- 7 Eylül 2017
- 1.524
- 3.330
- 63
- 47
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #60.601
Merhaba .. bende 35 yaşında evlendim ve yaşım gereği hemen çocuk istedik..çalışmalar sonuç vermeyince kontrole gittin fsh 8 amh 2 idi.. eşim gitti ve yıkıldık çok az sperm ve olanlarda hasarlı..5 yılda 3 tüp bebek ..çok zor günlerdi acıbadem anadolu sağlık ve bahçeci 2 sinde hamile kaldım ama düşük nedeniyle kürtaj hayatımın en kötü günleriydi.. 4. Tüp bebeğe hazırlanmaya başladık tabi ben oldum 39 buçuk..eşim de destek ilaçlar aldı 5 ay ...bende omega 3.. regly geldiğinde başlayacaktık ki hamile olduğumu öğrendim..olumlu deneyimleri okuduğumda benimi bulacak diye düşünüp olumsuzları baz alan biriydim bende..umut olsun diye yazmak istedim..çok üzgün ve karamsar 3 4 yıl geçirdim..sizi ço
k iyi anlıyorum..dualarım bebek isteyen uğraşan herkese...
Canım 35 le 41 arasında çok dark varmış ben de yasayarak ogrendim; ama tabi C Cerennce 39 da hamile kalmış. Ben de evlenir evlenmez hamile kalmıştım 39 yasında; ama 9.haftada dusuk oldu. Aslında kromozoma gonderdik onu da normal çıkmıştı; miyom varmış endemetriumda.Böyle güzel hikayeler duymak ne güzel
Allah tamamına erdirsin
Bu ara benim yine olmadigini duyan herkesin bana söylediği: belli mi olur belki normal olur Üzülme!
Benim düşüncem bu kadar destege ilaca ve tedaviye ragmen olmayan normal mi olacak !! Kendi adima düşüncem bu..
Birilerinin bunu yasadigini duymak güzel
Tebrikler
Ya ne guzel haberler; sizi o kadar iyi anlıyorum ki; normal yoldan olan bebeği kürtajlA alındıgında çok kotuydum. Ama ilk tüp bebek kimyasal olunca resmen yıkıldık. Esimin sakalları agardı 1 ayda meselaMerhaba .. bende 35 yaşında evlendim ve yaşım gereği hemen çocuk istedik..çalışmalar sonuç vermeyince kontrole gittin fsh 8 amh 2 idi.. eşim gitti ve yıkıldık çok az sperm ve olanlarda hasarlı..5 yılda 3 tüp bebek ..çok zor günlerdi acıbadem anadolu sağlık ve bahçeci 2 sinde hamile kaldım ama düşük nedeniyle kürtaj hayatımın en kötü günleriydi.. 4. Tüp bebeğe hazırlanmaya başladık tabi ben oldum 39 buçuk..eşim de destek ilaçlar aldı 5 ay ...bende omega 3.. regly geldiğinde başlayacaktık ki hamile olduğumu öğrendim..olumlu deneyimleri okuduğumda benimi bulacak diye düşünüp olumsuzları baz alan biriydim bende..umut olsun diye yazmak istedim..çok üzgün ve karamsar 3 4 yıl geçirdim..sizi ço
k iyi anlıyorum..dualarım bebek isteyen uğraşan herkese...
Arkadasım tedavin hayırlı olsun; ilk tedavinin psikolojisi çok zordur; neyi bekleyeceğini bilemezsin; umutlu mu olmak kötümser mi olmak gerekir bilemezsin. En iyisi biraz az iyimser olmak ama hiç deumudu yitirmemek. Ne zor dengeÇok teşekkürler. 38 yaş önemli sanıyorum, ondan sonra yıkım başlıyor. Hatta bana verdikleri formda direkt 38 yaş ve altında başarı oranından bahsediliyor. Amh benim için sürpriz oldu, ailede 50'den genç menopoza giren yok. Tabi bende hormonal sorunlar yüzünden 15 yıl doğum kontrol hapı kullanma durumu var. Sanırım o nedenle rezervi erken tükettim.
Umuyorum herşey iyi olur. Aslında ilk tedavide hemen olmaz gibi geliyor ama yine de bir umut bekliyorum. Evet, taze transfer olacak. Hatta transfer bilgilerini de şimdiden verdiler ve hamileliğe hazırlık için ilaçları almaya başladım. Sanki transfere gideceğinden eminmiş gibi konuşuyorlar, moral vermek için mi yoksa bir bildikleri mi var bilmiyorum. Umuyorum 4 yumurtadan en azından ikisi sorunsuz döllenir ve kaliteli olur, en azından iki tane koyulursa şansım daha fazla olur diye düşünüyorum.
bende aynı senin gibi düşünüyorum aman bende şu yok bu yok bide normal mi olcak diyorum yok daha neler bi tarafımda olsun sen çabala kendi halinde diyorBöyle güzel hikayeler duymak ne güzel
Allah tamamına erdirsin
Bu ara benim yine olmadigini duyan herkesin bana söylediği: belli mi olur belki normal olur Üzülme!
Benim düşüncem bu kadar destege ilaca ve tedaviye ragmen olmayan normal mi olacak !! Kendi adima düşüncem bu..
Tebrikler
Böyle haberler oyle iyi geliyor ki; eminim sadece bana değil burada yazan okuyan bütün herkese, tesekkurler paylaştığın içinEvet çok şükür doğum yaptım 5 aylık oğluşum var.. normal yada tüp nasıl olduğu hiç farketmez..evlat sahibi olabilmek önemli olan elbette.. demek istediğim 3 kez tüple bir negatif iki kürtaj olunca tüplere olmuyor ben asla anne olamayacağım diye düşünmeye başlamıştım..eşime q enzim ve solgar antioksidan iyi geldi sanırım spermler güçlendi..tabii bunlar vesile bebeğin zamanı evliliğimizin 5. Yılıymış demekki ..
Arkadasım tedavin hayırlı olsun; ilk tedavinin psikolojisi çok zordur; neyi bekleyeceğini bilemezsin; umutlu mu olmak kötümser mi olmak gerekir bilemezsin. En iyisi biraz az iyimser olmak ama hiç deumudu yitirmemek. Ne zor dengeama tek tavsiyem bu yaşlarda yumurta oldugu surece sayısına takılmaman canım. İnan yumurtan oldugu surece 2 mi 5 mi 10 mu bizim yaşlarda çok fark yaratmıyor. Onemli olan sonuç yani gebelik ve sağlıklı doğum. Ben çok yumurtası olan biriyim ama 5.gune az gidiyor ve son tedavimde 3 ü de pgd den sağlıksız geldi. Yani mesele tek altın yumurtaya bakar. O da sayılardan bağımsız deneme yanılmaya bakıyor. Insallah guzel sonuçlar alırsın. Bu surecte oyalanmaya bak.
Hangi hastanedesin?pgd dusunuyor musun?
Bende aynen böyle düşünüyordum belki normal olur diyenlere çok kızıyordum beni anlamıyorlar züğürt tesellisi yapıyorlar diye:)Böyle güzel hikayeler duymak ne güzel
Allah tamamına erdirsin
Tebrikler
Psikoloji çok etkiliyor evet ama eğer olucaksa hiç bir şey engel olmaz merak etme..hiç kolay bir süreç değil psikolojim iyi olsun diye uğraşmak daha da stres yapıyo..imkanların dahilinde elinden gelen herşeyi yap ..içini rahat tut..gerisi Allah a ve zamanına kalmış..ben bu sayfaları çok ağlayarak okurdum..her duygu yaşanmalı içine atmak üzülmüyomuş gibi güçlü görünmek çok daha yıpratırdı beni..dualarım seninle arkadaşım bir an önce sağlıkla kucağına al evladınıBöyle haberler oyle iyi geliyor ki; eminim sadece bana değil burada yazan okuyan bütün herkese, tesekkurler paylaştığın içinsaglıkla büyüt oğluşunu benim eşimde de bazen morfoloji sınırda çıkıyor; bazen yuzde 2 ( yani morfoloji bozuk). Proxeed kullanıyor ama sanırım bizim moraller bozuk ve yurtdısında oldugum için son 1 senediryumurtlama gunleri artık yalan oldu hayırlısı olsun artık; dediğin gibi herseyin zamanı var
Merhaba gaziantep de umay da denediniz mi sonucunuz masış olduhanımlar Gaziantep te bir merkez daha duydum. Umay tüp bebek. beraber çalıştığımız iş arkadaşımın arkadaşıymış doktoru. Sonra biraz araştırma yaptım. hamile kalan çok olmuş. Kısmet bakalım. Bizim yaşımızda şansımızın %10 olduğunu söyledi. Biliyorum zaten dedim. Hafta içi bir gün gidip yüz yüze görüşeceğim. Artık vakit kaybetmek istemiyorum.
merhaba arkadasım neler hissettigini o kadar iyi anliyorumki ama zaman gectikce biraz daha hafiflicek acin benim bugun 31.gunum ilk zamanlara gore daha iyiyimm ama hala uzuluyorum olsaydi simdi sukadarlik falan olcakti diye insan ekadar dusunmeyim desede olmuyor simdi adeti beklliyorum dedigim gibi 31 gun oldu ama bende kurtajdan sonra kanama falan hic olmadi 11 gun itibari ile calismalara basladik ne olur ne olmaz bir mucize daha cunki beklicez mecbur tup dr 3 adetten sonra dedi bilmiyorum artik dedigin gibi umudumu yitirmek istemiyorum ama endiselenmemek elde degil sende kanaman bitince basla calismalara yumurtlama oluyomus okuyorum cok dusuk kurtajdan sonra cok hamile kalan var bizim sinavimizda bu Allah neyi layik gorduyse onu yasicaz artikMerhaba arkadaşlar. Bir süredir forma girmiyordum. Evdeyim moralim halen çok bozuk. Nasıl atlatacağımı bilemiyorum. 15 gün oldu halen kanamam devam ediyor yeniay35 arkadaşım sen nasılsın? Toparlanabildin mi? Rabbim sabır versin bizlere. Dün akşam eşimin arkadaşının eşi geçmiş olsun demek için beni aradı. Kadın 42 ve üzeri ama tam bilemiyorum. Üç çocuğu var yakın zamanda düşük yaptı. Şimdi hamile ve ikiz ayrıca kendiliğinden gebe kalmış tedavisiz. Troid hastası. Herşey kısmet Rabbim isterse veriyor. Demek bizim ya vakti değil yada kısmet değilmiş. Mücadeleyi bırakmak benim için belki daha iyi. Çünkü bu stresi artık kaldırmak çok zor oluyor. Diğer olumsuzlarda bu kadar etkilenmemiştim. Hayırlısı lütfen dualarınızda benide unutmayın.
Hayırlı cumalar. Haklısın zaman herşeyin ilacıdır. Ancak benim tüpler sıvı topladığı için kapatıldı normal olması imkansız. Bide yaş engeli var. .Benim yaşımda olan tüpbebek ile gebe kalması mucize. Ne yapacağımı bilmiyorum. İstanbul dışında ikamet ediyorum. Zaten gelip gitmek sıkıntı idi. Birdaha denemek denerim ancak böyle olumsuzluklara dayanacak gücüm kalmadı. Bakalım Rabbim nasıl bir yola bizleri koyacak. Rabbim bu yolda kimseyi eli boş çevirmesin. Şu ezan vakti dualarımızı kabul etsin. Amin.merhaba arkadasım neler hissettigini o kadar iyi anliyorumki ama zaman gectikce biraz daha hafiflicek acin benim bugun 31.gunum ilk zamanlara gore daha iyiyimm ama hala uzuluyorum olsaydi simdi sukadarlik falan olcakti diye insan ekadar dusunmeyim desede olmuyor simdi adeti beklliyorum dedigim gibi 31 gun oldu ama bende kurtajdan sonra kanama falan hic olmadi 11 gun itibari ile calismalara basladik ne olur ne olmaz bir mucize daha cunki beklicez mecbur tup dr 3 adetten sonra dedi bilmiyorum artik dedigin gibi umudumu yitirmek istemiyorum ama endiselenmemek elde degil sende kanaman bitince basla calismalara yumurtlama oluyomus okuyorum cok dusuk kurtajdan sonra cok hamile kalan var bizim sinavimizda bu Allah neyi layik gorduyse onu yasicaz artik
İyi haberlerini bekliyoruz o zaman :)Merhaba canlar, uzun süredir bu topiğe girmiyordum. Eğriçayır arı sütünü ve tüplerini 4 defa aldım. yani sadece 1000 tl ona verdim. Tam 1 ay her sabah smooty kahvaltısı hazırladım. Bu kahvaltı Mustafa Bahçecinin kendi tavsiyesidir. Tavsiye ederim. Spor ve güneşe çıkmayı da tavsiye ederim. Bu arada yeni bir şey çıktı matcha tozu veya çayı diye satılıyor. 50 tl sanırım. japonya'dan geliyor. Onu da tavsiye edebilirim. Moralinizi bozmayın, çünkü umudunuzu yitirirseniz, arı sütünü yemek yerine üç öğün yeseniz, en pahalı ilaçları kullansanız bir fayda etmez. Tecrübeyle sabittir. Ben de erbil beyi öneririm şu an transferim oldu, darısı sizlerin de başına. Allah hepimizin dualarını kabul etsin.
Amin E ebra34 cim amin.tek tek tüm arkadaşlarım aklımda emeklerinin karşılığını versin Allah inş.gücün kalmamasını da anlıyorum çok zorluyor bu tedaviler.Allah hepimizi bu tedavilerden kurtarsın en iyi yerde olsaHayırlı cumalar. Haklısın zaman herşeyin ilacıdır. Ancak benim tüpler sıvı topladığı için kapatıldı normal olması imkansız. Bide yaş engeli var. .Benim yaşımda olan tüpbebek ile gebe kalması mucize. Ne yapacağımı bilmiyorum. İstanbul dışında ikamet ediyorum. Zaten gelip gitmek sıkıntı idi. Birdaha denemek denerim ancak böyle olumsuzluklara dayanacak gücüm kalmadı. Bakalım Rabbim nasıl bir yola bizleri koyacak. Rabbim bu yolda kimseyi eli boş çevirmesin. Şu ezan vakti dualarımızı kabul etsin. Amin.
amin insallah arkadasim bende ayni durumdayim ucuncu tedavi icin kredi cekmistik bebek dogal gelince kartlar vs halledelim derken parada uctu gitti evet yas oldu 42 yoruldum bende artik ne yapacagimi bende bilmiyorum rabbim hakkimizda hayirlisini versin kucaklarimizi bos birakmasin insallahHayırlı cumalar. Haklısın zaman herşeyin ilacıdır. Ancak benim tüpler sıvı topladığı için kapatıldı normal olması imkansız. Bide yaş engeli var. .Benim yaşımda olan tüpbebek ile gebe kalması mucize. Ne yapacağımı bilmiyorum. İstanbul dışında ikamet ediyorum. Zaten gelip gitmek sıkıntı idi. Birdaha denemek denerim ancak böyle olumsuzluklara dayanacak gücüm kalmadı. Bakalım Rabbim nasıl bir yola bizleri koyacak. Rabbim bu yolda kimseyi eli boş çevirmesin. Şu ezan vakti dualarımızı kabul etsin. Amin.
Sizin yumurtam çok ama 5.güne gitmiyor demeniz ilgimi çekti.Benimde yumurtalarim çok ama kaliteli embiriyo oluşmuyor,,spermde de hiç sorun yok..Dahadün sperm hasar testinin sonucu çıktı oda cok iyiymiş.sizin probleminiz nedir??Arkadasım tedavin hayırlı olsun; ilk tedavinin psikolojisi çok zordur; neyi bekleyeceğini bilemezsin; umutlu mu olmak kötümser mi olmak gerekir bilemezsin. En iyisi biraz az iyimser olmak ama hiç deumudu yitirmemek. Ne zor dengeama tek tavsiyem bu yaşlarda yumurta oldugu surece sayısına takılmaman canım. İnan yumurtan oldugu surece 2 mi 5 mi 10 mu bizim yaşlarda çok fark yaratmıyor. Onemli olan sonuç yani gebelik ve sağlıklı doğum. Ben çok yumurtası olan biriyim ama 5.gune az gidiyor ve son tedavimde 3 ü de pgd den sağlıksız geldi. Yani mesele tek altın yumurtaya bakar. O da sayılardan bağımsız deneme yanılmaya bakıyor. Insallah guzel sonuçlar alırsın. Bu surecte oyalanmaya bak.
Hangi hastanedesin?pgd dusunuyor musun?
Oncelikle kaç yasındasınız?Sizin yumurtam çok ama 5.güne gitmiyor demeniz ilgimi çekti.Benimde yumurtalarim çok ama kaliteli embiriyo oluşmuyor,,spermde de hiç sorun yok..Dahadün sperm hasar testinin sonucu çıktı oda cok iyiymiş.sizin probleminiz nedir??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?