Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Güzel haberlerini alacağız Allah'ın izniyle nifty sonucu aldığımda nasıl mutlu olmuştum darısı sana olsun canım oglus 4 aylık oldu canım bende iyiyim şükür

Canim benim cok sevindim, inan yasadigin duyguyu cok iyi anliyorum.
Nacizane tavsiyem, ikili testi bosver. Yastan zaten direk riskli cikacak. Sen sadece NIPT yaptir. Moralini bosu bosuna bozdurma ikili testle falan.
Nifty icin de sana Koc Universitesi Hastanesi’ni tavsiye ederim. Bu ayni test icin iki yerden daha fiyat almistim, Bahceci 600€ dedi (ucmuslar artik yani), Genoks kendisi 2700 TL fiyat verdi, Koc 2500 TL’ye yapti. Test hepsinde ayni, Amerika’ya ayni laboratuvara gonderiliyor, ama fiyatlar birbirinden farkli. Zaten bu tam tesekkullu arastirma hastanesi, SGK da karsiliyor, cok iyidir. Oradan sana benim de kontrole gittigim bir perinatolog ismi veririm istersen, ayrintili ultrasonunu da yapar, kontrollere de gidersin memnun kalirsan.

Son düzenleme:
Bugün OPUdan sonraki 6. gün.
Histeroskopi olduğum için bu seferde değil de bir sonraki adetten sonra transfer yapılacaktı.
Dün embriyolog arkadaş aradı, 6 tane embriyomun 1 tanesi sadece yeterli kalitede olduğundan dondurulmuş, diğerlerinin gelişimi daha yavaşmış. Bugün duruma göre tekrar izleyip haber verecekler bana.
3-4 tane toplamda embriyonuz olacağını düşünüyorum dedi.
Umarım... Gerçekten bunu duymaya ihtiyacım var. İlk tedavimde de 4 embriyomdan sadece 1 tanesi 5. güne gelebilmişti. Aynı durumu yaşamak istemiyorum. Çok stresliyim... Havuz yöntemi de olası tahminler arasında. Fakat bunu kaldıracak gücüm ne derece var, kararsızım...

Selamlar ben de Ankara da tedavi görüyorum Ben Recai Papuççu ya gidiyorum. Bana da yiğenim tavsiye etti Aslında Nowa Art a ilk gittim çünki kardeşimin orada oldu ve ben onu da tavsiye ile öğrenmiştim. Ama orada yaşımdan dolayı Mehmet bey bana çok ihtimal vermedi ve maalesef erteledi Recai beyde de bilmiyorum çok güzel konuştu ve umudum olmasını sağladı. Bir boş yumurta toplama operasyonundan sonra ikinci için şu an tedavim devam ediyor. Hippolyta isimli arkadaşın Ankara da tavsiye ettiği Bahçeci Tüp bebek merkezi bir hanfendi idi. Siz nerede tedavi görüyorsunuz. Yumurta durumu falan nasıl. Dediğiniz gibi bizim yaşımız artık maalesef yürümeyi değil koşmayı gerektiriyor. Ama ritimli koşar isek inşallah muvaffak olacağız.

Koç ünv.de nift test sgk karşilayınca ücretsiz mi oluyor merak ettim

Koç ünv.de nift test sgk karşilayınca ücretsiz mi oluyor merak ettim

Yok canim, Nifty ozel cebinden oduyorsun maalesef. Test ozel bir test oldugu ve Amerika’ya gittigi icin devlet odemiyor sanirim. Benim anlatimim biraz karisik olmus, simdi tekrar okudum sen sorunca ☺, kusura bakmayin. Ben diger muayenelerimi testlerimi kastetmistim SGK karsiliyor derken. Mesela ben butun kan testlerimi, karyotip analizlerimi, hamilelik oncesi ve sonrasi doktorumun istedigi testleri orada yaptiriyorum. Tup bebek tedavisi zaten masrafli, ama bu testler ozelde falan yaptirinca yani cok daha maliyetli oluyor. Genelde 10% gibi bir katilim payi oduyorsun, tabi bir de doktor muayenesi odeyeceksin ki o da indirimli SGK karsiliyor 2/3 kadarini yanilmiyorsam. Ben zaten tiroid hastasiyim, hamilelikten once de endokrinoloji icin hep oraya giderdim. Mesela perinatolog ozel muayene 650 TL, ben SGK ile 210 TL odedim.
Karisik anlatmadim insallah

Ben anlamiyorum bu mevzuati, diger butun testleri oduyorlar da bunu neden karsilamiyorlar ayrica? Sonucta diger eski testlerin guvenilirlik orani daha dusuk...

Merhaba ,
seni öyle iyi anlıyorum ki, bütün bumasraflar insanı düşündürüyor. biz de yer olarak uygun bir otelde kaldık, Bursadan gelip gittik, nerdeyse bir tüp bebek kadar masraflı ve yorucu olabiliyor olabiliyor süreç; ancak 2016 Bursa Acıbadem tedavi fiyatlarının nerdeyse 2/3 üne tedavilerim oldu 2018e kadar. histereskopiye 2016 da Bursada verdiğim fiyat 4500 dü düşünebiliyor musun, şişlide sanırım 3800 ya da 4000 idi 2018de. ve Prof. Semra Hoca girdi operasyona Şişlide .resmen kavurdu bizi Bursa Acıbadem.

oncelikle İstanbula dair bütün masraflı ve yorucu süreci kabul etme nedenimiz Bursaya (ki en iyi merkez Acıbadem güya) inancımızı tümüyle yitirmiş olmamızdı. yani ben İstanbula bu forumlardan araştırma yaparak ve PGD ye kesin karar vererek yöneldim. Bursada PGD yapan biter yoktu. OLmazsa da böyle olmasın dedik açıkcası sonra pişman olmamak için. çünkü yaşlar malum zaman ilerliyor.

dediğim gibi tedavi sonuçlarım ( istanbuldaki 3 tedaviden 7 tane 1. Kalite (AA-AB) Blastın sadece 2 tanesi sağlıklı gelince de iyi ki gitmişiz dedik, çünkü transfer olsaydı, en iyisinden tutunup uzun düşük kanamaları vs bana çok zaman , sağlık ve moral kaybettirirdi. bir de Şişlinin laboratuvar kalitesini blastlar hep 1. kalite olunca farkettik

bu arada tedaviye İstanbula giden çok insan var, bütçenizi denkleştirebiliyorsanız başka çare yok, tabii sizin seçiminiz olacak ama benim önerim 40 yaş civarı için kesinlikle PGD yapılan ve Labaratuarı iyi olan merkezler....

son olarak: En son tedavimi 2018de gördüm ve Transferim 2018.. fiyatlar 2019 da çok değişmişti, burda bahçeci ve şişli memorialde tedavi gören forum başlıkları var; orda fiyat güncellemeleri var canım. bakabilirsin. ancak şişli memorialde PGD ortalam fiyattı piyasayla( 375 dolar vs). piyasadan daha pahalı değil; hatta Bursa Acıbademden çok daha ucuzdu bütün tedavi dediğim gibi.

Üstelik fiyatlandırmaları parça parça ve standart, kendini sömürülüyormuş gibi hissetmiyorsun; hersey bir düzene göre işliyor

(Bir de 20 gün tedavide yediklerine biraz dikkat et tabi ama sonuçta devrim yaratmıyor, yine de sağlıklı beslenebilirsin otelde..o kadar kaygılanma)

iyi şanslar , insallah en yakın zamanda bebeğine kavuşacaksın

Merhaba

Arısütünü ben hep eğricayır markasından, internet üzerinden aldım, ama bu ampüllü olan değil saf kavanozlardan. bala bile karıştırmadan tahta kaşıkla yedim sabah akşam. firma koruyucu tahta kabı(ışık almamamsı gerek ) ve buz paketleriyle gönderiyor. ben memnun kaldım, piyasada açıkta satan tanıdık birilerini bulamadım açıkcası. ama dediğim gibi saf arısütü kullandım

yaşınız oldukça genç, insallah sizin de en yakını zamanda bebeğiniz olur, bence moral ve para durumunuz iyiyse genel değerlendirme ve IVF için bir merkeze başvurun, sebebsiz dediklerinde neler neler çıkabilir

güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, bana PGD yi yıllarca düzenli kontrollerine gittiğim kadın doğumcum ısrarla söylemişti, ama maalesef Bursa Acıbadem Tüp bebek merkezi benimle dediğim gibi dalga bile geçti. bunun nedeni kendi embriyoglarının ve laboratuvarlarının buna uygun olmamsı! biz beceremiyoruz başka yere gidin demediklerinden sadece paramızı değil, 40 yaşındaki bir çiftin zamanını, sabrını,kısaca herseyimizi alıyorlar. bu konudaki yaklaşımlarına hiç iyi niyetli bakamıyorum maalesef

Reactions: 2be
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…