-
- Konu Sahibi akideciknane
- #68.741
Evet canım hayırlısı böyleymiş insan hiç tanımadığına bile üzülüyorSeren Serengil malesef kaybetmiş bebeğini
Dün doktor DNA kesinlikle değişmez dedi bana bu işlemde yani sadece kromozomların birleşmesi için enerji veriyormus bu sıvı. Eğer yumurta kalitesizse zaten işe yaramaz yani mevcut durumu iyileştirmez dediBak bu da ilginç bir haber izleyeyim bir ara.
Hadi yaaaSeren Serengil malesef kaybetmiş bebeğini
Bu yasal bir işlem mi sadece Kıbrısta mı yapılıyor bilginiz var mı?Belki doktor bilgi vermiştir diye sormak istedim.Dün doktor DNA kesinlikle değişmez dedi bana bu işlemde yani sadece kromozomların birleşmesi için enerji veriyormus bu sıvı. Eğer yumurta kalitesizse zaten işe yaramaz yani mevcut durumu iyileştirmez dedi
Yok kibristaymis turkiyede yapmiyorlar.. ben de ayni soruyu sordum..kibrista neler neler yapiliyor acaba zatenBu yasal bir işlem mi sadece Kıbrısta mı yapılıyor bilginiz var mı?Belki doktor bilgi vermiştir diye sormak istedim.
Evet ya üzüldüm, ne olursa olsun ne sartlarda ne sekilde...sonucta bizim gibi zor hamilelikler ya da dusukler yasayan bir grup icin bir bebek kaybi haberi hakikaten cok üzücü oluyorSeren Serengil malesef kaybetmiş bebeğini
Kesinlikle katılıyorum ben hamileyken bebegim dusmesin diye yatakta sagdan sola donmeye korkardim, insan abartacak boyutta dikkat etmeye calisiyor o durumda ama ne gerek vardi laf yetistirmeye, her anini kameralara yansitmaya, sacma sapan bir girdap icine girmeye, yazik...Hadi yaaaGercekten uzuldum ama zaten bu kadar riskli gebelik yasiyosun ne mucadelelerle hamile kaldin 48 yasinda, kendini izole edip ilk 3 ayi gecirecegine dunyanin en anlamsiz magazin gundemini yaratti. Sinir stres icine atti kendini sacma sapan.. Nasil bir kafa anlayabilmis diilim
İnş donmuşlarla olur bence onlar cok umut vericiMalesef hic bir sey yok canimsifir
Gelecek aya kaldi yine
Valla kasim araliga kadar bakip hala yoksa donmus yumurtalarimi deniycem bir cesaretle heralde
Cok moral bozucu sifir gormek gidip gelip
Canım ne güzel söz pırlantam var diye.artık pırlantanla buluşmanı, hep elele olmanızı diliyorumMerhaba 2 kez histereskopi oldum ikisini de farklı merkezlerdeki doktorlarim olan proflar yaptı. İlki T shaped uterus genişletme amaçlı yapılmıştı geçtiğimiz sene düşükten sonra oldu.Hoca ufak tefek yapisikliklari da hallettim demişti o zaman.2.de şimdiki merkezimde oldu(ankara bahceci)10 gün önce transfer hazirligindayken kalinlasmadiginda hoca yapisiklik farketti ultrasonda. Hemen yapacağım dedi pek araştıracak vakit olmadı açıkçası. Laparoskopi olmuştum Temmuz'da sol tüpüm tamir edildi.Onu başka bir yerde yaptırmıştım.Bu yapisillik yeni mi cikti hocam diye sordugumda Laparoskopiden sonra olmuştur dedi.Valla iyi geçti düzelttim dedi öncesi sonrası ultrason fotolariyla da gösterdi düzelmis görünüyordu.Valla şu an ne durumdayım bilmiyorum adetle gel dedi transfer hazırlığına başlayacaz sanırım.Allaha emanet gidiyoz.Tek bildiğim yoruldum artık. 1 tane pırlantam var onunla bulusmak en büyük dilegim.Siz nerde oldunuz kaç kez ve sonuç nedir?İlginize tesekkurler
Insallah benim de en buyuk umudum onlarİnş donmuşlarla olur bence onlar cok umut verici
nacizane tavsiyem havuz yapmanız. benim başıma ne geldiyse bu laproskopi ile alınan kist ameliyatımdan sonra geldi. bütün yumurta rezevlerim boşaldı. şimdi bir tane yumurta bulmak için ne büyük çabalar sarfediyorum...ben sizin yerinizde olsam o bölgeye operasyon yaptırmadan önce bin kere düşünürdüm çünkü geri dönüşü yok bence. toplayabildiğiniz kadar yumurta toplamanızı öneririm şiddetle.Merhabalar, 38 yasinda 1 yillik evliyim ve tupte sivi bieikmesi var arkadaslar. 1 yildirgittigim doktorlar kendiliginden hamile kalir dediler. Bosu bosuna oyaladilar. Simdi tüp bebege başladık. 2 aydir hac yapıyor güya. Gecen ay güç bela Bi ymurta toplandi. Günü buyumedikce gun yuklendmekten sirf ilaclarim 7000TL tuttu. Ört kalite bir 3. Gun embriyoyu da cabası . Bu ay tedaviye baslamayalim dedim once laparaskopiolayim ancak lap.sonrası gunu rezervi olumsuz etkilenir diye illa önce havuz yapilsin diyprlar.laparaskopiden sonra da zaten 3 ay kadar transfer icn bekleniycek. Bu ay bu tedaviyi devam ettirsem mi ypksa ameliyatimi mi olsam karar veremiyorum
Cok tesekkurler cevabı icin. Topik 40 yas yaş icinmis ancak ben de katildim sohbetinize. Zaten 2 yaştan bisey olmaz dimi :) tumurtalik rezervim de zaten yasima gpre cok düşük. Eger laparaskopide yumurt.icin islem yapilicak olsa rezerv tabi kesinlikle etkileniyor ancak bende tup için islem yapilicaknacizane tavsiyem havuz yapmanız. benim başıma ne geldiyse bu laproskopi ile alınan kist ameliyatımdan sonra geldi. bütün yumurta rezevlerim boşaldı. şimdi bir tane yumurta bulmak için ne büyük çabalar sarfediyorum...ben sizin yerinizde olsam o bölgeye operasyon yaptırmadan önce bin kere düşünürdüm çünkü geri dönüşü yok bence. toplayabildiğiniz kadar yumurya toplamanızı öneririm şiddetle.
Merhabalar, 38 yasinda 1 yillik evliyim ve tupte sivi bieikmesi var arkadaslar. 1 yildirgittigim doktorlar kendiliginden hamile kalir dediler. Bosu bosuna oyaladilar. Simdi tüp bebege başladık. 2 aydir hac yapıyor güya. Gecen ay güç bela Bi ymurta toplandi. Günü buyumedikce gun yuklendmekten sirf ilaclarim 7000TL tuttu. Ört kalite bir 3. Gun embriyoyu da cabası . Bu ay tedaviye baslamayalim dedim once laparaskopiolayim ancak lap.sonrası gunu rezervi olumsuz etkilenir diye illa önce havuz yapilsin diyprlar.laparaskopiden sonra da zaten 3 ay kadar transfer icn bekleniycek. Bu ay bu tedaviyi devam ettirsem mi ypksa ameliyatimi mi olsam karar veremiyorum
nacizane tavsiyem havuz yapmanız. benim başıma ne geldiyse bu laproskopi ile alınan kist ameliyatımdan sonra geldi. bütün yumurta rezevlerim boşaldı. şimdi bir tane yumurta bulmak için ne büyük çabalar sarfediyorum...ben sizin yerinizde olsam o bölgeye operasyon yaptırmadan önce bin kere düşünürdüm çünkü geri dönüşü yok bence. toplayabildiğiniz kadar yumurta toplamanızı öneririm şiddetle.
yok benimki çikolata kistiydi yumurtalıklarımdaydı. sol yumurtalığımdaydı hatta ama çok ilginç bir şekilde hala çalışan az da olsa sol yumurtalığım. sağ tarafta kist yoktu sağlıklıydı da ama bu ameliyattan sonra ilk tepki veren ve küçülen sağ taraf oldu. şu an sağdan hiç yumurta çıkmıyor. yani o bölgeye operasyon olduğu anda sistem bozuluyor bence. keşke bana da bunu söyleselerdi yıllar öncekistlerin rahimde değilmiydi canım yumurtalıklarını neden etkiledi
yok benimki çikolata kistiydi yumurtalıklarımdaydı. sol yumurtalığımdaydı hatta ama çok ilginç bir şekilde hala çalışan az da olsa sol yumurtalığım. sağ tarafta kist yoktu sağlıklıydı da ama bu ameliyattan sonra ilk tepki veren ve küçülen sağ taraf oldu. şu an sağdan hiç yumurta çıkmıyor. yani o bölgeye operasyon olduğu anda sistem bozuluyor bence. keşke bana da bunu söyleselerdi yıllar öncekesinlikle son ana kadar yaptırmazdım. 4.5 cm di kistim sadece. şimdi 15 cm yi bile yapmıyorlar.. o yüzden havuz yöntemini sonuna kadar öneriyorum ve operasyonu da olabildiğince erteleyin derim. maddi olarak tabi ki bir yük ama toplayabildiğiniz kadar yumurta toplayın derim ben..
anladım canım çok geçmiş olsun yıllar geçtikçe tedavide çoğaldı tabi öncesinde rahimde sıvı birikmesi gibi şeyleri fark edemiyolardı şimdi şıp diye buluyolar. ama yumurtalığın içinde olan bi kistte etkilermiş bunu dr biliyor olması ve uyarması gerkirmiş yapmamış. zaten bu dr düzgün yapmadığı şeyler içinde biz çekiyoruz. ya
Ameliyat olucam zatenaynısı bendede var ameliyat olmadan tüp bebek yaparsan tutmaz canım
çünkü o sıvı hamileliği engelliyor. ameliyattan sonrada 1 ay rahim dinlendirme yapmalısın
Ameliyat olucam zatenBaska caresi yok da 1 tane yumurta icin tedavi gormek konusunda isteksizim. Insanlarin kac tane yumurtasi oliyor da tup bebekte negatifi goruyorlar. 1 tane yumurtada sansim cok dusuk