- Konu Sahibi akideciknane
-
- #60.961
Geçmiş olsun canım ben de yaşadım dış gebelik yukarıda anlattım senin mesajını sonradan gördüm. Tüp bebek hikayen tabiki bitmedi. Bir şanssızlık sadece başına gelen. Benim dış gebeliğim 2 ay bitmişsen fark edildi. Geç olması iğnenin etkili olmasını engelliyormuş. Sen tek bir iğneyle atlatacaksın inşallah
Hayır canım öyle düşünme, ameliyat daha çok olumsuz etkiliyor. Mesela benim sağ tüpüm alındı sağ yumurtalığım çok zayıf şu an. Dış gebelik iğnesinden sonra hamile kalan bir sürü insan var. “ Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar” topiğine git. Bir de bende böyle olmuş olması sende de olacağı anlamına gelmez. Ben üstüne adet gördüğüm için 2 aylık olunca gebelik fark edildi. Çok geç kalmış olduk yaniBu arada mesajınızı, başınıza gelenleri okudum. Çok geçmiş olsun. Açıkçası iyice endişelendim,bu ilaç reervi azaltıyorsa bu demek ki bundan sonra menopoza girip hiç adet bie görmeyebilirim. Zaten bu tedavide epi topu 6 folikülüm vardı. Bu durumda kemoterapi iğnesinden 3 ay sonra hiç folikülüm kalmayacak olması büyük bir ihtimal.
Hayır canım öyle düşünme, ameliyat daha çok olumsuz etkiliyor. Mesela benim sağ tüpüm alındı sağ yumurtalığım çok zayıf şu an. Dış gebelik iğnesinden sonra hamile kalan bir sürü insan var. “ Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar” topiğine git. Bir de bende böyle olmuş olması sende de olacağı anlamına gelmez. Ben üstüne adet gördüğüm için 2 aylık olunca gebelik fark edildi. Çok geç kalmış olduk yani
Yapılan iğne çok düşük doz, ben tek bir iğnenin rezervi etkileyeceğini sanmıyorum.Canım umuyorum korktuğum gibi olmaz. Belki normal yumurta sayısı olanlarda çok şey farketmeyebilir, hamile kalmalarında sorun olmaz ama ancak zaten yumurta sayısı az ve 39 yaşında menopoz öncesi evre teşhisi koyulmuş biri için durumumun pek iç açıcı olduğunu sanmıyorum. Umarım yanılırım ama gerçekçi olmak lazım. Dış gebelik konusuna bakacağım. Çok sağol
Yapılan iğne çok düşük doz, ben tek bir iğnenin rezervi etkileyeceğini sanmıyorum.
Aynen canım, endişelerle daha fazla strese sokma kendini, iyileşmeye bak. Olumlu düşün, endişenin hiçbir şeye faydası yok.İlk etapta ikinci iğneye ihtiyaç olmamasını diliyorum. Haftaya kontrol olacak. Umuyorum çok etkilenmez de 3 ay sonra tekrar tedavi olabilecek rezerv kalır. Şu an için bekleyip ummaktan başka şansım yok.
Neden bitsin canım bu kadar karamsar olma. İnşallah 3 ay sonra tekrar kontrollere başlarsın. Burada o kadar çok badireler atlatmış arkadaşlar var ki onlar hepimize umut oluyor. Sen de umudunu kaybetme lütfenSelam arkadaşlar,
Maalesef geçen ayki tüp bebek denememden sonra düşük olacak sanarken değerlerin düşmemesi ve tam 18 gün kanamanın kesilmemesiyle dış gebelik geçirdiğimi öğrendim. İğneyle düşürmeye çalışacaklar. Düşmezse bir kaç iğne daha olacağım. İğneden sonra 3 adet boyunca hamile kalmamam gerektiğini öğrendim. Yaş 39, amh çok düşük ve geçen her ayın önemi varken resmen bittim. 3 ay sonra menopoza girmeyeceğimin garantisi yok çünkü. Sanırım tüp bebek maceram da bu şekilde bitti. Çok üzgünüm.
Neden bitsin canım bu kadar karamsar olma. İnşallah 3 ay sonra tekrar kontrollere başlarsın. Burada o kadar çok badireler atlatmış arkadaşlar var ki onlar hepimize umut oluyor. Sen de umudunu kaybetme lütfen
Ben de öyle umuyorum. Vücut bir an önce atarsa biraz rahatlayacağım. Yumurta rezervim çok az olmasa beklemekte sorun yok ama 3 ay sonra alınabilecek yumurtam olacağının garantisi de yok.
Başlamadan önce hsg çektirmiştim, tüplerimde sorun yoktu, daha önceden geçirdiğim bir enfeksiyon vs de yok yapışıklık yapacak. Dış gebeliğe yol açabilecek tek şey T şeklinde bir rahmim var. Doktorum başlarken sorun olmaz demişti ama belli ki sorun oluyor. Bu esnada düzeltme ameliyatı düşünüyorum.
Her ay belli sayıda folikül oluyor ama 1 yada 2 tanesi büyüyor, kalan foliküller büzüşüp atılıyor adetle, hatta atılamayanlar kist oluşturuyor bazen. Tüp bebek ilaçlarıyla folikül sayısı arttırılamıyor , sadece onların da büyümesini tetikliyor. Yani senin rezervinden birşey götürmüyor canım. Teorik olarak böyle en azındanCanım teşekkür ederim cevabın için. Geçmiş olsun sen de çık badireler anlatmışsın. İlaçlar konusunda fikir yürütüyorum sadece. Sonuçta belli bir rezerv ile doğuyoruz tüp bebek ilaçları o ay tek olcak yumurta sayısını 2-3 ya da fazla sına çıkarıyor olan rezervi izi kullanıyoruz diye düşünüyorum. Zaten az olan rezerv daha kısa sürede bitip menepoz erkene çekebilir diye düşünüyorum. Benimde başımdan 2 kere miyop ameliyatı geçti histereskıpi idi sanırım. Bu arada tedaviye anlamadan önce benim regl düzenim hiç şaşmaz. İlk tedavim eylülde idi ekimde normaldi kasımda olduğumu bile anlamayacak kadar az aralıkta tarlusal la Ocak normal ve ikinci tüp denemesi sonra razı 2 haftadır olmuyorum. Bugün yine tarlusal başladım. Doktorlar birşey söylemiyor çok ama ilaçlar benim düzenimi fazlası ile bozdu sanırım.
hadi inşallah canım yaaaa. rabbim yar ve yardımcımız olsun
Selam arkadaşlar,
Maalesef geçen ayki tüp bebek denememden sonra düşük olacak sanarken değerlerin düşmemesi ve tam 18 gün kanamanın kesilmemesiyle dış gebelik geçirdiğimi öğrendim. İğneyle düşürmeye çalışacaklar. Düşmezse bir kaç iğne daha olacağım. İğneden sonra 3 adet boyunca hamile kalmamam gerektiğini öğrendim. Yaş 39, amh çok düşük ve geçen her ayın önemi varken resmen bittim. 3 ay sonra menopoza girmeyeceğimin garantisi yok çünkü. Sanırım tüp bebek maceram da bu şekilde bitti. Çok üzgünüm.
Doğum günün kutlu olsun arkadaşımMerhaba arkadaşlar. Ben ikinci bebek için tedaviye başladım. Benimde durumum iyi değil bende menepoz ve yumurta rezervi azlığı sorunu var. Çikilata kıstı yüzünden amelıyatla kazıdıkkarı için sol yumurtalığım fonksiyon u bitmiş şekilde orda hiç oluşmadı ve sağda iki tane oldu hemen bölünmeye başladığı an dondurduk dedı dr. Çünkü rahimde iltihap çıktı ve antıbiotik kullanıyorum tedavıyede iptal edemezdik çünkü merkezim için bitane yumurta bıle değerli her ay bizim için değerli dendi. Herşey bizim için eğer herşey yolunda giderse ve 3 hafta antıbıotık kullanımın sonunda transfer olur inşallah yaşımda geldı 40 oldum bugun itibarı ile
Benim sorum şimdi bana dr yumurta toplama işlemi yapmadan iki gün önce bı iğne verdı
İlaç adı yazmak istemezdim ama mecbur olduğum için özürdilerim
Triptofem 0,1mg arkadaşlar bu iğne çatlatma iğnesi değilimi ? Çünkü test yaptım elimde testler vardı ve nagatıv çıkıyor acaba bu iğne başkamı hcg içermiyormu? Yada testler bozuk yada acaba iğnemi bozuktu ? Ama iki Gün sonra yumurtam toplamdı ben anlamadım içeriğini okumadan attım kutuyu burdan bakıyorum Türkçesi çıkmıyor
Kullanan yada bılgısı olan varmı ?
Selam arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?