- 28 Şubat 2017
- 1.523
- 3.332
- 53
- 52
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #59.321
Senin AMH'ın çok iyi, önceki tedavilerinde de hep 10 yumurta olmuş, 3 ile başlamaması normal. Bir de neden umutlu değilsin anlamadım, bebişlerinden umudunu kesme bencecanım benim basıma bir ay geldi de ondan biliyorum, en az 3 yumurta gormeden baslamadı doktor tedaviye.
deryacığım ben sabah, öğlen, akşam tok karnına bir tane olarak içiyordum.Bayanlar biestron kullanımı hakkında bilgi verirmisinuz
Günaydın evet bende hep geç kalmış hissediyordum kafam hep bu işlerde ve geç kaldığıma üzülmekle geçti.yazdıklarının birebir aynısını yaşadım. dediğin gibi hamile kalanları görünce biraz içimiz ferahlıyorduMerhaba kızlar,
ben de 40 yaşındayım Aralık ta bir denemelik dondurulmuş embriyomla ikinci denemeyi yapmayı planlıyorum.
Florans Nightngale de yaptırmayı düşünüyorum.
Burada hamile kalanları görünce biraz rahatladım
Sanki hep geç kalmış gibi hissediyordum.
Canim cevabin icin tesekkur ederim.
Hep acabalarda oldugum icin artik kaşım kalkmadan birseylere bakamiyorum. Transferimi sali günü 10 ekimde oldum tek embriyo. 5.gün degil de 4.gün transferi embriyo kalitesi comp.muş. Bakindim biraz 4.günü transferi fazla tercih edilmiyormus. Hayirlisi artık beklemece. 21 ekim test günüm.
Bugun 3.günüm karnim gurul gurul fazla kacirdim kayisilari sanirim kabiz olmayayim diye.
Dondurulmuslarda 3.gün dondurulmusu tercih ediyorlarmis diye biryerde okumustum.
Allahim isteyen herkesin kucagini doldursun insallah.
Sevgiler..
merhaba arkadaslar
sizlere embriyolar /embriyo kalitesi hakkında bişey danısmak istiyorum; lutfen bildiklerinizi, onerilerinizi yazın
ben de 41 yasındayım artık; gec evlendim(39) ve hızlıca hamilelik yasadım ama 9. haftada kalbi durdu ve kürtaj.
1. tüp bebek Bursa Acıbadem. AMH 1.5 oldugu için cok agır bir hormon tedavısıyle(375) 12 yumurta, 10u dolu, 8 embriyo. 3. gune kadar hepsi yasadı ve iyiydi; 5. gun maalesef kotu kalite 2. tane kaldı ve transfer: kimyasal
2. tüp bebek: şişli memorial: labaratuvar için gittik, kesinlikle pgd dedi doktorlar. ben zaten bursa'dada yaptırmak istemiştim ama gulup gecmişti dr.
yine çok agır 375 gonalf!(200 le basladı ama yukseltti, aslında basta 4 yumurta gorunuyordu) . amh 1.2 gibi bilşey olmus (tam hatırlamıyorum, dusmus ama). 10 yumurta, 8 embriyo, şimdi yine 2 tane kalmıs ve pgd ye gittiler
IMSI kullanıldı, morfoloji 4, dna bozukluğu dusuk: 15
ben böyle 3. gunden sonra hızlı sekilde olmelerine uzuluyorum. kendi üstüme alıyorum(hangi doktora sorsam yumurta kalitesi!!!)
sizler durumu nasıl degerlendirirsiniz
yasadınız mı boyle seyler
nasıl testler yapılmalı
ne kullanmalı
değişmez mi
zaten balık yagı qenzim alıyorum. avakado vs
diğer tedaviyi ilaçsız mı denesem diyorum????
diyceksiniz ki hiç yumurtaıs olmayanlar var niye uzuluyorsun; ancakbizim yasımızda artık yumurta sayısından çok kalitenin önemini anlıyorum. nedense gidenlerden de pek umitli degilim;
sanırım doganın dengesi bu diye dusundum bugun; 41 yasında üremek senin neyine diyor
canınızı sıktıysam ozur diliyorum,moraller bozuk
Canim doktor bana sag tarafinda bitmis hic bir sey yok dedi. Ne demek bu nasil olur dedim, yumurta dokusu bile kalmamis dedi. Goremiyorum hic bisi dedi. Evet benim eski doktorum mesela arayip hesap sormak istiyorum. Bitmis yumurtaligimi ne hakla bana soylemez. En son 5 ay evvel gittim ona. Bir doktorun herseyden once bunu hastasina bildirmesi lazim... pat diye bitmedi ya bu... sendede mi kist varCanım oncelikke yeni tedavin hayırlı olsun
Tek doktorla kalma; hepsine haksızlık etmeyeyim ama bursanın doktorları ama ozelikle tanımmışlarına hiç guvenim yok; elim boş oldugu gun yazıcam tek tek hepsini:))
Ama sahin bey yogunluguna rağmen iyi( acıbadem; uzman bir tüp bebekçi bakışı al )
Canım belki bu aylık öyledir, benim sol yumurtalık bazen hiç yumurtlamıyor; arada bi yumurta veriyor. Ben akupuntur denedim 5 seans ( sevgili B bursa_83 ün de deneyim paylaşımıyla) faydasını gordum; 3-4 yumurra buyudu tedavise canım
Benden de supheleniyorlar dr lar bu arada çikolata kistinden
MİNİ TÜP BEBEK YAPAN İSTANBULDA NERELER VAR CANIMTransfer olmuş bile, çok sevindim :) bu arada benim de 4.gün embriyosuydu ve şu anda hamileyim. Onu hiç dert etme.
Test günün ne zaman?
Moralinizi hiç bozmayın. Durumumuz çok benziyor. Tedaviye başlamaya karar verdiğimde 39 yaşındaydım ve AMH 1.5tu. Dr tüp bebektense doğal yollarla hamile kalma şansımın daha yüksek olduğunu söyleyip beni tedaviye kabul etmedi. O gidişimde adetin 2.günüydü ve sağda 2 solda 3 toplam 5 yumurta görmüştü. Yumurta rezervinin azaldığını söyledi. 5 ay denedikten sonra yeniden gittik dr a. O arada eşim de sperm sayı ve hareket azlığı olduğu, morfolojinin 0 olduğu ortaya çıkmıştı. Eşimin de sonuçlarını görünce dr evet doğal yollardan olma şansı yokmuş deyip tedaviye başlamayı kabul etti. Aradan geçen sürede AMH 1.20 olmuştu. Bu kez sağda 1 solda 3 yumurta gördü yine adetin 2.günüydü. sizin rezerviniz az, bundan daha fazlası olmaz zaten deyip daha fazla beklemeden tedaviye başladı. Puregon ve merional ile. 300ün üzeriydi bana verilen doz da. Neyse tedavi sonunda 4 yumurta toplandı.2 si 5.güne geldi. Pgt ye gönderdik 1i sağlıklı geldi. Transfer yapıldı. Sonuç kimyasal gebelik. Neyse kendimizi toparladıktan sonra yenide gittik dr a. Yeniden başlamak istediğimizi söyledik. AMH a da baktırmadık artık. hızla düştüğünü biliyorduk. Dr bize geçen sefer çok şanslı olduğumuzu bundan sonraki seferlerde o kadar şanslı olamayabileceğimizi söyledi. Kontrolde sağda hiç yumurta görmedi. Solda 1 tane gördü. Sonraki ayları bekleyelim dedi. Ama ben daha da geç kalmadan şansımı denemek istiyordum. Bu kez pgt yapılmadan havuz yapalım istiyorduk. Bizim ısrarımız üzerine tedaviye başlamayı kabul etti ve çok düşük doz yazdı ilaçları. "İlk kontrolde gidişata bakar ona göre devam edip etmemeye karar veririz" dedi. İlk kontrolde çok küçük 2 folikül daha gördü. Onların da gelişemeyebileceğini söyledi "tedaviyi bırakalım gelecek aya yeniden bakarız" dedi. Ben devam etmek istediğimi söyledim. Neyse hızlı geçeyim. O düşük doz ilaçla son kontrollere doğru yumurta sayısında ciddi bir artış oldu. O denememde 15 yumurta toplandı.12si olgundu. 4 tanesi blastokist oldu. 4.gün dondurdular. Dr'um "ben nasılsa tedavi yarım kalacak diye düşük doz ilaç yazmıştım" dedi. Kendisi de şaşkındı. Neyse sonraki iki denememde yine yüksek doz ilaç kullandılar ve o tedavilerden geriye embriyo kalmadı. Bana en düşük doz ilacı kullandıklarında en iyi sonucu aldık. En kaliteli embriyolar en düşük doz ilaçla toplandı. O yüzden bu kez de başarılı olmasaydık, mini tüp bebek denemeye karar vermiştik. Onu da forumdan okudum. İlaçsız ya da çok az ilaçla yapılıyor tedavi. Az sayıda ama daha kaliteli yumurta toplanıyor. Embriyo kalitesini kullanılan ilaçların da etkilediğinden eminim. O yüzden hiç canınızı sıkmayın. Bizim merkez gibi herkese standart aynı tedaviyi uygulayan bir yere değil de hastaya yeterince zaman ayıran, özenli, dikkatli, kişiye özel tedavi belirleyen bir yere gidin. Olmaması için neden yok. Biz yaştakilerin kaliteli yumurta sayısında düşüş olduğu doğru. Ama yumurta olduğu sürece içinde sağlıklı olanı bulma şansımız var. Onu bulana kadar devam...
Selamlar canim, okudum seni bebegin gelmis..ne mutlu sana masallah onada:) hersey yoluna girmis cok ugrastin sonunda kazandin :)kizlar buhar makinesi alan veya alacak olan var mi? varsa marka?
kaloriferler baya kurutuyor havayi. peteklerin ustune su koymak yeterli olur mu ki?
Ben istanbulu pek bilmiyorum canım. Ama orada şansın çok daha fazladır eminim. Forumda izmirde mini tüp bebek yaptıranları okumuştum. Hatta linki bulunca göndereyim.MİNİ TÜP BEBEK YAPAN İSTANBULDA NERELER VAR CANIM
ÇOK AÇIKLAYACI OLDU BENİM İÇİN YAZDIKLARIN
BU SAYFA BU SÜREÇTE BANA ÇOK ŞEY KATTI PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM HEPİNİZE
CANIM HAMİŞLİK NASIL GİDİYOR TEK KESEMİ İKİ KESEMİ GÖRDÜ DRUN KALP ATIŞINI DUYDUNUZ MU
MİNİ TÜP BEBEK YAPAN İSTANBULDA NERELER VAR CANIM
ÇOK AÇIKLAYACI OLDU BENİM İÇİN YAZDIKLARIN
BU SAYFA BU SÜREÇTE BANA ÇOK ŞEY KATTI PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM HEPİNİZE
HAYIRLI HABERLERİNİ ALALIM İNŞALLAHBen istanbulu pek bilmiyorum canım. Ama orada şansın çok daha fazladır eminim. Forumda izmirde mini tüp bebek yaptıranları okumuştum. Hatta linki bulunca göndereyim.
Hamilelikle ilgili şu anda fiziksel olarak pek bir şey hissetmiyorum. Bir ara adet sancısı gibi sancılarım oluyordu. O da geçti.
Doktorum 1 kese gördü. Bir de ne olduğundan emin olamadığı birşey daha. Sıvı birikmiş olabilir, kan toplanmış olabilir ya da kese de olabilir, söylemek için çok erken dedi. Bugün netleşir. Kalp atışlarını da umarım duyacağız bugün. Akşam 4te randevum. Bugün belli olacak herşey.
bende soracaktım ne yaptınBen bugün kalp atışı varmı onu öğreneceğim. İnşallah güzel haberlerle gelirim, size herşeyin yolunda olduğunu haber veririm akşama.
Bana dua edin.
bildiklerim şunlar benim de pgt ye gitti embriyolar ilki sağlıksız geldi sebebi trizomi 16 sendromu kromozom bozukluğu. .dr.um dedi ki bu embriyoyla hamileydin, kan değerlerin de çok iyi olurdu ama 8. haftada düşük yaşardın,tüm hamileliklerde düşüğe en çok sebep olan kromozom bozukluğu dedi. dr sana nasıl açıkladı bilmiyorum ama 8. 9. hafta düşükleri bu bozukluğa bağlı.merhaba arkadaslar
sizlere embriyolar /embriyo kalitesi hakkında bişey danısmak istiyorum; lutfen bildiklerinizi, onerilerinizi yazın
ben de 41 yasındayım artık; gec evlendim(39) ve hızlıca hamilelik yasadım ama 9. haftada kalbi durdu ve kürtaj.
1. tüp bebek Bursa Acıbadem. AMH 1.5 oldugu için cok agır bir hormon tedavısıyle(375) 12 yumurta, 10u dolu, 8 embriyo. 3. gune kadar hepsi yasadı ve iyiydi; 5. gun maalesef kotu kalite 2. tane kaldı ve transfer: kimyasal
2. tüp bebek: şişli memorial: labaratuvar için gittik, kesinlikle pgd dedi doktorlar. ben zaten bursa'dada yaptırmak istemiştim ama gulup gecmişti dr.
yine çok agır 375 gonalf!(200 le basladı ama yukseltti, aslında basta 4 yumurta gorunuyordu) . amh 1.2 gibi bilşey olmus (tam hatırlamıyorum, dusmus ama). 10 yumurta, 8 embriyo, şimdi yine 2 tane kalmıs ve pgd ye gittiler
IMSI kullanıldı, morfoloji 4, dna bozukluğu dusuk: 15
ben böyle 3. gunden sonra hızlı sekilde olmelerine uzuluyorum. kendi üstüme alıyorum(hangi doktora sorsam yumurta kalitesi!!!)
sizler durumu nasıl degerlendirirsiniz
yasadınız mı boyle seyler
nasıl testler yapılmalı
ne kullanmalı
değişmez mi
zaten balık yagı qenzim alıyorum. avakado vs
diğer tedaviyi ilaçsız mı denesem diyorum????
diyceksiniz ki hiç yumurtaıs olmayanlar var niye uzuluyorsun; ancakbizim yasımızda artık yumurta sayısından çok kalitenin önemini anlıyorum. nedense gidenlerden de pek umitli degilim;
sanırım doganın dengesi bu diye dusundum bugun; 41 yasında üremek senin neyine diyor
canınızı sıktıysam ozur diliyorum,moraller bozuk
RAHAT CANIM ÜZERİMDE BİR GÖREV VARDI ONU BAŞKA MÜDÜRE VERDİLER BENİM BU ARALAR RAHAT AMA TAYİN ÇIKACAK BİR ARKADAŞ VAR O GİDERSE İŞTE O ZAMAN BU KADAR RAHAT OLMAYACAĞIM KASIM AYINDAN İTİBAREN ONUN BAKTIĞI İKİ BİRİM BANA GELECEK İŞ OLARAK
rahat olman güzel.ilerde de yine çalışırızRAHAT CANIM ÜZERİMDE BİR GÖREV VARDI ONU BAŞKA MÜDÜRE VERDİLER BENİM BU ARALAR RAHAT AMA TAYİN ÇIKACAK BİR ARKADAŞ VAR O GİDERSE İŞTE O ZAMAN BU KADAR RAHAT OLMAYACAĞIM KASIM AYINDAN İTİBAREN ONUN BAKTIĞI İKİ BİRİM BANA GELECEK İŞ OLARAK
BİR VERİP İKİ ALACAĞIM BAKALIM NASIL OLACAK
bildiklerim şunlar benim de pgt ye gitti embriyolar ilki sağlıksız geldi sebebi trizomi 16 sendromu kromozom bozukluğu. .dr.um dedi ki bu embriyoyla hamileydin, kan değerlerin de çok iyi olurdu ama 8. haftada düşük yaşardın,tüm hamileliklerde düşüğe en çok sebep olan kromozom bozukluğu dedi. dr sana nasıl açıkladı bilmiyorum ama 8. 9. hafta düşükleri bu bozukluğa bağlı.
3. günden sonra embriyoların çoğu 5. güne gelemiyor.ben sadece 25 26 yaşındaki kızların 5 veya 6 7 tane 5. güne geldiğini okudum.biraz daha iyisinin 4 embriyo genetiğe gidip sağlıklı geldi o da 2 kızda okudum.yoksa 1 yıldır çoğu forumu okuyorum 30 yaşındaki kızında 1 veya 2 embriyosu 5. güne geliyor.eşinin de morfoloji 4 müş sanırım normal değer.yumurta kalitesi diyen doktorlar doğru söylüyor da o kadar çok o kadar çok kızın 1 veya 2 kalıyor ki gayet normalsin sende.hattaaa yumurta sperm donasyonu sayfasında da okudum 24 yaşındaki donörün 10 11 yumurtası oluyor ve 5. güne 2 tane kaldı diye.makus talih değişmiyor.morallerde bozulmasın ümidinizi hep taşıyın.bu sayfada da yeni yeni baya hamile haberi almaya başladık bir yıldır yazışıyoruz böyle sabah akşam.vakit saat meselesignowee nin dediği gibi.
anladığım kadarıyla yumurta varsa umut var bir de Allah istedikten sonra birşeyi sebep kılıp durumunu düzeltiyor ve bebeğini nasip ediyor.o nedenle moralini yüksek tut stres yumurta sayısını olumsuz etkiliyor.
Canım benim, buhar makinesi almadım amakizlar buhar makinesi alan veya alacak olan var mi? varsa marka?
kaloriferler baya kurutuyor havayi. peteklerin ustune su koymak yeterli olur mu ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?