi merkezler var Kıbrıs ne alaka.Gerci Seren ısrarla kendi yumurtasi oldugunu söylüyor ki oladabilir de yani,Ama şoylede bir durum var kibrista her şey şeffaf yapılmıyor denetimler çok eksikmis her şey de olabilir.

Yaz yaz çoğu tüp bebek forumunda en trend konu şuan seren:KK70:adam biliyordur bencede, yoksa Türkiye de çok ama çok daha iyi merkezler var Kıbrıs ne alaka.Gerci Seren ısrarla kendi yumurtasi oldugunu söylüyor ki oladabilir de yani,Ama şoylede bir durum var kibrista her şey şeffaf yapılmıyor denetimler çok eksikmis her şey de olabilir.
Tabi inşaallah kucağına alır tansiyon hastasıymış bi de çok riskli bu yaşta

Tabi inşaallah kucağına alır tansiyon hastasıymış bi de çok riskli bu yaşta
Aynen inşallah,Allah bu duyguyu tüm isteyen mücadele eden her kadına tattirsjn inşallah,kadın çok mücadele verdi,donasyon ya da kendi yumurtası ne olursa olsun bebeği her şeyden çok istediği çok belli sevinci yarım kalmasin inşallah

Aynen inşallah,Allah bu duyguyu tüm isteyen mücadele eden her kadına tattirsjn inşallah,kadın çok mücadele verdi,donasyon ya da kendi yumurtası ne olursa olsun bebeği her şeyden çok istediği çok belli sevinci yarım kalmasin inşallah
aynen canım yaşadıklarını ancak biz anlayabiliriz o mücadeleleri çok iyi bilirim Allah hayırlısı ile isteyen her kadına anne olmayı nasip etsin

Duydun mu haberi? ☺
Donasyon değilmiş. Mitokondri nakli imiş. Kocası çıkıp anlatmış; başka bir yumurtadan serenin yumurtasına mitokondri nakli yapılmış, dna için 40% değişir diye bir laf var ama o kısmı anlamadım.
Bir de bu mitokondri işini şimdiye kadar nasıl duymadık onu anlamadım 😂
Donasyona göre kulağa daha hoş geliyor aslında. Yine kendi yumurtan çünkü. Bilemedim karışık işler 🤷‍♀️
Duymadım haberler sizde 😲😲 tedavi şeklini de duymadım.süpersiniz çözeceğiz el birliğiyle 👏👏

Evet o ifade de doğru oluyor bu durumda; yumurta kendi yumurtasıymış, genç bir yumurtadan mitokondri alıp yaşlı yumurtaya enjekte ediyorlarmış, embriyonun gelişimi daha iyi oluyormuş. Ama işte dna’da değişiyormuş (anlamadığım bir şekil ve oran ile) dolayısıyla Türkiye’de yasak olması lazım. Ondan Kıbrıs’tır.

Kimseyi ilgilendirmez tabi de kocasını ilgilendirir, adam çıkmış kandırıldım falan diyor, haberi yokmuş bu işlemden. Doktoru da suçluyor, istemediğimi bildiği halde bana söylemeden yaptılar diyor.
Bak bu da ilginç bir haber izleyeyim bir ara.

X