Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Çok teşekkür ederim Bilge hanım😊 Bilgilerinizle bizi aydınlattığınız için bu ismi uygun gördüm size, tabi sakıncası yoksa.☺ O zaman hafta sonu çatlatma iğnesi, Pazartesi de yumurtalarımın toplanmasıyla ben de şişmeye başlıycam.

Rica ederim, ne demek, zevkle... :)
Umarim sizde olmaz boyle birsey, dedigim gibi bunyeden bunyeye degisiyormus bu isler.
Insallah bol bol yumurta toplarlar ve hepsi dolu cikip kaliteli olarak ilerlerler.

Tabi ki umut oldun. Burada herkes, ozellikle imkansizliklar icerisinde ulasilan mutlu sonlari dinleyip umut doluyor.

Yumurta sayisi dedigin gibi cok buyuk bir kriter degil. Bende de 60 kusur yumurtadan kala kala iki adet NGS'den saglikli donen kalmisti. Kalite de kesinlikle artmiyor; ama mutlaka korumak lazim. Bol bol antioksidan kullanip, sagliksiz yasamdan uzak durmak gerek. Kalan birkac saglikli yumurtamiz varsa da bunlarin kalitesini dusurmememiz lazim sigara, alkol ve diger toksik seylerle...

Evet, maalesef Turkiye'de dogal birsey bulmak cok zor olmus. Ben zaten koyde yasiyorum, dogal sut peynir yumurta hep elimizin altinda cok sukur. Saniyorum yillardir boyle beslenmenin de sonuclara faydasi oluyor. Umarim biraz arastirmayla bulursun sen de. Aslinda Istanbul'a yakin koylerden pazarlara gelen mallar oluyor. Bazen gidip yerinde gormen lazim ancak. Artik koyluler de yolunu bulmus, marketten alip boka bulayan bile varmis yumurtalari dogal gorunsun diye, inanilmaz birsey... :skandal:

Doktorlarin tavsiye ettikleri multivitaminlerin icinde cok az miktarda herseyden var. Tehlikesiz seviyede takviye icin kullanilabilir; fakat benim ozellikle seviyelerine cok dikkat ettigim Omega3, B12, folat ve D vitamini grubuna cok da faydasi yok bu multivitaminlerin. Senin soyledigin markada mesela var olan Omega3'un ben gunde alti katini, B12'nin 100 katini ve D vitaminin 250 katini aliyorum. Zaten mantiken bakildiginda o kadar vitamini o paraya gereken dozda kimse vermez. Ubiquinol zaten yok sizin multivitaminde, bunu almak hamile olsun olmasin cok onemli bir kadin icin 25 yasindan sonra. Normalde insan vucudu 25 yasina kadar koenzimi aktive edebiliyor; bu yastan sonra yapamadigi icin yaslanmaya basliyoruz. O yuzden koenzimin aktive olmus formu olan ubiquinol'un gunluk takviyesi cok onemli. Ben hamilelik dusunmezden once de gunde 100 mcg kullanirdim, her kadina da tavsiye ederim. Tedavi suresince gunde 600 kullandim.

Ben genelde her vitaminin dogal, aktive olmus formunu kullanmayi tercih ediyorum. Folik asit icin de bu gecerli. Folik asit sentetik bir formda ve bazi bunyelerin aktive edememe sorunu olabiliyor (bu bilinmiyor cogu doktor tarafindan). Folat ise bunun dogal formu; yani sebze yediginizde aldiginiz form. O yuzden folat kullanmayi tercih ediyorum.

Demir konusunda yaniliyorsun. Demir baglama kapasitesi ile demir arasinda ters oranti vardir. Yani demirin yuksekse, baglama kapasiten azdir ya da tam tersi. Demirin genelde 50 mg/dL altinda olmasi eksiklik belirtisidir. Bence sende cok az degil. Baglama kapasiten de referans degerler icerisinde. Tabi su anda hamilesin, bunu da unutmamak lazim. 3. aydan sonra vucudun gereksinimi artiyor; belki de bu yuzden biraz sinira yakinsindir. Eger yukseltmek istiyorsan, dedigim gibi bol bol yumurta ye. Sakatattan uzak dur, hamileyken cok fazla A vitamini iyi degil. Ama bol bol yumurta, findik, fistik, ceviz; bunlar hep demir deposu, hem de saglikli karbonhidratlar. Tabi hepsinin dogal ve islenmemis olmasi lazim :)

Lakin B12'in ve D vitaminin cok alt seviyede, yani kesinlikle eksiklik duzeyinde. Ve kullandigin multivitamin asla yetmez bu oranlari yukseltmeye. Dusun, ben gunde senin multivitamininin icindeki B12'nin 100 katini ve D vitaminin 250 katini aliyorum; B12'im 800 kusurdu ve D vitaminim de 80 civarinda. B12 icin ideal duzey 800-1000 arasi ve D icin de 80-100 arasi.

Iyi dileklerin icin de cok tesekkur ederim.
Dilerim sen de saglicakla yavrunu kucagina alirsin.
Buradaki her arkadasimizin bu mutlu sona ulasabilmeleri icin dua ediyorum hergun.
Haklısın, yumurta konusunda ve sattıkları diğer ürünler açısından köyden getirdiğini iddia eden insanlara güvenim yok. Bir şekilde araştırıp bulacağım artık.

MMultivitaminim yetersiz değil mi 🙈
Omepa-q10 ubiquinol 1 kapsul
Ocean D3 K2
VITABIOTICS Ultra Vit D3 1000ıu 1 tablet
Solgar gentle Iron 17 mg 1 adet
* Elimde olan vitaminler bunlar. Ek olarak alayım diyorum.
Dozajları arttırmak da gerek değil mi? Ne dersin?

Yumurta sayılarım iyi ama kof çıktı çoğu. Ben o dönemler çok kötü beslenmiştim ne yazık ki, ona bağlıyorum bu durumu. Gönlümce İki sağlıklı embriyo istemiştim ama kısmet olmadı. Genetik taramaya 2 embriyo yollayıp bir tanesini sağlıklı buldular. Elimde tek embriyo kaldı, o da transfer oldu. Tuttu çok şükür.

SSağol güzel dileklerin için, inşallah 🙏🙏

Yanlış okumadıysam sen yavrucuğunu kucağına almışsın :nazar: sağlıkla, mutlulukla büyüt inşallah 🙏
Benim de bekleyen bir embriyom var ayrıca 2016 eylülde evlendim .benzer yönlerimiz var. Evet yavrum kucağımda amin çook teşekkür ederim 🙏.darısı sizlere inş. kolaylığiýla zorluğuyla sizde bu duyguları yasayacaksınız annelik yüce duygusu yazmıştı bir arkadaşımız.o sevgiyi görebiliyorum yazdıklarınızdan.bebişleriniz çok şanslı böyle anne babaları olacağı için 🙋

Türkiyede'de Proxeed galiba erkeklerin kullandigi ilacin ismi, burda duymustum,, C Vitamini hic kullanmadim :) o neye iyi geliyor acaba :) B12 siz baya yüksek kullaniyorsunuz, günlük Doz mu bu ? Q10 ben cok pahali buluyorum, yiyeceklerle takviye yapiyoruz :) :) Zaten bizde Tüpbebek Mecburi, ben yinede daha iyi olsun diye arastirdim Liste yaptim
Günaydın, evet Türkiyedeki infertilite ye yönelik multivitaminlerin var ama ya mg olarak çok düşükler veya gerekli olanların hepsi bir arada değil sizin kullandığınız hem tüm doğru vitaminler bir arada hemde (Q10) hariç içindeki mg miktarlarıda uygun,varsa da henuz ben denk gelmedim.B12 ve C vitamini sperm ve yumurtanin DNA yapısını koruyup hasar oluşmasına engel olmak için kullanıyoruz araştırmalara göre c vitamini 2 ay gibi bir sürede doğurganlıkta artış sağlıyormus canım

Günaydın, evet Türkiyedeki infertilite ye yönelik multivitaminlerin var ama ya mg olarak çok düşükler veya gerekli olanların hepsi bir arada değil sizin kullandığınız hem tüm doğru vitaminler bir arada hemde (Q10) hariç içindeki mg miktarlarıda uygun,varsa da henuz ben denk gelmedim.B12 ve C vitamini sperm ve yumurtanin DNA yapısını koruyup hasar oluşmasına engel olmak için kullanıyoruz araştırmalara göre c vitamini 2 ay gibi bir sürede doğurganlıkta artış sağlıyormus canım
bilgilendirdiin icin tesekürler, C Vitaminide alalim ozaman,, sifa olsun insallah :)

merhabalar günaydın herkese
Yazılarınızı okuduktan sonra vitamin araştırmaya başladım daha önce hiç kullanmadığım için internetten markaları biraz araştırdım omega 3 ve c vitamini için aşağıdaki markalar nasıl kullanan var mı bu markaları ?
Omega 3New Life Efa S-1200

Solgar Ester-C Plus 1000 mg

Yazılarınızı okuduktan sonra vitamin araştırmaya başladım daha önce hiç kullanmadığım için internetten markaları biraz araştırdım omega 3 ve c vitamini için aşağıdaki markalar nasıl kullanan var mı bu markaları ?

Solgarin c vitamini iyi bence
Newlife omega3 için ise omepaQ10 olanı tavsiye ederim içinde omega miktarı çok yakın oluve olarak ubiquinol da var

Yuksek doz omega 3 new life urunleri iyi,ben de S sucklingpigs onerisiyle aldim new life.
Ocean daha ucuz ama icerik olarak arastirmadim,Goz ucuyla ubiquional icin es deger gibi geldi ama emin olamadim..arastirmak lazim

Bugün doktora gittim. Regl birinci gün. Bir tane küçük bir yumurtam var sadece. Deneyelim dedi doktor hiç moralimi bozmadı sağolsun. Yarından itibaren 4 gün iğne vurulucam. Çarşamba kontrol dedi. O benim moralimi bozmadı ama ben kendim o konularda tek başıma da gayet başarılıyım. Eczaneden ilaçları alırken bile hala ağlıyordum. Bakalım neler olacak?

Bugün doktora gittim. Regl birinci gün. Bir tane küçük bir yumurtam var sadece. Deneyelim dedi doktor hiç moralimi bozmadı sağolsun. Yarından itibaren 4 gün iğne vurulucam. Çarşamba kontrol dedi. O benim moralimi bozmadı ama ben kendim o konularda tek başıma da gayet başarılıyım. Eczaneden ilaçları alırken bile hala ağlıyordum. Bakalım neler olacak?
Merhaba seni çok iyi anlıyorum. Bizim gibiler için bu çok zor bir süreç . Ben de şişli memorialdayım yarın opu yapılacak bana benim şişli de 2. Denemem tabi daha önce de bursada 2 denemem oldu benim. Hiç biri olmadı bu arada 3 spontan gebeliğim ve 3 kürtajım var. 4 senedir bu işin içindeyim. Morali yüksek tutmak önemli ama çok kolay bir iş değil çok haklısın. Çünkü bende aynı senin gibi ağlamaklı oldum hep. Umarım herşey çok güzel olur. Allahtan ümit kesilmez . Umarım her şey istediğin gibi olur. Bu duyguyu tatmak isteyen herkes için dua edeceğim..

Merhaba seni çok iyi anlıyorum. Bizim gibiler için bu çok zor bir süreç . Ben de şişli memorialdayım yarın opu yapılacak bana benim şişli de 2. Denemem tabi daha önce de bursada 2 denemem oldu benim. Hiç biri olmadı bu arada 3 spontan gebeliğim ve 3 kürtajım var. 4 senedir bu işin içindeyim. Morali yüksek tutmak önemli ama çok kolay bir iş değil çok haklısın. Çünkü bende aynı senin gibi ağlamaklı oldum hep. Umarım herşey çok güzel olur. Allahtan ümit kesilmez . Umarım her şey istediğin gibi olur. Bu duyguyu tatmak isteyen herkes için dua edeceğim..
Valla benim pek ümidim kalmadı açıkcası. Bir anda yumurtalarım teke düştü. Hayat vuruyor da vuruyor sağolsun. Ben de iki defa doğal yoldan hamile kaldım ama ikisi de düşük.

şu an aldığım vitaminler ve destekler:

Solgar VM-2000 günde iki tane
Impryl
DHEA 25 mg günde 3 kere
Omega 3 1000mg
Q10 600mg
D vitamini damla 20-30 damla arası

Kendimi ilaç deposu gibi hissetmeye başladım.

Bir de son tedavimde negatifi aldıktan 10 gün sonra tiroid kontrolum vardı. TSH yine 5'e fırlamış. Doktor dozaj arttırdı. Şu an ciddi üşüme ve yorgunluğum var. Sizce tutmama nedenlerinden biri de bu olabilir mi? Tedaviye başlarken TSH 1.50 civarıydı, ilaçlar mı fırlattı böyle? İlaçlar etkiliyorsa bir sonraki tedavi nasıl olacak bilmiyorum. Tiroid sorunu olan arkadaşlar tüp bebek tedavisnde böyle bir sorun yaşamış mıydı?

şu an aldığım vitaminler ve destekler:

Solgar VM-2000 günde iki tane
Impryl
DHEA 25 mg günde 3 kere
Omega 3 1000mg
Q10 600mg
D vitamini damla 20-30 damla arası

Kendimi ilaç deposu gibi hissetmeye başladım.

Bir de son tedavimde negatifi aldıktan 10 gün sonra tiroid kontrolum vardı. TSH yine 5'e fırlamış. Doktor dozaj arttırdı. Şu an ciddi üşüme ve yorgunluğum var. Sizce tutmama nedenlerinden biri de bu olabilir mi? Tedaviye başlarken TSH 1.50 civarıydı, ilaçlar mı fırlattı böyle? İlaçlar etkiliyorsa bir sonraki tedavi nasıl olacak bilmiyorum. Tiroid sorunu olan arkadaşlar tüp bebek tedavisnde böyle bir sorun yaşamış mıydı?

Ben 15 senelik Basedow Graves ve takibinde hipotiroidi hastasiyim.
Daha onceki yazismalarda detayli olarak anlatmistim tiroidin diger hormonlarla etkilesimini. Biraz karistirirsaniz bulursunuz.
Kisaca infertilitede kullanilan hormonlar tiroid hormonu biyoyararlanimini etkiler. Pratikte de TSH’niz en az uc dort katina firlar. Doktorlar cok onemsemiyor; o yuzden bilinclenip 15-20 gun araliklarla iyi bir endokrinolog takibinde olmalisiniz.

Kadin bunyesi hamile kalirken kisaca butun vucudu tariyor. Eger acsan, obezsen, hormon dengesizligin varsa, vucuduna cok toksik madde gidiyorsa (sigara, alkol, deodorant, GDO, transyaglar vs vs), vitaminler mineraller yetersizse, hareketsizsen ve dolayisiyla kan dolasimin iyi degilse vs vs bunun gibi herseyi tariyor; eger optimal durumda degilsen yani sagliksizsan hamile kalmaman icin herseyi yapiyor kisacasi. Bu doganin bir dogal seleksiyon mekanizmasi. Ayni sekilde embryo sagliksiz ise onu da yasatmiyor ve atiyor.
O sebeple tedaviye baslamadan ve tedavi suresince belli basli metabolik faaliyetlerinizi, serum degerlerinizi, vitamin ve mineral seviyelerinizi bilmeniz cok dogru olur.

Valla benim pek ümidim kalmadı açıkcası. Bir anda yumurtalarım teke düştü. Hayat vuruyor da vuruyor sağolsun. Ben de iki defa doğal yoldan hamile kaldım ama ikisi de düşük.
Benim de tek görülen aylar oldu,yumurtalıklar her ay aynı değil,hangi hastane de tedavi görüyorsunuz ?

2
Lütfen moralini yüksek tut inşallah herşey yolunda gider çok sıkılırsan buradan yaz sana destek olurum canım

Benim de bekleyen bir embriyom var ayrıca 2016 eylülde evlendim .benzer yönlerimiz var. Evet yavrum kucağımda amin çook teşekkür ederim 🙏.darısı sizlere inş. kolaylığiýla zorluğuyla sizde bu duyguları yasayacaksınız annelik yüce duygusu yazmıştı bir arkadaşımız.o sevgiyi görebiliyorum yazdıklarınızdan.bebişleriniz çok şanslı böyle anne babaları olacağı için 🙋
Geç evlendik evet, belki vakti zamanında olmadı ama umarım tüm güzellikler vakti zamanında hayatımıza dahil olur 🙏🙏

MMaşallah diyorum yavruna, sağlıkla, huzurla büyüsün :nazar:

BBekleyen embriyon da varmış şükür :nazar:
Benim başka embriyom yok, tek embriyo ile hallettim bu meseleyi, sağlık olsun 😉

AAmin canım hepimiz yaşayalım yüce annelik duygusunu 🙏🙏 Bebeklerimiz hem şanslı, hem nazlı, hem de özel çocuklar, milyarlık çocuklar onlar 😂😂

Selam, zor zamanlar yaşıyoruz, dönem dönem modumuz düşebilir ama güçlü olmamız gerekiyor. Hormonların yumurtalar üzerindeki etkisi var. Ne kadar umutlu, inançlı ve kararlı olursak başarıya o kadar yaklaşırız.
Üzüntüden döktüğün son gözyaşların olur umarım ve dilerim ki birgün mutluluktan ağlarsın ve burda bizimle paylaşırsın 🤗
Tedavinde başarılar diliyorum, yavrunu
sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🙏🙏

Selam, zor zamanlar yaşıyoruz, dönem dönem modumuz düşebilir ama güçlü olmamız gerekiyor. Hormonların yumurtalar üzerindeki etkisi var. Ne kadar umutlu, inançlı ve kararlı olursak başarıya o kadar yaklaşırız.
Üzüntüden döktüğün son gözyaşların olur umarım ve dilerim ki birgün mutluluktan ağlarsın ve burda bizimle paylaşırsın 🤗
Tedavinde başarılar diliyorum, yavrunu
sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🙏🙏
G Glzzzzz aynı dileklerim senin için de geçerli arkadaşım. İnancın ve umudun yüksek olsun. Tedavinde başarılar dilerim 🙏🙏

X