Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

moral bozmak degil aslında ben hayatım boyunca hiç polyanna olamadım herzaman ümitliyimdir ama hayata hep gerçekçi bakmayı tercih ediyorum sonrasında daha fazla hayalkırıklıgı yaşamamak üzülmemek için böyle her örnegi kendimizle kıyaslarsak sonu hüsran olur sonuçta Allah tarafında bize verilmiş bi biyolojik saat var bununda belli bir zamanı oldugunu düşünüyorum diger örneklerin çoğu Allah'ın taktiri yada istisna
Allah herkese nasip etsin herzaman söylerim hayırlısıysa

gunaydin canım elimden geleni yaptim bir çok dr gittim yumurta bitmiş olmuyor amh 000 ama akapunktur gitmedim
canım bu arada bir mucize mi bilmiyorum hamile haberi de benden.bu forumdan değil ama başka forumdan bir arkadaşım dün hamile olduğu müjdesini verdi.bir bebeği var 3 yaşlarında ikinci bebeği istiyordu ama erken menopoza girdiğini ve rezervinin 0.03 mü çok kötü olduğunu yazmıştı.adeti de ilaçla olabiliyordu.geçmişten beri görüşüyoruz toplam 8 ay ancak geçti.tabi ki doğal hamile tedaviye gitmedi.bir süre arı sütü vb bunları kullandığını hatırlıyorum.şu an 10 haftalık hamile maşallah bana da dün yazdı.o arkadaşım Cylo prognova hormon ilacı kullanıyormuş. bir kutu bitmiş, adet olmayı beklemiş olmayınca bir kutu daha ilaç ve test almış 10 haftalık hamile çıkmış.keşke sende böyle sevinsen çok isteriz.Rabbim seni ve isteyenleri de sevindirsin inş.35 yaşında bu arkadaşım, erken menopoz falan hiç işlemiyor bazen :) mucizelere de inanıyorum fakat 35 yaşında hiç şaşırmadım ben arkadaşıma :)

bende aynı senin gibi düşünüyorum.gerçekçiyimdir polyanna bende olamıyorum :) bu örnekleri de üzerime hiçbir zaman almadım.kendimi biliyorum çünkü bana mı kaldı dedim bu mucizeler.evlenip 2. ay tedaviye gidecek kadar bilgilenmiştim ailem kızıyor bekle diye.hiç onlara inanmadım çünkü doktorlarla görüşmüştüm acil evlenin denmişti, yaş 42.5 evlendim.dileklerine bende aynen katılıyorum.

mrb kızlar..
biraz moralim bozuk ...
cuma gunu iğnelere başlamıştım bugün kontrol günümdü yumurta büyümemiş eğilim varmiş birinde sadece cuma gününe kadar ipne verdı bakıcaz dedı.
bayağ moralım düştü..ne önerirsiniz yada buşekilde olan varmıydı süreç ne olur yada ıkı günde büyürmü ???

yaş genç olsa beklenirde bu saatten sonra 1 gün bile beklenmemeli her geçen gün aleyhe işliyor belkide 3-5 ay yada 1 sene sonra hiç umit kalmayacak ki doktorlar bile bunu söylüyor bazen doktorlara kızılıyorda onlarda gerçekçi bakıyor belli bi yaştan sonra hamile kalabilmek gerçekten zor yada meşakatli insanlar tedavi görüyorda birde ona sormalı psikolojisi nasıl diye hem maddi hem manevi olarak çöküyorlar 44-45 yaşında hamile kalanda vardır ama bunu genele vurdugumuzda kaç kişi tek tük örmeklerden yola çıkılmaz çünkü tüp bebekte çok başarılı ünlü bir doktor menapozdan 4-5 sene önce yumurtalıklar biter demişti araştırmalara göre 44 yaşından sonra bir kadının kendi yumurtasıyla hamile kalabilmesi zormuş buna göre hareket etmek gerekir adet görüyorum hamile kalabilirim diye bir şey söz konusu degil benim tanıdıgım bi kadın 55 yaşında arada hala adet görüyor bu kadın şimdi hamile kalabilir mi imkansız gerçekçi bakmak herzaman iyidir dedigim gibi herkesin hayata bakış açısı farklıdır ama ben kendimi boş şeylerde kandırmamayı tercih ediyorum olursa olur olmazsa dünyanın sonu degil demek ki Allahın taktiri böyle demek lazım yada oturup kendimde suç ararım daha genç yaşta evlenseydin bunları yaşamazdın herkes seçimlerini yaşar
Allah inş hayırlısıyla sana da bir evlat nasip eder

Arkadaslar merhaba;
Ben gelişmeleri yazacağım demiştim; maalesef pgd( ngs) den kötü haberler geldi; yukarıda yazmıştım arısutuyle az hormonla daha çok sayıda embro ( 3 tane iyi AA kalite blast) pgd ye gitmişti maslesef hepsi kromozom bozukluguyla geldi; 41 yasındayım; su ana kadar dondurylmuş pgd den geçmiş 1 adet embryom var

Hem uzgunum hem de değilim; bunlar 5 AA embroyoydu ve ikisi kromozomu 21 bozukluguyla geldi( telde yanlış anlamadıysam) yani pgd ye gitmese çok saglıklı diye konabilecek embriyolar
Elbette pgd nin de garantisi yok ama yasımız için Pgd bin ne kadar muhim oldugunu gosteriyor

Arısutune devam edip marrta 4. Ivf mideneyeyim istiyorum zaman kaybetmeden ama bilmem ki ne yapayım arkadaslar?

1 ay yurtdısında olucam zaten; 1 ay ara az mı tedaviler için? Ne dersiniz?

Daha otekinin haberini almışken yeni tedavi planlayan çılgınlar burada değil mi
Çıkmadık candan umit kesilmez diyelim

ne güzel hemde doğal yoldan be im yaşım 39 40 giricem canım bende cylo kullaniyoru.

merhaba öncelikle çok gecmis olsun canım hic ara vermeden aynen devamm.ben subat mart nisanda 3 opu pespese oldum.ilki pgt.den sağlıksız geldi.2. Giden bu karnımdaki olabilir sağlıklı geldi.bence giden embriyonun ilki sağliksızsa bir sonraki sağliklı geliyor.arı sütü bal polen devam.havuz yaptığını düşün 4. Opunu ol.ama bu ürünlere tedavi süresince devam etmen önemli.5 aa kalite gelmiş cok iyi doktorumun dedigi gibi maç bitmedi devam ediyor sana güveniyoruz.

Merhabalar, daha önce bu konuya yazmıştım. O zaman henüz pek bir şey belli değildi. Moral vermiştiniz. 39 yaşındayım. Düşük rezerv sorunum var. Amh 0,42, Fsh en son 17,60 çıkmıştı. İnişli çıkışlı tiroid sorunu yüzünden tüp bebek denemesi için 1 yıla yakın beklemek zorunda kaldık. Tiroid doktorum da stabil olmasını bekleyin deyip durdu. O dönemde rezervim iyice azalmış maalesef. Geçen yıl Nisan ayında 38 yaşındayken ultrasonda 20'den fazla folikülüm vardı halbuki ve FSH çok daha iyi durumdaydı. Bir seneden az zamanda bu kadar fark olması şaşırttı beni.

İlk tüp bebek tedavimi bu ay oldum. Ultrasonda 6 iyi boyutta folikül görünüyordu, doktorum da 5-6 yumurta alırız demişti ama bugün yumurta toplama işleminde 4 yumurta elde edildi. Sadece 6 gün iğne oldum, yumurtalar çok çabuk gelişti. Normalde 8 gün olmam planlanmıştı. Şu an için kaliteleri nasıl, döllenecekler mi bilmiyorum. Yarın belli olacak. Açıkçası en azından 5 yumurta bekliyordum, sayı az geldi ama benim durumumda normal sanıyorum. Kısa sürede gelişmelerinin kaliteye nasıl yansıyacağını bilmiyorum. Dün umutluydum ama bugün biraz umutsuzum nedense. Bende bunun yanında T şeklinde rahim, eşimde de morfoloji sorunu var.

Doktorum genetik test ile ilgili bir şey söylemedi. Sanırım bu 4 yumurtadan embriyo elde edersek direkt transfere gideceğiz. 3 aydır arı sütü, coenzim q10, omega 3 ve multivitamin kullanıyorum. Umarım kaliteye yansıması olur. Sizin kadar deneyimli değilim. Açıkçası tedavim çok çabuk oldu bitti gibi geldi. 23'ünde ilaçlara başladım, 8. günde yumurtalar alındı.

Tedavin hayırlı olsun.masallah güzel geçmiş yine de.0.42 amh benim 41 yaşımda amh 0.56 idi.bence de insan şok oluyor 1 yılda % 40 azalma görünce.
4 yumurta benim hayalimdeki sayım.2-3-2-3 öff baymıştı beni şöyle 5 yumurta olsa 4 ü dollense isteğim böyle şeylerdi.senin yumurta kalitesi benden iyidir yaş faktöründen.bundan sonra beklenecek sakince bol mucizeli haberler alıp aldığın haberlerden çok cok mutlu olmanı dilerim. inş bebegine kavuşursun.taze transfer mi yapacaklar ? Bir ay beklense daha iyi diye biliyorum.8 gunde sonuc alinmasi ari sutünün etkisi

Son düzenleme:
Çok yakınım 46 Yaşında bir menopoza girdim dört aydır adet olmuyorum derken hamile olduğunu öğrendi ve doğurdu kızının düğününde dokuz aylık bebeği vardı:)

Çok teşekkürler. 38 yaş önemli sanıyorum, ondan sonra yıkım başlıyor. Hatta bana verdikleri formda direkt 38 yaş ve altında başarı oranından bahsediliyor. Amh benim için sürpriz oldu, ailede 50'den genç menopoza giren yok. Tabi bende hormonal sorunlar yüzünden 15 yıl doğum kontrol hapı kullanma durumu var. Sanırım o nedenle rezervi erken tükettim.

Umuyorum herşey iyi olur. Aslında ilk tedavide hemen olmaz gibi geliyor ama yine de bir umut bekliyorum. Evet, taze transfer olacak. Hatta transfer bilgilerini de şimdiden verdiler ve hamileliğe hazırlık için ilaçları almaya başladım. Sanki transfere gideceğinden eminmiş gibi konuşuyorlar, moral vermek için mi yoksa bir bildikleri mi var bilmiyorum. Umuyorum 4 yumurtadan en azından ikisi sorunsuz döllenir ve kaliteli olur, en azından iki tane koyulursa şansım daha fazla olur diye düşünüyorum.

Benim de çevremde çok örnek var. Hatta bir akrabam var, yıllarca tedavi gördüler, defalarca tüp bebek denediler. Kadın 42 yaşında artık denemeyi bıraktı, çocuk isteğini kenara koydu, spor yapmaya, kilo vermeye başladı, eşiyle seyahat etmeye başladılar. Sonra bir haber geldi hamile, 3 ay sonra da haber geldi doğurdu diye. Nasıl bu kadar çabuk dedik, meğerse hamileliği 6 aylıkken farkedilmiş. Zaten adetleri düzensizmiş, uzun süre görmüyormuş, biraz da kilosu olduğu için farkedilmemiş hamile olduğu. Aynı şekilde 15 yıllık evlilikten sonra 40'ında hamile olduğunu öğrenen bir tanıdığım daha var ama tabi bunlar biraz mucize örnekler.

Çok yakınım 46 Yaşında bir menopoza girdim dört aydır adet olmuyorum derken hamile olduğunu öğrendi ve doğurdu kızının düğününde dokuz aylık bebeği vardı:)

Merhaba ligea
Cok gecmis olsun
Biraz hikayemiz benziyor bende 41 im elimde sona kalan embriyolar diye pgd ye gondermeden koydurduk ama sonuc kimyasal oldu.. transfer parasini pgd ye verseydim bu kadar 1,5 ay hormon ve ilac kullanip bu kadar stresi yasamayacaktim.
Sanirim pgd ye gondermek dogru karar

5aa ve 3aa cikan tedavilerinizdeki hormon degeri neydi?

Bu kadınlar benimde tanıdığım örnek var o arada hic mi cam silmedi iş yapmadı.hamilelige dair bulantı hissetmedi.hamile olduklarını anlamıyorlar cok ilginç

Bazı kadınlarda bulantı olmayabiliyormuş. Hiç belirti hissetmemiş, ta ki 6 aylıkken rahatsızlanana kadar. Hastaneye gidiyorlar, hamile olduğunu öğreniyor. Büyük şok tabi. :) Bir yandan da belki öylesi daha iyidir, oldu bitti durumu olmuş tam. Bir tanıdığım daha var 42 yaşında normal yoldan hamile kalan. Ona da doktorlar bu değerlerle kesinlikle olmaz demiş, zaten 7 yaşında bir oğlu vardı, ikinciyi istiyordu. Kafaya fazla takmamış, olursa olur demiş ikinci ayında hamile kalmış. Tabi onlarda sadece yaş faktörü var. Bizde yaş faktörüne ek başka sorunlar da var. Onu hesaba katmak lazım.

Bu kadınlar benimde tanıdığım örnek var o arada hic mi cam silmedi iş yapmadı.hamilelige dair bulantı hissetmedi.hamile olduklarını anlamıyorlar cok ilginç

Canım arısutu kesinlikke faydalı; balık yağı ve qoenzim 2 senedir aldıgım destekler nerdeyse. Sanırım AA kaliteye etkisi olmuştur. Ama kromozoma yapılacak bişey yok artık yaş temelli.

Olumlu dusunmen; yapıcı destekleyici fikirlerin bu başlığa ihtiyaç duyduğumuz çok şey katıyor; kendi adıma tesekkur ediyorum

Şu ara kunefe baklava dumduz gidiyordum bugun de uzuldugumden ne yediğimi bilemedim valla arısutune doneyim bari yine. Arı sutu benim cildimi bile yeniledi bu arada. Kapatıcı ihtiyacı kalktı.

Bişey sorayım ben hiç polen yemedim; onu arısutune mi kattın? Nasıl kullandın?

Teşekkür ederim arkadasım
Benim ilk tedavim bursada olddugunda pgd istemiştim yapılmamıştı; aynı şekilde kimyasal yasadım. 20 gun boyunca nerdeyse bi şekilde kanamayla uğraştım ve pregestron iğneleri de cabası. Çok iyi anlıyrum seni. Ve kesinlikle pgd gerekli senin içinde

Hormon değerlerinden ne sormak istedin acaba? Aldıgım ilaç değerlerini kastettim ben; arısutu olmadan gonalf 375 le 12-13 gunde ancak buyudu yumurtalar. arısutuyle 225 gonalf le 8 Günde. Bu arada 3 tane 5 aa oldular son tedavide. Ona ragmen hepsi anomali çıktı. 3 aa değil yani. Yanlış anlaılmış olabilir

Merhaba .. bende 35 yaşında evlendim ve yaşım gereği hemen çocuk istedik..çalışmalar sonuç vermeyince kontrole gittin fsh 8 amh 2 idi.. eşim gitti ve yıkıldık çok az sperm ve olanlarda hasarlı..5 yılda 3 tüp bebek .. çok zor günlerdi acıbadem anadolu sağlık ve bahçeci 2 sinde hamile kaldım ama düşük nedeniyle kürtaj hayatımın en kötü günleriydi.. 4. Tüp bebeğe hazırlanmaya başladık tabi ben oldum 39 buçuk..eşim de destek ilaçlar aldı 5 ay ...bende omega 3.. regly geldiğinde başlayacaktık ki hamile olduğumu öğrendim..olumlu deneyimleri okuduğumda benimi bulacak diye düşünüp olumsuzları baz alan biriydim bende..umut olsun diye yazmak istedim..çok üzgün ve karamsar 3 4 yıl geçirdim..sizi ço
k iyi anlıyorum..dualarım bebek isteyen uğraşan herkese...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…