40 vatandaşımız ne için ne uğruna bu öldü

Aynen katılıyorum. Ben böyle şeylere karşı olmama rağmen istemeden de olsa insanları sınıflandırıyorum, etiketliyorum. Ama nefretimden kinimden değil, korkumdan. Korkuyorum yahu, insanlara yaklaşmaya bir şey söylemeye korkuyorum kimin ne olduğu belli değil. Türbanlı ya da kürt arkadaşlarımın yanında konuyu değiştirme gereği duyuyorum. Onların ülkelerini sevmiyorlar mı? Belki de benden fazla, ama işte bu önyargıyı bu ayırımcılığı bu öfkeyi bize aşılayanlar yüzünden gruplaşmaya başladık. Bunun hesabını nasıl ne şekilde verecekler bilemiyorum.

hee biz böyle akşamdan sabaha politik konular konuşuyoz, çok soğuk tartışmalar yapıyoz..hayattan nefret eden garip tipleriz işte..

insanların böyle bir soysuz bir saldırıdan bile rant elde ettiklerini görmek, ölenlere üzülmek yerine siyasi çıkar içerisine girdiğini görmek ülke geleceği açısından çok korkutucu.

hatta kesinleşmiş sayıyı bile az bulup daha çok ölen olmalıydı diye peşine düşmek çok adice. bu tip insanların şuur altı şu şekildedir;

BU OLAY; AK PARTİNİN SURİYE POLİTİKASININ SONUCU İŞTE.
EEEE BAŞBAKANIN YANLIŞI....
YANİ AK PARTİYE OY VERMEYİN.
ERDOĞANI DESTEKLEMEYİN.
OLAYDAN ÇIKARDIKLARI SONUÇ VE BEKLENTİ BU.

böyle bir olay siyasete karıştırılır mı? beklenti içerisine girilir mi? ölen çocuklar için anneler babalar için üzülmek yerine akp'ye oy vermeyin alt mesajlı propaganda yapılıyor. vicdanınız el veriyor mu böyle bir zamanda rant peşinde koşmaya? gerek sosyal medyada gerek diğer parti kuruluşlarında alkış almak için daha taziyede bulunmadan eleştriye başlayanlar neyin hesabındalar? insan canından daha mı değerli ideolojileriniz?

hala bu olayla öso desteğini bir tutanlara söyleyecek hiç lafım yok. başbakana düşmanlık yapacak ya eset'i destekliyor. bebek katilini. ÖSO'dan örnek verip kıstas yapıyor. ikisi aynı vahşetin başrolleri kimi kimden üstün görüyorsun?

bu şekilde düşünmeyenleri tenzih ederim.

bir de olaydan alakasız bir şekilde şu üstteki yorumlarda dikkatimi çekti. türbanlıları görünce yüzü düşen, düşmana bakar gibi bakıp sınıflandıran insanlar. insaniyetinizi kaybetmişsiniz. size ne desek boş. kendi milletine karşı faşistliğin bu derecesi amerikada bile görülmemiştir.

el edit: şu yazdıklarımdan akp savunuculuğu yaptığımı düşünenler lütfen ya okuma yazmalarını tazelesinler yada taraflı düşünmeden okumayı öğrensinler. zira tam tersi şekilde akp'nin öso'ya desteğini kınamıştım. neyse zaten anlamazsınız. devam edin.

Son düzenleme:
neyin kafasını yaşadığınızı çok merak ettim doğrusu
insanların durumuna sadece elimizi çenemize koyup üzülelelim. ama sadece üzülelim
koyunlar sadece bakar ya aynen öyle..
düşünmek yasak, nedenleri araştırmak yasak

Allah rızası için akpnizi başka yerde savunun !

şu konuda bile gelip hükümet ve akp propagandası yapan zihniyete diyecek birşey bulamayıp sadece "yok artık demek" istiyorum..

Sadece üzülelim yani? Ben üzüntüsünü dile getirmeyen 1 mesaj dahi görmedim bu başlık altında... İnsanlar elbette konu hakkında iki üç kelam edecek... Sizin gibi... Mesele ortadayken de bunları yazmanızda tuhaf geldi açıkçası... Tabi bunlarda sizin fikrinizdir. Ha bu arada Esadı destekleyeni de görmedim.

Hani hep deriz ya... "Ben vermedim sen vermedin ulan kim veriyor bunlara bu oyları!" Şuan 2' si bu topicte... Biri "üff burdadamı siyaset yapıyosunuz, eğlenmeye kafa dağıtmaya geliyoruz bu siteye" dedi. diğeri de "hep iktidarı suçluyonuz ama akpye oy verilmesin diye yapıyosunuz" dedi.

Havada aramayın artık şu %50 yi...

Son düzenleme:

Böyle bir yorum ben de yaptığım için bana cevap hakkı doğduğunu düşünüyorum ve cevap veriyorum. Ben bu durumdan memnun olmadığımı belirttim zaten ama içinde olduğumuz durum ne yazık ki bu. Elimde olmadan, istemeden böyle ön yargılara sahip oldum evet. Bakın "ön yargı" diyorum. Yanlış olduğunun farkındayım zaten. Bu benim insanlığımı kaybettiğimi göstermeyeceği gibi siz de benim insanlığım hakkında beni tanımadan karar verebilecek biri değilsiniz. Yorumlarınıza bakıyorum da hep sizin gibi düşünmeyenleri iğneleyici, aşağılayıcı ifadeler dolu. Başka bir konudan da hatırlıyorum orada da bazı üyelerin ne beyinsizliği kalmıştı ne akılsızlığı. Birine faşist derken aslında siz de fikrine katılmadığınız birine aynı muameleyi yapıyorsunuz.
Ben asker çocuğuyum, bazı insanların da aynı ön yargıları bizzat bize karşı yaptıklarını gördüm, görüyorum. Kızmıyorum, onlara faşist de demiyorum. Hatta hak veriyorum çünkü farklı düşünceleri birbirine çirkin gösterip düşman ettiler. Gelinen nokta bu. İnsanlar birbirlerine karşı tahammülsüz. Buradaki insanların söylemek istediği de bundan farklı değildi diye düşünüyorum.

"bugün neyin var senin" diyen eşime sadece "üzgünüm" diyebildim.
üzgünüm, çok hem de çok üzgünüm.
4 - 5 yaşlarında oğlumla yaşıt küçük bir çocuğun, bacaklarının dizlerinden koptuğunu gördüm, çocuğun ve hala hayattaysa, o çocuğun annesinin yaşadığı acıyı hissettim.

14 yaşındaki bir öğrencinin, hem harçlığını çıkarmak hem de ailesine destek olmak için çalıştığı fırınla birlikte parçalanması... ailesinin: "oğlumu o fırına çalışmak için göndermeseydim, ölmeyecekti" diye suçluluk duyduğunu ve sanki oğlu hunharca katledilmemiş de, kendileri yüzünden ölmüş gibi düşündüklerini ve bu duyguyla yaşamlarına devam edeceklerini hissettim.

reyhanlı katliamının simgesi olan döne teyzenin kızını ve torununu evden uğurlayışını canlandırdım gözümde, patlamanın sesiyle nasıl canının yandığını, kızını ve torununu o enkaz yığınlarının ortasında ne umutlarla aradığını görebiliyorum. nasıl bir yıkım yaşadığını ve şimdi kızıyla torunundan bir farkı kalmadığını biliyorum.

patlamadan sonra kolunu ya da bacağını kaybettiğini bile farketmeden ailesine "ben iyiyim, herkes evde mi" diye soran babaların korkusunu anlıyorum.

..............................................

25 bin nufuslu reyhanlıda 70 bin suriyeli mülteci olduğu bilgisi var. reyhanlılar öfkeli, o teröristleri kendi mahallere yerleştirenlere oy verdiklerine bin pişmanlar. yalaka basın bile bu gerçeği görmezden gelemiyor, sırf bu yüzden canlı yayın esnasında bağlantıyı kestiler.
reyhanlı öfkeli; ulusal yas ilan edilmediği için
normal bir olaymış gibi geçiştirildiği ve en azından devlet bakanlarının bile olaydan sonra gelmeye tenezzül etmedikleri için kızgın.

Şaka gibi.. sadece kuru kuru üzülecekmişiz
Sorgulamak yok,düşünmek yok! Ne haddimize zaten..

vay arkadaş ne günlere kaldık....

yayın yasağı amacına ulaştımı merak ediyorum

malesef ulaştı bence, internet kullanmayan o kadar çok insan var ki, ee tv ler ve gazetelerde günlük güleçlik

yoldan gecerken bir yakinina araba carptiginda oturup uzulurmusunuz? ! kimde hata oldugunu sorgulamazmisiniz ki bu sadece bir kazadir. Reyhanli daki patlama planlanan birtuzakti. tum bunlarin tek sorumlusu ise ilcenin kat be kat ustunde multeciyi davet eden benim secmedigim basbakandir ..amerika ve avrupa icin birbirleriyle savasan musluman ulkelerden biriyiz sadece. once saddam, sonra kaddafi ...simdide esad. deviremedikleri icin ulkemizi kullanacaklar.elbette basbakan bir dahaki secimlerde yine sadece lider olabilmek adina bu oyuna katilacak. iyi. de kardesim senin egolarin yuzunden insanlar oluyor

Sizin tuzunuz kuru heralde.
Güneydoğuya SUriyeliler yerleştirilmiş,doğuda kürdistan kurulmuş,sizene...
Siz nasılsa orda yaşamıyorsunuz.ölenlere Allah tan rahmet dilersiniz,2 vah 1 tüh yeterli.
Ortada suçlu aramaya ne gerek var,ölen ölmüş.
Bu patlamanın tek suçlusu her şekilde iktidardır.
Sınırlarımızdan ben suriyeli muhalifim diyen tüm teröristler elini kolunu sallayarak gelip bizim içimize yerleşti sayelerinde.
Yiyip içip yatıyor,birde üstüne insanlarımızı öldürüyorlar.
Kime sormalıyız sizce bunun hesabını biz.
Ben o Suriyelilerin yerleştirildiği bir ilde yaşıyorum.
Nasıl çarşıya ,sinemaya ,alışverişe gideceğim şimdi söylermisiniz?
Hergün çocuklarımı paronayak bir şekildemi göndmeliyim okula?
Birazcık vicdanınız varsa oturup bir düşünün.
Kim bu patlamanın sorumlusu?

son 2 sayfa içinde yapılmış olan bir yorumu okuyunca yemin ederim pencereyi açıp "imdaaaaaaaat" diye bağırasım geldi, yemin ederim çok ciddiyim.

böyle içimden alev topu mu desem ne desem bir şey resmen yukarı doğru çıkıp dışarı atmak istedi kendini.

ilköğretim öğrencisine örnek verir gibi, anlatır gibi diyorum ki; "ben senin öğretmeninim, sınıf için ben ne karar alırsam o olur. ne dersem o kuraldır, kanundur. ancak, yanlış giden bir şey olursa, sorumlusu ben değilim, tamam mı evladım?"

Şu konuya sırf propaganda yapılmıştır diye bakmayayım dedim yine baktım.

Yazıklar olsun ki hala bir şeyleri savunan insanlar var.
Bugün okulda da öğretmen arkadaşlarımız arasında çetin tartışmalar yaşadık.
Hala %50 değişmiyor!

İyi uykular Türkiye , rahat uyu, nasıl olsa seni düşünen yok

Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'daki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada Suriye'nin Banyas şehrinde öldürülen bebeklerin görüntüsünün hiç gözünün önünden gitmediğini belirtip diyor ki;

''Mahşer günü Rabbim bana soracak: "Ey Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, o bebekler için ne yaptın diye. Ne diyeceğim. Siyaset mi yaptım diyeceğim''

Öncelikle Sayın Başbakan, mahşer gününde insanlar mevki ve makamları ile değil, Allah’ın kulu olarak çağrılır ve sorgulanır.
Kul Recep olarak çıkarsınız huzura, önce imanınız ve ibadetiniz sorgulanır.
İman ve ibadetin hesabını verdikten sonra devlet yöneticisi olarak adaletiniz sorgulanır.

Mesela;
Delillerin sahte olduğu defalarca kanıtlanmasına rağmen, 4-5 yıldır cezaevinde tutuklu yatanların kul hakları sorulur.

Devleti idare ederken, hainlerin döşediği mayına basıp bacağı, kolu kopan, sakat kalan vatan evlatlarımızın durumu sorulur.
Şehit düşen evlatlarımızın kanlarının vebali sorulur.

Suriye’den önce Reyhanlı’daki patlamada ölen ve yaralanan vatandaşlarımızın hesabı sorulur.
Size önce kendi ülkenizde müzakere ettiklerinizin vahşice öldürdüğü bebeklerin, yirmilik delikanlıların, kadınların ve köylülerin hesabı sorulur.

Küresel elitlerin Suriye işini Türkiye’ye verdik demesinden sonra, ortak bakanlar kurulu toplantısı yaptığınız Suriye ile bir anda düşman olduk.

Esad zorba ya da değil, sonuçta meşru bir devletin, meşru bir devlet başkanı. Düne kadar Boğaz’da yemek yediğiniz kanka Esad, ne oldu da birden bire kendi vatandaşlarını çoluk, çocuk demeden boğazlar oldu?

Sosyal medyada evlatlarım dediğiniz ÖSO’nun yaptığı yüzlerce olayın video ve görseli yayınlanıyor, hiç onlara bakıyor musunuz mesela?

ÖSO yapıyor olamaz mı diye hiç düşündünüz mü ? Madem ahireti ve ahirette Allah’a ne cevap vereceğinizi düşünüyorsunuz, bunları da düşünüyor olmanız gerekir.

Umarım Irak’ın işgali sırasında Müslüman kadınların tecavüze uğramasının, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 1,5 milyon Müslüman’ın öldürülmesine sesiz kalışınızın da, Rabbimin huzuruna çıktığınızda verilecek bir cevabı vardır mutlaka…

Veya Irak’ta bu olayları gerçekleştiren ABD askerlerini kahraman ilan edip, evlerine sağ salim dönmeleri için dua etmenizin de bir izahı ve cevabı vardır.

Van Akdamar’da Müslüman Türk kadınlarının ırzına geçilen kiliseyi onarıp ibadete açmanızın da bir cevabı ve izahı olmalı.

Yüce Allah, “Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51) buyururken; boynunuza taktığınız Yahudi üstün hizmet ve cesaret madalyasının da bir izahı ve cevabı olmalı değil mi Sayın Başbakan?

Üstelik orada savunmanızı yazılı yapamazsınız, PROMPTER’den de okuyamazsınız.

Siz bunlardan sorgulanırken, bütün bunları gören ve parmak indirip kaldırmaktan başka bir vazifeleri olmayan vekilleriniz ve partili yöneticileriniz de Allah katında bunlardan sorguya çekilecektir. Yaptığınız her işte yanlış ya da doğru sorgulamadan, sizi kayıtsız şartsız destekleyenler de bu vebale ortaktır.

Dediğiniz gibi Sayın Başbakan, kimsenin yaptığı yanına kalmaz. Şüphesiz Allah her şeyi gören ve bilendir. Yukarıda saydıklarım bizim bildiklerimiz, bir de bizim bilmeyip Rabbimizin bilip soracakları var. Ve hepsinin bir cevabı olmalı, değil mi ama?

levent bulut

arkadaslar yandaş medyanın laflarına kanmayın rica ediyorum ben hataydayım olayın merkezindeyim !! reyhanlıda 44 yada 50 ölü yok ölü sayısı 177!! ve bu olay suriye lideri esad'ın basının altından çıkmadı !! lütfen biraz gözümüzü açalım . suriye sınırından bir paket çay geçmesi yasakken bomba yüklü araçların nasıl geçtiğini düşünebilirsiniz ? burda bir mantık varmı ? bu olayın tek sorumluları hükümettir . baska yerde aramayın . korkusu olmayan yayın yasağı getirtmez . kör ve sağır edilmek isteniyoruz . gözünüzü açın . 3. dünya savaşı çıkacakta ne olacak size soruyorum? olan şu an devlet basındakilere mi olacak sanki? onlar huzurlu ve mutlu yaşantılarına devam ederken bizim mehmetçikler can verecek? suriye bizim hataylıların her zaman dostu olmuştur. bu olayda da sorumlu beşar esad değildir kendi halkını koruyamayan tc hükmetidir.!!! amerikan emperyalizmidir. suriye ile savaşmak isteyen ve bunun için reyhanlı faciasını yaratanlardır!!

parkon... birgulumut ve hatayda olan daha nicesi... dikkat edin kendinize, ailenize. kendi ülkenizde esir gibi olacak ama, çıkmayın bir yere, gitmeyiverin ziyaretlere.

Evet bu olaydan çıkan sonuç aynen bu. Akıllı bi yönetici ülkesini şavaşa sürüklemeye kalkmaz. Sürekli sağa sola çemkirmez. Yüzüne güldüğü insanları arkasından vurmaya kalkmaz. Dost edinir dost, düşman değil. Yok müslümanlar ölüyormuş, yahuu Ortadoğu'da Müslüman kalmadı, ozaman nerdeydin. Türbanıda faşişzme baglaman ayrıca başka bi yorum üstünlüğü. İş turbana gelene kadar ne faşitlikler gördü bu memlekette yaşan güzel insanlar. Gerçi yorumlarımızda boşuna, çünkü sen üstün yorum yeteneğinle yorumlarımız çok sığ ve insaniyetsiz buluyorsun ya neyse...

Herkes bu bilinçte olabilse? İlla bombalar yağması gerekiyor tabi...

[video=youtube;qFWHLUO0s8Y]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qFWHLUO0s8Y[/video]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…