Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Bu arada mesajınızı, başınıza gelenleri okudum. Çok geçmiş olsun. Açıkçası iyice endişelendim,bu ilaç reervi azaltıyorsa bu demek ki bundan sonra menopoza girip hiç adet bie görmeyebilirim. Zaten bu tedavide epi topu 6 folikülüm vardı. Bu durumda kemoterapi iğnesinden 3 ay sonra hiç folikülüm kalmayacak olması büyük bir ihtimal.

Hayır canım öyle düşünme, ameliyat daha çok olumsuz etkiliyor. Mesela benim sağ tüpüm alındı sağ yumurtalığım çok zayıf şu an. Dış gebelik iğnesinden sonra hamile kalan bir sürü insan var. “ Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar” topiğine git. Bir de bende böyle olmuş olması sende de olacağı anlamına gelmez. Ben üstüne adet gördüğüm için 2 aylık olunca gebelik fark edildi. Çok geç kalmış olduk yani

Canım umuyorum korktuğum gibi olmaz. Belki normal yumurta sayısı olanlarda çok şey farketmeyebilir, hamile kalmalarında sorun olmaz ama ancak zaten yumurta sayısı az ve 39 yaşında menopoz öncesi evre teşhisi koyulmuş biri için durumumun pek iç açıcı olduğunu sanmıyorum. Umarım yanılırım ama gerçekçi olmak lazım. Dış gebelik konusuna bakacağım. Çok sağol

Yapılan iğne çok düşük doz, ben tek bir iğnenin rezervi etkileyeceğini sanmıyorum.

İlk etapta ikinci iğneye ihtiyaç olmamasını diliyorum. Haftaya kontrol olacak. Umuyorum çok etkilenmez de 3 ay sonra tekrar tedavi olabilecek rezerv kalır. Şu an için bekleyip ummaktan başka şansım yok.

Yapılan iğne çok düşük doz, ben tek bir iğnenin rezervi etkileyeceğini sanmıyorum.

İlk etapta ikinci iğneye ihtiyaç olmamasını diliyorum. Haftaya kontrol olacak. Umuyorum çok etkilenmez de 3 ay sonra tekrar tedavi olabilecek rezerv kalır. Şu an için bekleyip ummaktan başka şansım yok.
Aynen canım, endişelerle daha fazla strese sokma kendini, iyileşmeye bak. Olumlu düşün, endişenin hiçbir şeye faydası yok.

Neden bitsin canım bu kadar karamsar olma. İnşallah 3 ay sonra tekrar kontrollere başlarsın. Burada o kadar çok badireler atlatmış arkadaşlar var ki onlar hepimize umut oluyor. Sen de umudunu kaybetme lütfen

[QUOTE="Melinx, post: 55095379, member: 764953"çin yazmadım. Ben 1,5 sene önce dış gebelik yaşadım. Doğal yollarla hamile kalmıştım. Bebek sağ tüpteydi diğer bebekte rahimde. Önce kürtajla rahim temizlendi, sonra düşük doz kemoterapi iğnesi yaptılar tüpteki gebelik sonlansın diye ama hcg artmaya devam etti. 10 gün sonra bir doz iğne daha yaptılar ve ondan 2 gün sonra tüpümü patlattı sağdaki gebelik. İç kanamayla ameliyata alındım. Bu olaylardan sonra normalde 3 ya da 4 gün süren adetim. Önce 2 gün sonra 1 güne düştü, kanamanın miktarı da çok azaldı. Dış gebelikten önce doktor rezervlerin yaşına göre çok çok iyi demişti ve 3 Ayda hamile kalmıştım. Sonrasında ise adetler azaldı diye gittiğimde rezervlerin normalin bile altında dediler, menopoz yaklaşıyor dediler. 6 civarında antral folikül görülüyor adetin 2. günü vitamin kullanıyorum sayı yine 6. Bana hemen tüp bebek dediler. Annem 49 yaşında cerrahi menopoza girdi. Ben 40 yaşımda niye böyle oldum deyince doktorum seninki genetik değil dedi. İlaçlar ve ameliyat beni böyle yaptı eminim çünkü biraz araştırınca yazıyor zaten. Peki tüp bebek tedavisi böyle birşeyi tetikliyor mu araştırdın mı? Biraz uzun oldu ve durumumuz farklı ama cevapsız kalmanı istemedim.[/QUOTE]

İnşallah, benim de dileğim bu ama 3 ay sonra bu şansımın olmayabileceği ihtimalini de aklımda tutmaya çalışıyorum. Yoksa o zaman geldiğinde daha büyük yıkım yaşayabilirim.

Neden bitsin canım bu kadar karamsar olma. İnşallah 3 ay sonra tekrar kontrollere başlarsın. Burada o kadar çok badireler atlatmış arkadaşlar var ki onlar hepimize umut oluyor. Sen de umudunu kaybetme lütfen

Canım teşekkür ederim cevabın için. Geçmiş olsun sen de çık badireler anlatmışsın. İlaçlar konusunda fikir yürütüyorum sadece. Sonuçta belli bir rezerv ile doğuyoruz tüp bebek ilaçları o ay tek olcak yumurta sayısını 2-3 ya da fazla sına çıkarıyor olan rezervi izi kullanıyoruz diye düşünüyorum. Zaten az olan rezerv daha kısa sürede bitip menepoz erkene çekebilir diye düşünüyorum. Benimde başımdan 2 kere miyop ameliyatı geçti histereskıpi idi sanırım. Bu arada tedaviye anlamadan önce benim regl düzenim hiç şaşmaz. İlk tedavim eylülde idi ekimde normaldi kasımda olduğumu bile anlamayacak kadar az aralıkta tarlusal la Ocak normal ve ikinci tüp denemesi sonra razı 2 haftadır olmuyorum. Bugün yine tarlusal başladım. Doktorlar birşey söylemiyor çok ama ilaçlar benim düzenimi fazlası ile bozdu sanırım.

Her ay belli sayıda folikül oluyor ama 1 yada 2 tanesi büyüyor, kalan foliküller büzüşüp atılıyor adetle, hatta atılamayanlar kist oluşturuyor bazen. Tüp bebek ilaçlarıyla folikül sayısı arttırılamıyor , sadece onların da büyümesini tetikliyor. Yani senin rezervinden birşey götürmüyor canım. Teorik olarak böyle en azından

C Cekirdek32 T tirmisci aynen öyle; her ay oluşan antral foliküllerden biri dominant folikül oluyor ve yumurta oluyor o, diğerleri ise atrofiye uğruyor yani küçülüp kayboluyor. Tüp bebek ilaçları diğer kaybolacak folükülleri de yumurtaya çeviriyor bildiğim kadarıyla yani aslında rezervinde değişen birşey yok. Tek fark o ay tek yumurta atacak olan over birden fazla yumurta atıyor. Sonuçta T tirmisci hala yumurta ya da folikül görülüyorsa muayenede hala şansınız var. Ama ameliyat olmuşsunuz ameliyatlar olumsuz etkileyebiliyor overleri.

Doğum günün kutlu olsun arkadaşım
Tedavin hayırlı olsun o ilacı kullanmadim yardımcı olamadım

Canim çok geçmiş olsun Bundan 1 yıl önce Şubat ayında doğal yoldan hamile kaldım aynı durum Benim için de geçerli idi dış gebelik tanısı konuldu uzun süre kan vermeler sonrasında bir türlü rahimde kese görünmedi Doktor Öncelikle kürtaj yaptı Kürtajdan sonra da değerim düşmedi onun üzerine kanser hastalarına vurulan ignei varmis m ile başlıyor o iğneden bir doz vuruldum şükürler olsun ki ilk dozla değerlerim düştü darısı sana olsun

Tüp Bebek tedavisi bitmez bu arada sen özel kürler uygular kendini hazirlarsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…