Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben haşimatoluyum, insülin direnci de var. KBB doktoruna gitsem kilo ver diyor:))) o yüzden merak ettim

Insulin direnci bende de vardi 5-6 sene once; 12 civarindaydi. Diyetle 1,5’a dusurdum ilac kullanmadan. 16 kg verdim ayrica.
Senin KBB ile ne isin var ki? Bence iyi bir endokrinolog bulup kilo vermen daha mantikli.
Ama sen tatli bagimlisiyiM demistin galiba. O zaman isin zor, hamilelikte de cok zararli. Ben tip2 diyabetten zor dondum, bence ciddiye al bu isi.

Son düzenleme:
Çok sevindim transfere bu kadar yaklasmaniz heyecan verici.Sürekli yenilenen en coşkulu hissimiz bu bence.Taptaze yeni bir umut daha.sizi okurken birden içime bu sefer olacak hissi doğdu.Bir yengeç olarak 6. hissime cok guvenirim😊tüm kalbimle positive i görmenizi dilerim🙏sevgiler
İnşallah güzelim umarım öyle olur ,çok sağol

Merhaba arkadaşlar şimdi doktor randevumdan çıktım ilaçlara başlıyoruz 18 mayısta kontrol var transfer günü verilecek muhtemelen ardisik transfer yapılacak
Hayırlı olsun canım rabbim muradini saglikla nasip etsin inşallah

Bugün OPUdan sonraki 6. gün.
Histeroskopi olduğum için bu seferde değil de bir sonraki adetten sonra transfer yapılacaktı.
Dün embriyolog arkadaş aradı, 6 tane embriyomun 1 tanesi sadece yeterli kalitede olduğundan dondurulmuş, diğerlerinin gelişimi daha yavaşmış. Bugün duruma göre tekrar izleyip haber verecekler bana.
3-4 tane toplamda embriyonuz olacağını düşünüyorum dedi.
Umarım... Gerçekten bunu duymaya ihtiyacım var. İlk tedavimde de 4 embriyomdan sadece 1 tanesi 5. güne gelebilmişti. Aynı durumu yaşamak istemiyorum. Çok stresliyim... Havuz yöntemi de olası tahminler arasında. Fakat bunu kaldıracak gücüm ne derece var, kararsızım...
O bekleme süreci çok stresli çok iyi anlıyorum seni inşallah güzel haberler alırsın canım

Ilk seferdi o zaten, deneme turu say. Bu sefer daha iyi olacak bak gor. ☺️🤗🙏
Dusunup karar verebildiniz mi bir sonraki merkeze?

Henüz karar vermedik, ilkinde ben seçip karar vermiştim, bu kez eşim de araştıracakmış bakalım 🤔😂
Şu anda Ramazan dolayısıyla herşeyi askıya almış durumdayız diyebilirim. Testleri yaptırmaya başlasak diye düşünüyordum ama eşim de hangi merkezde başlayacaksak onların dediğini yapalım diyor, testleri vs tekrar tekrar yapmamak için, ki gerçekten yaşadık bunu ilk denemede.. bana da mantıklı geldi.. velhasıl hiçbirşey yapmıyoruz şu anda 😂
Bu arada benimkini bir ürologa gönderme çabasındayım, 2.ye başlamadan önce belki değerleri yükseltecek ilaç vitamin vs birşeyler verirler diye. Benim önermemle vitamin falan kullanmaz çünkü. Malum tüp bebekçiler sperm değerlerine bakıp “bize 3-5 tane sağlıklı lazım buluruz milyonlarca spermin içinden” dedikleri için herhangi bir girişimimiz olmamıştı. İşe yarar mı bilmiyorum ama yeni tedaviye daha zaman olduğu için deneyelim faydası olur zararı olmaz diye düşünüyorum.
Kendime de arı sütü alayım diyorum, araştıracağım buradaki yazışmalardan bakayım.
İşte böyle 🤷‍♀️

M Mutasyon , adetim saat gibidir benim canim, 27-28 gunde bir olurum. Tabi OPU, kurtaj vs gibi seylerden sonra bir iki ay kadar duzeni bozulabiliyordu; ama hep duzene girdi yine ayni 27-28 gune dondu.

Tiroid bende 15 senedir var. Benim Basedow Graves adinda bir otoimmun hastaligim oldu; vucudun tiroid bezlerine, onlari yabanci bir madde gibi algiladigi icin, saldiriyor ve tiroid organini tahrip ediyor. Bunun sonucu olarak da tiroid bezlerin gereginden fazla tiroid hormonu uretiyor (hipertiroidi). Buna zehirli guatr da diyorlar yanilmiyorsam. Neyse, ben birkac sene ilac tedavisi oldum. Hatta ilk burada oldum Hollanda’da. Buradaki kusbeyinliler 1,5 sene ilac tedavisi yaptilar beceremediler, sonra bana ameliyatla tiroid bezleriniz alinacak dediler. Iyi ki de guvenip yaptirmamisim ameliyat. Sonra ben Capa’da simdiki endokrinologumu buldum. Allah razi olsun, beni iyi etti bir iki seenye. Neyse, ben bebek dusunmeye basladigimiz zaman once bir genel biyokimya vitamin endokrinoloji taramasi yaptirmistim. Orada TSH gebelik icin yuksek cikmisti (hipotiroidi) ve duzenli takibe basladik. O zamandan beri de uc dort haftalik takiplerle cok iyi gidiyoruz.

Tiroid konusunda alayli doktor oldum diyebilirim, kafana birsey takilirsa sor, seve seve cevaplarim. Cunku tiroid cok onemli bir konu, vucudun orkestra sefidir ve borcok seyden etkilenir ozellikle tup bebek tedavisi sirasinda. Ve tup bebek doktorlari da cok onleyici bilgi vermiyorlar. Ki benim doktorum cok iyi oldugu halde ben hep endokrinologumla takip ettim ve hala da ediyorum.
O zaman arkadasim sana birkaç soru, tsh 1 hafta arayla 1,5 dan 0,87 ye düşer mi, düşük tsh gebeliğe engel mi,t3 t4 den biri üst sinirlarda gezerken tsh düşükse onlarin yuksek olmasinda sorun olur mu, Allahim ardi arkasi kesilmeyen sorular sordum:olamaz:

Günaydın herkese , bebeğim yaşıyor :) dün kontrole gitmiştim. Maalesef 2 li testimi çok geç tarihe verdiler bu ayın 24 düne. Şimdide down korkusu sardı . Nifty de yaptıracağım ama nerde yaptıracağıma karar veremedim. Kontrollere Bakırköy araştırma hastanesine gidiyorum, pintilikten değil de özel hastanenin bir tanesinde benim önceki hamileliğimde kalp durması sonucu kürtaj oldum . Kürtajdan sonra 2 sene hamile kalamadım. Özellerde tanıda koyamadılar yaştan olmuyor vs dediler. Devlet hastanesinde histeroskopi sonucu hem kürtajdan yapışıklık olduğu hem doğuştan t şekilli rahim gibi sıkıntılar olduğu ortaya çıktı. Araştırma hastanesinde ameliyat oldum ve ameliyattan kısa bir süre sonra tam tüp bebek için ön görüşmelere başlamışken kendiliğinden hamile kaldım. Şimdide eşim beni kesinlikle özellere götürmek istemiyor nerde doğuracağımı kime güveneceğimi de bilemiyorum. Nifty test için yer bakıyorum doğal yolla olduğu için NGS falan da yapılmadı haliyle. Avcılar tarafında oturuyorum ve bu civardaki bütün özel hastanelerin berbat olduğunu düşünüyorum hepsi ticarethane , eski geri kalmış teknolojik aletlerle çalışıyorlar, beni kürtajda zorla kısırlaştırdılar, rahim filmi çekerken içimde sanki bombalar patladı dünya üzerinde yok böyle bir acı. Hem dünya para vermiştik hem filmde bir şey ortaya çıkmamıştı , hepsi vakit kaybettirdi. Nifty yi özel bir laboratuvarda yaptıracağım Genoks düşünüyorum. Kısmetse doğum için karar vermedim acelemde yok daha vakit var. İnşallah bebeğime bu defa kavuşurum . Allah tüm isteyenlerin kucağını doldursun.

Canim öncelikle bebeğinin iyi olmasına sevindim maşallah sana ve meleğine bende tüp bebek düşüğü sonrası doğal yoldan gebe kaldım ben genoksta yaptırdım nifty testini. Bu testi yaptırırsan başka testler yaptırmama gerek kalmayacak sağlıkla kavus meleğine inşallah.

O zaman arkadasim sana birkaç soru, tsh 1 hafta arayla 1,5 dan 0,87 ye düşer mi, düşük tsh gebeliğe engel mi,t3 t4 den biri üst sinirlarda gezerken tsh düşükse onlarin yuksek olmasinda sorun olur mu, Allahim ardi arkasi kesilmeyen sorular sordum:olamaz:

Evet canim dusebilir de yukselebilir de. Beynin vucuduna surekli olarak bakiyor ve ne kadar serbest T4 olduguna gore TSH (tiroid stimulasyon hormonu) vasitasiyla tiroid bezlerine ne kadar T4 serbest birakmasi gerektiginin talimatini veriyor. Su an adini hatirlamadigim bir surec neticesinde de serbest olarak gezen T4, bir atomunu kaybederek T3’e donusur, buna da t4’un aktive olmus hali denir. Kisaca surec boyle isliyor. O yuzden test edilen T3/4 degil Serbest T3/4 hormonlari olmasi lazim. Birkac sefer kadin dogumcu serbest t3/4 yerine yanlislikla t3/4 talimati vermis laboratuvara da ondan soyledim. Senin olcumlerinde sadece t3/4 demissin, bu onemli.
TSH da bircok seyden etkilenebiliyor. Mesela diger seks hormonlari. Ben mesela ilk transferimden once olcturmustum, TSH 1,5 civariydi, transfere hazirlik icin dogum kontrol hapi kullandirmislardi. Transferden birkac gun once 6’ya firlamisti TSH. Birakinca da ayni hizla dusebiliyor. Veya vucuduna normal yasantinda olmayacak kadar iyot alimi olduysa etkiler. Hamileligin ilk 3-4 ayinda salgilanan BHCG hormonu etkiler. Yani bircok seyden etkilenebilir. O sebeple normal yasantini ve standard disi detaylari, kullandigin ilac ve vitaminleri endokrinologunla detaylica konusman lazim.
Ama senin TSH cok dusuk degil. Ben mesela gebe kalmadan / transferden once1,2 ile basladim, su anda 0,24 ve gebeligin alt siniri 0,2 olarak kabul ediliyor. Fakat buna ragmen serbest T4’um cok yuksek degil. Dedigim gibi gebelikte BHCG sebebiyle yaniltici olabiliyor ve cok iyi bir endokrinolog yorumu gerekiyor.
Ama 0,0... seviyelerine duserse o zaman indirilmesi lazim.
Senin var mi teshisi konulmus bir durum? Yoksa genel olarak mi sordun? Cunku teshis konulmasi icin baska testlere de ilk etapta ihtiyac duyarlar, baglayici proteinler, antikorlar vs gibi.

Evet canim dusebilir de yukselebilir de. Beynin vucuduna surekli olarak bakiyor ve ne kadar serbest T4 olduguna gore TSH (tiroid stimulasyon hormonu) vasitasiyla tiroid bezlerine ne kadar T4 serbest birakmasi gerektiginin talimatini veriyor. Su an adini hatirlamadigim bir surec neticesinde de serbest olarak gezen T4, bir atomunu kaybederek T3’e donusur, buna da t4’un aktive olmus hali denir. Kisaca surec boyle isliyor. O yuzden test edilen T3/4 degil Serbest T3/4 hormonlari olmasi lazim. Birkac sefer kadin dogumcu serbest t3/4 yerine yanlislikla t3/4 talimati vermis laboratuvara da ondan soyledim. Senin olcumlerinde sadece t3/4 demissin, bu onemli.
TSH da bircok seyden etkilenebiliyor. Mesela diger seks hormonlari. Ben mesela ilk transferimden once olcturmustum, TSH 1,5 civariydi, transfere hazirlik icin dogum kontrol hapi kullandirmislardi. Transferden birkac gun once 6’ya firlamisti TSH. Birakinca da ayni hizla dusebiliyor. Veya vucuduna normal yasantinda olmayacak kadar iyot alimi olduysa etkiler. Hamileligin ilk 3-4 ayinda salgilanan BHCG hormonu etkiler. Yani bircok seyden etkilenebilir. O sebeple normal yasantini ve standard disi detaylari, kullandigin ilac ve vitaminleri endokrinologunla detaylica konusman lazim.
Ama senin TSH cok dusuk degil. Ben mesela gebe kalmadan / transferden once1,2 ile basladim, su anda 0,24 ve gebeligin alt siniri 0,2 olarak kabul ediliyor. Fakat buna ragmen serbest T4’um cok yuksek degil. Dedigim gibi gebelikte BHCG sebebiyle yaniltici olabiliyor ve cok iyi bir endokrinolog yorumu gerekiyor.
Ama 0,0... seviyelerine duserse o zaman indirilmesi lazim.
Senin var mi teshisi konulmus bir durum? Yoksa genel olarak mi sordun? Cunku teshis konulmasi icin baska testlere de ilk etapta ihtiyac duyarlar, baglayici proteinler, antikorlar vs gibi.
Ne güzel yazmışsınız. Ben araştırma hastanesine gidiyorum. İlgililer ama bu derece detaylı bir açıklama yok. Değerlerim kaç onu bile bilmiyorum çünkü çıktı vermiyorlar. Size hangi ilacı ne dozda verdiler? Selenyum alayım mı diye sormuştum bir keresinde, o tarz takviyeleri vermiyoruz çünkü kanda selenyuma bakmıyoruz demişti doktor.

Ne güzel yazmışsınız. Ben araştırma hastanesine gidiyorum. İlgililer ama bu derece detaylı bir açıklama yok. Değerlerim kaç onu bile bilmiyorum çünkü çıktı vermiyorlar. Size hangi ilacı ne dozda verdiler? Selenyum alayım mı diye sormuştum bir keresinde, o tarz takviyeleri vermiyoruz çünkü kanda selenyuma bakmıyoruz demişti doktor.

Maalesef devlet arastirma hastaneleri bitmis Turkiye’de son 15 senede. Ben orada yasarken Cerrahpasa ve Capa’nin uzerine hastane yoktu; simdi rezil olmus ne doktor kalmis ne bilim.
Benim sansim doktorum, kendisini Capa’da tanimistim, dunya iyisi bir doktordur. Oturur anlatir ilgiliysen. Gece 11-12’lere kadar hasta muayene ederdi Capa’da bile her gun mecbur olmadigi halde; o kadar vicdanli bir insan. Beni ameliyatsiz tiroid hastaligimdan kurtardi o kadincagiz. Simdi maalesef ozele gecmek zorunda kaldi siyasi sebeplerle.

Size test sonucunuzu vermek zorundalar, ne demek cikti vermiyorlar. Bence israrci olun; bu sizin en dogal hasta hakkiniz. Hangi hastane burasi? Sikayet edin.

Benim tiroidim su anda yavas calisma modunda oldugu icin takviye hormon kullaniyorum, adi Euthyrox. Levotiroxin’den daha iyi bir madde, vucut daha iyi absorbe ediyor. Siz neyi kullaniyorsunuz? Ama dozaj vermeyeyim; cunku herkesin bunyesi, test sonucu ve durumu farkli; yanlis yonlendirmeye yol acar, en dogrusu cok iyi bir endokrinolog bulmak ve onunla mutalaa etmek. Eger hastane ve doktor degistirmeyi dusunurseniz, Istanbul icin tavsiye verebilirim.

Gebe kalmak ve gebelik sirasinda bebegin beyin gelisimi icin cok onemli bu hormonlar; o yuzden ihmal etmemek lazim. Kadin dogumcular cok anlamiyor ya da onemsemiyor bu hormonal dengeyi maalesef...

X