Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

insanlar ne gereksiz ne faydasız yahu. benim bebeğim de kız olacak nasipse. tüp bebek sürecimi paylaşmadım ama farkındalardı aileler, ki hepimiz biliriz ne mücadeleler ne zorluklar , buna rağmen teselli edenler oldu beni"kız olacak ama napalım olsun "diye. o yaptığım Gonalf iğneleriyle kovalamak istedim. sonra dedim iyi ki tedavilerimizi kimseyle paylaşmadık, insanların çoğu yakınların bile olsa ne sevinci ne acıyı üzüntüyü paylaşabiliyor; bu bir medeniyet işi

canım, tedavin nerde nasıl ne şekilde hiç bilmiyorum ama lütfen hiç zaman kaybetmeden en iyi ve PGD yapan merkezlerde harca zamanı, paranı. yani olmadığında da pişman olmazsın, en iyisini yaptım dersin. bursa ben dahil benzer yaşta arkadaşlarımız hep aynı tecrübeleri yaşadı. ve son olarak Kısmetimizde ne varsa o oluyor, Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin dedim diyorum hep, illa da olsun olacak değil. (ama eklemeden de geçemiyorum yahu, yumurta varsa en azından 3-4 PGD li tedavi ile deneyerek, heppp umut var. ) sevgiyle.

Son düzenleme:
Bak bunu ilk defa duydum. Peki boyle transfer yapmalarinin bir sebebi var mi acaba? Bir de boyle olunca tek transfer mi oduyorsun cift mi?
Cok mu sordum
Yok canım çok sormadın evet bir sebebi var 3.gun yerleştirilmesi sebebi birine anne karnında gelişme şansı tanımak diğerinde de 5.gune gelen gelisimi güzel olabilir anlamında bu şekilde yapılıyor, hayır ek ücret alınmıyor

Bugün ile beraber toplam, bir tanesi diğerinden daha düşük kalitede olmak üzere 2 tane embriyom var.
Çarşamba günü bir toplantı yapıp durumuma karar verilecekmiş. 2sini birlikte transfer ettirip şansımı aza indirmek istemiyorum beklemek yorucu, beklemek yıpratıcı.

Cok begeniyorum bu tavsiyelerini.koc unv. ozel üniversite olduğu için insan pahalı saniyor.ama tetkiklerini rahatca ve ozel bir yerde uygun ucretle yaptırmışsın.
Perinatolog bedava valla ayrıntili teste 650 yerine 200 lü rakamlar vermek ne iyi.destina da bilgi aldi iyi oldu

Valla cok mantikli geldi bana. Haydi insallah canim, guzel haberlerini bekliyoruz

Ne demek canim, ben seve seve ne biliyorsam paylasiyorum. Hepimizin burada cebi yaniyor, bari boyle biraz rahatlayabiliriz.

Gercekten kan testleri inanilmaz pahali olabiliyor. Ben mesela dedigim gibi tiroid hastasiyim, gebelikte de endokrinologum uc hafatda bir kan testi istiyor. Bir kere musait degildim annemin evinin yaninda Acibadem, orada yaptirayim dedim TSH ve T4 olcumumu. Amanin 450 TL aldilar benden; ayni teste Koc’ta 20 TL falan odedim dusun yani.

Allah herkesin yardimcisi olsun, parasi olmayana sabir ve care versin. Cok zor is bu isler, bir de maddiyat olunca insanciklar cok zorlanir.

Ben henüz Ankarada 3. tedavime başlamadım, 22 nisanda kürtaj oldum bir ay sonra gel dedi doktor onu bekliyorum. Benim geçen ekim ayında 5 yumurta toplandı ve 3 tane 3. gün embriyosu oluştu. birisi hemen o ay transfer edildi diğerleri donduruldu. ilk transfer edilen hiç tutmadı ikinci transferide mart ayında yaptılar, tuttu ama kalbi durdu kürtaj oldum. doktorlarım çok zor açıklama yapan, sormazsan söylemeyen çok az konuşan doktorlar ve insanın aklında hep bişeyler kalıyor, neden olmuş olabilir diye sorduğumda sizin yaşınızda zaten olasılık çok düşük dedi, ki yaşım 41 içindeyim şu an. önümüzdeki ay ankara bahçeci veya başkent üniv. ile önce ön görüşme yapıp ona göre karar vereceğim. dediğiniz gibi yürümek değil koşmamız lazım allah yardımcımız olsun hepimize

M Mutasyon , adetim saat gibidir benim canim, 27-28 gunde bir olurum. Tabi OPU, kurtaj vs gibi seylerden sonra bir iki ay kadar duzeni bozulabiliyordu; ama hep duzene girdi yine ayni 27-28 gune dondu.

Tiroid bende 15 senedir var. Benim Basedow Graves adinda bir otoimmun hastaligim oldu; vucudun tiroid bezlerine, onlari yabanci bir madde gibi algiladigi icin, saldiriyor ve tiroid organini tahrip ediyor. Bunun sonucu olarak da tiroid bezlerin gereginden fazla tiroid hormonu uretiyor (hipertiroidi). Buna zehirli guatr da diyorlar yanilmiyorsam. Neyse, ben birkac sene ilac tedavisi oldum. Hatta ilk burada oldum Hollanda’da. Buradaki kusbeyinliler 1,5 sene ilac tedavisi yaptilar beceremediler, sonra bana ameliyatla tiroid bezleriniz alinacak dediler. Iyi ki de guvenip yaptirmamisim ameliyat. Sonra ben Capa’da simdiki endokrinologumu buldum. Allah razi olsun, beni iyi etti bir iki seenye. Neyse, ben bebek dusunmeye basladigimiz zaman once bir genel biyokimya vitamin endokrinoloji taramasi yaptirmistim. Orada TSH gebelik icin yuksek cikmisti (hipotiroidi) ve duzenli takibe basladik. O zamandan beri de uc dort haftalik takiplerle cok iyi gidiyoruz.

Tiroid konusunda alayli doktor oldum diyebilirim, kafana birsey takilirsa sor, seve seve cevaplarim. Cunku tiroid cok onemli bir konu, vucudun orkestra sefidir ve borcok seyden etkilenir ozellikle tup bebek tedavisi sirasinda. Ve tup bebek doktorlari da cok onleyici bilgi vermiyorlar. Ki benim doktorum cok iyi oldugu halde ben hep endokrinologumla takip ettim ve hala da ediyorum.

Son düzenleme:
Tirot ile gebelik nasıl gidiyor?

Kesinlikle çok doğru söylediklerin

Kızlar daha kimseye söylemedim. Ama herkes soruyor karnımda çıkmaya başladı bir şey yok diyoruz . Tedavi nasıl gidiyor falan soruyorlar erteledik diyoruz. Yalancıya döndük resmen . Ama çok korkuyorum söylemeye .Şu nifty olayı da geçsin söylemeye başlarız ufak ufak. İnşallah sonuç iyi çıkar. Yaw herkeste ne meraklı: yok nereye gidiyorsunuz yok ne yaptınız , neye karar verdiniz. Annem diyor ki eskiden biz hamile oluğumuzu söylemezdik öyle şeylerin konuşulması zaten ayıp sayılırdı, karnımız ortaya çıkınca zaten herkes görmüş oluyordu.

İnşallah güzelim genetik test yapılmadı ve bu 3.transfer o nedenle içim rahat değil Allaha emanet gidiyoruz yani ben para harcamaya razıydım doktoru ikna edemedik dua edeceğiz artık
Çok sevindim transfere bu kadar yaklasmaniz heyecan verici.Sürekli yenilenen en coşkulu hissimiz bu bence.Taptaze yeni bir umut daha.sizi okurken birden içime bu sefer olacak hissi doğdu.Bir yengeç olarak 6. hissime cok guvenirimtüm kalbimle positive i görmenizi dilerimsevgiler

Allahım ne tatlı bir endişeben de istiyorum bundanhiç korkmayın hersey yolunda gidecek ve gururla hamileyim diyeceksiniz. Bebeğinizi sağlıcakla kucaklamanizi dilerim.Darısı burdaki herkesin ve benim basima

Yaptirdin mi Nifty’yi canim?
Biz de hala kimseye soylemedik; ama bizim koca bey tutturdu ne zaman soyleyecegiz diye ayrintili ultrasondan sonra. Bir tek babasina soyledik o yuzden. Annem zaten biliyor tedavinin icinde kadin benimle her an derdimi ceken o. Herhalde biz de Nifty’den sonra soyleyecegiz.

Gerci daha bu sabah sormustun; ama benim gunler haftalar birbirine girdi bunak kadinlar gibi herseyi karistiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…