olayın sorumlusu veya arkaplanında bulunan isimler az çok belli eset var mıdır yok mudur bilinmez. ama ordaki mültecilerin çok çok büyük bir kısmı muhtaç insanlar. bunun suçunu mültecilere yıkmak akılsızlıktır. anlayacağınız şekilde anlatayım; eset-erdoğan arası sorunlu. ve bu sebeple mülteciler türkiyeye sığındı. bu durumda kendilerine sığınılan ülkeye mültecilerin zarar vermesi mi yoksa baştan beri buna karşı çıkıp zıtlık çıkaran eset askerlerinin zarar vermesi mi daha akla yatkındır? tabi ki eset. o halde mültecilere pay çıkarmanın ne manası var.
tecavüzden bombalardan kaçan kadınların, ölümden kurtulmayı başarabilmiş çocukların ne günahı var? onlara kapımızı açtık diye niye başbakan kötü oluyor?
çocukların milliyeti olmaz hepsi çocuktur. ölmesinler diye kapımızı açtık anlayamıyor musunuz bunu? merhametinize, vicdanınıza kulak verin. müşkül durumdakileri kovmak müslümanlığa yakışmaz.
olayın sorumlusu veya arkaplanında bulunan isimler az çok belli eset var mıdır yok mudur bilinmez. ama ordaki mültecilerin çok çok büyük bir kısmı muhtaç insanlar. bunun suçunu mültecilere yıkmak akılsızlıktır. anlayacağınız şekilde anlatayım; eset-erdoğan arası sorunlu. ve bu sebeple mülteciler türkiyeye sığındı. bu durumda kendilerine sığınılan ülkeye mültecilerin zarar vermesi mi yoksa baştan beri buna karşı çıkıp zıtlık çıkaran eset askerlerinin zarar vermesi mi daha akla yatkındır? tabi ki eset. o halde mültecilere pay çıkarmanın ne manası var.
tecavüzden bombalardan kaçan kadınların, ölümden kurtulmayı başarabilmiş çocukların ne günahı var? onlara kapımızı açtık diye niye başbakan kötü oluyor?
çocukların milliyeti olmaz hepsi çocuktur. ölmesinler diye kapımızı açtık anlayamıyor musunuz bunu? merhametinize, vicdanınıza kulak verin. müşkül durumdakileri kovmak müslümanlığa yakışmaz.
Haydaa...
Sen ÖSO ve mültecileri birbirinden ayır önce sonra gel...
(Gerçi Suriyeli mültecilerin ayrıcalıklı yaşadığından bahsedenler ve bundan rahatsızlık duyduğunu söyleyenler vardı. O ayrı mesele tabi...)
hayır tartışmak da güzeldir de siz hangi dünyada yaşıyorsunuz?
tartışmak insanlara akılsız, merhametsiz, yok bilmem ne hakaretler etmek midir?
şaşırmıyorum aslında sizin savunduğunuzu savunan herkes aynı siz gibi tartışıyor
tartışma demeyelim kavga ediyor.
nereden bakıyorsunuz mesela hayata? sizin gibi düşünenlerin bakış açısından bakmak istiyorum. merak ediyorum
nasıl bir tereyağından kıl çekmektir sizinkisi?
kendinizce kurguladığınıza kendiniz inanıyorsunuz
o dem vurduğunuz vicdan sizde ne kadar işliyor?
yok ya hu yok bu böyle gider. daha çok insan ölür. sonra da aman ya hu ne var öldülerse üzülün 2 güne geçer...
ilk mesajımda öso'yu desteklemediğimi ve doğru bulmadığımı yazmıştım zaten. eset veya öso farketmiyor iki taraf da katildir benim gözümde. burdaki yorumum da mültecilere hakaret edilmesine karşılıktı. ve bunun üstünden erdoğana yüklenilmesiydi. çünkü ben de mültecilerin ülkeye getirilmesini destekliyorum bu konu üzerinden her sataşmayı üzerime alınıyorum.
ayrıca mahalle ağzını bırakırsanız daha sağlıklı bir tartışma olur.
merhametsiz insana merhametsiz demek hakaret değil durum tespitidir. eğer ölen çocuklardan vicdani rahatsızlık duyuyorsan üstüne alınmana gerek yok. tek tek isim vererek üstünüze alınmayın diyecek halim yok.
eset değil esad.
esetle pardon esefle kınıyorum.
arapçadan türkçeye telaffuz farklı olduğu için ikisi de doğrudur. eset-esed-esat-esad nasıl söylerseniz öyle olur. el-cezire de bile bir sürü farklı şekilde hitap edildiğini duydum.
2 gündür şuraya göz atıp kaçıyorum ,çünkü okusam zaten bozuk olan sinirlerim daha da bozulacak biliyorum ama az önce yine öyle bir şey gördüm ki yine lanet ettim.
Bu işi siyasete dökmeyin ,sorumlu akp demeyin gibi şeyler yazılmış.Ben bu insanlarla beraber yaşamak istemiyorum ya böyle insanlarla beraber yaşamak istemiyorum gerçekten.
Bu olayı özgür suriye ordusu denen teröristler yaptı sorumlusu da akp dir.Ve gayette siyasi bir konudur,kaza değildir.Bunu aklınıza iyice sokun!!!!!!!!!!
ilk mesajımda öso'yu desteklemediğimi ve doğru bulmadığımı yazmıştım zaten. eset veya öso farketmiyor iki taraf da katildir benim gözümde. burdaki yorumum da mültecilere hakaret edilmesine karşılıktı. ve bunun üstünden erdoğana yüklenilmesiydi. çünkü ben de mültecilerin ülkeye getirilmesini destekliyorum bu konu üzerinden her sataşmayı üzerime alınıyorum.
ayrıca mahalle ağzını bırakırsanız daha sağlıklı bir tartışma olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?