- 18 Nisan 2011
- 23.519
- 33.351
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #66.701
Sagol canim, cok sukur halime. Biraz uzak durmaya calisiyorum; ama pek de beceremiyorum ☺. Gecen hafta Nifty yaptirdim; simdi onun sonucunu bekliyorum. Insallah iyi bir sonuc gelecek ve rahat bir nefes alacagiz.
Sen de iyisin insallah? Bebisler buyuduler mi?
Allah analı babalı büyütsün...Güzel haberlerini alacağız Allah'ın izniyle nifty sonucu aldığımda nasıl mutlu olmuştum darısı sana olsun canım oglus 4 aylık oldu canım bende iyiyim şükür
Günaydın herkese , bebeğim yaşıyor :) dün kontrole gitmiştim. Maalesef 2 li testimi çok geç tarihe verdiler bu ayın 24 düne. Şimdide down korkusu sardı . Nifty de yaptıracağım ama nerde yaptıracağıma karar veremedim. Kontrollere Bakırköy araştırma hastanesine gidiyorum, pintilikten değil de özel hastanenin bir tanesinde benim önceki hamileliğimde kalp durması sonucu kürtaj oldum . Kürtajdan sonra 2 sene hamile kalamadım. Özellerde tanıda koyamadılar yaştan olmuyor vs dediler. Devlet hastanesinde histeroskopi sonucu hem kürtajdan yapışıklık olduğu hem doğuştan t şekilli rahim gibi sıkıntılar olduğu ortaya çıktı. Araştırma hastanesinde ameliyat oldum ve ameliyattan kısa bir süre sonra tam tüp bebek için ön görüşmelere başlamışken kendiliğinden hamile kaldım. Şimdide eşim beni kesinlikle özellere götürmek istemiyor nerde doğuracağımı kime güveneceğimi de bilemiyorum. Nifty test için yer bakıyorum doğal yolla olduğu için NGS falan da yapılmadı haliyle. Avcılar tarafında oturuyorum ve bu civardaki bütün özel hastanelerin berbat olduğunu düşünüyorum hepsi ticarethane , eski geri kalmış teknolojik aletlerle çalışıyorlar, beni kürtajda zorla kısırlaştırdılar, rahim filmi çekerken içimde sanki bombalar patladı dünya üzerinde yok böyle bir acı. Hem dünya para vermiştik hem filmde bir şey ortaya çıkmamıştı , hepsi vakit kaybettirdi. Nifty yi özel bir laboratuvarda yaptıracağım Genoks düşünüyorum. Kısmetse doğum için karar vermedim acelemde yok daha vakit var. İnşallah bebeğime bu defa kavuşurum . Allah tüm isteyenlerin kucağını doldursun.
Güzel haberlerini alacağız Allah'ın izniyle nifty sonucu aldığımda nasıl mutlu olmuştum darısı sana olsun canım oglus 4 aylık oldu canım bende iyiyim şükür
Selamlar ben de Ankara da tedavi görüyorum Ben Recai Papuççu ya gidiyorum. Bana da yiğenim tavsiye etti Aslında Nowa Art a ilk gittim çünki kardeşimin orada oldu ve ben onu da tavsiye ile öğrenmiştim. Ama orada yaşımdan dolayı Mehmet bey bana çok ihtimal vermedi ve maalesef erteledi Recai beyde de bilmiyorum çok güzel konuştu ve umudum olmasını sağladı. Bir boş yumurta toplama operasyonundan sonra ikinci için şu an tedavim devam ediyor. Hippolyta isimli arkadaşın Ankara da tavsiye ettiği Bahçeci Tüp bebek merkezi bir hanfendi idi. Siz nerede tedavi görüyorsunuz. Yumurta durumu falan nasıl. Dediğiniz gibi bizim yaşımız artık maalesef yürümeyi değil koşmayı gerektiriyor. Ama ritimli koşar isek inşallah muvaffak olacağız.Merhaba arkadaşlar bende sık sık yazamasam da zaman zaman girip okuyorum ve bilgileniyorum buradan sayenizde, hepinize çok teşekkür ederim verdiğiniz paylaştığınız deneyimler için. bende kısaca kendi durumumdan bahsedeyim, ilk iki denememizi saf saf doktor ne dediyse o kadarıyla bilgisiz bir şekilde yaptık bizde. ne bana ne eşime ileri bir tetkik yapılmadı, pgd, ngs, pıhtılaşma vs vs ne varsa burada hep sizden öğrendim ve hiçbiri bana yapılmadı malesef, 40 yaşından sonra deneyen bir hastaya sorgusuz sualsiz tüm tetkiklerin incelemelerin yapılması şart olmalı halbuki.. 30 lu yaşlarda olsak tamam sorun yok nasıl olsa vakit var daha deriz de bizim gibi ileri yaşlarda her tür olumsuz ihtimalin baştan düşünülmesi ve ona göre tedbirlerin alınması gerekirdi, bugüne kadar yapılan testlerde herhangi bir sorunum çıkmadı, şimdi 3. denemeyi yapmaya hazırlanıyorum Ankaradayım ve acaba doktormu değiştirsem diyorum, aslında ankarada iyi diye bilinen dktorlardan kendisi. eşim daha fazla denemek istemiyor 3. denemeye zor ikna ettim, bu sefer işi şansa bırakmak istemiyorum ve en iyi yerde ne yapılması gerekiyorsa yapılarak denemek istiyorum doktor ve merkez tavsiyeleriniz varsa dikkate almaya hazırım keşke İstanbulda olsam dediğim çok anlar oluyor ama malesef gidip gelme şansım yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
arkadaşlar bende işe yeni başladım.artık ev işlerimi akşamları veya sabah erken yapıp biraz işim arttı ama işyerimde dinleniyorum oleeyybebek bütün gün istemeden yoruyormuş şimdi daha rahatladım.evde monotonlaşmıştı.babası bakıyor evde dinlenecek bir kaç ay daha.ayrıca ev ve işim yakın öğlen gidip hep birlikte yedirip içirip doyurup işe dönüyorum süt izni 2.5 ay daha devam ediyor öğleden sonrada 15.30 da çıkıyorum.
bu arada doğal yolla hamile kalan reelden çokk yakın arkadaşım 42 yaşında doğurmuştu sanırım.ay nasıl diyeyim aslında hiç birliktelik falan da yok 45 yaşında 2. bebeğe hamile.46 yaşında anne olacak.maşallah arkadaşıma.bebeği mecburen doğuracak kıyamadı malum biz hep maddiyat çocuğa yeter miyiz derdindeyiz.doğumdan sonra insanlar daha çabuk hamile kalıyor kızlar.eminim sizlerde de böyle olacaklar var.arkadaşıma
Merhaba arkadaşlar şimdi doktor randevumdan çıktım ilaçlara başlıyoruz 18 mayısta kontrol var transfer günü verilecek muhtemelen ardisik transfer yapılacak
Koç ünv.de nift test sgk karşilayınca ücretsiz mi oluyor merak ettimCanim benim cok sevindim, inan yasadigin duyguyu cok iyi anliyorum.
Nacizane tavsiyem, ikili testi bosver. Yastan zaten direk riskli cikacak. Sen sadece NIPT yaptir. Moralini bosu bosuna bozdurma ikili testle falan.
Nifty icin de sana Koc Universitesi Hastanesi’ni tavsiye ederim. Bu ayni test icin iki yerden daha fiyat almistim, Bahceci 600€ dedi (ucmuslar artik yani), Genoks kendisi 2700 TL fiyat verdi, Koc 2500 TL’ye yapti. Test hepsinde ayni, Amerika’ya ayni laboratuvara gonderiliyor, ama fiyatlar birbirinden farkli. Zaten bu tam tesekkullu arastirma hastanesi, SGK da karsiliyor, cok iyidir. Oradan sana benim de kontrole gittigim bir perinatolog ismi veririm istersen, ayrintili ultrasonunu da yapar, kontrollere de gidersin memnun kalirsan.
çook güzel bir gelişmeMerhaba arkadaşlar şimdi doktor randevumdan çıktım ilaçlara başlıyoruz 18 mayısta kontrol var transfer günü verilecek muhtemelen ardisik transfer yapılacak
2 gün arayla yapılıyor bir tane 3.gun embriyosu yerleştiriliyor daha sonra 5.gun tekrar 5.gun embriyosu yerleştiriliyorHayirlisi olsun canim
Ardisik transfer nasil oluyor?
Cok teşekkür ederim inşallah bu son olurçook güzel bir gelişmegüzel haberlerinizi bekliyoruz.
Koç ünv.de nift test sgk karşilayınca ücretsiz mi oluyor merak ettim
2 gün arayla yapılıyor bir tane 3.gun embriyosu yerleştiriliyor daha sonra 5.gun tekrar 5.gun embriyosu yerleştiriliyor
Senin adına çok sevindim ben tedavilerimi kayseri acıbadem ve kayseri memorial de yaptırdım istanbul da kalacak yerimiz yok otel de de hazır gıda tüketiriz zararı olur diye istanbul a gidemedim 3 tedavi de transfer sonrası negatif hiç pgt önermediler.sormak istediğim pgt fiyatları embriyo başına ne kadar ve şişli memorial in tüp bebek fiyatı toplam ilaçlarla ne kadar tutuyor.
Merhaba ,Senin adına çok sevindim ben tedavilerimi kayseri acıbadem ve kayseri memorial de yaptırdım istanbul da kalacak yerimiz yok otel de de hazır gıda tüketiriz zararı olur diye istanbul a gidemedim 3 tedavi de transfer sonrası negatif hiç pgt önermediler.sormak istediğim pgt fiyatları embriyo başına ne kadar ve şişli memorial in tüp bebek fiyatı toplam ilaçlarla ne kadar tutuyor.
bu yazılar ümit veriyor çoksevindim yaş 39 olmak üzere sebepsiz infertilite ve iki kere iğneli aşılama oldum malesef olmadı, şu an hiçbirşey yapmıyorum yazıları okumak iyi geliyor arada bakıyorum sizin için de çok sevindim sizden ricam arısütünü nerden aldınız sağlıkla kucağınıza alın
güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, bana PGD yi yıllarca düzenli kontrollerine gittiğim kadın doğumcum ısrarla söylemişti, ama maalesef Bursa Acıbadem Tüp bebek merkezi benimle dediğim gibi dalga bile geçti. bunun nedeni kendi embriyoglarının ve laboratuvarlarının buna uygun olmamsı! biz beceremiyoruz başka yere gidin demediklerinden sadece paramızı değil, 40 yaşındaki bir çiftin zamanını, sabrını,kısaca herseyimizi alıyorlar. bu konudaki yaklaşımlarına hiç iyi niyetli bakamıyorum maalesefSöyledikleriniz çok doğru bende doktorumu ngs için ikna edemiyorum ne zaman birşey sorsam gecistiriyor ödediğimiz para 40.000ni geçti bir yılımız la birlikte ve kafamda deli sorularla bilinmeyen bir yolda ilerliyorum olmaz ise bende İstanbula gideceğim inşallah sağ salim bebeğinize kavusursunuz
Yok canim, Nifty ozel cebinden oduyorsun maalesef. Test ozel bir test oldugu ve Amerika’ya gittigi icin devlet odemiyor sanirim. Benim anlatimim biraz karisik olmus, simdi tekrar okudum sen sorunca ☺, kusura bakmayin. Ben diger muayenelerimi testlerimi kastetmistim SGK karsiliyor derken. Mesela ben butun kan testlerimi, karyotip analizlerimi, hamilelik oncesi ve sonrasi doktorumun istedigi testleri orada yaptiriyorum. Tup bebek tedavisi zaten masrafli, ama bu testler ozelde falan yaptirinca yani cok daha maliyetli oluyor. Genelde 10% gibi bir katilim payi oduyorsun, tabi bir de doktor muayenesi odeyeceksin ki o da indirimli SGK karsiliyor 2/3 kadarini yanilmiyorsam. Ben zaten tiroid hastasiyim, hamilelikten once de endokrinoloji icin hep oraya giderdim. Mesela perinatolog ozel muayene 650 TL, ben SGK ile 210 TL odedim.
Karisik anlatmadim insallah
Ben anlamiyorum bu mevzuati, diger butun testleri oduyorlar da bunu neden karsilamiyorlar ayrica? Sonucta diger eski testlerin guvenilirlik orani daha dusuk...
Tiroit hastalığı derken neyiniz var ? Bende de sorun var da. Adet düzenli miydi sizde?
çok teşekkür ederim, inşallah canım, sen de bebişini güle güle büyüt, ben de seni hatırlıyorumTebrik ederim canım geçmişten tanıyorum seni maşallah kızına sağlıkla kucağına al yavrunu inşallah