40 ve +40 yaş

Baskalarini izlerken gorduklerimiz, baktigimiz pencerenin ne kadar temiz olduguna baglidir. Birini elestirmeden ve hemen yargilamadan once kendi zihin durumumuza bakmak ve 'iyi' olani gormeye hazir olup olmadigimizi farketmek guzel bir fikir olabilir ...

süperrrr tam da düşüncelerimin ana fikri...çok beğendim...sonuna kadar katılıyorum...paylaşım için teşekkürler..kaydirigubbakcemile5

günaydın canlarım dağ çiçeği çok güzel bir yazıydı tşk hepinizi sevgiyle kucaklıyorumŞeniz

D@Ğ ÇİÇEĞİ harika bir yazı insan başkasını yargılamadan önce kendini yargılamalı ama maalesef zaman zaman bir çoğumuz bu yanlışı yapıyoruz.

Bu yazıyı beğendim ve sizlerle de paylaşmak istedim...

Atatürk'ün) En sevdiği hikayelerdenmiş. Arada kendi anlatır, arada
başkasına anlattırır, hep gülermiş. (F. R. ATAY)
Yeşilaycı bir profesör bir konferans veriyor. Bir ara dinleyicilere
Sormus: "Bir eşegin önüne iki kova koysanız. Biri su dolu, biri rakı.
Hangisini içer?" Cevabı kendi veriyor: "Tabii suyu."
Gene bitirmiyor soruyor: "Neden?"
Arkadan bir bekri söz alıyor. Yüksek sesle cevaplıyor.
"Eşekliğinden."
Atatürk bu cevaba bayılıyor. Gülüyor, gülüyor.
Bir akşam Orman çiftliğinde yanında erkanı, açık havada oturuyorlar.
Rakılarını yudumluyorlar. Biraz ilerde 15-16 yaşlarında bir çiftçi çocuk çalışıyor. Atatürk el edip, çağırıyor. Soruyor:
"Söyle çocuk: Bir eşegin önüne iki kova koysan. Biri rakı dolu, biri su. Hangisini icer?"
Anadolu tosunu yutkunuyor. Bakıyor. Gazi Paşa Hazretlerinin ve yanındaki Muhterem zevatın önünde rakı kadehleri. Devletin en büyükleri...Esas vaziyetine geçiyor:
"Rakıyı kumandanım!"
Atatürk kahkahayı basıyor. Herkes şaşkın. Ata onlara dönüyor. Muzip:
"Aman beyler! Neden diye sormayın"

İşte kendisiyle barışık bir lider,, kimseyle kavgalı değil.. Kendi kendini eleştirebiliyor.diktatör hiç değil...) Büyüklük buna derler..

merhabalar kizlar güzel bir gün diliyorum hepinize,d@g cicegi cok güzel anlamli bir yazi sagol paylastigin icin canimkaydirigubbakcemile3

cok güzel canim bir ATATÜRKC ü olarak cok begendim sagolkaydirigubbakcemile3

günaydın canlarım dağ çiçeği çok güzel bir yazıydı tşk hepinizi sevgiyle kucaklıyorumŞeniz

D@Ğ ÇİÇEĞİ harika bir yazı insan başkasını yargılamadan önce kendini yargılamalı ama maalesef zaman zaman bir çoğumuz bu yanlışı yapıyoruz.

merhabalar kizlar güzel bir gün diliyorum hepinize,d@g cicegi cok güzel anlamli bir yazi sagol paylastigin icin canimkaydirigubbakcemile3

Beğenmenize sevindim kızlar Şeniz
Terlik im teşekkürler canıımm.a.s.

Dağ çiçeği arkadaşım yazın gerçekten çok anlamlı,insanlar önce kendi düşüncelerine,davranışlarına bakıp sonra karşısındakine baksa herşeyi daha net görür.Bazı şeyleri zamanla unutuyoruz maalesef, belki insan olmanın gerektirdiği bişeydir bu bilmiyorum ama hatırlattığın için tekrar teşekkürler canım....
Hepinize selam ve sevgiler............Şeniz

Ellerine sağlık canıımm,şimdi kalkıp yapsammı diyordumki,hazırını buldum.Tam benlik.a.s.

kizlar kacayim artik yatma vakti geldi iyi geceler mutlu kalin yarin görüsmek üzerekaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…