- 26 Temmuz 2013
- 477
- 626
- 103
- 48
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #60.621
Canım yasın ne kadar genc; ben eminim tedaviyle ta da normal yoldan ikincigebeliği elde edebilirsin. Tam da arısütü diyecektimligea Yaşım 27 uzun yıllardır uğraşıyorum.kaliteden kastım,5adet embiriyom 6.güne kadar bekletildi ama kalitesiz olduklarından transfer iptal oldu......2.denemede 13yumurta toplandı, 10tanesi işleme alındı ve hiç birinde dollenme gerçekleşmedi..1.denemede çok yumurta toplanildi ama dollenme çok az oldu......
tedavideyken bal,arisutu,polen karışımı kullandim.incir kuru yaptım,vitamin takviyeleri vs ama hiç sonuç alamadık.nereye gitiysekte herşey cok mükemmel gözüküyor ama,sonuç 0 )))
En ilginci spontam bi dogumum var,oda yıllar sonra oldu.ve kizim 6yasinda ogün bugündür, uğraşıyoruz.
Gerçekten artık öyle bi noktaya geldik ki gebelik falan istemiyorum, yalnızca bana makul bir açıklama yapsınlar.Sadece sır olmaktan çıksın.Kardeş içinçok uğraştık artık pes ettik anlayacağınız..
Canim yazdıklarını anlamaya çalıştım ama malesef pek bişey anlamadım..yani cahil kaldım desem yeridirCanım yasın ne kadar genc; ben eminim tedaviyle ta da normal yoldan ikincigebeliği elde edebilirsin. Tam da arısütü diyecektimama sen hepsini yapmışsın. Seni çok k iyi anlıyorum açıklama yapmıyor dr lar; bazı seyler tr de yok( mesela mitokontri enerjisi olcumu yaparak transfer yapma metodu var ispanyada sanırım) bazı meseleler ise hala muamma. Ama eminim onumuzdeki 5 yıl bile üreme tekniklerinde devrim yapacak , sen yetişirsin inşallah dabiz ne oluruz bilemedim
Muhtemel eşinin radikalleriyuksek( aysegul çoruhlu acıklaması) o çinko lu bol anti oksidanlı bir kür uyguladı mı acaba? Yasınız genc oldugu için ve spermler 3 ayda yenilendiği için bu kürler etki edebilir. Muhtemel ilk bebeğini deoylebir zamanda olmustur. Oksidatif stres denilen şey bile etkiliyor spermleri. Bol spor; elekton yukseltici seyler( yeşillik, toprağa basma felan) azaltıyormuş oksitlenmeyi.aysegul coruhlu nun kitaplarını tavsiye ederim, çok etkileyici
ligea Yaşım 27 uzun yıllardır uğraşıyorum.kaliteden kastım,5adet embiriyom 6.güne kadar bekletildi ama kalitesiz olduklarından transfer iptal oldu......2.denemede 13yumurta toplandı, 10tanesi işleme alındı ve hiç birinde dollenme gerçekleşmedi..1.denemede çok yumurta toplanildi ama dollenme çok az oldu......
tedavideyken bal,arisutu,polen karışımı kullandim.incir kuru yaptım,vitamin takviyeleri vs ama hiç sonuç alamadık.nereye gitiysekte herşey cok mükemmel gözüküyor ama,sonuç 0 )))
En ilginci spontam bi dogumum var,oda yıllar sonra oldu.ve kizim 6yasinda ogün bugündür, uğraşıyoruz.
Gerçekten artık öyle bi noktaya geldik ki gebelik falan istemiyorum, yalnızca bana makul bir açıklama yapsınlar.Sadece sır olmaktan çıksın.Kardeş içinçok uğraştık artık pes ettik anlayacağınız..
Ben eşimi severek çok erken evlilik yaptim...Daha 17yasindaydim evlendigimde....hiç korunmadik.2008den buyana doktorlardim. en son bu yılların içinde iki yıl doktora gitmedim.belki bundandır umutsuzlugum. Evet çok şükür bitane var,Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin..stres yapmamın en buyuk nedeni kizim yalnız ve garip kalmasın diye.sonrada çevre faktörü,aile ve kendimde çok istiyorum.yaşın daha çok genç okadar umutsuzluga kapılma bence en büyük avantajın ama 2 sene ama 5 sene sonra Allah nasip ederse hamile kalma ihtimalin var sen böyle dersen buradaki insanlar ne yapsın çoğumuzun önünde çok az zamanı kaldı
ayrıca bi tanede çocugun varmış bence kendini bukadar üzme
ilginç acaba hepsi donasyonmu
ilginç acaba hepsi donasyonmu
evet haklısın ama işte bizde aykırı olduğu için bir çok insan yaptırmıyor mesela böyle bir şey günah olmasa bir cogumuz hemen yaptirirz ama evlatlikla bunun ne farki var sadeve esinden olmasi ve kadinin kendisi tasimasi doguranmi buyutenmi tam bursa devreye giriyor ve bence hayırlısı deyip geçiyorumbi ihtimal 45-46 yaşına kadar istisnai yada mucizevide olsa hamile kalma ihtimali var ama çok küçük ihtimal bunun örnekleri çok az ama onun haricinde bende çoğunun donasyon oldugunu düşünüyorum ki bu forumda bile yaşları genç olup çaresi kalmayıp donasyon yaptıranlar var doktorların aslında kızdıgı şey birazda bu insanlar bunları okuyor şu yaşta hamile kaldı diye sonra doktora gidiyor ama nasıl ne şekilde hamile kaldı bunu hiç düşünmüyor çoğu yaptırsa bile bence saklıyor çünkü toplum olarak çoğunluk bunun etik olmadıgınıda düşünüyor bu herkesin kabul edebilecegide bir şey degil bazı insanlar kariyerdi oydu buydu derken çocuk işini sürekli erteliyor özellikle zengin ve ünlülerde bu çok var sonradan aklı başına geliyor ama o zamanda her şey istedigi gibi olmuyor
Çok doğru, keşke biri beni 35’imde uyarsaydı...
Arkadasım çok ağır grip oldum, yazamıyorum biraz toparlanınca yazacagım, aklımdaCanim yazdıklarını anlamaya çalıştım ama malesef pek bişey anlamadım..yani cahil kaldım desem yeridirhiç duymadığım şeyler anlatmissiniz. aslında çok da güzel detaylı şekilde yazmissiniz.
Doktorum bana onca yumurtadan bi tane bile embiriyo elde edemedik, o yüzden bidaha denemeyin dedi.
Yaşa hiç takilmayin lütfen, eğer ki yaş ile alakalı olsaydı bende olurdu.Rabbim yolunuzu açık etsin.İNŞALLAH gonlunuzdeki muradi kabul eder
Eğer zahmet olmazsa özetle spermle ilgili yazdıklarınızı anlayacağım şekilde anlatirmisinix? tabi ben transfere gelemedigim için ispanya'daki cihaz benim için geçersiz
Bence günah olması işin en önemli yönü bir de buna organ nakli olarak bakılıyor maalesef ikisi çok farklı çaresizlik insanlara neler yaptırıyorevet haklısın ama işte bizde aykırı olduğu için bir çok insan yaptırmıyor mesela böyle bir şey günah olmasa bir cogumuz hemen yaptirirz ama evlatlikla bunun ne farki var sadeve esinden olmasi ve kadinin kendisi tasimasi doguranmi buyutenmi tam bursa devreye giriyor ve bence hayırlısı deyip geçiyorum
organ naklinden bir canlı dünyaya getirmiyoruz ama ama tabiiki organ naklinde hayat veriyoruz birde eşimin spermi bir başka kadınla bulusucak ben tasicam buda bana dogru gelmiyor tabiiki yaptiranlar var saygi duyarim herkesin dusuncesine ama yinede rabbim verecekse benden versinBence günah olması işin en önemli yönü bir de buna organ nakli olarak bakılıyor maalesef ikisi çok farklı çaresizlik insanlara neler yaptırıyor
umutsuz olma canım bol dua et tesbih çek olumlu duşunCumartesi transferim oldu ve iki tane kaliteli 3. gün embriyosu koyuldu. Sanırım zaten epi topu iki embriyo olduğundan 5. güne götürmediler. Ne düşüneceğimi bilmiyorum, sanırım umutsuzum biraz. Bu yaşlarda şansımın çok az olduğunu biliyorum. İlk denemede gençler bile çoğunlukla negatif alıyor zaten. 15 şubat test tarihim, çoğu kişi test gününü iple çeker, ben gelmesin diyorum.
Çok geçmiş olsunArkadasım çok ağır grip oldum, yazamıyorum biraz toparlanınca yazacagım, aklımda
tabiiki isteyen yaptirir dediğim gibi hür irade bu sadece eşleri ilgilendirir benceDonasyon isteyenin pekala yapacağı ve kimseden icazet almaya lüzum görmediģi bir karardır.herkes kendi hayatıyla ilgili kararları özgürce verecek idrakta olsa keşke.
Donasyon sayfası degiliz donasyondan bahsediyoruz ona da sinir oluyorum.anladım canım aynı düşünüyoruz.tabiiki isteyen yaptirir dediğim gibi hür irade bu sadece eşleri ilgilendirir bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?