- 13 Ağustos 2018
- 162
- 336
- 45
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #67.741
Çok teşekkür ederim. Umarım yumurtalarım kalitelidir ve ben de sizin gibi güzel haberi paylaşırım burada. Dilerim çok sağlıklı, keyifli bir hamilelik süreci geçirirsiniz ve sağlıklı bir şekilde evladınızı kucağınıza alırsınız. İnanın akşam yatarken başımı yastığa koyup anne olmak isteyen herkes için dua ediyorum. Umarım hepimiz o yüce annelik duygusunu yaşayabiliriz. Gözünüz aydın olsun.10 güzel bir sayıyalnız önemli olan yumurtaların kaliteli olması. Güzel sonuçlar almanı dilerim arkadaşım
Tamam peki miktar olarak ne kadar kullandınız acaba,ben de saf formda var günlük bir mercimek kadar çok mu az olur.
Biraz yüksek geldi dozunuz,siz nerde tedavi oluyorsunuz?
Arkadaşlar ben bugün 5. gün kontrolüne gittim. 10 folikül varmış. Cumartesi son bir kontrol yapılacak ve Pazartesi de yumurtalar toplanacak.
3 kere tüp bebek tedavisi oldum 3 ünde de doktorum farklıydı ve hiç boy ve kilom sorulmadan kan değerlerime ve ultrason görüntüsüne göre ayarlandı. 175 ile de başlatan oldu 225 ile de 300 ile de 3 ü de farklı merkez. Siz nerde tedavi oldunuz?Dozaj oyle standart uygulanan birsey degildir. Boy ve kiloya, yani vucut kitle indeksine gore ayarlanir. Yani 170 boyunda 80 kg bir kadin ile 160 boyunda 50 kg bir kadina uygulanacak dozaj ayni degildir. O sebeple boyle karsilastirmalar cok dogru degil.
Selam, öncelikle çok teşekkür ederim, darısı sizin ve burada olan herkesin başına nasip olsun.
Haziran 1975'liyim. Geç evlendim Mayıs 2016. İstanbul' dayım. Sebepsiz olduğu söylendi ve 2 denemem oldu.
ilkinde 2 embriyo transferi negatif sonuçlandı. Asla memnun kalmadım Dr dan ve hastaneden. Dr un yumurtaların iyi ama yaşından dolayı tüp yapmalısın tavsiyesine acemice atladım, hiç araştırma yapmadan. Negatifi de alınca yıkıldım, Tüp bebekte uzmanına gideceksin arkadaş diye kendimi yedim günlerce. Üyeliğim olmasına rağmen kk. de araştırma yapmamıştım o dönemler. Eğer buralarda olup araştırma yapsaydım daha mantıklı karar verirdim seçim yaparken. Şimdi bakıyorum buradaki arkadaşlar çok bilinçli araştırıyorlar ve tavsiyelerde bulunuyorlar. Birbirlerini anlıyorlar ve destek oluyorlar ❤ mutlu oluyorum.
İkinci deneme de 20 küsür yumurtaya rağmen 2 embriyom 5.güne sağlıkla geldi. Genetik taramadan sağlıklı tek bir embriyom geldi. rahim filmi çekilince rahimde yapışıklık olduğunu öğrenmiştik. 2 kez yapışıklık için histeroskopi ameliyatı oldum ve defalarca jelli spiral takıldı.
2. Tedavim 15 ay sürdü ve nihayetinde
29 Haziran'da transfer edildi.
Ve sonuç pozitif çok şükür
Size de tedavinizin başarılı olmasını ve evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim
MerhabaBen de egricayir kullanıyorum yani güvenilir,aslında daha önce ampul şeklinde olanı kullandım o çok etki etmedi bu defa okunmuştur aydır saf arı sütü alıyorum o daha etkili direk dil altindan alıyorum daha çabuk kana karıştığı söylendi
3 kere tüp bebek tedavisi oldum 3 ünde de doktorum farklıydı ve hiç boy ve kilom sorulmadan kan değerlerime ve ultrason görüntüsüne göre ayarlandı. 175 ile de başlatan oldu 225 ile de 300 ile de 3 ü de farklı merkez. Siz nerde tedavi oldunuz?
Benim 3 tedavimde farklı yerde oldu hiçbirinde doktorum kilom kaç boyun kaç ona göre ilaç yazacağım demedi cnm.Hiç sorulmadı. Hep dedikleri kan sonucun çıksın ilaçları ona göre bildireceğiz oldu.Inanamiyorum boyle doktorlar olduguna piyasada. Yani en basit ilaci bile yazarken boy kilo sorur dogru durust bir doktor.
Ben Fulya Bahceci’de oldum canim. Her seferinde kiloma da boyuma da bakildi. Hatta son opuma baslamadan once hayli kilo aldigim icin doktorum dozajimi artirmisti.
Çok detaylı yazmissiniz çok teşekkür ederim,inşallah bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alirsiniz,ben de olumlu etkisu olduğuna inanıyorum ama işte tedavi sürecinde yumurtaların erken çatlama riski olabilir diye doktorum onermedi ben de emin olamadım,bal tarçın da yiyorum o da çok faydaliymis bakalım şifa Allah'tanMerhaba
Benim ilk opuda 4 yumurtam toplandı ve 1 tane taze iyi kalite 5. Gün embriyosu transfer edildi dondurulmuşum kalmadı. Sonuç negatif olunca bir ay dinlendirelim dedi doktor. O zaman arkadaşımın ısrarı ile biraz da istemeye istemeye arı sütü bal polene başladım. sonra ki tedavinin yumurta toplamasına kadar yani toplamda 1,5 ay kullandım. İkinci opuda 6 yumurta elde edildi 2 tanesi 2. Gün donduruldu 2 tanesi 5. Güne gitti.. bir tane taze transfer yapıldı, doktor iyi kalite olduğu için ikisi de tutunabilir diye 2. Embriyoyu donduralım size ikinci bir şans olur dedi.. sonucum yine negatif oldu. Bir ay dinlenip, ilk dondurulmuş transfere başladım Haziran ayında. Bir önceki transferde ikinci şans olur denilen embriyo transfer edildi, bu arada 2. Gün dondurulanlar da çözdürüldü 5. Güne gitti ve transfer günü onlar tekrar donduruldu. Bu kez sonucum pozitif oldu. Biraz geç tutundu, değerler düşük başladı ama düzenli artış nedeniyle sağlıklı bir hamilelik olarak kabul edildi. Şimdi ilk doktor randevusunu bekliyorum
Çok uzun yazdım ama özetle ; bu karışımın bende toplanan ve döllenen yumurta sayısı üzerinde etkisi olduğunu düşünüyorum. İçmeden önce 4 toplandı 1 beşinci gün embriyosu elde edildi, karışımdan sonra 6 toplandı 4 tane 5. Gün embriyosu elde edildi.
Doktor önermedi ise kullanmaman daha iyi olacaktır. Çünkü aklında bir soru işareti kalabilir. Benimki bilmiyordu dolayısıyla öneride bulunamadı :) çünkü d vitamini ve folik asit içerikli bir multivitamin haricinde önerisi olmuyordu, ben de sormadım. Tabii tedaviyi nasıl etkiler diye başta çekindim ama ilk kontrolde hem kan testlerini hem de ultrasonda görüntüyü iyi bulunca opu ya kadar devam ettim.Çok detaylı yazmissiniz çok teşekkür ederim,inşallah bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alirsiniz,ben de olumlu etkisu olduğuna inanıyorum ama işte tedavi sürecinde yumurtaların erken çatlama riski olabilir diye doktorum onermedi ben de emin olamadım,bal tarçın da yiyorum o da çok faydaliymis bakalım şifa Allah'tan
Benim 3 tedavimde farklı yerde oldu hiçbirinde doktorum kilom kaç boyun kaç ona göre ilaç yazacağım demedi cnm.Hiç sorulmadı. Hep dedikleri kan sonucun çıksın ilaçları ona göre bildireceğiz oldu.
Ben 31 yaşındayım bu zamana kadar hiçbir doktor boyumu kilomu ölçmedi ,gerçi tüp bebek dışında çok doktora gittiğim söylenemez yani 6 ayda bir aile hekimine gider kan tahlilleri yaptırırım okadar. Çok şükür hiçbir rahatsızlığım yok hastalanıp doktora da gittiğim sayılı yani. Sizin belki sürekli kullandığınız ilaç falan varsa oyüzden ölçüm yapıyordur.Cok ilginc gercekten. Belki daha onceki tedavi dozlarini biliyorlarsa ona gore ayarlamislardir diyecegim; ama onda bile boy kilo bakilir.
Benim endokrinologum da her gittigimde ilk is boyumu kilomu olcer, tahlil sonuclarima bakar ve dozajimi ona gore ayarlar gerekiyorsa.
Aslina bakarsan bugune kadar gittigim her doktor once bir boyumu kilomu olctu. Yani butun alanlarda cok standart bir uygulamadir bu; cunku vucut kitle indeksi hem bir gostergedir hem de ilac gerektiginde dozaj icin gereklidir...
Ben 31 yaşındayım bu zamana kadar hiçbir doktor boyumu kilomu ölçmedi ,gerçi tüp bebek dışında çok doktora gittiğim söylenemez yani 6 ayda bir aile hekimine gider kan tahlilleri yaptırırım okadar. Çok şükür hiçbir rahatsızlığım yok hastalanıp doktora da gittiğim sayılı yani. Sizin belki sürekli kullandığınız ilaç falan varsa oyüzden ölçüm yapıyordur.
Dediğim gibi hiç denk gelmedi böyle doktorlar eşime banaYok bu bana ozel bir uygulama degil kesinlikle. Iyi bir doktorun her zaman yapmasi gereken birseydir.
Hayırlı olsun.Allah sağlıklı kulağınıza almayı nasip etsin.Sakincasi yoksa tedavi sürecin öz nasıl oldu neler kullandınız.Nerde tedavi oldu iz paylaşirmisinizSelam, öncelikle çok teşekkür ederim, darısı sizin ve burada olan herkesin başına nasip olsun.
Haziran 1975'liyim. Geç evlendim Mayıs 2016. İstanbul' dayım. Sebepsiz olduğu söylendi ve 2 denemem oldu.
ilkinde 2 embriyo transferi negatif sonuçlandı. Asla memnun kalmadım Dr dan ve hastaneden. Dr un yumurtaların iyi ama yaşından dolayı tüp yapmalısın tavsiyesine acemice atladım, hiç araştırma yapmadan. Negatifi de alınca yıkıldım, Tüp bebekte uzmanına gideceksin arkadaş diye kendimi yedim günlerce. Üyeliğim olmasına rağmen kk. de araştırma yapmamıştım o dönemler. Eğer buralarda olup araştırma yapsaydım daha mantıklı karar verirdim seçim yaparken. Şimdi bakıyorum buradaki arkadaşlar çok bilinçli araştırıyorlar ve tavsiyelerde bulunuyorlar. Birbirlerini anlıyorlar ve destek oluyorlar ❤ mutlu oluyorum.
İkinci deneme de 20 küsür yumurtaya rağmen 2 embriyom 5.güne sağlıkla geldi. Genetik taramadan sağlıklı tek bir embriyom geldi. rahim filmi çekilince rahimde yapışıklık olduğunu öğrenmiştik. 2 kez yapışıklık için histeroskopi ameliyatı oldum ve defalarca jelli spiral takıldı.
2. Tedavim 15 ay sürdü ve nihayetinde
29 Haziran'da transfer edildi.
Ve sonuç pozitif çok şükür
Size de tedavinizin başarılı olmasını ve evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim
Tebrik ederimbenim de 1 ngs den geçmiş embriyom var umut oldu bana da. Hangi merkezdesiniz acaba ya da doktorunuz kim sakıncası yoksa?
Ben açıkçası çok iyi beslenemedim yumurta toplama zamanlarında, yumurta toplandı ben ekmeği bile hayatımdan çıkardım, sağlıklı beslendim.Çok teşekkür ederim. Umarım yumurtalarım kalitelidir ve ben de sizin gibi güzel haberi paylaşırım burada. Dilerim çok sağlıklı, keyifli bir hamilelik süreci geçirirsiniz ve sağlıklı bir şekilde evladınızı kucağınıza alırsınız. İnanın akşam yatarken başımı yastığa koyup anne olmak isteyen herkes için dua ediyorum. Umarım hepimiz o yüce annelik duygusunu yaşayabiliriz. Gözünüz aydın olsun.
[/QUOTE]Tek olsun bizim olsun, canımız sağ olsun. Havuz olayını hiç dile bile getirmedim. Spontane bir hamilelik yaşadım, düşük oldu. Hep kendiliğinden olacak inancım vardı içimde. Kısmet değilmiş. İnanç ve umut çok önemli. Ne kadar olumlu düşünüp stresi yok edersek inandığımız güzellikleri hayatımıza çekeriz. Meditasyon yapıp kendimi dış dünyanın stresinden ve kirli sesinden (kıskanç, baskı yaratan, mod düşüren sözde dostları kasdediyorum) arındırmak bana çok iyi geldi.
" Sakin " "yavaş" bu iki kelimeyi o kadar çok kullandım ki sıkıntıları bir bulut gibi yok etti. Kendimizin bilgesi olmayı başarırsak üstesinden daha kolay geliriz. Ama ne yalan söyleyeyim bazen havuz olayını düşünseydim diye aklımdan geçiriyorum. İyi düşünmek doğru kararlar vermek gerek.
OO bir tane embriyon çok kıymetli, ona iyi bak. Ben benimkiyle her gün konuşuyordum, üşüyorsun oralarda annem, kavuşucaz az kaldı diye. Hele hastanenin önünden her geçişimde seni alacağım yavrum diye sohbetler ederdim onla inanırsak yeşertiriz, inanmazsak kuruturuz. Umudun katlansın, bebeğin sağlıkla kucağına alasın inşallah
Dr Bülent Tıraş. Bana göre hoca sakin ve garantici.
Ben kullanmıştım faydasını da gördum tavsiye ederimKızlar tedavide bal tarçın,çörekotu kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz ? Kalite için çok iyi olduğu söyleniyor bende ilk defa deneyeyim diyorum