40 Gün Oldu Yada 40 Yıl !!!

ben tabiki unut her gün biriyle çık gez kendini kandır demiyorum ama geceni gündüzünü uğruna zindan ettiğin nasıl durabiliyorsa sensiz sende durabilirsin.. acınıda çek ama isyan etme.. Allah sağlıkla sınamasın insanların ne dertleri var kendi derdini küçümsemezsen o dert seni heder eder.. çektiğin acıya, o acıyı verene şükredeceksin. bak o zaman emin ol kendini daha iyi ve daha güçlü hissediyor insan..

Bak burasini cok sevdim. Sen derdini yuceltirsen acini kendin buyutmus olursun, birinin yuzunden veya senin sucsuz oldugundan boyle davrandigin icin kendin dusersin kendin aglarsin hesabina gidiyor. Oyuzden ayrildim mi.. tmm.. nedenleri istemeyrek ztn gozlemleyeceksin, kendini ve onu ic hesaba cekseksin. butun bunlar sana bir ders olmali, yanlis anlama yasadiklarin hata demiyorum ama ilerisi icin ic temellerini atmis olursun. Terk etmek veya terk edilmek mi daha aci bilmiyrm. baskalarin dustugu durumu dusunup kendi derdini kucultmen ve sukur etmen gerek. Bize bu dunya verilen musibetlerin bir nedeni var. Buda kula ayittir. Biz bilemeyiz..

Evet zaman geçiyor ama sadece zaman geçiyor

Hemde büyük izler Büyük yaralar bırakarak ...

137 Gün olmuş

Unutmak mı ASLA :58:

Son düzenleme:
“Sus gönlüm..
Çok dile getirme. Sen dile getirdikçe gönlün daha da coşuyor,daha meraklanıyor ve beklemek daha da zorlaşıyor.

Sus gönlüm..
Çok laf etme. Az söyle ki işimiz olgunlaşsın. Az söyle ki Hakka karşı yanlış kelam çıkmasın.

Sus gönlüm..
Bir elif miktarı sus. Az kaldı bahara. Dayan gönlüm. Denizin içinde meydana gelen görünmeyen dalgalar gibi yüreğin biliyorum. Beklemekten başka çare olsaydı,seni durdurmazdım... İnan bana... Ama yok. Başka çare yok. Unutma ki ilaç bile beklemeden tesir etmez, çiçek bile vakti gelmeden önce açmaz...

Sus gönlüm..
Bu kışın bahara dönünceye kadar. Bu gece gündüz oluncaya kadar. Uzak yollar yakınlaşıncaya kadar. Bu sıkıntının ardından ferahlık gelinceye kadar. Ve yüzümüz vuslat gözyaşlarıyla ıslanıncaya kadar sus...

Sus gönlüm..
Seni senden daha iyi bilen Rabbinin hükmü vuk´u buluncaya kadar. Senin nasibin sana ulaşıncaya kadar, ulaşmayanlarınsa senin nasibin olmadığını anlayana kadar sus...

Sus gönlüm. Sebepler var edilinceye kadar. Bahaneler oluşuncaya, kadar sus.

Sus gönlüm..
Bütün bu susmalarına karşılık her şeyin hayırlısının olacağına inanarak sus.

Sus gönlüm..
Her susuşun bir cevap olsun. Her susuşun, sabrın olsun. Her susuşun, duan olsun. İçten yakarışının adı olsun, susuşun. Bekleyişinin. umut edişinin, inancının vurgusu olsun, susuşun..”

“Sus gönlüm..
Çok dile getirme. Sen dile getirdikçe gönlün daha da coşuyor,daha meraklanıyor ve beklemek daha da zorlaşıyor.

Sus gönlüm..
Çok laf etme. Az söyle ki işimiz olgunlaşsın. Az söyle ki Hakka karşı yanlış kelam çıkmasın.

Sus gönlüm..
Bir elif miktarı sus. Az kaldı bahara. Dayan gönlüm. Denizin içinde meydana gelen görünmeyen dalgalar gibi yüreğin biliyorum. Beklemekten başka çare olsaydı,seni durdurmazdım... İnan bana... Ama yok. Başka çare yok. Unutma ki ilaç bile beklemeden tesir etmez, çiçek bile vakti gelmeden önce açmaz...

Sus gönlüm..
Bu kışın bahara dönünceye kadar. Bu gece gündüz oluncaya kadar. Uzak yollar yakınlaşıncaya kadar. Bu sıkıntının ardından ferahlık gelinceye kadar. Ve yüzümüz vuslat gözyaşlarıyla ıslanıncaya kadar sus...

Sus gönlüm..
Seni senden daha iyi bilen Rabbinin hükmü vuk´u buluncaya kadar. Senin nasibin sana ulaşıncaya kadar, ulaşmayanlarınsa senin nasibin olmadığını anlayana kadar sus...

Sus gönlüm..

Sus gönlüm..
Her susuşun bir cevap olsun. Her susuşun, sabrın olsun. Her susuşun, duan olsun. İçten yakarışının adı olsun, susuşun. Bekleyişinin. umut edişinin, inancının vurgusu olsun, susuşun..”

Muhteşem ötesi

Çok teşekkürler paylaşım için

Bende öyle diyorum hep sus suski suskunluğun cevap olsun anlayana

“Sus gönlüm..

Sus gönlüm..

Sus gönlüm..

Sus gönlüm..

Sus gönlüm..

Sus gönlüm..

Sus gönlüm..

ahh ahh, gonlunun kulkalari yok ki isitecek ve dinleyecek :-)

Son düzenleme:
Benim de öyle bi erkek arkadaşım olmuştu. Beni modern giyimli beğenmişti. O şekilde sevdi, aşık oldu ama hep kapatma çabasına girdi. Zaten açık değildim ama yarım kola da kızardı. Pantolona kızardı. Dize kadar eteğe kızardı. Kıskançlıktan ağlardı. Zaten böyle tipler inançları nedeniyle kapalı olmamızı isteseler, kapalı birini bulurlar ne diye bizle uğraşsınlar ama amaç sevdiği kızı alıp onu kıskançlıktan kapatmak. Hadi dedim hadiiii ikileee :) Sen kendi hayatına değer vermezsen kimse sana saygı duymaz. Defolsun gitsin kurtulduğun için Allah'a şükret. Benim biteli 5 yıl oldu hala şükrediyorum :D

Benim de öyle bi erkek arkadaşım olmuştu. Beni modern giyimli beğenmişti. O şekilde sevdi, aşık oldu ama hep kapatma çabasına girdi. Zaten açık değildim ama yarım kola da kızardı. Pantolona kızardı. Dize kadar eteğe kızardı. Kıskançlıktan ağlardı. Zaten böyle tipler inançları nedeniyle kapalı olmamızı isteseler, kapalı birini bulurlar ne diye bizle uğraşsınlar ama amaç sevdiği kızı alıp onu kıskançlıktan kapatmak. Hadi dedim hadiiii ikileee :) Sen kendi hayatına değer vermezsen kimse sana saygı duymaz. Defolsun gitsin kurtulduğun için Allah'a şükret. Benim biteli 5 yıl oldu hala şükrediyorum :D

Kapanınca modern giyimli olmuyo mu olacaktınız :21:
Hele eşarba bez parçası denmiyormu daha bir sinir oluyorum :20: önceki sayfalarda okudumda...
Konuya döncek olursak, unutmaktan başka çare yok sanırım :80:

canim yaaaa hic gordun mu peki? gorustugu biri varmi?

Hayır canım

5 sene baya uzunmuş canım inşallah bende sen gibi yakında atlatacağım

Hele eşarba bez parçası denmiyormu daha bir sinir oluyorum :20: önceki sayfalarda okudumda...

Bez parçası değil tabiki öyle yazmış olsakta vurgulamak istediğimiz şey farklı

Evet başka çare yook :30:

Canım benım kapalılarla bi alıp veremediğim yok. Biz de 3 kardeşiz üçümüz de kız. ortanca ve en büyük olarak benim başım açık ama en küçüğümüz kapalıdır. Annem de örtülüdür. Benim kızdığım şey kapalı istiyorsan en baştan kapalı kız bulursun nedir bu kapanmayan kızı alıp kapatma gayreti? Bir de aradan o kadar zaman geçtikten sonra kapanmıyo diye terk etmek? Bence birinin günahına girmek açık olmaktan daha büyük günah. Vebal almak.. Allah bana kul hakkıyla gelmeyin diyor. Bizim kul hakkımız ne olacak? Farkettiysen baş örtüsüne bez parçası demedim asla da demem. Kapalı olunca modern giyim olmaz canım. Şu an yeni nesil kapri etek giyiyor bacaklar açık başına değişik bi türban yapıyor yani arka tarafı kısa göğüs tarafı açık bişeyler. gözlere makyaj felan. Benim kast ettiğim kapalılık gerçek dini kapalılık idi. Gerçek kapalılığın da modern giyimi olmaz. Ben de kapanırım sorun bu başımdaki saçakları kapatmak değil zaten hergün şekil vermekten bıktım kapatsam oh ne rahat kurtulurum :) Ama amaç şu an çevremde gördüğüm modern kapalılardan olmak değil. Amaç Allah'ın emrettiği gibi kapanmak. Ve ben bunu şu an yapamam o gücü kendimde bulmuyorum. Lütfen yorumumu başka şekilde yorumlamayın ne demek istediğimi benim gibi açıkken kapanmaya zorlananlar anlamıştır :)

Canım benım kapalılarla bi alıp veremediğim yok. Biz de 3 kardeşiz üçümüz de kız. ortanca ve en büyük olarak benim başım açık ama en küçüğümüz kapalıdır. Annem de örtülüdür. Benim kızdığım şey kapalı istiyorsan en baştan kapalı kız bulursun nedir bu kapanmayan kızı alıp kapatma gayreti? Bir de aradan o kadar zaman geçtikten sonra kapanmıyo diye terk etmek? Bence birinin günahına girmek açık olmaktan daha büyük günah. Vebal almak.. Allah bana kul hakkıyla gelmeyin diyor. Bizim kul hakkımız ne olacak? Farkettiysen baş örtüsüne bez parçası demedim asla da demem. Kapalı olunca modern giyim olmaz canım. Şu an yeni nesil kapri etek giyiyor bacaklar açık başına değişik bi türban yapıyor yani arka tarafı kısa göğüs tarafı açık bişeyler. gözlere makyaj felan. Benim kast ettiğim kapalılık gerçek dini kapalılık idi. Gerçek kapalılığın da modern giyimi olmaz. Ben de kapanırım sorun bu başımdaki saçakları kapatmak değil zaten hergün şekil vermekten bıktım kapatsam oh ne rahat kurtulurum :) Ama amaç şu an çevremde gördüğüm modern kapalılardan olmak değil. Amaç Allah'ın emrettiği gibi kapanmak. Ve ben bunu şu an yapamam o gücü kendimde bulmuyorum. Lütfen yorumumu başka şekilde yorumlamayın ne demek istediğimi benim gibi açıkken kapanmaya zorlananlar anlamıştır :)

Bende alıp veremediğizi mesajınızda anladım zaten...
Etrafta doğru kapalı yok madem,bir yerden başlayın siz örnek olun bizlere :34:
Sizin bez parçası yazmadığınızı biliyorum önceki sayfalarda yazılmış diye belirttim zaten...
Erkekler konusunda haklısınız ama onlarda dekolte giyen kızı yanlış anlayabiliyor
Ama içine girince yanıldığını anlayıp zamanla aşık olabiliye,ama baskı yapılmaması en güzeli tabiki :80:

Bende alıp veremediğizi mesajınızda anladım zaten...
Etrafta doğru kapalı yok madem,bir yerden başlayın siz örnek olun bizlere :34:
Sizin bez parçası yazmadığınızı biliyorum önceki sayfalarda yazılmış diye belirttim zaten...
Erkekler konusunda haklısınız ama onlarda dekolte giyen kızı yanlış anlayabiliyor
Ama içine girince yanıldığını anlayıp zamanla aşık olabiliye,ama baskı yapılmaması en güzeli tabiki :80:

Ben bir yerden yarım yamalak başlamaktansa adam gibi emredildiği şekilde tam hazır olunca başlamayı düşünüyorum. Namazlarımı düzene sokayım, hergün bir kaç sayfa olsun Kuran okuyayım, insanlara çok daha nazik olayım, daha çok yardıma muhtaç ınsana elimden geldiğince yardım edeyim, daha az gıybet edeyim bunlar yeter şimdilik. İnşallah birgün kapanmak da olur. Ben kapalılara laf atmıyorum ama modern giyimli kapalılık olur, kapanın bir yerden başlayın gibi dayatmalarda da bulunmayın bana lütfen. Ya gitsin kim nasıl kapanıyorsa kapansın. ilk mesajımda kapalılara laf bile demedim modern giyimden kasıt bellidir, siz kapalılar modern olamaz mı dediniz ben de size diyorum ki islam tarihini okuyun bakın bakalım modern kapalı olur mu? Ha yapamıyorsan daha fazlasını, ılle de ben de modern olacam dıyorsan git ol ben sana yasak koymadım kı arkadaş? Ben her yerde kapalıları savundum ama savunduklarım cidden Allah'ın emrettiği gibi kapanıyorlardı. Modern giyinmeye çalışan kapalıları anlamıyorum diye beni suçluyor musunuz? Beynime de mi hükmedeceksiniz?

Son düzenleme:
Amacım arkadaşın konusunu dağıtmak değil...Sonuçta buda bir kul hakkı:34:
Şeytanın vesveselerinden biride buymuş,mesela; okul bitir öyle kapanırsın,iş bul öyle kapanırsın vs vs...
KOnumuzun yerisi bu değil ama başka topikte seve seve bilgi paylaşımında bulunabilirim..iyi günler :80:

Amacım arkadaşın konusunu dağıtmak değil...Sonuçta buda bir kul hakkı:34:
Şeytanın vesveselerinden biride buymuş,mesela; okul bitir öyle kapanırsın,iş bul öyle kapanırsın vs vs...
KOnumuzun yerisi bu değil ama başka topikte seve seve bilgi paylaşımında bulunabilirim..iyi günler :80:

Merak etmeyin dini bilgim fazladır kapanmıyorum diye birşey bilmiyor değilim. Herkes dört dörtlük olabilseydi cennetin de cehennemin de kademeleri olmazdı. Ben boşveriyorum kim nasıl giyiniyor kim nasıl ediyor. Hiç kimseye tek bir söz etmem. Bana da edilmesini istemem. Allah'ın kimi nasıl cezalandıracağını ya ödüllendireceğini biz bilemeyiz. Eminim sizin de kötü bi niyetiniz yoktu. Hayırlı günler dilerim..

Tabiki kötü niyetim yok,sonuçta yazı dili yanlış anlaşılma olabiliyor...
Bende yeni kapalılardanım, ama çabuk benimsedim :)
Benim nişanlımda sevgili iken çok baskı yaptı kapanda kapan diye, sizi çok iyi anlayabiliyorum..hatta kokoştum diyebilirim :1:
Ama ben ayrı oldugumuz bir dönemde kendim isteyerek hazır oldugum anda kapandım ( 1 2 yıl kadar ayrı durduk).....
HAtta kapalı iken iş bulamam diye kapanmıyordum (cahillik işte) kapandım ve çok gemeden gönlüme göre iş buldum:81: en korktugum şeyde kalp kırmaktır sanal dahil olsa....Darısı başınıza:34:

yaooows canım , adam sana kapan demiş. senin kişilik haklarına saldırmış bir yerde. seni açıkken görüp beğeniyor ya! sonra niye kapanıyormuşsun beyfendi istedi diye... atını istediği gibi koşturamayacağını göstermişsin işte. kararlarının arkasında durmuşsun. düşün ki bugün bu saygısızlığı yapan adam ilerde neler yapabilirdi. senden yüz buldukça astarını isterdi.

bunları düşün ve bu ayrılık kararının ne kadar doğru olduğuna inan. ayrıca sürekli bunalım aşk şarkıları dinleyip, aşkla ilgili özlü sözler vs okuyup da kendini bunalıma sokma.. sana tavsiyem şöyle hareketli, yenisi bulurum, giden gider kalan sağlar bizimdir konularını içeren şarkılar dinleyip kendini gazlaman. emin ol unutursun.

Tabiki kötü niyetim yok,sonuçta yazı dili yanlış anlaşılma olabiliyor...
Bende yeni kapalılardanım, ama çabuk benimsedim :)
Benim nişanlımda sevgili iken çok baskı yaptı kapanda kapan diye, sizi çok iyi anlayabiliyorum..hatta kokoştum diyebilirim :1:
Ama ben ayrı oldugumuz bir dönemde kendim isteyerek hazır oldugum anda kapandım ( 1 2 yıl kadar ayrı durduk).....
HAtta kapalı iken iş bulamam diye kapanmıyordum (cahillik işte) kapandım ve çok gemeden gönlüme göre iş buldum:81: en korktugum şeyde kalp kırmaktır sanal dahil olsa....Darısı başınıza:34:

Allah kabul etsin, daim etsin. İşte insanın içinde kapanmak varsa bile baskı olunca hevesi kaçıyor baskı iyi birşey değil. Bir erkeği kapalı bir eşle evlenmek istiyor diye yargılayamam ama kapalı isteyip de açık bir kızı oyalayıp sonra cehennem azabı yaşatıp sonra da kapanmıyor diye terk etmesine fazlasıyla karşıyım hatta öldüresim geliyor :D Siz bence yeni kapandığınız için çevreden biraz tepki almışsınız. Malum bizim ülkede ne kapalıya huzur vardır ne de açığa. Onun sıkıntısıyla beni yanlış anladınız sanırım. Allah yardımcınız olsun umarım bu davadan vazgeçmezsiniz. Hayırlı cumalar.

Allah kabul etsin, daim etsin. İşte insanın içinde kapanmak varsa bile baskı olunca hevesi kaçıyor baskı iyi birşey değil. Bir erkeği kapalı bir eşle evlenmek istiyor diye yargılayamam ama kapalı isteyip de açık bir kızı oyalayıp sonra cehennem azabı yaşatıp sonra da kapanmıyor diye terk etmesine fazlasıyla karşıyım hatta öldüresim geliyor :D Siz bence yeni kapandığınız için çevreden biraz tepki almışsınız. Malum bizim ülkede ne kapalıya huzur vardır ne de açığa. Onun sıkıntısıyla beni yanlış anladınız sanırım. Allah yardımcınız olsun umarım bu davadan vazgeçmezsiniz. Hayırlı cumalar.

Yok hayır hiç tepki almadım aksine tepkiler olumlu,yeni kapandım demem 2 yıl oldu :)
Ama büyük konuşmamak gerek Allah şaşırtmasın diyelim.
BAskı ters tepiyor bu bir gerçek :D
Ama nişanlım konversli saçları dik,ben kapalı değişik bir profil çiziyoruz :D

Back
X