Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

çok güzel bir haber. çok sevindim sizin adınıza. Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Umut olabildiysem çok mutlu oldum. İyi dileklerin için sağol
Yumurta sayım çok diye sevinirken kalitesiz çıktığını gördüm. Yani yumurta sayısı az olanlar üzülmesin, önemli olan sayı değil, kalitesi. Yumurta kalitesini beslenmeyle ve dışardan takviyelerle desteklemeye çalışsınlar.

Tavsiyelerin çok değerli hepsini dikkate alacağım, yumurtayı seviyorum neyse ki ama doğal, gezen tavuk halini bulmak için İstanbul'u araştırmam gerekecek. Sen yurtdışındasın sanırım.

Vitamin konusunda hem bilgilerinle hem tavsiyelerinle burada ekolsün önceki sayfalarda isminle beraber çok notlar almıştım ajan takip zamanlarımda

Dr tavsiyeli progeny F kullanıyorum, diğer vitaminleri bıraktım, değerimde folik asit yüksekti ve bu multivitaminde folik asit bulunduğu için ayrıca alma diye önerdi Dr.

Aslında sana danışmak isterim çünkü B12 ve demir değerim düşük sınıra daha yakın. Dr lar sınırın altı olunca takviye ediyor, aslında düşük
olduğunda da normale getirecek kadar doz önermeleri gerekiyor. Yanılıyor muyum?

Örneğin B12 167,,,, demir 62,,,, Vit D 26. 69
Demir bağlama kapasitesi 414,, yüksek ise değerim neden 64? ne anlama geliyor demir bağlama yorumlarsan, diğer kan sonuçalarımı da yorumlarsan sevinirim.

Gebe günlüğün olmadığı için
eski mesajlarından takip ettim, oğluna gebeymişsin Sağlıkla ve mutlulukla rahat bir gebelik yaşayıp, sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim
Aynen burada hamilelik durumlarımızı ve doğumlarımızı da konuşuruz inşallah

çok güzel bir haber. çok sevindim sizin adınıza. Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Teşekkür ederim, sağlıcakla inşallah.
Mucizelere inanırsak hayatımıza davet ederiz, ben inanıyorum

Tedavinde başarılar diliyorum ve hepimizin kucağı dolsun, sağlıklı evlatlarımıza kavuşalım

Merhaba Kizlar, biliyorsunuz yüzlerce vitamin takviyesi öneriliyor Internetde, Sperm ve Yumurta kalitesini yükseltmek icin, Profertil F ve Profertil M var, kadin ve erkek icin, icerigini buldum ve bu vitaminlerin bazisini Takviye olarak kullaniyorum, ama sadece hap ile degil ayni anda hangi yiyeceklerde var diye arastirsim, ve Liste yaptim :) Herkes yararlansin isterim,, Avusturyada yasadigim icin Almanca yaziyor, umarim icinizden faydalananlar olur :)
Bu Listeyi Eşim icin hazirladim, Kadin icin ayriyeten sadece Omega 3 fazladan öneriliyor, onunda takviyesini verdiysi Doktorum

Eklentiler

• 20190711_153010.jpg
    109,8 KB · Görüntüleme: 171
Hayırlı olsun.Allah sağlıklı kulağınıza almayı nasip etsin.Sakincasi yoksa tedavi sürecin öz nasıl oldu neler kullandınız.Nerde tedavi oldu iz paylaşirmisiniz
Teşekkür ederim güzel dileklerin için, sağlıkla, kolaylıkla inşallah

İstanbul Maslak Acıbadem hast. tedavi oldum.
Gonal f 187.5 ve Merional kullandım. Bu dozu baz almamak gerek, her Dr farklı ürün ve farklı doz kullanıyor. Boy ve kiloya göre doz ayarlanıyor.

Tedavi sürecimi bir sonraki sayfadaki mesajda görebilirsiniz.

Tedavinizde başarılar dilerim, sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu

Evet çok güzel bir vitamin keşke Türkiyedeki de satılsa paylaşım için teşekkürler Q10 miktarı yetersiz onun haricinde çok güzel eşim ve ben ilave olarak 1000mg c vitamini ve B12 1000mg kullanıyoruz.

Evet çok güzel bir vitamin keşke Türkiyedeki de satılsa paylaşım için teşekkürler Q10 miktarı yetersiz onun haricinde çok güzel eşim ve ben ilave olarak 1000mg c vitamini ve B12 1000mg kullanıyoruz.
Türkiyede'de Proxeed galiba erkeklerin kullandigi ilacin ismi, burda duymustum,, C Vitamini hic kullanmadim :) o neye iyi geliyor acaba :) B12 siz baya yüksek kullaniyorsunuz, günlük Doz mu bu ? Q10 ben cok pahali buluyorum, yiyeceklerle takviye yapiyoruz :) :) Zaten bizde Tüpbebek Mecburi, ben yinede daha iyi olsun diye arastirdim Liste yaptim

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. İğne kullandığınız dönemlerde şişkinliğiniz oldu mu ve ne zaman oldu. Benim bugün tedavideki 7. günüm ve normalim hala. Çevremde, buradaki yazılarda iğnelerin çok şişirdiğini duyduğum için kahvaltımdan maydanozu ve günlük 1-1,5 dilim ananası eksik etmedim acaba o mu şişkinliği ödemi aldı merak ettim. Bir de ödemi alsın diye bu besinleri kullanırken ananasın özellikle tüp bebek tedavisinde faydalı olduğuna dair yazılar da okudum. Bilgisi olan var mı?

Cnm Türkiyede de o ilaca benzer içerikli ilaçlar promotil,Pro women,proxy women,protime, Gonamax, statera plus, progeny f, neo fertil, emodex içerikleri güzel

Tebrik ederim gözün aydın bebeğini sağlıkla kucağına alman dileğiyle.tedavinde durumun sayiların iyiymiş.maşallah bundan sonrada keyifli bir hamilelik nasip olsun

Tebrik ederim gözün aydın bebeğini sağlıkla kucağına alman dileğiyle.tedavinde durumun sayiların iyiymiş.maşallah bundan sonrada keyifli bir hamilelik nasip olsun
Yumurta sayılarım iyi ama kof çıktı çoğu. Ben o dönemler çok kötü beslenmiştim ne yazık ki, ona bağlıyorum bu durumu. Gönlümce İki sağlıklı embriyo istemiştim ama kısmet olmadı. Genetik taramaya 2 embriyo yollayıp bir tanesini sağlıklı buldular. Elimde tek embriyo kaldı, o da transfer oldu. Tuttu çok şükür.

SSağol güzel dileklerin için, inşallah

Yanlış okumadıysam sen yavrucuğunu kucağına almışsın sağlıkla, mutlulukla büyüt inşallah

Tabi ki umut oldun. Burada herkes, ozellikle imkansizliklar icerisinde ulasilan mutlu sonlari dinleyip umut doluyor.

Yumurta sayisi dedigin gibi cok buyuk bir kriter degil. Bende de 60 kusur yumurtadan kala kala iki adet NGS'den saglikli donen kalmisti. Kalite de kesinlikle artmiyor; ama mutlaka korumak lazim. Bol bol antioksidan kullanip, sagliksiz yasamdan uzak durmak gerek. Kalan birkac saglikli yumurtamiz varsa da bunlarin kalitesini dusurmememiz lazim sigara, alkol ve diger toksik seylerle...

Evet, maalesef Turkiye'de dogal birsey bulmak cok zor olmus. Ben zaten koyde yasiyorum, dogal sut peynir yumurta hep elimizin altinda cok sukur. Saniyorum yillardir boyle beslenmenin de sonuclara faydasi oluyor. Umarim biraz arastirmayla bulursun sen de. Aslinda Istanbul'a yakin koylerden pazarlara gelen mallar oluyor. Bazen gidip yerinde gormen lazim ancak. Artik koyluler de yolunu bulmus, marketten alip boka bulayan bile varmis yumurtalari dogal gorunsun diye, inanilmaz birsey...

Doktorlarin tavsiye ettikleri multivitaminlerin icinde cok az miktarda herseyden var. Tehlikesiz seviyede takviye icin kullanilabilir; fakat benim ozellikle seviyelerine cok dikkat ettigim Omega3, B12, folat ve D vitamini grubuna cok da faydasi yok bu multivitaminlerin. Senin soyledigin markada mesela var olan Omega3'un ben gunde alti katini, B12'nin 100 katini ve D vitaminin 250 katini aliyorum. Zaten mantiken bakildiginda o kadar vitamini o paraya gereken dozda kimse vermez. Ubiquinol zaten yok sizin multivitaminde, bunu almak hamile olsun olmasin cok onemli bir kadin icin 25 yasindan sonra. Normalde insan vucudu 25 yasina kadar koenzimi aktive edebiliyor; bu yastan sonra yapamadigi icin yaslanmaya basliyoruz. O yuzden koenzimin aktive olmus formu olan ubiquinol'un gunluk takviyesi cok onemli. Ben hamilelik dusunmezden once de gunde 100 mcg kullanirdim, her kadina da tavsiye ederim. Tedavi suresince gunde 600 kullandim.

Ben genelde her vitaminin dogal, aktive olmus formunu kullanmayi tercih ediyorum. Folik asit icin de bu gecerli. Folik asit sentetik bir formda ve bazi bunyelerin aktive edememe sorunu olabiliyor (bu bilinmiyor cogu doktor tarafindan). Folat ise bunun dogal formu; yani sebze yediginizde aldiginiz form. O yuzden folat kullanmayi tercih ediyorum.

Demir konusunda yaniliyorsun. Demir baglama kapasitesi ile demir arasinda ters oranti vardir. Yani demirin yuksekse, baglama kapasiten azdir ya da tam tersi. Demirin genelde 50 mg/dL altinda olmasi eksiklik belirtisidir. Bence sende cok az degil. Baglama kapasiten de referans degerler icerisinde. Tabi su anda hamilesin, bunu da unutmamak lazim. 3. aydan sonra vucudun gereksinimi artiyor; belki de bu yuzden biraz sinira yakinsindir. Eger yukseltmek istiyorsan, dedigim gibi bol bol yumurta ye. Sakatattan uzak dur, hamileyken cok fazla A vitamini iyi degil. Ama bol bol yumurta, findik, fistik, ceviz; bunlar hep demir deposu, hem de saglikli karbonhidratlar. Tabi hepsinin dogal ve islenmemis olmasi lazim :)

Lakin B12'in ve D vitaminin cok alt seviyede, yani kesinlikle eksiklik duzeyinde. Ve kullandigin multivitamin asla yetmez bu oranlari yukseltmeye. Dusun, ben gunde senin multivitamininin icindeki B12'nin 100 katini ve D vitaminin 250 katini aliyorum; B12'im 800 kusurdu ve D vitaminim de 80 civarinda. B12 icin ideal duzey 800-1000 arasi ve D icin de 80-100 arasi.

Iyi dileklerin icin de cok tesekkur ederim.
Dilerim sen de saglicakla yavrunu kucagina alirsin.
Buradaki her arkadasimizin bu mutlu sona ulasabilmeleri icin dua ediyorum hergun.

D destiny16 Bu kesinlikle tip egitim sistemi ile alakali birsey bence. Benim de gordugum cogunlukla doktorlar vitamindir mineraldir esansiyel yag asitleridir ya bilmiyorlar ya da duysalar da korun degnegini belledigi gibi 50 sene onceki bilgilerine yapisip kaliyorlar. Bilimde sonsuza kadar gecerli olan salt dogru yok ki... Her donem yeni arastirmalar oluyor, literatur guncelleniyor. Bunlari takip etmek, surekli yeni seyler ogrenmek bu tip mesleklerde bir gereklilik aslinda (hatta finans alaninda da vardir bu, bir konuda lisansin varsa ona sahip olmaya devam etmek icin her sene en az belli bir miktar saat egitim gormek gerekir, yoksa lisansini kaybedersin); ama Turkiye'de maalesef bircok diger alanda oldugu gibi bu alanda da standardlari yakalayamiyor her kisi. O yuzden bizlere cok gorev dusuyor, bilgilenmemiz lazim bizim de... Vucudumuzu tanimamiz, neye nasil tepki verdigimizi bilmemiz lazim. Doktorlarin cogu sevmiyor bizim gibi 'ukala' hastalari; ama ben inatla ariyorum ve buluyorum beni takdir eden doktorlari.

Siskinlik genelde opu'dan sonra ortaya cikiyor; o da cok folikul toplanmissa... Catlatma ignesinden sonra siskinlik basgosteriyor yavas yavas. Bunun cok fazla odemle ilgisi yok, vucudun buyuyen folikullerle birlikte artan hormon seviyesi yuzunden oluyor. Artan seviyelerde OHSS'ye kadar gidebiliyor. Ben ilk cok yumurta toplandiginda olmustum hafif capli OHSS (sonradan anladim bunu tabi) oldugumu. Hatta opu'dan sonra kayaga gitmistik, megerse cok hareket etmemek lazimmis, ben tabi bilemedim o zaman ve yapilabilecek en hareketli seyleri yapmistim; tatil sonunda 6 aylik hamile gibiydim - korkunc bir durum... :)
Neyse, bir sonraki tedavimde doktorum catlatma ignemin dozunu azaltmisti.
Bol bol su icip cok fazla hareket etmemek en iyi tedavi bu durumlarda anladigim kadariyla.
Tabi bunlar bunyeden bunyeye de degisiyormus...

Ananas falan da bos isler, hic inanmayin. Icindeki yararli olan seylerin 15-20 gunde o kadarcik miktarlarda bunyeye fayda saglamasi imkansiz birsey. Duzenli yenilip icildiginde tabi ki saglikli; ama tup bebek icin mucizeler yaratacak birsey degil...

Çok teşekkür ederim Bilge hanım Bilgilerinizle bizi aydınlattığınız için bu ismi uygun gördüm size, tabi sakıncası yoksa.☺ O zaman hafta sonu çatlatma iğnesi, Pazartesi de yumurtalarımın toplanmasıyla ben de şişmeye başlıycam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…