M Mutasyon , adetim saat gibidir benim canim, 27-28 gunde bir olurum. Tabi OPU, kurtaj vs gibi seylerden sonra bir iki ay kadar duzeni bozulabiliyordu; ama hep duzene girdi yine ayni 27-28 gune dondu.
Tiroid bende 15 senedir var. Benim Basedow Graves adinda bir otoimmun hastaligim oldu; vucudun tiroid bezlerine, onlari yabanci bir madde gibi algiladigi icin, saldiriyor ve tiroid organini tahrip ediyor. Bunun sonucu olarak da tiroid bezlerin gereginden fazla tiroid hormonu uretiyor (hipertiroidi). Buna zehirli guatr da diyorlar yanilmiyorsam. Neyse, ben birkac sene ilac tedavisi oldum. Hatta ilk burada oldum Hollanda’da. Buradaki kusbeyinliler 1,5 sene ilac tedavisi yaptilar beceremediler, sonra bana ameliyatla tiroid bezleriniz alinacak dediler. Iyi ki de guvenip yaptirmamisim ameliyat. Sonra ben Capa’da simdiki endokrinologumu buldum. Allah razi olsun, beni iyi etti bir iki seenye. Neyse, ben bebek dusunmeye basladigimiz zaman once bir genel biyokimya vitamin endokrinoloji taramasi yaptirmistim. Orada TSH gebelik icin yuksek cikmisti (hipotiroidi) ve duzenli takibe basladik. O zamandan beri de uc dort haftalik takiplerle cok iyi gidiyoruz.
Tiroid konusunda alayli doktor oldum diyebilirim, kafana birsey takilirsa sor, seve seve cevaplarim. Cunku tiroid cok onemli bir konu, vucudun orkestra sefidir ve borcok seyden etkilenir ozellikle
tup bebek tedavisi sirasinda. Ve tup bebek doktorlari da cok onleyici bilgi vermiyorlar. Ki benim doktorum cok iyi oldugu halde ben hep endokrinologumla takip ettim ve hala da ediyorum.