40 vatandaşımız ne için ne uğruna bu öldü

olayın sorumlusu veya arkaplanında bulunan isimler az çok belli eset var mıdır yok mudur bilinmez. ama ordaki mültecilerin çok çok büyük bir kısmı muhtaç insanlar. bunun suçunu mültecilere yıkmak akılsızlıktır. anlayacağınız şekilde anlatayım; eset-erdoğan arası sorunlu. ve bu sebeple mülteciler türkiyeye sığındı. bu durumda kendilerine sığınılan ülkeye mültecilerin zarar vermesi mi yoksa baştan beri buna karşı çıkıp zıtlık çıkaran eset askerlerinin zarar vermesi mi daha akla yatkındır? tabi ki eset. o halde mültecilere pay çıkarmanın ne manası var.

tecavüzden bombalardan kaçan kadınların, ölümden kurtulmayı başarabilmiş çocukların ne günahı var? onlara kapımızı açtık diye niye başbakan kötü oluyor?
çocukların milliyeti olmaz hepsi çocuktur. ölmesinler diye kapımızı açtık anlayamıyor musunuz bunu? merhametinize, vicdanınıza kulak verin. müşkül durumdakileri kovmak müslümanlığa yakışmaz.

Haydaa...
Sen ÖSO ve mültecileri birbirinden ayır önce sonra gel...
(Gerçi Suriyeli mültecilerin ayrıcalıklı yaşadığından bahsedenler ve bundan rahatsızlık duyduğunu söyleyenler vardı. O ayrı mesele tabi...)

Son düzenleme:

hayır tartışmak da güzeldir de siz hangi dünyada yaşıyorsunuz?
tartışmak insanlara akılsız, merhametsiz, yok bilmem ne hakaretler etmek midir?
şaşırmıyorum aslında sizin savunduğunuzu savunan herkes aynı siz gibi tartışıyor
tartışma demeyelim kavga ediyor.
nereden bakıyorsunuz mesela hayata? sizin gibi düşünenlerin bakış açısından bakmak istiyorum. merak ediyorum
nasıl bir tereyağından kıl çekmektir sizinkisi?
kendinizce kurguladığınıza kendiniz inanıyorsunuz
o dem vurduğunuz vicdan sizde ne kadar işliyor?

yok ya hu yok bu böyle gider. daha çok insan ölür. sonra da aman ya hu ne var öldülerse üzülün 2 güne geçer...

ilk mesajımda öso'yu desteklemediğimi ve doğru bulmadığımı yazmıştım zaten. eset veya öso farketmiyor iki taraf da katildir benim gözümde. burdaki yorumum da mültecilere hakaret edilmesine karşılıktı. ve bunun üstünden erdoğana yüklenilmesiydi. çünkü ben de mültecilerin ülkeye getirilmesini destekliyorum bu konu üzerinden her sataşmayı üzerime alınıyorum.

ayrıca mahalle ağzını bırakırsanız daha sağlıklı bir tartışma olur.

merhametsiz insana merhametsiz demek hakaret değil durum tespitidir. eğer ölen çocuklardan vicdani rahatsızlık duyuyorsan üstüne alınmana gerek yok. tek tek isim vererek üstünüze alınmayın diyecek halim yok.

Sizde kelimelerinize dikkat edin... Hemen hemen her mesajınızda hakaret var. (Diğer topiclerde dahil... Fark edememişsinizdir diye yazıyorum).

Böyle zihniyete böyle üslup... Hiç kusura bakmayınız.

merhametsiz insana merhametsiz demek hakaret değil durum tespitidir. eğer ölen çocuklardan vicdani rahatsızlık duyuyorsan üstüne alınmana gerek yok. tek tek isim vererek üstünüze alınmayın diyecek halim yok.

üstüme alındığım için mi yorum yapıyorum? ilginç.

gerçekten bu sığ görüş alanınıza şaşırmıyorum
sizinle tartışmaya kendi adıma da nokta koyuyorum
zira teneke çalmak gibi geliyor size eminim.görüşlerinizle başbaşa kalın
yapılacak pek bir şey yok.

insanın insandan ve insanlığından utandığı an bu galiba...
ne zaman bu kadar vicdansız olduk, ne zaman bu kadar duyarsızlaştırıldık...
neden bu kadar çabuk unutuyoruz...
koca bir millet çaresiz, ilgisiz, suskun, korkutulmuş ve bir o kadar umutsuz....

eset değil esad.
esetle pardon esefle kınıyorum.

yazik bu insanlara yazik oldu giden canlara geride kalanlarin cektigi aciya.....bunu kim yaptiysa allah bin belasini versin.......

arapçadan türkçeye telaffuz farklı olduğu için ikisi de doğrudur. eset-esed-esat-esad nasıl söylerseniz öyle olur. el-cezire de bile bir sürü farklı şekilde hitap edildiğini duydum.

dostum derken esad, düşmanı olunca eset deniyorsa, durup bir düşünmek!! lazım.

kaldı ki sizin neden eset dediğiniz bariz.

kulakları sağır eden bir patlama ve basıncın etkisiyle meydana gelen korkunç bir sarsıntı, toz bulutu, duvarların çatırtısı,kapılardan patlayan taşlar ... tamam dedim ölüyorsun bu ev saniyeler sonra başına yıkılacak... 3 gün hiç uyumadım... 25 insan paramparça oldu o gece burnumun dibinde, 25 insanın parçalarını bir cenaze arabasına sığdırıp götürdüler... hatırlıyor musunuz? hesabı soruldu mu, sorumlular ortaya çıktı mı? bir mülki idare amiri bir genelkurmay başkanına halı hediye etti ertesi gün 25 parçalanmış beden karşılığında... sonra ne oldu... U-NUT-TUK...

neden unuttuk çünkü biz ölmedik, çünkü canımız o analar kadar yanmadı...
çünkü bu kadar duyarsız bu kadar vicdansız olduk... Milletçe acıya alıştık,normalleştirdik ulusal acılarımızı...

merak etmeyin bunu da unutacağız, bu kadar ucuz çünkü nefes almak..

unuturken de kaybedeceğiz... kaybedecek çok şeyimiz var hala!!!

Hanımlar,
acı hepimizin acısı, ölenler bizim insanımız, acınızı da öfkenizi de anlıyorum, anlıyorum ama acınızı dile getirirken insanları türbanlı-açık, Kürt-Türk diye ayrıştırmaz, üstelik konuyla hiç alakası yokken giyime, etnik kökene atıf yapmazsanız sevinirim.

Hakaret etmemiş dahi olsanız söylemlerinizin bir başkasını kırdığını, konuyu farklılaştırdığını, polemiğe sebebiyet verdiğinizi ve yazdıklarınız yüzünden çıkabilecek ikili tartışmalardan ceza alabileceğinizi unutmayın.

Milletimin başı sağolsun, Allah ölenlerin yakınlarına sabır, yaralılara şifa versin İnşaAllah ve bu kan dursun, dursunda Mehmetçiğim şehit düşmesin, halkım huzura ersin, analar şehit evlatlarının ardından ömür boyu yas tutmasın annesine Anneler günü hediyesi almak için sokağa çıkan 17 yaşındaki evlatlar, yeni baba olmuş gencecik fidanlar artık ölmesin

2 gündür şuraya göz atıp kaçıyorum ,çünkü okusam zaten bozuk olan sinirlerim daha da bozulacak biliyorum ama az önce yine öyle bir şey gördüm ki yine lanet ettim.
Bu işi siyasete dökmeyin ,sorumlu akp demeyin gibi şeyler yazılmış.Ben bu insanlarla beraber yaşamak istemiyorum ya böyle insanlarla beraber yaşamak istemiyorum gerçekten.
Bu olayı özgür suriye ordusu denen teröristler yaptı sorumlusu da akp dir.Ve gayette siyasi bir konudur,kaza değildir.Bunu aklınıza iyice sokun!!!!!!!!!!

hadi diyelim akp masum iyi niyetli bir hükümet aslında bu olayda da zerre suçu yok bizler iftira atıyoruz hadi..
ee peki nerde başbakan,neden hala hataya gitmedi? neden ülkede yas ilan edilmedi? neden ölü sayısı açıklanmıyor? neden haber yasağı getirildi? neden sosyal medya da yaptığımız paylaşımlardan ötürü bile tehdit ediliyoruz?neden bu baskıcı tutum? neden.....?

evet cevap bekliyorum? madem hükümet bu kadar ileri görüşlü,bu kadar barış yanlısı bu soruları kafamızda oluşturan kim o zaman?

böyle konuşanlar acaba hiç oradaki birini dinledi mi?oradaki kamplarda neler oluyor biliyorlar mı? masum zannettikleri insanların o kadar da masum olmadıklarından haberleri var mı? neler yaşandığını medya dışında takip ettiler mi? hergün telde konuşuyoruz yakınlarımızla hergün bir ölüm haberi alıyoruz bu nasıl bir durum biliyorlar mı? hala yok akp suçlu değil yok bilmem ne..ateş düştüğü yeri yakar doğrudur da bu kadar vurdum duymazlık da pes dedirtiyor insana artık.

bu başlığa bir şeyler yazmak artık acı veriyor bana gerçekten..duyarlı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum,sizleri okudukça gurur duyuyorum inanın.İnşallah bu son olur,İnşallah böyle kara günler yaşamayız bir daha..ve İnşallah ölüm haberleri almayız artık.

Son düzenleme:
Bu yaşananlardan ve alenen yapılan örtbas çalışmalarından sonra bile hükümet masumdur sütten çıkmış ak kaşıktır diye kendini kandırabilen insanlar var... Yazık gerçekten yazık. Yüzlerce insanımız öldü orada siz sanıyor musunuz ki 45-50 kişi? Öyle bile olsa yayın yasağı koymak yerine ulusal yas ilan edilmeliydi. Devletimiz herkes eğlencesine baksın istiyor haberdar olmayalım görmezden gelelim istiyorlar. Dünyaya getireceğim yavrum için, geleceğimiz için endişeleniyorum.

Türkiye'nin ayranı yok içmeye, atla gidiyor etmeye. Sen tut terörü bitirmek için 40bin kişinin katiliyle kanka ol, sonra git Suriye'den ithal terörüst getir. İnsanların kalplerini söküp yiyecek kadar câni, yamyam ve iğrenç teröristler hemde.
Yıllarca Irak'da, Afganistan'da onlarca kadın tecavüze uğradı, çoçuklar kurşuna dizildi. Ozaman nerdeydi merhametiniz ve vicdanınız. Bu ülke kolay kazanılmadı, ne idüğü belirsiz kişilerce peşgeş çekiliyor şuan.
Merhamet ve vicdan müşkül durumdaki insanların ellerine silah verip birbirlerine düşürmek değildir. Merhamet ve vicdan orta yolu bulmak, barışı sağlamaktır.

Son düzenleme:

ÖSO ve bizim burda devrimci veya isyancı olarak nitelendirdiğimiz grubun suriye'deki adı : terörist gruptur..Hani var ya bizim ülkemizde PKK adında bir tane .... İşte onun aynısından..Senin ülkene gelince isyan edip dağa çıkan ve askerine kurşun sıkan terörist olurken Suriye'deki neden zavallı oluyor,anlamadım..
Sen hiç çadır kentlerin içini gördün mü? hangi yaşya hangi cinsiyette insanlar var gördün mü? görmedin..Medya senin içini rahatlatmak için çadırkentlerde çekim yapabildi mi? yapamadı.çünkü yasak. neden acaba?! dün 5N1K'ya bağlanan ve çadırkentlerde araştırma yapan bir prof. "orada 13-14 yaşındaki çocukların elinde çok ağır silahlar var..bu çok büyük bir yanlış." diye de belirtti..Allah bilir onu da gönderirler üniversitesinden yakında..Konuşanı susturuyorlar.
Ayrıca çadırkentlerin dışında yaşayan elini kolunu sallaya sallaya gezen ÖSO cular da cabası..Sırf bunları ortaya çıkardı diye bir medya görevlisi tutuklandı dün...Ama umrunda değil sanırım..
Elbette sınırların kaldırılması gerektiğine inananlardanım..Ama kardeşim,benim ülkemin sınırlarını benim yöneticilerim belirlemiyor ki..çok geçmedi,daha yeni birkaç sene önce Esad'dan iyisi yoktu...Bayılıyorduk kendisine ve eşine..Ne oldu acaba? yani düşünmek çok mu zor!?

Önce Irak,sonra Afganistan ve Suriye...Sıra kimde acaba?

Son olarak Bu ülke şu ana kadar hiç bu kadar kötü yönetilmemişti. Bu ülkede bu kadar çok insan ölmemişti.Bu kadar çapsız, ileriyi görmeyen insanlar hiç bu kadar yüksek yerlere gelmemişti... Türk halkının silkelenip kendisine gelmesi ve bu kötü gidişe çok geç olmadan engel olması gerekiyor!

Son düzenleme:

bu defa kıvıramadınız demek istiyorum ama malesef... bizim millet bi enteresan, oyları artar daha görürsünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…