- 26 Temmuz 2013
- 477
- 626
- 48
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #66.721
insanlar ne gereksiz ne faydasız yahu. benim bebeğim de kız olacak nasipse. tüp bebek sürecimi paylaşmadım ama farkındalardı aileler, ki hepimiz biliriz ne mücadeleler ne zorluklar , buna rağmen teselli edenler oldu beni"kız olacak ama napalım olsun "diyeKesinlikle cinsiyet o kadar çok beklenilen ozlem duyulan bebekte akla bile gelmiyor sağlıkla kavuşun inşallah
bana bir oğlum var diye hep kızın olur inşallah dendi ben cinsiyeti aklıma bile getirmedim erkek deyince Dr vah tüh demeler çevreden ben o zaman o kadar beklemişim hiç kız erkek diye bir ayrıma girmem dedim
canım, tedavin nerde nasıl ne şekilde hiç bilmiyorum ama lütfen hiç zaman kaybetmeden en iyi ve PGD yapan merkezlerde harca zamanı, paranı. yani olmadığında da pişman olmazsın, en iyisini yaptım dersin. bursa ben dahil benzer yaşta arkadaşlarımız hep aynı tecrübeleri yaşadı. ve son olarak Kısmetimizde ne varsa o oluyor, Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin dedim diyorum hep, illa da olsun olacak değil. (ama eklemeden de geçemiyorum yahu, yumurta varsa en azından 3-4 PGD li tedavi ile deneyerek, heppp umut var. ) sevgiyle.Merhaba 44 yaşında anne olmak için çaba gösteren bana da moral oldu bu sözler ama bir yandan da korkmuyor değilim buu benim henüz 2. denemem burada birçok arkadaş uzun zamandır uğraşıyor. Çalışmadan kazanamazsın derler ya benim maalesef çok zamanım da kalmadı menopoz teşhisi de konmuştu. Bir tanecik yumurtamla bunu başarabilmeyi umuyorum. Yüce Rabbim bana da zorlukları aşabilmem için hep güç verdi. BU kez de verecek inanıyorum. Rabbim bebeğine, sana ve tüm iyilere sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Herşey hepimizin gönlünce olsun... Desteğin için teşekkürler...
Yok canım çok sormadın evet bir sebebi var 3.gun yerleştirilmesi sebebi birine anne karnında gelişme şansı tanımak diğerinde de 5.gune gelen gelisimi güzel olabilir anlamında bu şekilde yapılıyor, hayır ek ücret alınmıyorBak bunu ilk defa duydum. Peki boyle transfer yapmalarinin bir sebebi var mi acaba? Bir de boyle olunca tek transfer mi oduyorsun cift mi?
Cok mu sordum
Bugün OPUdan sonraki 6. gün.
Histeroskopi olduğum için bu seferde değil de bir sonraki adetten sonra transfer yapılacaktı.
Dün embriyolog arkadaş aradı, 6 tane embriyomun 1 tanesi sadece yeterli kalitede olduğundan dondurulmuş, diğerlerinin gelişimi daha yavaşmış. Bugün duruma göre tekrar izleyip haber verecekler bana.
3-4 tane toplamda embriyonuz olacağını düşünüyorum dedi.
Umarım... Gerçekten bunu duymaya ihtiyacım var. İlk tedavimde de 4 embriyomdan sadece 1 tanesi 5. güne gelebilmişti. Aynı durumu yaşamak istemiyorum. Çok stresliyim... Havuz yöntemi de olası tahminler arasında. Fakat bunu kaldıracak gücüm ne derece var, kararsızım...
Cok begeniyorum bu tavsiyelerini.koc unv. ozel üniversite olduğu için insan pahalı saniyor.ama tetkiklerini rahatca ve ozel bir yerde uygun ucretle yaptırmışsın.Yok canim, Nifty ozel cebinden oduyorsun maalesef. Test ozel bir test oldugu ve Amerika’ya gittigi icin devlet odemiyor sanirim. Benim anlatimim biraz karisik olmus, simdi tekrar okudum sen sorunca ☺, kusura bakmayin. Ben diger muayenelerimi testlerimi kastetmistim SGK karsiliyor derken. Mesela ben butun kan testlerimi, karyotip analizlerimi, hamilelik oncesi ve sonrasi doktorumun istedigi testleri orada yaptiriyorum. Tup bebek tedavisi zaten masrafli, ama bu testler ozelde falan yaptirinca yani cok daha maliyetli oluyor. Genelde 10% gibi bir katilim payi oduyorsun, tabi bir de doktor muayenesi odeyeceksin ki o da indirimli SGK karsiliyor 2/3 kadarini yanilmiyorsam. Ben zaten tiroid hastasiyim, hamilelikten once de endokrinoloji icin hep oraya giderdim. Mesela perinatolog ozel muayene 650 TL, ben SGK ile 210 TL odedim.
Karisik anlatmadim insallah
Ben anlamiyorum bu mevzuati, diger butun testleri oduyorlar da bunu neden karsilamiyorlar ayrica? Sonucta diger eski testlerin guvenilirlik orani daha dusuk...
Yok canım çok sormadın evet bir sebebi var 3.gun yerleştirilmesi sebebi birine anne karnında gelişme şansı tanımak diğerinde de 5.gune gelen gelisimi güzel olabilir anlamında bu şekilde yapılıyor, hayır ek ücret alınmıyor
Cok begeniyorum bu tavsiyelerini.koc unv. ozel üniversite olduğu için insan pahalı saniyor.ama tetkiklerini rahatca ve ozel bir yerde uygun ucretle yaptırmışsın.
Perinatolog bedava vallaayrıntili teste 650 yerine 200 lü rakamlar vermek ne iyi.destina da bilgi aldi iyi oldu
Ben henüz Ankarada 3. tedavime başlamadım, 22 nisanda kürtaj oldum bir ay sonra gel dedi doktor onu bekliyorum. Benim geçen ekim ayında 5 yumurta toplandı ve 3 tane 3. gün embriyosu oluştu. birisi hemen o ay transfer edildi diğerleri donduruldu. ilk transfer edilen hiç tutmadı ikinci transferide mart ayında yaptılar, tuttu ama kalbi durdu kürtaj oldum. doktorlarım çok zor açıklama yapan, sormazsan söylemeyen çok az konuşan doktorlar ve insanın aklında hep bişeyler kalıyor, neden olmuş olabilir diye sorduğumda sizin yaşınızda zaten olasılık çok düşük dedi, ki yaşım 41 içindeyim şu an. önümüzdeki ay ankara bahçeci veya başkent üniv. ile önce ön görüşme yapıp ona göre karar vereceğim. dediğiniz gibi yürümek değil koşmamız lazım allah yardımcımız olsun hepimizeSelamlar ben de Ankara da tedavi görüyorum Ben Recai Papuççu ya gidiyorum. Bana da yiğenim tavsiye etti Aslında Nowa Art a ilk gittim çünki kardeşimin orada oldu ve ben onu da tavsiye ile öğrenmiştim. Ama orada yaşımdan dolayı Mehmet bey bana çok ihtimal vermedi ve maalesef erteledi Recai beyde de bilmiyorum çok güzel konuştu ve umudum olmasını sağladı. Bir boş yumurta toplama operasyonundan sonra ikinci için şu an tedavim devam ediyor. Hippolyta isimli arkadaşın Ankara da tavsiye ettiği Bahçeci Tüp bebek merkezi bir hanfendi idi. Siz nerede tedavi görüyorsunuz. Yumurta durumu falan nasıl. Dediğiniz gibi bizim yaşımız artık maalesef yürümeyi değil koşmayı gerektiriyor. Ama ritimli koşar isek inşallah muvaffak olacağız.
Tirot ile gebelik nasıl gidiyor?Ne demek canim, ben seve seve ne biliyorsam paylasiyorum. Hepimizin burada cebi yaniyor, bari boyle biraz rahatlayabiliriz.
Gercekten kan testleri inanilmaz pahali olabiliyor. Ben mesela dedigim gibi tiroid hastasiyim, gebelikte de endokrinologum uc hafatda bir kan testi istiyor. Bir kere musait degildim annemin evinin yaninda Acibadem, orada yaptirayim dedim TSH ve T4 olcumumu. Amanin 450 TL aldilar benden; ayni teste Koc’ta 20 TL falan odedim dusun yani.
Allah herkesin yardimcisi olsun, parasi olmayana sabir ve care versin. Cok zor is bu isler, bir de maddiyat olunca insanciklar cok zorlanir.
Merhaba arkadaşlar şimdi doktor randevumdan çıktım ilaçlara başlıyoruz 18 mayısta kontrol var transfer günü verilecek muhtemelen ardisik transfer yapılacak
Kesinlikle çok doğru söyledikleringüzel dileklerin için çok teşekkür ederim, bana PGD yi yıllarca düzenli kontrollerine gittiğim kadın doğumcum ısrarla söylemişti, ama maalesef Bursa Acıbadem Tüp bebek merkezi benimle dediğim gibi dalga bile geçti. bunun nedeni kendi embriyoglarının ve laboratuvarlarının buna uygun olmamsı! biz beceremiyoruz başka yere gidin demediklerinden sadece paramızı değil, 40 yaşındaki bir çiftin zamanını, sabrını,kısaca herseyimizi alıyorlar. bu konudaki yaklaşımlarına hiç iyi niyetli bakamıyorum maalesef
İnşallah güzelim genetik test yapılmadı ve bu 3.transfer o nedenle içim rahat değil Allaha emanet gidiyoruz yani ben para harcamaya razıydım doktoru ikna edemedik dua edeceğiz artıkHayırlı olsun inşallah güzel sonuçlar gelecek
Çok sevindim transfere bu kadar yaklasmaniz heyecan verici.Sürekli yenilenen en coşkulu hissimiz bu bence.Taptaze yeni bir umut daha.sizi okurken birden içime bu sefer olacak hissi doğdu.Bir yengeç olarak 6. hissime cok guvenirimİnşallah güzelim genetik test yapılmadı ve bu 3.transfer o nedenle içim rahat değil Allaha emanet gidiyoruz yani ben para harcamaya razıydım doktoru ikna edemedik dua edeceğiz artık
Allahım ne tatlı bir endişeKızlar daha kimseye söylemedim. Ama herkes soruyor karnımda çıkmaya başladı bir şey yok diyoruz . Tedavi nasıl gidiyor falan soruyorlar erteledik diyoruz. Yalancıya döndük resmen . Ama çok korkuyorum söylemeye .Şu nifty olayı da geçsin söylemeye başlarız ufak ufak. İnşallah sonuç iyi çıkar. Yaw herkeste ne meraklı: yok nereye gidiyorsunuz yok ne yaptınız , neye karar verdiniz. Annem diyor ki eskiden biz hamile oluğumuzu söylemezdik öyle şeylerin konuşulması zaten ayıp sayılırdı, karnımız ortaya çıkınca zaten herkes görmüş oluyordu.
Kızlar daha kimseye söylemedim. Ama herkes soruyor karnımda çıkmaya başladı bir şey yok diyoruz . Tedavi nasıl gidiyor falan soruyorlar erteledik diyoruz. Yalancıya döndük resmen . Ama çok korkuyorum söylemeye .Şu nifty olayı da geçsin söylemeye başlarız ufak ufak. İnşallah sonuç iyi çıkar. Yaw herkeste ne meraklı: yok nereye gidiyorsunuz yok ne yaptınız , neye karar verdiniz. Annem diyor ki eskiden biz hamile oluğumuzu söylemezdik öyle şeylerin konuşulması zaten ayıp sayılırdı, karnımız ortaya çıkınca zaten herkes görmüş oluyordu.
Kızlar daha kimseye söylemedim. Ama herkes soruyor karnımda çıkmaya başladı bir şey yok diyoruz . Tedavi nasıl gidiyor falan soruyorlar erteledik diyoruz. Yalancıya döndük resmen . Ama çok korkuyorum söylemeye .Şu nifty olayı da geçsin söylemeye başlarız ufak ufak. İnşallah sonuç iyi çıkar. Yaw herkeste ne meraklı: yok nereye gidiyorsunuz yok ne yaptınız , neye karar verdiniz. Annem diyor ki eskiden biz hamile oluğumuzu söylemezdik öyle şeylerin konuşulması zaten ayıp sayılırdı, karnımız ortaya çıkınca zaten herkes görmüş oluyordu.
Tirot ile gebelik nasıl gidiyor?
Ben haşimatoluyum, insülin direnci de var. KBB doktoruna gitsem kilo ver diyor:))) o yüzden merak ettimDuzenli kontrol altinda oldugu icin iyi gidiyor.