Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Tekrar maşallah demek istiyorum cinsiyet belli oldu mu

Bende iyiyim şükür güzel ama biraz yorucu biri ergen modu biri bebek modu şükür bu günümüze
Allah kolaylık versin. Her günlerinin her anlarının ayrı zorluğu da var ayrı güzelliği de. Dün perinatologa gittim ben sormadan tahminde bulundu. Yüzde kaç dedim %75 dedi. O nedenle şimdiden havaya girsem mi bilemedim. Bizim için kız erkek farketmez yeterki hayırlı sağlıklı bir şekilde kavuşalım.

Kesinlikle cinsiyet o kadar çok beklenilen ozlem duyulan bebekte akla bile gelmiyor sağlıkla kavuşun inşallah
bana bir oğlum var diye hep kızın olur inşallah dendi ben cinsiyeti aklıma bile getirmedim erkek deyince Dr vah tüh demeler çevreden ben o zaman o kadar beklemişim hiç kız erkek diye bir ayrıma girmem dedim

Etraftakiler zaten illaki konuşacak bi malzeme bulur kendine. Onları hiç duymamak en güzeli. Rabbim ne veriyorsa hayırlısını versin. Sağlıklı hayırlı ahlak vicdan sahibi evlatlar olsunlar.

Merhaba 44 yaşında anne olmak için çaba gösteren bana da moral oldu bu sözler ama bir yandan da korkmuyor değilim buu benim henüz 2. denemem burada birçok arkadaş uzun zamandır uğraşıyor. Çalışmadan kazanamazsın derler ya benim maalesef çok zamanım da kalmadı menopoz teşhisi de konmuştu. Bir tanecik yumurtamla bunu başarabilmeyi umuyorum. Yüce Rabbim bana da zorlukları aşabilmem için hep güç verdi. BU kez de verecek inanıyorum. Rabbim bebeğine, sana ve tüm iyilere sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Herşey hepimizin gönlünce olsun... Desteğin için teşekkürler...

Hamiş arkadaşım sen nasılsın.

Sagol canim, cok sukur halime. Biraz uzak durmaya calisiyorum; ama pek de beceremiyorum . Gecen hafta Nifty yaptirdim; simdi onun sonucunu bekliyorum. Insallah iyi bir sonuc gelecek ve rahat bir nefes alacagiz.
Sen de iyisin insallah? Bebisler buyuduler mi?

Amin.Teşekkür ederim. İyiyiz çok şükür bir sıkıntı yok.13 haftalık olduk bile:)
Sen nasılsın? Nasıl gidiyor iki çocukla hayat?
Jalapenoo sevgili arkadaşım çok mutlu oldum hamile olmana.yeni arkadaşlar bilmez ama geçen sene yazıyorduk sende vardın neyse ki sende hamileler grubuna katılmışsın.hangi merkezde nasıl sonuçla hamile kaldın dicem ama olmazsa mesajlarından da okurum :) ya şeker Allah saglıkla kucağına aldırsın sağlıkla büyüt bebeğini doğduğunda inş. cinsiyeti yazmadın bir % 75 okudum hızlıca göz gezdirirken mesajlara.benimde 13 haftalıkken doktorum cinsiyeti söyleyeyim mi dedi evet dedik.erkek dedi.sonra bu ilk tespit büyük olasılıkla diyorum dedi.ama doktorum iyi bilinen bir doktor cinsiyeti doğru söylemişti.

arkadaşlar bende işe yeni başladım.artık ev işlerimi akşamları veya sabah erken yapıp biraz işim arttı ama işyerimde dinleniyorum oleeyy bebek bütün gün istemeden yoruyormuş şimdi daha rahatladım.evde monotonlaşmıştı.babası bakıyor evde dinlenecek bir kaç ay daha.ayrıca ev ve işim yakın öğlen gidip hep birlikte yedirip içirip doyurup işe dönüyorum süt izni 2.5 ay daha devam ediyor öğleden sonrada 15.30 da çıkıyorum.
bu arada doğal yolla hamile kalan reelden çokk yakın arkadaşım 42 yaşında doğurmuştu sanırım.ay nasıl diyeyim aslında hiç birliktelik falan da yok 45 yaşında 2. bebeğe hamile.46 yaşında anne olacak.maşallah arkadaşıma.bebeği mecburen doğuracak kıyamadı malum biz hep maddiyat çocuğa yeter miyiz derdindeyiz.doğumdan sonra insanlar daha çabuk hamile kalıyor kızlar.eminim sizlerde de böyle olacaklar var.arkadaşıma

aminn

çok sevindim sizin adınıza. sağlıcakla kucaklayın yavrunuzu. inşallah Allah isteyen herkese nasip eder...

Maşaallah.
Darısı başımıza olsun.
Sevgiler...

ligea cım neyse ki özelden hamile haberini sorup almıştım.buradan da tebrik ederim ve baya ilerlemiş hamileliğin. maşallah kızın olacağı içinde tebrik ederim.Allah sağlıkla kucağınızda görmeyi nasip etsin
mesajında güzel uzun açıklayıcı iyi ki yazdın teşekkürler.4 yılda sen uğraşmışsın.hatta senin ilk pgt li olan negatif olunca bende bir çöktüm meğer embriyodan değilmiş bu iyi haber.43 yaşının başında anne olacaksın sanırım.bence halen genç güzelsin 42 genç kalıyor bazen :) istanbula gidilmesi önerini çok beğendim. bende kendi kendime akıl yürütmeyle istanbulu buldum.iyi ki istanbula gitmişim..çünkü sende aynı yoldan gitmişsin.ya bulamasaydım doktorlarımız sağolsun çok başarılılar valla ankaradan çok farklılar daha gözü kulağı açık tipler, kültürlüler, insanlar Sağolsunlar bugüne getirdiler bizleri Allah razı olsun yani :)
donasyon sayfasında murakami arkadaşımız negatif sonrası mesaj yazmış.genç yaşındaki hastalığı sebebiyle kendi kendini çok iyi motive etmeyi öğrendiğini :) umudunu kaybetmediğini, yola devam edeceğini, tıpta 2+2=4 olmadığını, doktorların ailesine kendisi için bu haftayı bu akşamı çıkaramayacağına ilişkin sözlerinde hep doktorları şaşırttığını inatçı birisi olduğunu yazmış.tavsiye ederim okumanızı.özellikle negatif sonrası büyük bir buhran geçiriyor insan ama pozitif olunca da ne kadar kendimi yıpratmışım diyor.

Merhabalar, benimde eşim ikiz istemiyor, bu nedenle hep tek yumurta transferi yapıldı ve yaşım 41, 2 kez transfer oldu ama ikincide tuttu onda da kalbi durdu kürtaj oldum şimdi 3. deneyeceğiz ve yine tek embriyo transferi olacak, ikiz lafını duyunca eşim çok acayip korkuyor, bende ısrar bile edemiyorum iki koyalım diye netice de onun da çocuğu olacak. bence iki tane koyup tek olsun diye dua edeceğine tek transfer yaptırmanı öneririm tutacaksa kısmetse tek de tutar diye düşünüyorum ben. hemde transferden sonra boşuna stres yaşamamış olursun kafan rahat eder.

Ben de aynı şeyleri yaşadım 41 e girdim ben de 2 embriyo konmuştu çok iyi durumdaydılar olmadı yıkıldık eşimle boşanacak duruma geldik yaşa bağlıyor dr tutunmamayı bilemiyorum... şimdi biraz dinlenmeyi düşünüyorum

Teşekkür ederim. Evet sayfada sürekli aktif olmasam da yazıyordum. Memorial Şişli'de tedavide idim. 4. Tedavimde sonuç aldım. Bizi uğraştıran biraz erkek faktörü oldu. Her ne kadar doktorlar biraz bunu önemsemeyip hep yaşa takılsalar da. Varikosel problemimiz vardı. Yaşa müdahale edemiyorsun ama diğer problemi çok küçük bir operasyonla halledebiliyorsun. Ne eşime ne doktorlara anlatamadım. İlk tedavide 37 idim. 7 embriyo 5.güne geldi 2 tane blast kaldı. İlki negatif 2. 6haftalık düştü. 2.tedavide 7 embriyonun hepsi 5.güne geldi ama 4ü blast oldu pgtye gitti 1 tane sağlıklı geldi o da dış gebelik oldu. Laparoskopi ile tüpüm ve miyomlarım vardi onlar alındı. 3. Tedavide 13 yumurtadan tek blast kalmıştı o da %40 mozaik geldi transfer kararını bize bıraktılar ama biz istemedik. 3. Tedavinin sonunda eşimden tekrar test istediklerinde zaten kötü olan değerlerin iyice dibe vurduğunu gördük. Sonrasında eşim ameliyata ikna oldu. Sperm değerleri değişmese de tedavi sonucuna ciddi olumlu etkisi oldu. 4. Tedavimizde yaş 39 oldu. 9 yumurta toplandı hepsi döllendi 5.gün 6sı blast oldu. Ben hepsini gönderirdim ama bi karışıklık olmuş 4ü pgtye gitti 2si sağlıklı geldi. İlki ile hamileyim çok şükür. Şu anda 1 sağlıklı 1 %40 mozaik 2 pgtsiz embriyom daha var. Uzun uzun yazdım :)
Bu yaşlarda pgt nin çok önemli olduğunu düşünüyorum ben de. Zaman zaman burda konuşuldu hatta tartışıldığı için son dönemlerdeki yazışmalara pek müdahil olmak istemedim. Tek embriyo varsa tamam belki 3gun de olsa şans verilebilir. Ama çok sayıda yumurta varken 3.gün dondurup biriktirmenin transfer etmenin mantığını anlayamıyorum.

Merhaba arkadaşlar bende sık sık yazamasam da zaman zaman girip okuyorum ve bilgileniyorum buradan sayenizde, hepinize çok teşekkür ederim verdiğiniz paylaştığınız deneyimler için. bende kısaca kendi durumumdan bahsedeyim, ilk iki denememizi saf saf doktor ne dediyse o kadarıyla bilgisiz bir şekilde yaptık bizde. ne bana ne eşime ileri bir tetkik yapılmadı, pgd, ngs, pıhtılaşma vs vs ne varsa burada hep sizden öğrendim ve hiçbiri bana yapılmadı malesef, 40 yaşından sonra deneyen bir hastaya sorgusuz sualsiz tüm tetkiklerin incelemelerin yapılması şart olmalı halbuki.. 30 lu yaşlarda olsak tamam sorun yok nasıl olsa vakit var daha deriz de bizim gibi ileri yaşlarda her tür olumsuz ihtimalin baştan düşünülmesi ve ona göre tedbirlerin alınması gerekirdi, bugüne kadar yapılan testlerde herhangi bir sorunum çıkmadı, şimdi 3. denemeyi yapmaya hazırlanıyorum Ankaradayım ve acaba doktormu değiştirsem diyorum, aslında ankarada iyi diye bilinen dktorlardan kendisi. eşim daha fazla denemek istemiyor 3. denemeye zor ikna ettim, bu sefer işi şansa bırakmak istemiyorum ve en iyi yerde ne yapılması gerekiyorsa yapılarak denemek istiyorum doktor ve merkez tavsiyeleriniz varsa dikkate almaya hazırım keşke İstanbulda olsam dediğim çok anlar oluyor ama malesef gidip gelme şansım yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.

Merhaba arkadaşlar nasılsınız birşey soracağım ovülasyon akıntısından ne kadar süre sonra testte çift kırmızı çizgi oluyor

Ben ilk tur eğri çayırın tüpte olanını almıştım. Onlar bitince beeo marka soğuk zincirle grlen arı sütünü alacağım. O daha iyiymiş.

Günaydın herkese , bebeğim yaşıyor :) dün kontrole gitmiştim. Maalesef 2 li testimi çok geç tarihe verdiler bu ayın 24 düne. Şimdide down korkusu sardı . Nifty de yaptıracağım ama nerde yaptıracağıma karar veremedim. Kontrollere Bakırköy araştırma hastanesine gidiyorum, pintilikten değil de özel hastanenin bir tanesinde benim önceki hamileliğimde kalp durması sonucu kürtaj oldum . Kürtajdan sonra 2 sene hamile kalamadım. Özellerde tanıda koyamadılar yaştan olmuyor vs dediler. Devlet hastanesinde histeroskopi sonucu hem kürtajdan yapışıklık olduğu hem doğuştan t şekilli rahim gibi sıkıntılar olduğu ortaya çıktı. Araştırma hastanesinde ameliyat oldum ve ameliyattan kısa bir süre sonra tam tüp bebek için ön görüşmelere başlamışken kendiliğinden hamile kaldım. Şimdide eşim beni kesinlikle özellere götürmek istemiyor nerde doğuracağımı kime güveneceğimi de bilemiyorum. Nifty test için yer bakıyorum doğal yolla olduğu için NGS falan da yapılmadı haliyle. Avcılar tarafında oturuyorum ve bu civardaki bütün özel hastanelerin berbat olduğunu düşünüyorum hepsi ticarethane , eski geri kalmış teknolojik aletlerle çalışıyorlar, beni kürtajda zorla kısırlaştırdılar, rahim filmi çekerken içimde sanki bombalar patladı dünya üzerinde yok böyle bir acı. Hem dünya para vermiştik hem filmde bir şey ortaya çıkmamıştı , hepsi vakit kaybettirdi. Nifty yi özel bir laboratuvarda yaptıracağım Genoks düşünüyorum. Kısmetse doğum için karar vermedim acelemde yok daha vakit var. İnşallah bebeğime bu defa kavuşurum . Allah tüm isteyenlerin kucağını doldursun.

Çok sevindim sizin adınıza, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. ben ilk hamleliğimde Megamedipol hastanesine gitmiştim ayfer hanıma. benimde doğal gebelikti ve 42 yaşımdaydım. bana hiç 2 'li 3'lü test önermemişti çünkü yaş faktörü hep kromozomsal bozukluk oranını yükseltiyor demişti. beni direkt olarak Harmony teste yönlendirmişti. ben de orada yaptırmıştım testleri. isterseniz bir de orayı araştırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…