Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Selam arkadaşlar,
Maalesef geçen ayki tüp bebek denememden sonra düşük olacak sanarken değerlerin düşmemesi ve tam 18 gün kanamanın kesilmemesiyle dış gebelik geçirdiğimi öğrendim. İğneyle düşürmeye çalışacaklar. Düşmezse bir kaç iğne daha olacağım. İğneden sonra 3 adet boyunca hamile kalmamam gerektiğini öğrendim. Yaş 39, amh çok düşük ve geçen her ayın önemi varken resmen bittim. 3 ay sonra menopoza girmeyeceğimin garantisi yok çünkü. Sanırım tüp bebek maceram da bu şekilde bitti. Çok üzgünüm.
üzme kendini. bende 43 olucam. doktor yumurta göremedi. şoka girdim.daha önceki doktorum klomen çatlatma iğnesi yaptı. o etkiledi sanırım. bilmiyorum. rabbim yardımcımız olsun

Çok teşekkürler, ben de o m ile başlayan iğneyi oldum. Düşük doz kemoterapi ilacıymış sanırım. Cuma günü düştü mü diye bakılacak. Umarım tüpe bir şey olmadan kurtarırız.

Canim çok geçmiş olsun Bundan 1 yıl önce Şubat ayında doğal yoldan hamile kaldım aynı durum Benim için de geçerli idi dış gebelik tanısı konuldu uzun süre kan vermeler sonrasında bir türlü rahimde kese görünmedi Doktor Öncelikle kürtaj yaptı Kürtajdan sonra da değerim düşmedi onun üzerine kanser hastalarına vurulan ignei varmis m ile başlıyor o iğneden bir doz vuruldum şükürler olsun ki ilk dozla değerlerim düştü darısı sana olsun

Tüp Bebek tedavisi bitmez bu arada sen özel kürler uygular kendini hazirlarsin

Umarım ileride sizde de yumurta oluşur. Bende maalesef zamanından biraz daha erken azalma var. O da benim şanssızlığım, yine de benden çok daha gençlerin bu durumu yaşayabildiğini düşünüp daha kötüsü olabilirdi diyorum. Umuyorum 3 ayda büyük kayıp yaşamam. Beklerken yumurta takibi yaptırmayı düşünüyorum

üzme kendini. bende 43 olucam. doktor yumurta göremedi. şoka girdim.daha önceki doktorum klomen çatlatma iğnesi yaptı. o etkiledi sanırım. bilmiyorum. rabbim yardımcımız olsun

Merhaba kizlar kkya yeni katıldım. Yaş 38 amh 1.36 . Yumurta kalitesi icin neler yaptınız. Arı sütü ve polen almayi düşünüyorum. Bunlari nasil tuketmeliyim. Baska neler yapabilirim. Lütfen yardim
Merhaba hosgeldin, konu hakkında daha yeni yazdım.benim profilime girip mesajlardan veya forumun bu sayfasından bir kac sayfa geride ki mesajımı okuyabilirsiniz

Merhaba kizlar kkya yeni katıldım. Yaş 38 amh 1.36 . Yumurta kalitesi icin neler yaptınız. Arı sütü ve polen almayi düşünüyorum. Bunlari nasil tuketmeliyim. Baska neler yapabilirim. Lütfen yardim
tedaviniz hayırlı olsun arkadaşım

Iyi Pazarlar Hanimlar
Ari sutu, gunde 2 incir. Alkol veya sigara kullaniyorsaniz derhal birakin

Merhaba kızlar,

Umut yazısı olsun diye yazacağım bu yazıyı, umarım bazılarınızın umutlarını tekrardan hareketlendiririm.

Ağustos 1976 doğumluyum, yani 42 (hissettiğim) ve 41 evrak üzerinde.
14 yaşında bir oğlum ve uzun süredir ikinci çocuk isteğim var.
Geçen yıl 2017 ocak ayında doğal yolla hamile kaldım, maalesef dış gebelik veya kimyasal tahminlerinden sonra doğru orantılı artmayan Beta HCG neticesinde 5 haftada kayıp yaşadım.

Daha sonrasında bu iş böyle olsun diye beklenmez dedim ve doktora gitmeye karar verdik. Ünlü bir bayan profesörüne gittim yapılan tetkiklerde amh 1,80 fsh 8 civarı çıktı. Benim yaşlarımdaki kadın için iyi dendi, ancak eşimin sperm morfolojisi 0 çıktı. Eyvah demeye kalmadı, doktorumuz “Sorun yok, bu ay rahim filmi çekeriz, gelecek ay da aşılama yaparız.”dedi.Cahiliz o zaman, diyoruz ki doktor ne dediyse o. Özel muayene, özel hastaneler, özel prosedürler derken para döküyoruz. Aşılama negatif tabii, şimdi düşünüyorum da morfoloji sıfır benim yaş 40 üzeri ne aşılaması ama? Diyorum ya cahillik işte.

Güzel bir tesadüf sonucunda başka bir doktor hakkında çok güzel duyumlar aldım. Üstelik profesör falan değil, uzman ama Ankara’da tüp gebelik oranları çok yüksek. O doktora gitmeye başladım, kaybettiğim vakit sebebiyle amh 0,80 düşmüştü. Neyse kısa kesmeye çalışacağım: o doktor “Bana güvenmek zorundasın, evet yumurtlama var ama her yumurta sağlıklı gebelik için yeterli kalitede olmayabiliyor. Maalesef tüp bebek, paket program gibi oldu, hemen gelecek ayda yumurta toplayabiliriz ama sonucu hakkında umutlarımız az olabilir ” dedi. Beni sık aralıklarla kontrol etmeye, ilaç dozunu ayarlayarak mayıs sonundan ekim sonuna kadar takip eti. Ekim sonunda “İşte altın yumurtalar bunlar” dedi. 5 yumurta elde etmiştik, 3 döllendi ve 5. Güne AA kalite olarak geldiler. Kasım ve aralık aylarında progesteron hormonun yüksek çıkması sebebiyle transfer yapılamadı. Ama bizim mutlu günümüz 12 Ocak oldu. Gebeliğim sağlıkla devam ediyor (Darısı tüm gebelerin başına)

Tabii ki kaygılarımız çok yüksek olabiliyor ama inancınızı ve azminizi kaybetmeyin kızlar.
O minik melekeler sizi bir yerde bekliyor.
Sonbaharda kucağımızda mis kokulu sağlıklar bebekler kucaklamak dileğiyle.

Iyi Pazarlar Hanimlar

Ari sutu, gunde 2 incir. Alkol veya sigara kullaniyorsaniz derhal birakin

Cok şükür kullanmıyorum. Ama malesef esim sigara kullaniyor. Sayi morfoloji iyi ama tabi kalite olarak bilemiyoruz
Aris sütü ve polen bir tanigimizdan tedarik edicez. Kendileri aricilik yapiyor. Polen bir tatlikasigi gibi okudum ölçüsünü, arisutu icin de nohut tanesi kadar sanırım. Incir geceden zeytinyaginda bekletilecek gunde iki adet. Onun haricinde zaten ocean pulse diye bir takviye kullaniyorum icinde omega 3 d,k vitamini falan var.Bir de iğnelere başladıktan sonra 5. Gun bunlarin hepsini birakicam. Baska bir seye ihtiyaç yok sanırım.
Cok zor bir surec rabbim herkese yardim etsin
Tabiiki hersey nasip kismet ama insan hep kendinde eksik ariyor...

Merhaba kızlar,

Umut yazısı olsun diye yazacağım bu yazıyı, umarım bazılarınızın umutlarını tekrardan hareketlendiririm.

Ağustos 1976 doğumluyum, yani 42 (hissettiğim) ve 41 evrak üzerinde.
14 yaşında bir oğlum ve uzun süredir ikinci çocuk isteğim var.
Geçen yıl 2017 ocak ayında doğal yolla hamile kaldım, maalesef dış gebelik veya kimyasal tahminlerinden sonra doğru orantılı artmayan Beta HCG neticesinde 5 haftada kayıp yaşadım.

Daha sonrasında bu iş böyle olsun diye beklenmez dedim ve doktora gitmeye karar verdik. Ünlü bir bayan profesörüne gittim yapılan tetkiklerde amh 1,80 fsh 8 civarı çıktı. Benim yaşlarımdaki kadın için iyi dendi, ancak eşimin sperm morfolojisi 0 çıktı. Eyvah demeye kalmadı, doktorumuz “Sorun yok, bu ay rahim filmi çekeriz, gelecek ay da aşılama yaparız.”dedi.Cahiliz o zaman, diyoruz ki doktor ne dediyse o. Özel muayene, özel hastaneler, özel prosedürler derken para döküyoruz. Aşılama negatif tabii, şimdi düşünüyorum da morfoloji sıfır benim yaş 40 üzeri ne aşılaması ama? Diyorum ya cahillik işte.

Güzel bir tesadüf sonucunda başka bir doktor hakkında çok güzel duyumlar aldım. Üstelik profesör falan değil, uzman ama Ankara’da tüp gebelik oranları çok yüksek. O doktora gitmeye başladım, kaybettiğim vakit sebebiyle amh 0,80 düşmüştü. Neyse kısa kesmeye çalışacağım: o doktor “Bana güvenmek zorundasın, evet yumurtlama var ama her yumurta sağlıklı gebelik için yeterli kalitede olmayabiliyor. Maalesef tüp bebek, paket program gibi oldu, hemen gelecek ayda yumurta toplayabiliriz ama sonucu hakkında umutlarımız az olabilir ” dedi. Beni sık aralıklarla kontrol etmeye, ilaç dozunu ayarlayarak mayıs sonundan ekim sonuna kadar takip eti. Ekim sonunda “İşte altın yumurtalar bunlar” dedi. 5 yumurta elde etmiştik, 3 döllendi ve 5. Güne AA kalite olarak geldiler. Kasım ve aralık aylarında progesteron hormonun yüksek çıkması sebebiyle transfer yapılamadı. Ama bizim mutlu günümüz 12 Ocak oldu. Gebeliğim sağlıkla devam ediyor (Darısı tüm gebelerin başına)

Tabii ki kaygılarımız çok yüksek olabiliyor ama inancınızı ve azminizi kaybetmeyin kızlar.
O minik melekeler sizi bir yerde bekliyor.
Sonbaharda kucağımızda mis kokulu sağlıklar bebekler kucaklamak dileğiyle.
tebrik ederim yazdıklarınız için teşekkürler
allah tamamına erdirsin sağlıkla ve hayırlısı ile kucağında gör inşallah

Cok şükür kullanmıyorum. Ama malesef esim sigara kullaniyor. Sayi morfoloji iyi ama tabi kalite olarak bilemiyoruz
Aris sütü ve polen bir tanigimizdan tedarik edicez. Kendileri aricilik yapiyor. Polen bir tatlikasigi gibi okudum ölçüsünü, arisutu icin de nohut tanesi kadar sanırım. Incir geceden zeytinyaginda bekletilecek gunde iki adet. Onun haricinde zaten ocean pulse diye bir takviye kullaniyorum icinde omega 3 d,k vitamini falan var.Bir de iğnelere başladıktan sonra 5. Gun bunlarin hepsini birakicam. Baska bir seye ihtiyaç yok sanırım.
Çok güzel, bilinçlisiniz .. maşallah aynen devam. Her şey gönlümüzce olsun ..

1 kilo bala 100 gr polen karısacak ölçüsü bu.tatli kaşıģı mesajı yazan arkadaşın kendi tasarrufu.

Peki günlük ne kadar tuketmeliyim
:KK66: selam.. polen tek başına yenmiyor bala karıstırilıyor diye duydum gördüm.bana balda faydalı sonucta dediler.bal polen karışımı günde 1 kez sabah ac olarak 1 tatlı kasığı.ayrıca tahta kaşıkla ye dediler polen sebebiyle.arı sutü de günluk tam dozu almak amacıyla tek başına! sabah akşam aç olarak nohut tanesi kadar. İnce çay karıştıricı tahta cubugu icine batır 1 cm kadar bunu dilinin altina koy erisin.sabah aksam olunca baya baya etki ediyor.veya eğriçayırın 1500 mg lık ampulü al bu da tam yeterli dozu.ben havuz yöntemi oldugumdan bana üçü birlikte 1 kilo bala 100 gr polen 50 gr ari sutü karışımı satiyorlardi.ama kavanozun sonuna dogru polen ve ari sutünün bittigini düsündüğümden 3. Ve son olan opuda arı sütüm yeni gelmisti.10 12 gün sabah akşam yedim .dozu arttırdım.son opu ya :) hep 1 embriyo 5. Güne giderken bu kez 2 embriyo 5. Gune gitti :KK66: ama genetikten 1 sağlıklı geldi.bence basarılıydi.tabi ben 3 4 aydır bunları kullanmıştım çünkü havuz yöntemiyle 3 opu oldum.dr. um solgarın 1000 mg d vitamini, solgarın 950 mg omega-3 ü, bemix (b12 ve b vitamini ilacı oluyor) elevit (multivitamin) verdi bu sürede kullandım.bende 3 yıldır quenzimq10, melatonin, biesteron iciyordum.biesteron cok olmus dedi ama quenzum günde 1 ve melatonin çok iyidir devam dedi.tedaviye başlayacaklara 3 ay önceden tavsiye ederim.ben 3 yil bu guenzumları ictim ama yumurta sayısi hep 2 3 :KK43: artmadı azalmadi ve ilk tedavimde negatif aldım.ama ari sütu içince yumurta sayım 5 6 ya çıkti 4 ü dolu, 1 aylık kullanımda bile.acaip tavsiye ederim.biz eski arkadaşlarimizla bu forumu arı sütü içenler forumu diye ilan etmistik.tedavin hayırlı olsun neredesin hangi merkez dr

Back